PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

ALiEN17 29.03.2017. 16:56

pa čovječe... toliko sam iznenađen danas da sam morao doći ovdje objaviti post, i dok sam ja tako fino lijepo potrošio milijun kuna na mobilni internet kada bi tetrao vezu za laptop, igrom slučaja otkrijem danas da mobitel može poslužiti i kao pojačivač WIFI signala?? pa zašto mi niko to prije nije rekao (a niti se sjetio ja toga? :D), lijepo isključim mobitelne podatke, skinem sa google playa "wifi signal strenght", potražim di je najjači signal/točku u stanu (igrom slučaja to je nasred poda sobe) i uključim Wifi access point, pa ovo radi super savršeno! :D :)

P.S. ali ne kužim zašto, bez obzira na to šta internet radi fenomenalno i uštedjeti ću, kada sam povezan na taj način i pošaljem mail iz Outlooka jednostavno ostane u Outboxu i baca razne greške vani...

imart 29.03.2017. 18:22

Citiraj:

Autor Pires84 (Post 3042603)
Nista od ovoga nije pomoglo. Ponocv sam flashovo zadnju najnoviju verziju 6.0.1 i opet ista situacija. Ja ne razumijem koji je vrag sa tim Kernelom. Znači nakon što je u odinu pass krene instalacija dodje do 32posto i onda izbaci onu gresku sa DRK. Nakon toga piše press any key. Zatim mi se prebaci u recovery mod. Tu odradim factory reset i wipe partition. Nakon toga reboot i neće da boota opet ode u recovery i izbacuje u donjem dijelu ekrana Dm-verification failed...need to check DRK first. I sta sam mogao opet nego da flashujem FIX a taj fix je ustvari Kernel spaceX koji nije officialni. Ne razumijem da li svaki telefon ima svoj kernel ili se kernel dobija sa firmware. Da li je na mom telefonu izbrisan kernel mog telefona pa moram flashovati neki neslužbeni kao sto sam uscinio da bi proradilo?

pa ako ti stock rom sa custom kernelom radi, zašto ga tako ne koristiš?
prosurfaj po xda, postoji negdje stock kernel pa njega samo flashaj a ne cijeli firmwer.. dakle kernel je boot.img. da mi radi mob sa drugim kernelom sve ok ak se normalno ponaša..negdje je nešto lagano zbrickano, radije nemoj reflashat iznova jer svaki put nabaciš novi drk na mob dok ti se jednom nebu smrzo i ugasio..

Werther 29.03.2017. 19:41

Citiraj:

Autor Werther (Post 3013012)
Added!!
Enter CS for MD5..
Check MD5.. Do not unplug the cable..
Please wait..
I9300XXUGNH4_I9300VFGGNH2_I9300BUUGNF1_HOME.tar.md5 is valid.
Checking MD5 finished Sucessfully..
Leave CS..
Odin v.3 engine (ID:6)..
File analysis..
SetupConnection..
Initialzation..
Get PIT for mapping..
Firmware update start..
SingleDownload.
boot.img
NAND Write Start!!
FAIL!

Complete(Write) operation failed.
All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

Ovo je je c/p iz odina, dakle nije uspjelo. Izgleda da nitko još nije doživio tu poruku na s3. Da sam bar stisnio "reset" vjerojatno bi radilo, ili da sad saznam nekako što je to uopće bilo i na neki drugi način to resetiram.

Znači još jednom ću ponoviti da mi je iskočio neki ekran, nikad viđen prije, poruka dakle nije bila iz roma nego iz nečeg fundamentalnijeg, ne znam kako da to opišem, kao da se cijeli rom srušio, nešto se poremetilo i on mi fino ponudio da to resetiram, ne mob nego to nešto. Nažalost brzo sam reagirao i misleći da uvijek mogu iz recoverija wipe-at i snimat romove sam ignorirao poruku i ugasio mob.
OD TADA ne da ne mogu flashat iz recoverija nego ni iz odina, ne mogu zapravo ni wipe-at ništa..

Evo da napišem update za moj problem.. poslao sam poštom imartu mob da ga on proba popraviti.. matična je jednostavno dala svoje i nije išlo, pa sam nabavio neki razbijeni i9305 za 100 kn ali njegova matična je malo drugačija i ne paše. Imart je to uspio nekako ipak prilagoditi i sad sve radi osim 4g antene. i9305 ima duplo više rama tako da je to super, nije još stigao k meni. Snimio mi je dosta korisnih aplikacija.. eto pa preporučam ako tko treba majstora za oživljavanje mobitela :)

Pires84 29.03.2017. 23:01

Citiraj:

Autor imart (Post 3042930)
pa ako ti stock rom sa custom kernelom radi, zašto ga tako ne koristiš?
prosurfaj po xda, postoji negdje stock kernel pa njega samo flashaj a ne cijeli firmwer.. dakle kernel je boot.img. da mi radi mob sa drugim kernelom sve ok ak se normalno ponaša..negdje je nešto lagano zbrickano, radije nemoj reflashat iznova jer svaki put nabaciš novi drk na mob dok ti se jednom nebu smrzo i ugasio..

Da ali ne mogu imati novi ovaj 7.0 firmware jer ovaj kernel ne radi na 7.0 Stavio sam Space X skinuo sa XDA... I izasao je za moj 7.0 al ne smem flashovat u odinu jer nemam kernel custom za 7.0.

imart 30.03.2017. 06:52

Citiraj:

Autor Werther (Post 3042960)
Evo da napišem update za moj problem.. poslao sam poštom imartu mob da ga on proba popraviti.. matična je jednostavno dala svoje i nije išlo, pa sam nabavio neki razbijeni i9305 za 100 kn ali njegova matična je malo drugačija

update:
zapravo 4G radi, ali to sam saznao tek nakon sim unlocka jer je mob bio zaključan na t-mobile. čekajući njihov unlock kod za koji su rekli da može potrajati 2 tjedna no došao je za 2 dana, kupio sam karticu bon bon da vidim dal sve radi jer moju vip nije naravno prepoznao. ali kako bon bon ni nema 4G (osim u onoj najskupljoj tarifi na bonove), 3G je bio maksimum. kad sam stavio svoju karticu od vipa, ipak radi 4G..

http://www4.slikomat.com/13/0330/f8-4g.jpg

još malo o ploči, dakle matične ploče su vrlo slične i ona paše gore ali je na par mjesta malo deblja, oko 0,5 mm, pa je trebalo preraditi middleframe da ona stane.. na ovoj slici se vidi što je trebalo maknuti.. poslužio je grublji šmirgl papir i ispuhavanje kompresorom izdaleka..

https://forum.xda-developers.com/att...8&d=1387569689
https://forum.xda-developers.com/att...5&d=1387570110
https://forum.xda-developers.com/att...6&d=1387570188
https://forum.xda-developers.com/att...4&d=1387574658

imart 30.03.2017. 08:21

Citiraj:

Autor Pires84 (Post 3043033)
Da ali ne mogu imati novi ovaj 7.0 firmware jer ovaj kernel ne radi na 7.0 Stavio sam Space X skinuo sa XDA... I izasao je za moj 7.0 al ne smem flashovat u odinu jer nemam kernel custom za 7.0.

A koji mob uopce imas? Jesi probao flashati nougat preko odina?

Pires84 30.03.2017. 15:17

Imam S6 egde i za moj SEE firmware izasao je 7.0 Ne usudim se flashovati taj jer nema još kernela za nougat a citao sam da ne valja flashovati na stariju verziju ako si stavio novu. Do sad sam samo flashovo nobvije 6.0.1 A ako flashujem 7.0 i opet me taj DRK bude zezao i telefon ne bude htio bootati ne znam jel smem vratiti na 6.0.1

imart 31.03.2017. 07:08

zeznuo si boot particiju, negdje si ju zblesirao.. pametno treba sa customizacijama..pričekaj neki custom kernel za nougat, izaći će.. mislim da već ima, pogledaj na xda..
flashaj zadnji TWRP recovery, odi u njega i napravi full wipe i formatiraj sve particije i izbriši internu memoriju.. zatim flashaj neki custom rom sa stock kernelom iz xda s6 development.

Werther 04.04.2017. 15:29

još jednom da pohvalim imarta, sredio je mobitel samo tako (i po vanjskom izgledu, osim iznutra), izgleda dosta bolje nego prije, čak sam dobio adapter i stick sa backupom jer nisam poslao sd karticu s mobitelom..

imart 04.04.2017. 15:37

Bio je to zanimljiv projekt.

kasko 04.04.2017. 19:26

Citiraj:

Autor imart (Post 3045018)
Bio je to zanimljiv projekt.

Može malo opis konkretno problema, stanje te tijek popravka?:)

imart 04.04.2017. 19:35

Na i9300 je umrla memorija na ploci pa je covjek kupio za sicu drugi mob sa puknutim ekranom. Ali je bio i9305. Preselio sam dijelove iz tog potrganog u njegov, plocu, zapravo sve osim middleframea koji je zalijepljen za ekran. Pritom je taj frejm trebalo preraditi prema slikama gore jer je ploca deblja. Usput sam ga zalijepio jer je bio popucan po rubovima, umjestio plocu i instalitao os. Rootao ga itd. Usput je mob bio sim lockan pa je to trebalo cekati 2 dana t com. To je to ukratko.

catroot 04.04.2017. 22:43

Jel ima gdje za kupiti taj i9305 za malo love tipa s oštećenim ekranom.. Kolko koštaju takvi?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

T0mB1ll 05.04.2017. 00:26

meni u međuvremenu pao moj S3 na drugi ćošak i sad mi ne radi touch više :D
sad sam trenutno na Galaxy Young S6310N na koji moram ovak gledat

http://i.imgur.com/8LEdC9R.jpg

neg, ne mogu rutat taj Young model... ne želi mi flashat recovery... piše da je sve uredno prošlo, brojač broji pokušaje ali recoveryja nema, osaje stock..

na xda forumu sam našo da moram vratit firmware na stariju verziju, trenutna mi je S6310NXXANR5.. neda mi se sve ispočetka postavljat al igleda da se ova verzia ne može rutat..

imart 05.04.2017. 06:24

Flashaj tak da

https://forum.xda-developers.com/sho...7&postcount=14

imart 05.04.2017. 18:44

Citiraj:

Autor catroot (Post 3045138)
Jel ima gdje za kupiti taj i9305 za malo love tipa s oštećenim ekranom.. Kolko koštaju takvi?

150 kn

catroot 05.04.2017. 21:44

Ma da. Da ima matičnu ploču ispravnu. Gledo na njuškalu nema nijedan, to možda misliš na ebayu..

imart 05.04.2017. 22:01

Pa ima razbijenih. Nisam osobno trazio jer je covjek uzeo i9305 od poznanika. Da, maticne su trazena roba.

catroot 05.04.2017. 22:09

Pa dobro ako se naiđe na ispravnu matične do 150kn, to nije problem čini mi se ugraditi u i9300, valjda su kućišta ista

NeooS 06.04.2017. 00:35

Vrni pogled nekoliko postova iznad, te 2, 3 stranice ranije, kućište nije isto. Kolega imart je o tome i pisao.

imart 06.04.2017. 08:27

Vodio sam se uputama iz ovog clanka
https://forum.xda-developers.com/gal...t2217815/page2

catroot 08.04.2017. 21:34

U zadnje vrijeme na mobu se pojavljuje neka notifikacija disable harmful app. Ta harmful app je kao settings, a notifikacija je od google playa. Jel zna netko o tome šta. Android je cm11, evo i ss
https://postimg.org/image/6o3rt28mz/

imart 08.04.2017. 23:15

A da stavis neki noviji rom?

catroot 09.04.2017. 00:22

Ovaj ok radi. Cm13 sa svim instaliranim aplikacijama lošije radi nego cm11, a i naviko sam na ovaj. Očito ono što ja pretpostavljam, je to kako je cynogenmod završen projekt da ne nešto ne štima vezano uz kompatibilnost google play aplikacija i custom roma, nije ažurirano nešto u samom cm11 tako reč. Skeniro sam mob sa bitdefenderom, ništa nije našao.

imart 09.04.2017. 09:27

znam, i ja sam probao na S3 staviti stari CM11 i izbacivalo mi je neku grešku, nemogu se sjetiti.. pa sa otišo na noviji rom.. CM12.1 je ok.
probaj napraviti backup aplikacija pa factory reset.. ili flashati dirty preko ovoga isti rom..

vacs 09.04.2017. 09:50

zasto ne ides na cm14.1 aka lineage os 14.1

https://www.cmxlog.com/14.1/i9300/

flashaj prvo preko odina zadnji twrp recovery, pa probaj naci zadnji bootloader i modem na xda (preporuka ali nije nuzno), njih isto preko odina flashas (modem moras dvaput flashat bez da mobitel boota) i onda iz twrp digni lineage os 14.1, gapps za 7.1.1 i sr3 supersu 2.79

imart 09.04.2017. 11:46

imao sam ga ja neko vrijeme, jede bateriju strašno i ima podosta bugova..
ovaj AICP je isa stvar, nigdje bez powerbanka..

catroot 09.04.2017. 16:43

ne idem na 14.1 lineage iz prvog razloga šta kad sam ga instalirao preko twrp-a pa jedno pet puta pokušao, nikad se nije normalno boot-ao, uvijek zapne na početnom logo i stalno se resetira samo od sebe, drugi razlog taj što nougat ne podržava xposed framework

da i kakav bootloader i modem mijenjat treba za s3 prije lineage os instalacije? trenutno je cm11 na mobu

imart 09.04.2017. 17:02

Najbolje prek odina flashaj zadnji firmware. Zatim napravi factory reset. Onda flashaj najnoviji twrp i kroz njega rootaj. Onda na karticu prebaci rom i gapps, wipe sve i flashaj. Preporucio bi resurrection remix a ne obican Lineageos..

catroot 09.04.2017. 17:06

koji zadnji firmware, stock rom za s3? pa ako nisu napravili ovi iz lineage os da možeš factory reset cm11 u trwp-u pa onda istalirat cm 14.1 bez probelma onda ga neću ni instalirat, a htio sam probat samo kako radi
ma jedina zamjena tom svemu je s7, a flešanje više bilo čega na s3, mislim ne dobiva se ništa

imart 10.04.2017. 06:37

Proba ja sam jucer flashao. Ali kazem ti radije RR 😁

catroot 10.04.2017. 08:43

Da, hvala na prijedlogu, nisam stavljao RR na s3, hehe kako zvuči fora.. Ovaj, nek stoji taj prijedlog za kasnije. Inače imam boeffla kernel instaliran, cpu je na 1.6ghz cijelo vrijeme i onaj swap uključen pa i to ubrza mob kolko tolko

imart 10.04.2017. 09:05

koliko ti uopće traje baterija?
imaš koji link na taj cm11 da vidim kak to radi..
i kernel..

catroot 10.04.2017. 09:18

Ma mob je non stop na punjaču. Nemam link, al stavit ću na net pa ću poslati link.. Baterija je neka, moro bi pogledati, neka njemačka marka sa ebaya neznan, 2500mah mislim. Otprilike 4h sot mislim. Kernel ima boeffla, al stavit ću sve u komplet kad uplodam. Dobro mi je kod tog boeffla kernela, imaju opcije za zvuk, bude odličan zvuk, pojača valjda zvučnike. Ma cm11 je ok, samo ako se ima puno instaliranih aplikacija normalno za taj mob je previše. Većinu aplikacija sam stavio pod freeze i greenify.

imart 10.04.2017. 12:56

Thanks na linku al moj je i9305..

Astra 01.05.2017. 11:51

pozdrav znalci. Imam jedno pitanje. Imam Samsung Galaxy J5 2016 i htio bi vratiti na stock početni ekran,kako je došao kad je kupljen. dali je to moguće,ne želim micati nijedne druge postavke,samo stock početni zaslon. Moguće?

xlr 01.05.2017. 17:41

Odes u aplikacije - show system apps - nadjes touchwiz home - otvori i klikni storage - clear data. Kad se vratis na homescreen ekran ce ti biti defaultni sa rasporedom ikona kao iz trgovine.

chief_wolfinjo 04.05.2017. 09:18

bok,

dali netko zna sljedeće:

kolegice je stavila na black listu odnosno blokirala je neke brojeve. i sada jedan od tih blokiranih brojeva je mobitel, ako taj broj nazove ju - tada ne dobije nikakvu obavijest.. međutim među tim blokiranim brojevima ima jedan fixni broj blokirani.. i recimo ako ju taj broj nazove onda iz nekog razloga mobitel joj zavibrira i dobije obavijest....

nju zanima kako spriječiti da dobije bilo kakvu obavijest, znači ne želi nikakve obavijesti po pitanju blokiranih brojeva. znači kako blokirati brojeve i da se ne dobije nikakve obavijest... nije mi točno rekla model ali samsung galaxy neki :)

hvala

Poggiali 07.05.2017. 14:42

Jedno malo blesavo pitanje...
Ukoliko predjem granicu, promjenim sim karticu sa brojem, sto se desava sa mojim npr viberom i whatsappom, buduci da su vezani na telefonski broj?

dadoremix 07.05.2017. 15:39

Ostanu i dalje aktivni na tvom telefonu
Ne sele se kao sim kartica
Jesu vezan na broj
Ali recimo ja regam viber na svom mobu sa tvojim brojem.. ako znam taj pin koji viber posalje na tvoj broj i regam.. to viber smatra da je na tom broju

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:54.