PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 24.01.2012. 15:57

Prodavati bajk pa u oglas staviti ovako lose slike, katastrofa. Dobra slika je pol oglasa.

Kad gledam samo okvir, kao da gledam drugi bajk.

Vuco, ak ti nije zatitralo oko srca glede tog bajka, nego kao mogao bi proci, mozda je bolje biti jos strplijiv.

Vuco 24.01.2012. 16:04

Citiraj:

Autor Nik (Post 2082908)
Vuco, ak ti nije zatitralo oko srca glede tog bajka, mego kao moga bi proci, mozda je bolje biti jos strplijiv.

Razmišljao sam si malo i mislim da mi se ne isplati davati 750€ samo za okvir. Yeti je bio ok prilika, ali čak sam i malo odahnuo kad je rekao da ne može prodati. Uostalom, ponude nema, za cijeli bajk nemam niti postoji mogućnost nekakva da skupim lovu prije ljeta, a onda mi dolazi more i sve. Ovako si ostavim lovu sa strane + prodam od dijelova što mi ne treba i zadržim si ostalo.

Promijenio geometriju jesam na ono što sam htio, a i duža je rama. Manji kut vilice, veći wheelbase, sic štanga je tu negdje.
A sad kako sam bez bajka sam skužio da mi je zapravo samo važnije se voziti. Sve je to ok, ali kad sam bez bajka sam štanga...

SileTzar 24.01.2012. 16:06

Ma ne, dobar je okvir. A cijena za kompletan bike je odlična. Da se tu svašta, daj Adaksu da ti to sredi, na kraju će ti ostat okvir + nešto para kad proda sve dijelove.

Hvala vam svima na ponudama da mi pomognete oko kotača, privremeno rješenje sam našao, sad gledam kako trajno riješit nešto. Raspitujem se, čačkam malo po netu, nešto će se nać.

riceburner 24.01.2012. 16:30

kakve gume su potrebne za suhu dotku? kombinacija rejs king i rejs ralf je ok?
kakav je teren? zemlja? dal je bolja opcija mautn king ili raketlin ron?

SileTzar 24.01.2012. 16:45

Po suhoj Dotki možeš s svime od navedenog. Po vlažnom i mokrom bi ti preporučio kad već moš birat mauntn kinga. Podloga je zemlja, lijepo utabana, sad ima lišća pa zna bit klizavo ako se smoči.

salvarez 24.01.2012. 23:06

Evo, više manje sve složeno. Igrom slučaja kupljeni ovi kotači, valjda budu na prodaju za mjesec, dva. Ovisi kakvo bude stanje u državi. 8,9 kg s teškim kotačima. Jedva čekam neku vožnju.

Pohrani.com

De5tr0yer 24.01.2012. 23:16

Nije složen, fali lanac :D

Vuco 24.01.2012. 23:23

Ja sam došao sa vožnje. Novi bajk je doma, a vožnja će pokazati koliko je dobra investicija. Ovako na prvu - tromiji podosta. Pripisujem to coil shocku i 2.5 DH gumama. Geometrija totalno drugačija - od wheelbase-a do kuta vilice, sve je drugačije. Pedaliranje gore će biti teže, koliko - pojma nemam. Osim okvira i shocka, iznenadio me rad Hayes Stroker Carbon kočnica. Ovo mi je prvi Hayes nakon što sam probao na kratko Hayes 9 i bome ovo koči fino, ovako po gradu. Treba vidjeti kako će se na Sljemenu pokazati.

Od dijelova će ići dosta toga na prodaju. Volan 680mm (sitan rize, 17mm mislim), lulica 45mm, kotači (naprijed je neka brandirana naba, 20mm, 2mm žbice i XM317 disc obruč; iza je nsbikes naba 135xQR mislim ili je TA nisam ziher, 2mm žbice i neki obruč koji nema ništa na sebi napisan). Uz to, ako nekome treba Deore pogon sa Hollowtech2 BB-om, šajba je 32T gore, XT Shadow zadnja mašinica + LX šifter - to će sve na prodaju. Isto tako ako netko treba rotore (203 Shimano neki stariji i 185 mislim da je iza Avidov sa adapterima), nek se javi. Ne mislim zarađivati na Vama, dogovorit ćemo neku PCE cijenu...
Marz 55R radi ali kad si naučen na RS ili Foxa, onda to nije to. Moram je još provjeriti jel sve s njom ok prije prodaje. Strokeri sumnjam da će na prodaju...

De5tr0yer 24.01.2012. 23:32

Gume ti sigurno usporavaju bicikl, još kad tome dodaš zadnji kotač koji je možebitno dosta težak, tromost se može jako izraziti.

Baš me zanima taj arh+ kako se ponaša, ja sam ga ono davno pikirao uzeti, ali lovu tada nisam mogao skupiti, pa me eto na boljem :)

Fina će to pila biti, još da je neke crne boje bilo bi super. Al hajd, ovak ćeš bar bit attention whore :D

Željac 24.01.2012. 23:46

kako genijalna boja !

još da je roza, ali tog intenziteta...

:beer:

destro... jel smijem plastificirati harota u rozo ?! hahahah :D
i umjesto one haro naljepnice na head tubeu staviti hello titty :D :D

De5tr0yer 24.01.2012. 23:52

Crvena ti nije dovoljna? :eek:

Željac 24.01.2012. 23:59

aahhh... šta misliš zašto idem na sljeme sa hrpom muškaraca koji su znojni, presvlače se, smrde itd.

hahahhahaaa :roller:

SileTzar 25.01.2012. 00:23

Da je onaj OnOne rozi bio L bio bi moj i božji, toliko o farbama.

Ovaj Arh vizualno ima veće probleme od farbe :kafa: ali vjerojatno nije sve do vizualnog. A možda je i uživo i atraktivniji, ova klackalica može jedino ljepša bit.

Pusti Strokere gore, prema review-ima ekipe gdje je ta kočnica zastupljenija trebala bi biti vrlo jaka i vrlo pouzdana kočnica.

Nik 25.01.2012. 00:53

Vuco, izgleda da si nabavio labudicu No. 1 na PCE-u.
Danas dvije krajnosti na forumu, Salvarezovo perce i tvoj tenkic.

btw...cestitke obojici na prinovama.

Na Sljemenu je 6cm novog snijega, taman za vikend bic-sanjkanje.

Vuco 25.01.2012. 01:00

Ma bit će to dobro. Labudica je samo radi guma iako sam bez problema furao po gradu u 32T (ili 36T) i iza 6-7-8 šajbi. Ali to je po gradu, kad dođe Sljeme bit će belaja. Ostalo je klasika, 67° HTA, 72,5° STA, 600mm HTT, 1155mm wheelbase. Tipični Enduraš danas...

Klackalica mi je trn u oku, sve ostalo izgleda prosječno. Uživo je lepši, ovako je kramp zeleni :D

P.S. Ekipa koja se javila za dijelove - jesam pošten i snizit ću cijenu, ali nisam Caritas je*o Vas led. Najbolje da Vam i ja to sve instaliram, prozračim i usviram za đabe i za svoje vrijeme i alat...

De5tr0yer 25.01.2012. 01:19

Jao, pa wheelbase je kraći 6cm od pitcha. Sad sam izmjerio: 1215. Kod jekylla je isto 1155.

Ništa, ići ću jedan dan trenirati switchbackove i ništa drugo :D

Vuco 25.01.2012. 01:31

Pitch (1143mm za M i 1183mm za L) i Enduro (1151 za M i 1185mm za L) su jedni od najdužih wheelbase-ova kod AM/Enduro bajkova.

Druge gume, vilica pogotovo - sve to poveća wheelbase. Ja već sad osjećam da je skretanje puno tromije na bajku, što radi kuta vilice što radi dugačkog wheelbase-a. Ali na stazi će se to pokazati dobitnom kombinacijom po našim ovakvim spustevima po Sljemenu. Par staza di su switchbackovi će biti teže, ali ostalo će biti plus.

De5tr0yer 25.01.2012. 01:43

Mogu potvrditi te navode već nakon jednog sljemena sa ovom viljom. Osjeti se agresivnost koja isijava iz bicikla, stvarno mrak osjećaj.

Zadnji put sam komentirao kad smo se uspinjali: bilo bi zgodno imati žičaru/prijevoz do vrha jer bi tada mogli u kraćem vremenu više spretnosti dobiti jer bi mogli više puta voziti stazu. Baš ko DH bajkeri.

Onak, od 7 dana u tjednu 3 put odeš vozilom i dvaput se popneš bajkom. ideala. Nadam se da će se 2-3 sljemena u tjednu moći odvoziti sljedeći semestar :D

Lovrix 25.01.2012. 07:09

Citiraj:

Autor salvarez (Post 2083269)
Evo, više manje sve složeno. Igrom slučaja kupljeni ovi kotači, valjda budu na prodaju za mjesec, dva. Ovisi kakvo bude stanje u državi. 8,9 kg s teškim kotačima. Jedva čekam neku vožnju.

http://www.pohrani.com/t/1F/n7/1sqVRt4X/s2.jpg

Bajk je faking savršeno složen.

riceburner 25.01.2012. 08:13

zadnji XT menjac je prodan...
mislim da cu prodat i XT 750 model, gledam cijene, i mislim da cu trazit 150kn....

danielzg 25.01.2012. 09:41

super bajk Salvarez,sta bi uzeo kad bi se rjesio formula?kolko se sjecam prodavo si ih...
Vuco ocito mi je promako taj bajk..imas kakvu sliku?za kolko se je prodavo na dropu?

salvarez 25.01.2012. 10:30

To sam stavio oglas za frenda. On iste takve prodaje. Ja budem za sada na Formuli RX.
Ako bude love, uzeo bi Maguru MT8 ili Formulu R1.

the55mic 25.01.2012. 10:41

Murina i ja ćemo danas rutu dva grebena rešiti, pa ako netko želi, više je no dobrodošao...

Planiramo bit oko 12 kod tunela, no nije 100%, moguć dogovor.
Doma sam još pol h, pa ak se netko javi do tad....

JackZg 25.01.2012. 10:46

Kad pricate o wheelbase-u, na mojoj rami je 1196 sto mi se cini puno..Tromiji je u zavoju podosta, ali na ravnijim dijelovima imam osjećaj da jako dobro guta :) Koja je to kategorija bicikla uopće, oni su ga svrstali u am/trail, a nije da mi je uopće jasna razlika izmedu trail i am. Cisto informativno, nije da me opterecuje.

zgmmax 25.01.2012. 10:52

bas sam naletio na neku tablicu di usporedjuju geometriju AM bajkova

TT lenght, wheelbase, head angle, BB height

danielzg 25.01.2012. 10:56

jel se na fs-u bb height mjeri kad sjednes na bajk ili? Jack koji bajk imas?

the55mic 25.01.2012. 11:04

Ajde vi forumski teoretičari... Nitko neće vozit, samo tu tablice proučavate...
Zanimljivo kak Nika nikad nema u tim raspravama.... :D

JackZg 25.01.2012. 11:23

Stumpjumper comp.

SileTzar 25.01.2012. 11:40

Trail bi bio po mom shvaćanju agresivni XC, dakle singletrackovi i šumski puteljci koji nisu posve uređeni s ponekim manjim skokom, dropom itd.
All mountain je još malo agresivnije po svim stavkama, ali i bicikl koji ima nešto viši BB radi penjanja preko prepreka da pogon ih ne zakači, te opušteniji kut vilice za lakše i sigurnije spuštanje po većim strminama.
Ti imaš takav wheelbase jer ti je rama XL. S tim se ne moraš opterećivat, kroz vožnju ćeš se naviknut, a i da ne pričamo o tome ne bi ni mislio na to.
Bitnija stvar je da ga možeš terat uzbrdo - dokazao si sebi da možeš - i da ti ulijeva sigurnost nizbrdo - a morao bi.

Ja sam prelaskom s Treka na Konu najviše osjetio razliku u kutu vilice, penjanje mi je ostalo isto (mučim se i na jednom i na drugom) ali je opušteniji kut na spustu preporod.

JackZg 25.01.2012. 11:47

Sad kad sam dobio odgovor na pitanje, evo jos jednog: kad se ide ovaj vikend sub ili ned da si planiram :) ? Zarazen sam totalno.

zgmmax 25.01.2012. 11:48

Ja planiram ic oba dana :D

Mislim da je standardno vrijeme u 10 pred tunelom :)

danielzg 25.01.2012. 11:49

ak budete isli u nedjelju idem s vama..

Cuky 25.01.2012. 11:50

Ako cu bit u kolko tolko dobrom stanju idem i ja u nedjelju :)

murina 25.01.2012. 12:04

motivacijski video

Odosmo na Strmopeć

Nik 25.01.2012. 12:34

Citiraj:

Autor murina (Post 2083605)
motivacijski video

Odosmo na Strmopeć

Lako tako sad kad sam maknuo ona dva balvana na usponu ;)

Dobar video, ove godine uvjezbavam front pivot, nema druge.

logitek 25.01.2012. 14:25

Pozdrav decki evo i mene nakon dugo vremena, napokon nadoh vremena pored fax-a i posla :fuming:
kolega s dropa mi je pravio drustvo i tako smo imali jednu laganu benzionersku voznju po zagrebu+sljeme
Moram reci da je na sljemenu predivnoooo :D jos da nema tolko blata i snijega bilo bi ok, ali taman dok planinari utabaju put bit ce sasvim uredu ..
eto i malo slika

jed2i 25.01.2012. 14:44

Citiraj:

Autor logitek (Post 2083765)
...jos da nema tolko blata i snijega...

That's what makes it fun! :)

Inače, dobra vožnja, mi smo u nedjelju bili i nije bilo tako strašno, taman za zabavu :)

logitek 25.01.2012. 14:48

Djecje radosti! :roller:
ako cu imat vremena krpam se s vama za vikend :D

Lovrix 25.01.2012. 17:31

Jedva čekam subotu , ali i nedelju ak odem u 7 na misu. Destro di ti ideš u crkvu? Da odemo zajedno?

Znači , subota i nedelja , 10h tunel. ( primamo SAMO NN vozače , njubovi poput Sileta i ljud.. , ups , smradovi koji navijaju za romu , bbilan i đubre NISU dobrodošli )

murina 25.01.2012. 17:54

Citiraj:

Autor Nik (Post 2083643)
Lako tako sad kad sam maknuo ona dva balvana na usponu ;)

Dobar video, ove godine uvjezbavam front pivot, nema druge.

Nisam bio siguran jesam li dobro shvatio, ono kad si stavio slike, jesi li makao balvane :D Hvala :)

Mi smo se vračali na svaki zavoj dok nismo bili zadovoljni kako smo ga prošli. Inače, super vožnja danas (2 grebena). Malo nas je par puta oprao vjetar ali inače ok, piči sunce, malo snježnje prašine na Strmopeći...divota!

edit: Mic, kako smo se retardirano izgubili na trgu???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27.