![]() |
Citiraj:
|
miš razer lachesis.
|
Ništa, paypal dispute i vrati lovu.
Može on navest no return, ali samo ukoliko je miš "as described", znači ako piše da radi - ima radit. :) Jedino može tražiti da mu vratiš item za refund, jer ima pravo, ali onda ti ne pokriva troškove vraćanja, nego samo onu prvotnu cifru. Onda mu lipo opališ jedan sočan negativni i nek ga voda nosi... |
paypal dispute ne ebay dispute??ebay.com ili ebay.it dispute??ovo mi je tek druga kupnja sa ebaya i odmah pizdarije jest da item nisam puno platio,ima neki tutorijal što kako u slučaju disputa??
|
Ma mislim da možeš i sa ebay.com, samo otvoriš dispute.
Ideš na my ebay->won i tamo kraj itema more actions-> resolve a problem. Nakon toga samo prati upute. |
Citiraj:
a sad odem u posto podic (dosta velik)item :) iz dojčlanda(poslano 11.5-stiglo u petak 21.5) EDIT: pokupio item .. na ebayu platio oko 600kn a ovaj napisao 30-40 eura(i gift pise) ,paket je bio dosta velik i oslobođen je carine!!! :care::care::goood: |
Otvorio sam dispute na ebayu i nakon 7 dana obratili su mi se sa upitnikom kako zelim dalje nastavit te sam rekao da zelim "escalate the case to ebay". Ubrzo su mi se javili sa odlukom da je presudjeno u moje ime i da je "A refund of $x.xx has been issued to your PayPal account."
Medjutim ni nakon tri dana nema nikakve zabiljezbe bilo na paypal bilo na ziroracunu. Koliko se mora cekati refund da sjedne? Kako se on uopce vidi? btw. na Paypalu u niti jednom trenutku nije pod cases bilo ista oznaceno. Valjda se ne kopira iz ebaya casea... |
Nakon nekih 4-7 dana novac ti uplate direktno na ziro racun, barem je meni tako bilo zadnjih 3 puta.
|
talijan mi odgovara
in the listing I wrote that I had to be replaced nisam ga ništa razumio,na saslušanju sam napiso da sam trebo bit zamjenjen:D Il mouse è come nuovo, con confezione originale, e tutti gli oggetti che aveva al momento dell'acquisto (cd-rom, manuale, ecc.), [B]solo che l'ottica fa degli scherzi a volte e andrebbe sostituita poichè non funziona bene[/B]. SCHEDA TECNICA # Sensore 4000dpi Razer Precision 3G Laser™ # 32KB di memoria interna Razer Synapse™ # Nove bottoni Hyperesponse™ programmabili indipendentemente # Tempo di risposta1000Hz Ultrapolling / 1ms # Regolazione On-The-Fly Sensitivity™ # Settaggio dpi variabile con possibilità di incremento di 125 dpi # Modalità Always-On™ # Larghi pulsanti antiscivolo # Ampio data path a 16-bit # 60-100 pollici al secondo # Design ambidestro # Ruota scorrevole a 24 posizioni individuali di click # Piedini in teflon Zero-acoustic Ultraslick™ # Connettore USB placcato oro # Dotato di 7 piedini, leggero e con cavo antigroviglio # Dimensioni approssimative: 129mm (length) x 71mm (width) x 40mm (height) E' un ottimo mouse da gioco, uno dei migliori di questa marca come si può notare anche nel sito ufficiale, ed è sia per destri che mancini. onaj ko ne razumije talijanski ovo što sam podcrtao znači,da optika ne radi kako treba i da treba bit zamjenjena,sad je ja ne sjećam da sam to vidio kad sam kupovao miša,se je moguće pravit se kinez??znači ja idem prodat neki item neispravni ali to napišem tek kad sam ga nekom prodao,ovo će mi bit lekcija. |
Talijani su slabi sa engleskim jezikom, najvjerovatnije je to preveo sa Google prevoditeljom.
|
demetrisu odi na svoj ebay profil stisni won i ndji taj item sto si kupio i procitaj sta pise
pitanje koko treba US postu standardno ali osigurano da dodje iz amerika |
piše isto,da optiku trebalo zamjenit,iako se ja ne sjećma da je to pisalo kad sam bidao.
|
Kad se kupuje preko neta iz EU dali se tako može ostvariti kako povrat poreza, ili samo ako odem npr u sloveniju pa onda.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
mislim, nije da branim talijana, al u redu je napiso da se optika "blesira" i da je treba zamijeniti. :fiju: ovo nek ti bude skola, za ubuduce ;) bilo je na prosloj stranici neki primjer kak je neko kupio hladnjak za LGA 1366 za cca 150€ :D treba 2 put procitat sta ti pise kad kupujes od nekih sumljivih sellera ;) srecom da je paypall na nasoj strani :D |
Da koristio je Google Translate
|
Kupio sam proc iz engleske u cetvrtak, placen je u petak i dobio sam mail da je poslano... Evo danas je proslo tjedan dana(7 radnih), kako je navedeno da stize max za tjedan dana(7 radnih) izvan UK... Pa eto, dal da cekam jos koji dan, ili da se vec sad javim selleru?
EDIT: Evo danas doslo :D |
Iz UK-a se tek nakon 10 radnih dana (2 tjedna od narudžbe) počni "brinuti". Meni nikad nije stizalo odmah sljedeći tjedan, ali mi je svaki put (osim jednom zbog vulkana) stiglo unutar 10-12 radnih dana.
|
Citiraj:
|
Konačno stigao paketić iz Kine, poslano 8.4 :D
Ja taman sinoć poslao selleru mail da još ništa nije došlo i što sad raditi, kad mi jutros poštar zvoni i nosi paketić. |
ej ljudi, da vas nesto pitam.
planiram otvorit account na paypalu (preko deviznog u pbz) pa me zanima u kojoj valuti da mi bude racun, $ ili € ? tj sto je bolje/pametnije odabrati? |
otvoris tekuci racun , i stavljas kune na njega a pay pal sam prebacuje lovu u eure , tak da je po meni bezveze otvarat devizni , i placat naknadu banci
pocinju mi ici na k.... mali zuti platim recimo 20 etog a oni mi posalju tek 25 Jedan paket poslan 13. a stigao danas i 2x paket 10etog i stigli danas nesto su stvarno ubrzali mora da ih je nasa posta stisnula radi onih problema sto su slali prek rusije |
Da nemas dvojbe, otvori obadva. :D
|
ajd sad, nemojte me prcat :D, koji mi je onda na kraju pametnije otvorit?
uz racun planiram uzet i internet bankarstvo, tako da imam sve nadohvat ruke. btw, kolko vidim maestro kartica dolazi sa tekucim, a preko nje se nemoze regat account ako se nevaram jer mora biti ona visa electron? |
da uzmi visu electron sa tekucim racunom i intrenet bankarstvom i to ti je to
pay pal ti vrsu konverziju i uzmu mozda kunu po transakciji ovisi kak je velike ne , a ovak dok promjenis kune u eure pa dok odes na banku popusis dosta love |
ok, hvala na info.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1.Ako namjeravas sarati po valutama onda ti je najbolje uzeti ziro sa visa elektron karticom te konverziju na paypalu nariktati da ti obavlja pbz jer ti paypal zaracunava dodatnih 2.5% za konverziju valuta preko neke svoje banke. Vjerovatno je bolji tecaj od pbz-a, ali sa 2.5% dodatnih sumnjam da se isplati.
2. Ako namjeravas uglavnom kupovati samo u dolarima ili eurima onda ti se isplati uzeti devizni u slucaju da ces nastojat kupovati eure/dolare po povoljnijim tecajima te da ces okrenuti dovoljno robe da isplatis cca. 50kn koje u startu gubis na godisnje vodjenje deviznog racuna. Ukoliko namjeravas sarati po valutama onda ce ti kao mojem frendu prvo odredjenu valutu konvertirati u kune pa onda u drugu valutu te time dvostruko gubis. Sukladno if uvjetima razrijesi petlju :D p.s. Da se za tekuci moze uzeti visa elekron nisam znao!? |
Citiraj:
|
Ovo sa brzinom paketa je i mene superugodno iznenadilo jer su mi poceli dolaziti paketi ispod 10 dana, ali mislim da je u ovome shema.
Poceli su slati Kinezi sve vise preko Singapura jer mi svaki drugi paket iz Kine ima oznaku Singapure Post. Adresa svih je ova: Airpak Express 30 Kaki...Techno Centar Singapure 418719. Je li tamo neko ogromno skladiste ili sta jer naizgled nepovezani itemi imaju istu adresu bilo da se nalaze u HK, Kini... Itemi koji su poslani bas iz Kine i dalje sporije dolaze. Vjerovatno su popizdili na Majcicu Rusiju pa su pronasli alternativno rjesenje. |
kupio neki dan MicroSD 8gb ... 19$ od sellera yuanminqi... naravno kinez... stiglo je za 3 tjedna ALI microSD je potrgan ?!?! iako je bio u kutijici sa adapterom, gornji dio di su konekcije je savinut i kad ga ubacujem u adapter komp ga prepoznaje ali javlja error (nije tema za to al ako netko zna dal mogu kaj napravit nek mi pošalje PM)
uglavnom , dobio sam full refund preporuka je da kupujete kad piše hong kong jer kad piše da je iz drugih dijelova kine onda stiže PUNO PUNO kasnije |
Ne mora znaciti jer sam ja eto dobio jucer item iz Guangdong shenzhen, China za 8 dana, ali preko Singapura sto nikada nemres znati.
|
Imam pitanje.
Koliko vremenski treba USPS 1st. CLASS INT. MAILu poslanom iz Amerike da dođe? Otprilike znači? Edit: hvala na informacijama Mar :) |
Citiraj:
Problem je što zna biti i po 7-10 dana prije nego što krene iz SAD-a + čekanje kod nas na carini (i tvoje čekanje pisma ako trebaš predočit račun). |
Evo opet bi trebao vaša mišljenja i iskustva s Ebayom
Prije nekoliko 10-aka dana sam posta da nisam dobio predmet koji sam kupio u Kini i da nisam mogao kontaktirati prodavatelja(ne javlja se). Uz Vašu pomoć sam riješio s Ebayom (uz svoje skromno znanje engleskog i google prevoditelja) i nakon nekog vremena dobio sam od njih mail u smislu da je riješeno u moju korist i da odem na paypal priložen link.To sam i učinio i na paypalu otvorio disputes & claims i dobijem odgovor da će mi odgovoriti u roku od 10 dana (koji još nisu istekli). Danas dobijem mail od Ebaya u smislu da im je žao zbog slučaja i da imam kupon s određenom cifrom koja je iste visine kao i predmet koji sam platio i koju mogu potrošiti u jednoj kupnji.Ako je iznos manji ne refundira mi se ostatak a ako je veći zna se. Mene zanima šta sad s paypalom jeli taj kupon u dogovoru s njima,od njih nikakav mail nisam dobio... Ispričavam se na podužem postu i zahvaljujem na svakom odgovoru :chears: |
Može preporuka nekih sellera s majicama? Ciljam da majice s motivima, tipa citati ili slike iz popularnijih filmova (ne tamo neki Twilight saga) i tako, klasika motivi koji su obilježili 80-te i 90-te recimo.
|
Citiraj:
E i to pismo iz carine, pojede bar 3 dana minimalno. |
je pa ti dhl/fedex opale takve lijepe troskove spedicije i zakompliciraju s papirologijom da je to genijalno - ima na netu hrpa negativnih iskustava s njima - osobno oni mogu proći za skuplje stvari i brzu dostavu inače u 95% slučajeva USPS mi je draži.
USPS ima nekoliko usluga pa nije problem odabrati. First class je osnovna najeftinija usluga bez broja za praćenje - obična pošta. Priority je sa brojem za praćenje Express je već brza i kurirska. |
Imam jedno pitanje u vezi IPS-a, piše mi ovo:
5/27/2010 4:01:00 PM - CROATIA - ZAGREB 10003 EMS - Receive item at office of exchange (Inb) 5/27/2010 6:53:00 PM - CROATIA - ZAGREB 10003 EMS - Send item to customs (Inb) 5/28/2010 7:27:00 AM - CROATIA - 10004 ZAGREB CARINA - Return items from customs 1 5/28/2010 7:29:00 AM - CROATIA - 10004 ZAGREB CARINA - Send item to domestic location (Inb) Dali to znači da je predmet prošao carinu, i da neće ništa biti naplaćeno, te da ga mogu očekivati od poštara kroz par dana :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36. |