PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

burmuz 03.02.2015. 23:15

Citiraj:

Autor tech (Post 2730519)
Sumnjam. U mom slučaju bilo kakva izmjena zahtjeva skidanje svijetla dole, nema boga da to itko odradi pored ceste bez alata.
A i onaj ko ne zna baratat gedorom će ga morat na servis vozit pa makar pregorila samo pozicija. :ford: :D

Tako sam čuo od od prometnog policajca. Ali moraš to tražiti. Možda je laž ali tako sam čuo.

MAGARAC 03.02.2015. 23:39

Agera R je zlo od auta. Tak opak zvuk nisam cuo do sad. Brzinu ne treba ni komentirat, nitko ju nije stisnuo kolko ide. Jede Veryone za dorucak i xxx puta se bolje cuje i djeluje puno opakije..

M6 je tu samo kao usputna zrtva..

HONDA type R 03.02.2015. 23:39

Citiraj:

Autor Garro (Post 2730244)
Da uopće pitam kako si uspio spaliti oboje? :D

Inače, za moj Passat (2001., TDI 131 KS) u ovlaštenom servisu je zamjena spojke (bez dvomasenog zamašnjaka) je oko 3.200 kuna sa svim (materijal, ruke, 2 godine garancije, 6 rata na kartice). I ovo zamašnjak + spojka, jel u tih 4700 samo materijal ili je tu i ugradnja? I gdje? :)

Samo materijal, ruke jos cca 800 kuna:

http://oi62.tinypic.com/2wlv5fs.jpg

evo i slika mjenjaca i zamasnjaka na stolu:

http://oi62.tinypic.com/eijdk3.jpg

To ovisi od mašine i mjenjaca, ne ide isti promjer zamasnjaka, moj je vj veci nego na pasatu. to se obicno mijenja zajedno, ako je jednomaseni onda se zamasnjak ne dira, samo set kvacila ide, posto je jednomaseni hrpa zeljeza, a na plivajucem/dvomasenom postoje opruge i sl koje ublazavaju "podrhtavanje" u mjenjacu, tako da moja lamela nema opruge, nego je zamasnjak ustvari jedini ublazivac. eventualno ce jedan zamasnjak prezivjeti 2 seta kvacila, ali to ovisi o stilu voznje. a kako sam ga sjebo,,, kad sam u 8. mesecu prosle godine uzeo auto, znao sam da je kvacilo pred kraj, pa ga nisam stedio,,, najvise sam ga ubio isprobavajuci granice torsena, 2 puta sam ga zabio u tako blato da me prvi put traktor izvlacio, a drugi put je bio u blatu do ujutro pa je malo veci traktor dolazio :D nije pomoglo ni stavljanje u prvu brzinu i naglo pustanje kvacila pri okretajima u blokadi, cime sam rasklimao i gumu na nosacu zadnjeg diferencijala pa sam i to morao mijenjati... iz nekog razloga je krepala i servo pumpa, pa sam i nju promijenio :D onda sam jos promijenio par sitnica, tipa ulje u mjenjacu i diferencijalu, disk plocice i td... za koji dan mu još skidam katalizatore i stavljam nove opruge i to je to, do iduce zime kad se ne budem mogao vozati motorom kako bog zapovjeda :D :beer:

Dottore 04.02.2015. 00:19

Ako se ne varam, dvomašeni zamašnjak spašava štetu na getribi. Kvačilo i dvo. zamašnjak dolazi kao kompletan. Za MK6 uljaru ispalo 3200 sa popustom.

Za ulje u getribi preporuka Castrol TAF-X pa možeš šaltati sumanuto kao Sebastien Ogier

ozren 04.02.2015. 07:07

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2730296)
Tko misli da će ove kamere koje se postavljaju "poboljšati sigurnost na cesti" na ravnicama Slavonske, Držićeve... Ne znam što bi mu rekao osim da je idiot. Vidim koliko ljudi ostavlja takve komentare na ove vijesti.

Ne sjećam se kad sam imao problema na cesti sa prebrzim vozačem, 99% problema su sa idiotima koji ne znaju i naprave istu glupost pri 30km/h i pri 200km/h.

Ko me bude kaznio ako projurim sa 150km/h po zelenom valu među stotinama ljudi?

Ma nema to nikakve veze sa sigurnošću, nego čisto da se mazne lova. U međuvremenu ovi kaj piju, tipkaju na smartphone, prolaze kroz crveno, oduzimaju prednost, šminkaju se ili čitaju knjigu koja im je na volanu - i rade teška sranja - budu nekažnjeni.

Što se autoškola tiče, tu je nivo katastrofalan. Ne nauče ljude koji je pravilan položaj sjedenja niti kako se drži volan, a kamoli kaj drugo. Da ne kažem koliko puta sam vidio da autoškola ne stane na pješačkom ispred neke škole, te da je auto neispravan...

syss 04.02.2015. 08:57

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2730506)
Ha, pa star je i gazda al' još uvek ide. Tanjur- dva graha, hladno Laško u rezervoar i nema greške. :D

tak nešto je i kod mene A NISAM STAR! :D

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2730601)
Zašto draga policija ne isključuje taksijanera (neću navesti koji bio) u prometu bez dva prednja svjetla a pritom samo zadnje rade??

sitnica u vezi taxija koja me bode već jako dugo u oko.

dakle dragi nam cammeo sa novim oplama astrama... zadnja šajba zatamnjena sa reklamom za xyz "popularnu" pravu hravcku firmu, maknut zadnji brisač stakla (kako se ne bi reklama oštetila naravno) i ponosan natpis - jedini taxi sa iso certifikatom.

baš me zanima koji iso certifikat propisuje ograničenu vidljivost kroz stražnju šajbu + skidanje zadnjeg brisača na kojem je očito proizvođač propisao da zbog odrezanog zadnjeg kraja je nužan brisač.

čudo je kako to nikome nije čudno.

fanATIk 04.02.2015. 09:09

Ovi iz camea su debili, al brat bratu, kad vidim ove iz radio taksija kak voze, žao mi što ja ne vozim tenk.

Garro 04.02.2015. 09:19

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 2730670)

evo i slika mjenjaca i zamasnjaka na stolu:

http://oi62.tinypic.com/eijdk3.jpg

To ovisi od mašine i mjenjaca, ne ide isti promjer zamasnjaka, moj je vj veci nego na pasatu. to se obicno mijenja zajedno, ako je jednomaseni onda se zamasnjak ne dira, samo set kvacila ide, posto je jednomaseni hrpa zeljeza, a na plivajucem/dvomasenom postoje opruge i sl koje ublazavaju "podrhtavanje" u mjenjacu, tako da moja lamela nema opruge, nego je zamasnjak ustvari jedini ublazivac. eventualno ce jedan zamasnjak prezivjeti 2 seta kvacila, ali to ovisi o stilu voznje. a kako sam ga sjebo,,, kad sam u 8. mesecu prosle godine uzeo auto, znao sam da je kvacilo pred kraj, pa ga nisam stedio,,, najvise sam ga ubio isprobavajuci granice torsena, 2 puta sam ga zabio u tako blato da me prvi put traktor izvlacio, a drugi put je bio u blatu do ujutro pa je malo veci traktor dolazio :D nije pomoglo ni stavljanje u prvu brzinu i naglo pustanje kvacila pri okretajima u blokadi, cime sam rasklimao i gumu na nosacu zadnjeg diferencijala pa sam i to morao mijenjati... iz nekog razloga je krepala i servo pumpa, pa sam i nju promijenio :D onda sam jos promijenio par sitnica, tipa ulje u mjenjacu i diferencijalu, disk plocice i td... za koji dan mu još skidam katalizatore i stavljam nove opruge i to je to, do iduce zime kad se ne budem mogao vozati motorom kako bog zapovjeda :D :beer:

Dobro, što ti radiš tom jadnom autu? :D

Što se tiče zamašnjaka, imam dvomaseni i još ga nisam mijenjao (350k km, druga lamela koja je sada već pri kraju) i nadam se da ga neću mijenjati kada budem stavljao treću lamelu.

A ovo za granice Torsena, prije ćeš naići na granice gume nego njegove granice. A za iskobeljavanje iz snijega/blata po mom iskustvu je "njihanje" učinkovitije (iako iskreno, nisam nikada zabio gas u pod i naglo otpustio kvačilo :)). Šteta što današnji 4Motion je Haldex, a ne dobar stari mehanički Torsen, kada te jednom izvuče iz glupe situacije više ne gledaš aute koji nisu 4x4... :)

Anyhow, kojeg proizvođača lamele/zamašnjaka preporučuješ i gdje kupiti?

Old Iggy 04.02.2015. 10:27

Citiraj:

Autor Garro (Post 2730749)

Pa napisao je.

Ne bi mu dao nacrtani autić u ruke. :D

IcyTexx 04.02.2015. 10:34

U prodaji ce jednog dana pisat: "iznimno ocuvan, originalni dijelovi, bez kvarova, nije gazen, vozila zena".
:D

syss 04.02.2015. 11:33

vozila žena kod prodaje znači - mijenjaj kuplung i krajnike :D

D1viry 04.02.2015. 11:36

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2730628)
Onak, moglo bi se nać mali milijun stvari kojima bi trebalo pridodati veće pažnje nego parkiranju ;)
Parkiranje je također problem, ali da je parkiranje glavni problem, onda bi to bilo divno.

Ljudi ne znaju ni to. Kako očekivati da će išta naprednije znati? Nisam mislio da je problem što ljudi ne staju pravilno na parkirna mjesta, nego što samim neispravnim parkiranjem pokazuju da ne znaju voziti.

Kad se nesposobnost voženja upari sa nepoznavanjem i/ili nepoštivanjem propisa, dešavaju se gluposti/udesi/smrti.

fanATIk 04.02.2015. 11:44

Al ga dramite s tom autoškolom. Pa zar itko očekuje da netko s 30 odvoženih sati zna vozit? Fala bogu da znanje vožnje dođe s iskustvom. Naravno, postoje talenti i antitalenti. Ovim potonjim ni 330 nebi bilo dosta.

panda505 04.02.2015. 11:57

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2730845)
Ljudi ne znaju ni to. Kako očekivati da će išta naprednije znati? Nisam mislio da je problem što ljudi ne staju pravilno na parkirna mjesta, nego što samim neispravnim parkiranjem pokazuju da ne znaju voziti.

Kad se nesposobnost voženja upari sa nepoznavanjem i/ili nepoštivanjem propisa, dešavaju se gluposti/udesi/smrti.

Nisam ja niti rekao da znaju, ali po pitanju stvari koje se dešavaju u prometu, parkiranje je definitivno najmanji problem. Kreće se od osnova - propisi, pravila, znakovi.

Dok ljudi nauče da se na stopu stoji neovisno o tome dal' netko ide s druge strane ili ne i druge slične stvari onda bi se moglo razgovarati o parkiranju, dotle je parkiranje samo marginalni problem.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2730856)
Al ga dramite s tom autoškolom. Pa zar itko očekuje da netko s 30 odvoženih sati zna vozit? Fala bogu da znanje vožnje dođe s iskustvom. Naravno, postoje talenti i antitalenti. Ovim potonjim ni 330 nebi bilo dosta.

35 sati

Dottore 04.02.2015. 12:05

Citiraj:

Autor syss (Post 2730740)
sitnica u vezi taxija koja me bode već jako dugo u oko.

dakle dragi nam cammeo sa novim oplama astrama... zadnja šajba zatamnjena sa reklamom za xyz "popularnu" pravu hravcku firmu, maknut zadnji brisač stakla (kako se ne bi reklama oštetila naravno) i ponosan natpis - jedini taxi sa iso certifikatom.

baš me zanima koji iso certifikat propisuje ograničenu vidljivost kroz stražnju šajbu + skidanje zadnjeg brisača na kojem je očito proizvođač propisao da zbog odrezanog zadnjeg kraja je nužan brisač.

čudo je kako to nikome nije čudno.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2730743)
Ovi iz camea su debili, al brat bratu, kad vidim ove iz radio taksija kak voze, žao mi što ja ne vozim tenk.

Hvala vam, znači da nisam jedini.
Tko još vidio kako voze po tramvajskom prugi? :fiju: Još mi i izbio desni retrovizor zbog gubitka kontrole na prugu? Imaju prednost da izbjegnu gužvu a pritom ne snose posljedice? To je desilo na bivšem autu.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2730866)
35 sati

Ideeeeššš. U moje vrijeme prije 2004 bilo na 30 sati.

Old Iggy 04.02.2015. 12:21

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2730845)

Nitko nakon autoškole "ne zna" voziti. Posjeduje tek osnovna znanja i parkiranje je tu mizeran problem.

fanATIk 04.02.2015. 12:33

90-e je bilo 30 sati.

HONDA type R 04.02.2015. 12:50

Citiraj:

Autor Garro (Post 2730749)

Što se tiče zamašnjaka, imam dvomaseni i još ga nisam mijenjao (350k km, druga lamela koja je sada već pri kraju) i nadam se da ga neću mijenjati kada budem stavljao treću lamelu.

A ovo za granice Torsena, prije ćeš naići na granice gume nego njegove granice. A za iskobeljavanje iz snijega/blata po mom iskustvu je "njihanje" učinkovitije (iako iskreno, nisam nikada zabio gas u pod i naglo otpustio kvačilo :)). Šteta što današnji 4Motion je Haldex, a ne dobar stari mehanički Torsen, kada te jednom izvuče iz glupe situacije više ne gledaš aute koji nisu 4x4... :)

Anyhow, kojeg proizvođača lamele/zamašnjaka preporučuješ i gdje kupiti?

Nista, posebno, samo se zabavljao po snjegu i blatu :D

Obavezno reci majstoru da ti pregleda zamasnjak kad bude skidao lamelu/korpu, posto ako ti on ode, pokidat ce ti mjenjac. bolji proizvodjaci su ti luk, sachs i eventualno valeo, druge ne bih ni gledao osim ako mislis utrpati auto nekome.

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2730806)
U prodaji ce jednog dana pisat: "iznimno ocuvan, originalni dijelovi, bez kvarova, nije gazen, vozila zena".
:D

To ugl ne bi bila laž, ja ga vozim 4-5 dana mjesečno ako nisam na terenu ili ako je dovoljno toplo za motor ni ne diram ga. i uz ovakvu voznju, mislim da ce biti bolja kupnja od velike vecine drugih ponudenih na njuski posto se svaki kvar uredno servisira, npr sada sam mogao staviti jednomaseni zamasnjak i sve bi bilo ok ali bi se buducem kupcu mogao zato raspasti mjenjac, ili staviti turski zmasanjak za nikake pare i opet fail :)

IcyTexx 04.02.2015. 12:52

Jasno, zezam te malo. :D
Ja sam uvijek za tretiranje auta kao sredstvo koje služi nama, a ne mi njemu uz propisno održavanje.

Bluzer 04.02.2015. 12:55

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 2730670)

A je te oženilo s tom cijenom. :D :D

Na takve dijelove se žica bar 20% rabata. U Intercarsu preporučena maloprodajna cijena za taj LUK zamašnjak je 5600 kuna.

lowrider 04.02.2015. 12:56

Citiraj:

Autor syss (Post 2730740)

U pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila na cesti piše da se stakla u visini vozača ne smiju ni nakoji način zatamnjivati tj. niti 0.0001%. Stražnje i bošna se smiju al ne piše do koliko posto.

Jedino bi svi uređaji koji su ugrađeni na autu kad je izašao iz tvornice, morali biti na njemu-znači pa i taj brisač, a posebno oni koji vade originalne volane s airbagom i stavljaju one traktorske s tri tanka kraka

syss 04.02.2015. 13:15

tehnička ispravnost na stranu... velim tko može izdati iso certifikat za siguran auto taxi koji ima smanjenu stražnju vidljivost makar i 0.1% u odnosu na stock auto, a to se potencira na n-tu kada pada kiša u hečbeku.

HONDA type R 04.02.2015. 13:36

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2730914)
A je te oženilo s tom cijenom. :D :D

Na takve dijelove se žica bar 20% rabata. U Intercarsu preporučena maloprodajna cijena za taj LUK zamašnjak je 5600 kuna.

nisi citao ispred, na kraju sam zamasnjak rijesio za 3700 - luk, a set kvacila za 960 - sachs
:)

Bluzer 04.02.2015. 13:40

A, onda odlično jer si "skinio" sve moguće, tako je meni frend iz Intercarsa radio.

buljo 04.02.2015. 15:09

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2730878)
Nitko nakon autoškole "ne zna" voziti. Posjeduje tek osnovna znanja i parkiranje je tu mizeran problem.

Upravo to, nakon auto škole naučiš UPRAVLJAT AUTOM, a tek kasnije naučiš vozit.

MAGARAC 04.02.2015. 15:17

Prvi dan nakon ispita sam vozio ko da su me pustili s lanca. Iz Golfa 2 GTD u Toyotu od 740kg i 80tak KS bez iceg naravano. Druga 100, treca 150 i resto do 170 odmah nakon par sto metara. Nema ni debilnog instruktora samo frend koji zeleni od straha.. Onda mi jos uleti frajer u traku, na Slavonskoj prije danasnjeg McD i odmah i skola kocenja bez ABSa sa 170 na Sava trinaesticama... Tak da sam u desetak min naucil vise nego u autoskoli, gdje sam pao tri puta..

Najduze u najteze je naucit vozit po pravilima, stedljivo ko 90% iskusnijih vozaca na cesti. Za to mi je trebalo puno godina.

Old Iggy 04.02.2015. 15:19

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2730988)
Prvi dan nakon ispita sam vozio ko da su me pustili s lanca. Iz Golfa 2 GTD u Toyotu od 740kg i 80tak KS bez iceg naravano. Druga 100, treca 150 i resto do 170 odmah nakon par sto metara. Nema ni debilnog instruktora samo frend koji zeleni od straha.. Onda mi jos uleti frajer u traku, na Slavonskoj prije danasnjeg McD i odmah i skola kocenja bez ABSa sa 170 na Sava trinaesticama... Tak da sam u desetak min naucil vise nego u autoskoli, gdje sam pao tri puta..

To nije škola, to je ludost. Dobar primjer zašto ograničenja za mlade vozače. :D

panda505 04.02.2015. 15:21

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2730989)
To nije škola, to je ludost. Dobar primjer zašto ograničenja za mlade vozače. :D

Imalo bi to smisla da ograničenja vrijede 4 godine nakon polaganja ispita vpžnje neovisno o starosti.
Ograničenje u ovom trenutku baš i nema nekog smisla.

Old Iggy 04.02.2015. 15:22

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2730992)
Imalo bi to smisla da ograničenja vrijede 4 godine nakon polaganja ispita vpžnje neovisno o starosti.
Ograničenje u ovom trenutku baš i nema nekog smisla.

Zašto? Netko s 30 teško da bi napravio takvu glupost. Nije u pitanju znanje vožnje već glava.

MAGARAC 04.02.2015. 15:28

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2730989)

Imal sam tak groznog instruktora, izgledal je ko kiklop i bario je one ciganke kaj prose na semaforima. Jednom sam fulal brzinu pa mi je nacrtal raspored i zakeljio na tablu i to je bilo zakeljeno dok nisam polozio a pao sam 3 puta. Cetvri put sam isto vec prakticki pao al onda sam izbjego sudar na povratku na parking pa su me pustili. Taman su uveli polaganja voznje od 45min sa svime kaj postoji i drzali se toga ko pijani plota. Svi su padali da nebi bilo da sam bio antitalent.

Nakon toga sjednem u svoj auto koji je duplo brzi i laksi za vozit bez nekog da me j.... i normalno da sam eksplodiro. 19 godina klinjo..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.