![]() |
Bios postavke, postavi SATA mode na IDE ili NATIVE.
Probaj Hard disk proskenirati s Hirens boot cd-om da provjeris da li je ispravan. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozz ljudi.
Danas sam išao neš prčkati po Weather gadgetu. Dva puta sam ga otvorio i na jednom je bilo vrijeme za Zagreb, a na drugom sam išao mijenjati vrijeme za neki drugi grad. I nakon toga više nije bilo one ikonice sa strane Options. Gledao sam na netu kako se to vraća, probao sam uninstall, pa restore u control panel, pa gasio firewall, pa %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Windows Sidebar\Cache, pa brisati cache C:\Users\G\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Cache, pa u regeditu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings (Right Click in right pan of registry editor to Create A New DWORD(32 Bit Value) with name “AllowElevatedProcess” and set value as “1”.), napravio update windowsa i ne znam više šta ne, i ništa. Sad mi piše Cannot connect to service. Zna li netko kako to riješiti da mi opet lijepo prikazuje i automatski update-a vrijeme? Hvala! |
Komp ne zeli spavati!
Znaci kad odem na sleep, uredno ode spavat, ali se nakon sekundu odma probudi odnosno upali. Gledo sam system logs, ali pise wake source: unknown. Zabranio sam misu, tipkovnici da bude komp ali nije ni to pomoglo. Jel se moze jos negdje provjerit zasto i sto ga budi?
EDIT: stavljo sam nove windowse, probo sam sleep i radio je normalno, a nakon par programa i instalacije svih apdejtova poceo se ovako ponasat. EDIT 2: otkrio sam problem, utorrent mu nije dao spavat. Nakon sto sam ugasio Prevent standby if there are active downloads sve se vratilo u normalnu. Cudno jer to mi prije nije stvaralo probleme. |
memory diagnostic tool?
Imao sam jedan čudan slučaj sa ovim intergriranim alatom u Win 7 Ultimate 6.1 7601 build sa SP1.
Pokrenuo sam alat, restart i nakon dva prolaza(pasa)u cca 10tak minuta detektirao mi je hardware problem u ram memoriji. Odmah sam uzeo iskusni memtest X86 v4.20 i u 3 prolaza(pasa) kojem mu je trebalo oko 3 sata nije detektrirao niti jedan error. Već dugo nisam imao BSOD.Avast free antivirus mi je prouzročio u kernelu BSOD.I to dva puta odjednom. Dok nisam u eventima i 3rd party whocrashed ustanovio šta je uzrok. Kome vjerovat? dobrom starom memtestu ili windows7 intergriranom alatu? |
Ne rade zvučnici
Pozdrav, evo mene s problemom opet. Ovako u petak sam instalirao windowse na novo i otišao ja ljepo na vikend danas se vratim reko idem malo na internet slušati mjuzu i tak kad ono zvučnici ne rade. Probao sam opet instalirati drivere od matične, ali ništa. Svaka ideja je odbrodošla.
Hvala... |
ako imas zvucnu, probaj na njoj. cisto radi testa da zvucnici ne bi otisli, probaj ih na mobu ili negdje drugdje.
u najgorem slucaju, format c:/ |
Citiraj:
Evo samo da napišem da na prvom portu znaći imam kućište cm elite 430 i slušalice rade, ja sad fakat neznam dali je otišla zvučna ili kaj? Moderator, ako hoćete premjestite temu. Hvala... |
Evo ovako, ja imam problem s Windows 7, naravno. Kada sam imao XP prije par godina na ovom istom laptopu (HP 6715s) nije bilo problema, znači laptop radi sasvim normalno, i odjednom mu dođe black screen. Samo nestane slike, a vidi se da pozadinsko osvjetljenje radi, čak mi se jednom dogodilo da kada sam pričao na Skypeu da je razgovor nastavljen normalno ali slike nema. Probao sam raznorazne patcheve, programe, update imam sve. Windowsi su licencirani 64 bitni Professional. Ima li tko kakvih ideja?
|
Evo mene opet ja uvjek ono dođem ko neki padobranac. Ispričavam se još jednom moderatorima na upadanju i forsiranju svojeg problema. Ovako znači problem je isti u pitanju su zvučnici tj. rade i straga i naprijed, ali straga rade samo kada nije ništa priključeno na prednji port, jer ima stvarno neka opcija gdje treba to možda uključiti ili nešto, evo iskreno već sam i googlao, makar nije to najteža stvar koju sam mogao napraviti(googlati).
|
|
nemam vremena citat, mozda je netko imao slican problem..
Uglavnom radi se o tom da mi sve aplikacije, igre, video "ispada" iz fullscreena.. Drugi problem je da mi se komp budi sam iz sleepa nakon mozda 30s. Googlao sam, nigdje nisam nasao rijesenje svog problema.. Svi prijedlozi dobro dosli.. |
Pokušavam instalirati Windowse 7 na kompjuter, ali pri učitavanju Windows fajlova dobivam I/O error 0xc00000e9.
Nije do HDD-a jer imam dva (OCZ-ov Agility 3 SSD i Hitachijev 1TB HDD) i pokušao sam pokrenuti setup sa svim mogućim kombinacijama (OCZ uključen-Hitachi isključen, obratno, oba uključena) i svaki put dobijem isti error. Jedino što mi je spojeno preko USB-a je tipkovnica, ali pokušao sam i nju isključiti nakon što pritisnem onu jednu tipku da pokrenem setup. I opet isto. Možda je do DVD drivea, ali ono... i on je potpuno nov. Mogu li ikako znati? Trenutno se bacam na izradu bootable Win7 USB-a. Možda to uspije. A dotad... ideje? EDIT: Instalacija s USB-a je uspjela. Izgleda da su oba instalacijska DVD-a koja imam previše izgrebani. Ah. |
Pomoć !
Imam slijedeći problem u samom Win7, a to je da kada idem kliknuti na svaku ikonicu unutar npr. my computer > C: > Program files itd. da mi za svaki klik na ikonu otvara mi se novi prozor i sad dok ja dojdem do samog foldera imam otvorenih njih već 10 ! Jednostavno nevidim opciju gdje se to Folder option se zmrdalo jer nisam ništa prčkao niti ništa, samo se najedanput pojavilo to sranje da za svaki klik na neki folder i to doslovno bilo koji otvara mi se novi prozor od tog foldera na koji sam kliknuo. |
Organize-->Folder options i prva stavka ti je za promijenit.
http://www.pohrani.com/f/H/t4/10hyaqH3/untitled.jpg |
Citiraj:
to je tam u device menager pa properties od mis/tastature...to zguglaj malo... |
Citiraj:
|
Jel se moze u Win7 namjestit da mi jedan veliki dugacki kao toolbar bude na dekstopu GORE ?
znaci ko ovo kaj je sad dole, ja bi da mi tak bude gore. na xp i visti sam to mogao tu pokusavam, bass mi nejde nije mi locked taskbar |
Desni klik na toolbar-->propertis i u tom pendjeru imas izbor (bottom, left, right, up).
|
E to je nou go , jer kad to kliknem onda mi cijeli meni sa startom i sve prebaci gore..ja bi gore imao samo jedan izdvojeni toolbar .. se nemre to u sedmici ?
|
|
Odkad imam SSD imam jedan problem. Sistem se pre brzo digne :D i ne stigne se komp još spojit na mrežu i svaki puta mi baca "Could not connect to network drives....". Dal bi mu mogo nekak usporit do spajanje na mrežne diskove jer moram otić svaki put u my computer i stisnut na svaki disk da se spoji.
|
Citiraj:
meznam zasto su pobogu to maknuli u sedmici al ajd e i jos jedno pitanje .. imam 64bitne windowse, al dost aplikacija koje koristim su 32bitne ,tak mi pise u taskbaru.Kaj trebam posebno sve skidat 64btino, kaj nebi to samo trebalo, pricam konkretno o s playeru ,mozilli , chromu ? |
Citiraj:
|
Imam problem, doduše ne sa win7 nego win8 ali možda će netko znati rješenje. Naime, zna mi se desiti da neki program (opera, soulseek) odbije poslušnost ili se ne zeli zatvoriti. Odem u procese preko task managera i ne mogu isključiti preko liste procesa. Na windows 7 mi je uspjevalo sa gašenjem servisa ali ovdje ni to ne prolazi.
Zna li netko kako iskljuciti servis koji je "zaključan"? Probao sam svašta, već sam pomislio da je MS namjerno isključio ovu mogućnost.. P.S. logiran sam kao administrator, UAC namjesten na 0, koristim samo windows defender P.P.S probao sam i iz command promta (admin) sa taskkill ali opet javlja error: the process **** with PID 5592 could not be terminated Reason: Access is denied |
Zakaj se mučiš s 8-icom koja je u beti još, instaliraj ispeglanu 7-icu
|
Citiraj:
|
aktivacija windowsa
Nedavno sam dobionovi laptop i sad sam dobio poruku u kojoj piše da moram aktivirati windows.Zašto to treba aktivirati i treba li za to neki key?
|
Citiraj:
|
Libraries prozor mi se pali pri paljenju racunala, a ne vidim nista takvo pokrenuto u msconfigu u bootu.. Mislim nije mi problem stisnuti X ali ako postoji nacin kako to maknuti zasto ne. hvala :D
|
Pozdrav!
Ovako, kupio sam laptop i na njemu je Ubuntu al ja hocu instalirat Win7 i stavim ja da boota s cda i stavim win7 u njega i pokrene se sve fino al kad mi pokaze particije imam jednu od 465 GB (hard je od 500GB) al mi pise da ima 0.0 MB slobodnog prostora. jos mi i kaze da nemogu formatirat niti instalirat na nju windowse jer mora biti formatirana kao NTFS. Pa me zanima sta ad radim s njom? Ja je obrisem? EDIT RJESENO: Samo sam isao na Delete i napravio nove dvije particije i sve je ok, spremne su za instaliranje. |
Možda ovo kaj ću napisati i nije baš tipični problem koliko mi dobro dođe savjet vas znalaca.
Win 7 mi se boota normalno brzo jer ionako imam spartanski kompa sa minimalom programa i igrama. Međutim kad uđe na desktop još je ~3 min usporen i to u smislu da outlook, msn i firefox kad se stisnu da otvori solidno dugo otvara. Ako ga nakon bootanja ostavim na miru tih par minuta onda sve troje ako popikam odjednom ih u sekundi i digne. Znači dojam je da negdje nekaj još te ~3min radi. Imate li ideje kaj? Da li je to normalno za njega? Da li treba neki service disable? Velim, imam spartanski komp, apsolutno ništ od programa osim osnova. (ugašeno sve na msconfig) Thx! |
Vjerojatno SuperFetch kešira te programe i zato mu je potrebno neko vrijeme da se "sredi". Nakon što ih kešira otvaranje programa je brzo.
Za eliminaciju "problema" jedino kaj mi pada na pamet je neki novi hard, vidim da imaš od 160gb koji pretpostavljam baš i nije najbrži na tržištu :D |
Thx, to je nekaj s čime se može živjet s obzirom da mi je SSD trenutno malo preskup :chears:
|
Remote pristup win 2008 serveru
Trebao bih se spojiti na win2008 server. Nisam jos ni krenuo u tu "avanturu", programer sam, a ne sistemac. Nikada se nisam spajao na bilo koji OS, pa samim time ni na win2008 server.
Da ne bih ispao totalna budala, imam par pitanja: 1) Sta mi je sve potrebno da se spojim na win2008 server? Ovdje mislim sta sve trebam zatraziti od admina tog servera. 2) Ako imate bilo sta drugo pametnoga za nadodati, bio bih jako zahvalan. Sistemac koji je radio kod nas i obavljao ovaj posao nije vise dostupan, dobio je otkaz. A sumnjam da ce mu zamjenu naci ubrzo, zato i moram obaviti ovo sam, iako nemam blage veze ni kako poceti. P.S. Da, googlao sam. I da, nacitao sam se malo. No opet bolje pitat nego skitat i ispast budala :) |
Kakav pristup ti treba? Remote desktop ili nešto drugo?
|
jel normalno ovoliko svchosta ili imam neko govno
http://www.pohrani.com/t/3S/p/djLh3Pj/untitled.jpg |
Citiraj:
|
I kod mene ima dosta procesa,47 sad trenutno.Valda je to normalno.
Evo ti link pa vidi jel ti može šta pomoći: http://www.youtube.com/watch?v=F2GTF...eature=related |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |