PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

Juan 25.11.2008. 23:43

Citiraj:

Autor guardianx (Post 1201764)
, 3 way skretnice (shemu za nju imam) ...:kafa: i

Skretnica se ne radi prema shemi koju imaš odnekud, nego prema mogućnostima drivera i vanjskim dimenzijama kutije.

guardianx 26.11.2008. 01:04

Imam orginalnu skretnicu od tih zvućnika..tako da nemrem fulati. Napravim shemu od nje i po potrebi je modificiram.

ali kakve veze ima skretnica sa
Citiraj:

Autor Juan (Post 1201802)
vanjskim dimenzijama kutije

misliš na koliko reže (6,12 db)? i koje frekvencije? ili...?

tOta 28.11.2008. 08:50

Most expensive audiophile speaker cable in the world

Top Ten Signs an Audio Cable Vendor is Selling You Snake Oil

...najbolje na kraju -> Audiophoolery

Ovo će se svidjeti Fleksu :D

t3chno b0y 28.11.2008. 12:09

Evo moj prvi post u hi-fi temi hehe
Znači malo sam se zainteresirao za pravi zvuk i nekako mi je postalo dosta ove nabijačine od basa...izgleda neki preporod:D
Uglavnom zanimao bi me neki entry level hi-fi koji bi se sastojao od pojačala(ne treba mi radio),cd-playera i naravno zvučnika.Nebi išlo preko kompa i zvučne,jer na kompu vec imam ove logitech,znaci ovo bi bilo odvojeno...
Dalje,radi se o sobi vrlo sjebanog dizajna,šta bi znacilo da je duga oko 4,5m a široka oko 2,5 metra s tim da mi je krov kosi...recimo da bi bio spreman uložit oko 3-4k kn...4000kn bi bio neki maximum...
sistem bi bio stereo i ne planiram nadogradnju u surround tako da mi netreba 5.1 kanalno pojačalo...iako bi mogao imat ulaz za subwofer ako ga se odlučim poslije stavit...
Eto ako mogu neke preporuke šta uzet to tih para,bit ću zahvalan!:chears:

Swarm dude 28.11.2008. 14:56

Citiraj:

Autor AMD (Post 1200854)
Di imaju za nabaviti Iskrini papiranti zvučnici sa onim rubom od gume. Imali su ako se ne varam nekih 10W sinusne snage. Vuče me neka nostalgija za tim.

Oglasnici, newsgrupe, neki audiofilski forumi tj. njihove tržnice...Sumnjam da se mogu naći Iskrini zvučnici - u trgovinama.

srale7 28.11.2008. 17:00

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1203797)
Znači malo sam se zainteresirao za pravi zvuk i nekako mi je postalo dosta ove nabijačine od basa...izgleda neki preporod:D
Uglavnom zanimao bi me neki entry level hi-fi koji bi se sastojao od pojačala(ne treba mi radio),cd-playera i naravno zvučnika.Nebi išlo preko kompa i zvučne,jer na kompu vec imam ove logitech,znaci ovo bi bilo odvojeno...
Dalje,radi se o sobi vrlo sjebanog dizajna,šta bi znacilo da je duga oko 4,5m a široka oko 2,5 metra s tim da mi je krov kosi...recimo da bi bio spreman uložit oko 3-4k kn...4000kn bi bio neki maximum...
sistem bi bio stereo i ne planiram nadogradnju u surround tako da mi netreba 5.1 kanalno pojačalo...iako bi mogao imat ulaz za subwofer ako ga se odlučim poslije stavit...

Iskreno, ovo mi je ze ne povjerovat, ti si mi u glavi uvijek onaj koji samo voli vise basa, "nema wata do kilowata" a sad hifi stereo. Nemogu ti nista reci nego bravo za napredak..
Ti si iz Splita?

Fleks 28.11.2008. 19:39

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1203797)

diamond 9.1/2 + CA 340 komplet ili ako nemas budjeta tafe370 sony + odgovoarajuci CDplayer iz serije.

t3chno b0y 28.11.2008. 21:02

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1203955)
Iskreno, ovo mi je ze ne povjerovat, ti si mi u glavi uvijek onaj koji samo voli vise basa, "nema wata do kilowata" a sad hifi stereo. Nemogu ti nista reci nego bravo za napredak..
Ti si iz Splita?

Iskreno, ni ja nemogu vjerovat...al evo slušam već dobrih 2 godine techno i počela me bolit glava od toga...inače san zna poslušat neki rock i neku malo stariju glazbu al je to sve bilo usputno...nakon kupnje ovoga sam se mislio potpuno prebacit na takav tip mjuze, a opet ako bi me koji put dosla želja za nabijačinom,iman logije doma i gotovo...
Da, iz Splita sam!

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1204104)
diamond 9.1/2 + CA 340 komplet ili ako nemas budjeta tafe370 sony + odgovoarajuci CDplayer iz serije.

Ovde te nisam baš skužio,kažeš diamond 9.1/2(zvučnici) + CA 340(cd player) komplet(?)...a dalje predlazes pojačalo tafe i cd player(to sam skuzio) i u drugoj opciji ostaješ na diamondima...može malo pojašnjenje?:fala:

Fleks 28.11.2008. 21:06

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1204176)
Ovde te nisam baš skužio,kažeš diamond 9.1/2(zvučnici) + CA 340(cd player) komplet(?)...a dalje predlazes pojačalo tafe i cd player(to sam skuzio) i u drugoj opciji ostaješ na diamondima...može malo pojašnjenje?:fala:

Kazem ako se mozes isprsit malo za CD player i amp od CA da to uzmes. istina slabije je snagom malo (dakle ne po papirima nego sam cuo, pa znam kolka je razlika - jako mala, ali diamondi ipak bolje sviraju sa tim ampom), a ako se nemozes isprist uzmi sonya + pripadajuci player iz te klase. I da uzmi diamonde to je najpametnija kupovina ostalo u tom cijenvnom rangu nije vriejdno spomena.

McG 28.11.2008. 21:12

....

t3chno b0y 28.11.2008. 21:23

Citiraj:

Autor McG (Post 1204187)
Zato jer je ovo novije sve jedno veće iskompresirano sranje od drugoga, a bome i kvalitetnog materijala nema u izobilju. Dok s druge strane ovisi kaj ti smatraš technom.

Prije mi je techno bio scooter(recimo prvih 6 miseci slušanja amo reć techna(koji to nije),a kasnije sam prešao na carl cox-a,armin van buuren-a i sličnu ekipu...ugl razno-razni mixevi koji traju po sat vrimena...triba mi odmor od toga...

McG 28.11.2008. 21:29

....

t3chno b0y 28.11.2008. 21:53

@McG-još samo fali basshunter sa onim svojim kvazi-techno pismama...

back on topic
jel ovo valja išta, jer vidim da je masu jeftino, a po netu čitam dobre review-e
http://www.svijet-medija.hr/sony_cdp...,8791,154.aspx
a pojačalo bi bilo koje je fleks predlozija,znaci http://www.svijet-medija.hr/sony_ta-...,8585,154.aspx

zvučnici http://www.neuron-d.com/proizvod.asp...848&myIndex=29
uzeo bi preko firme tako da ide cijena 1857kn
jos bi trebalo neki stalak ubost i kabele i to e to...
evo pocea san stedit tako da se nadam ovome na proljeće heh

Fleks 28.11.2008. 21:56

Ta sony komba svira sa tim diamondima super. mislim imao sam tu kombinaciju pa znam. za tu lovu svira super. Pogotovo kad usporedis sa razvikanim nadom.

t3chno b0y 28.11.2008. 22:02

e da još me zanima ovo: na tafe 370 pise 2x70 W,a na zvučnicima 20-100W
oce li se moc pojačalo nosit sa tim?mislim glupo mi je sad da se ubijem da uštedim lovu pa da mi izgore zvučnici i/ili pojačalo

Swarm dude 28.11.2008. 22:17

Nemaš brige, sve je O.K....a i nećeš valjda slušati na maksimalnoj glasnoći :D

t3chno b0y 28.11.2008. 22:36

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 1204245)
Nemaš brige, sve je O.K....a i nećeš valjda slušati na maksimalnoj glasnoći :D

Valjda neću:fiju::D
Inače me samo čisto informativno zanima usporedba glasnoće tog hi-fi sustava i z-2300 bez basa...pitanje je ponajprije upuceno fleksu jer znam da je on ima oba dva sustava!ako neko drugi zna nek reče sad ili zauvijek šuti :zdero2:

Fleks 28.11.2008. 22:48

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1204266)
Valjda neću:fiju::D
Inače me samo čisto informativno zanima usporedba glasnoće tog hi-fi sustava i z-2300 bez basa...pitanje je ponajprije upuceno fleksu jer znam da je on ima oba dva sustava!ako neko drugi zna nek reče sad ili zauvijek šuti :zdero2:

da si u zagrebu bi te pozvao da cujes i sam :D

z2300 nema sta radit u usporedbi sa ovim. Ni u kojem podrucju i aspektu zvuka. Ovo ga cak i nadlgasa. Mislim fakat IDU nisko i fakat mogu dici abnormalno puno buke. Bio je nedavno kod mene jedan ponosni vlasnik malo starijih celestion samostojecih (al ono fakat ogromni zvucnik) i on meni kaj ti je to i ja njemu evo kaj je to. Komentar je bio celjust do poda i ujebote :D

t3chno b0y 28.11.2008. 23:08

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1204278)
da si u zagrebu bi te pozvao da cujes i sam :D

z2300 nema sta radit u usporedbi sa ovim. Ni u kojem podrucju i aspektu zvuka. Ovo ga cak i nadlgasa. Mislim fakat IDU nisko i fakat mogu dici abnormalno puno buke. Bio je nedavno kod mene jedan ponosni vlasnik malo starijih celestion samostojecih (al ono fakat ogromni zvucnik) i on meni kaj ti je to i ja njemu evo kaj je to. Komentar je bio celjust do poda i ujebote :D

Pametnome dosta:D.Izbor definitivno pada na ovu kombinaciju,samo cu na kraju vidit kakav cu bit sa lovom,znaci ili ce ic 9.1 ili 9.2.
Svim silama cu se potrudit da to bude 9.2
Hvala i čujemo se još u ovoj temi!
Jbt stvarno nisam mislio da cu ikad ista napisat u ovoj temi hahah

Fleks 28.11.2008. 23:13

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1204292)
Pametnome dosta:D.Izbor definitivno pada na ovu kombinaciju,samo cu na kraju vidit kakav cu bit sa lovom,znaci ili ce ic 9.1 ili 9.2.
Svim silama cu se potrudit da to bude 9.2
Hvala i čujemo se još u ovoj temi!
Jbt stvarno nisam mislio da cu ikad ista napisat u ovoj temi hahah

Uzmi slobodno i 9.1 nisu bas sad tolko slabiji da je pod must, a kolko sam procitao i u maloj si sobi tak da...

Moj savjet. Sony tafe370 + project usb box + diamond 9.1 i to stavit umjesto z2300 i zvucne koje mozes utopiti recimo za 1000kn. Pazi sa time si si skoro amp pokrio ;)

I sad ce oko bozica se dati uloviti mozda i neki popust :)

t3chno b0y 28.11.2008. 23:31

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1204295)
Uzmi slobodno i 9.1 nisu bas sad tolko slabiji da je pod must, a kolko sam procitao i u maloj si sobi tak da...

Moj savjet. Sony tafe370 + project usb box + diamond 9.1 i to stavit umjesto z2300 i zvucne koje mozes utopiti recimo za 1000kn. Pazi sa time si si skoro amp pokrio ;)

I sad ce oko bozica se dati uloviti mozda i neki popust :)

Neznam kolko si čitao,al napisao sam da ce ovo bit odvojeno...z-2300 ostaju na kompu jer sam ih dobio na poklon i oni ce mi sluzit kad nesto tandrkan po kompu,a hi-fi ce sluzit za uživanciju...ubacim cd,lagano pustim da svira,lagano se zavalim na krevet i jednostavno uživam...:)
a da kupim hi-fi do božića,brijem da bi trebao prodat pola svoje imovine za to:roller:

Fleks 28.11.2008. 23:38

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1204307)
Neznam kolko si čitao,al napisao sam da ce ovo bit odvojeno...z-2300 ostaju na kompu jer sam ih dobio na poklon i oni ce mi sluzit kad nesto tandrkan po kompu,a hi-fi ce sluzit za uživanciju...ubacim cd,lagano pustim da svira,lagano se zavalim na krevet i jednostavno uživam...:)
a da kupim hi-fi do božića,brijem da bi trebao prodat pola svoje imovine za to:roller:

neznam, ja bi napravio ovo sto sam ti predlozio. Sto ce ti i z2300 i to u toj sobici. hvala bogu na hifu mozes spojiti 1000 stvari odjednom :)

syss 29.11.2008. 22:18

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1204231)
Ta sony komba svira sa tim diamondima super. mislim imao sam tu kombinaciju pa znam. za tu lovu svira super. Pogotovo kad usporedis sa razvikanim nadom.

opet je taj siroti gosp. rupić pogriješio di je fleks "teh one-year-stereo-master" uspio.

nekak mi je to teško povjerovat.

srale7 29.11.2008. 22:50

Citiraj:

"teh one-year-stereo-master"
:roller:

Fleks 30.11.2008. 06:02

Citiraj:

Autor syss (Post 1205081)
opet je taj siroti gosp. rupić pogriješio di je fleks "teh one-year-stereo-master" uspio.

Pa da syss. Nisam ja kupio PC zvucnike sa velkim subom, nego ti :p

Jel ti mozda palo na pamet da je to reklama za neki ducan? Jel ti mozda palo da ''audiofili'' znaju ''nekad'' malo previse pricat bedastoce?

Mislim pricamo o klasi ljudi koji vjeruju u stalke za kablove i kupuju kineska pojacala zato sto svijetle ?

Nemoj me krivo shvatit niti mi zamjeriti ja sam isto bio nabrijan na tog nada dok ga nisam malo bolje doma cuo. Onda kad sam ga cuo sam skuzio da ga ljudi koji ga preporucuju ga nisu niti culi, a kamoli poslusali nego ga preporucuju jer im je netko rekao da je to dobro. Mislim vidi. Nisam lud. ako mi covjek koji je vlasnik tog ampa barem par puta kaze da se zahebo, onda se zahebo.

Pogotovo ako ga uparis sa tamnijim zvucnikom, a svi znamo da u toj budget klasi nemas izbora nego nesto tamno jer svijetli zvucnici probijaju usi i nisu ugodni.

t3chno b0y 30.11.2008. 22:47

Evo dao sam si malo truda(nemojte me ismijat:D) da napravim svoju sobu...ako vam se da,pogledajte,pa mi recite idealni razmještaj zvučnika i jos neki komentar ako imate!

http://rapidshare.de/files/41034066/..._Soba.skp.html
:chears:

Imagine 01.12.2008. 00:09

Citiraj:

Autor syss (Post 1205081)

kad si njub koji informacije traži u recenzijama :D

Sve ti se svodi na to da ima ljudi koji neke stvari shvate brzo ,
ima onih kojima treba vremena,
a ima i onih koji ih nikad ne shvate kao taj 'siroti gospon'

inače ja sam za Nada C320 (onog prije 'koza' etikete) tamo '99 uzeo 'zvučnik buđet klase' i ......čisto me sramota što mi je relativno dugo trebalo da shvatim kako ta kombinacija jeftine kreste 2 ,kimbera4pr i nada ne valja i da je sve to bila krivnja opčenito precjenjenih nadova. :suicide:

btw, pošto mi je poznato da si imao spomenuti zvučnik onda i znaš koliko jeftini zvučnici mogu u globalu bit neugodn
OT: znam da nije tržnica i neka se obriše ako je protivno pravilniku ali ako nekom 'hifisti' odavde treba preamp...
Rotel rc971 / 700kn
PM

syss 01.12.2008. 09:50

ak vi tak kažete... mislim nije samo taj nad hvaljen od rupića, dovoljno je malo prosurfati i stalno se taj vražji nad spominje.

na creste2 iskreno nisam baš imao neke zamjerke, eventualno svjetlinu mog kompletnog sistema no to je sad stvar ukusa. stage mi je bio oke, bas tak-tak zbog sobe, ostalo sve korektno odsvirano... štoviše kad sam diy biwire zamijenio sa single vdh royal jade bio sam jako zadovoljan sistemom.

zen_sux 01.12.2008. 22:50

Bez uvrede al na kraju je sve stvar osobnog dojma i ukusa.....ovom Flexu Sony od 1000 kn zvuci bolje , a ja sam recimo dok pojma nisam znao sto je uopce Nad marka (mislio sa da je neki korejski shrot :D, znaci nitko mi recenzijama i pricama nije punio glavu), kad sam cuo mali bee(2000kn) prvi puta pomislio koliko je taj jeftini shrot bolji od mog (bivseg) precjenjenog Sonya od 3000 kn.

Razlike u cjeni 100% razlike u kvaliteti i vece u obrnutom smjeru... = hi-fi - stvar ukusa i sugestivnog opravdavanja ulupanih novaca.

Fleks 01.12.2008. 23:09

Citiraj:

Autor zen_sux (Post 1207081)
Bez uvrede al na kraju je sve stvar osobnog dojma i ukusa.....ovom Flexu Sony od 1000 kn zvuci bolje , a ja sam recimo dok pojma nisam znao sto je uopce Nad marka (mislio sa da je neki korejski shrot :D, znaci nitko mi recenzijama i pricama nije punio glavu), kad sam cuo mali bee(2000kn) prvi puta pomislio koliko je taj jeftini shrot bolji od mog (bivseg) precjenjenog Sonya od 3000 kn.

Razlike u cjeni 100% razlike u kvaliteti i vece u obrnutom smjeru... = hi-fi - stvar ukusa i sugestivnog opravdavanja ulupanih novaca.

Kad je taj tvoj sony od 3000kn bio 5.1 receiver koji su svi redom smece i u odnosu na njih 30 godina stara stereo krama iz oglasnika svira odlicno.

nemoj mjesati kruske i jabuke. Ja jos nisam nasao 5/7.1 receiver koji svira necemu cak i u odnosu na najjeftinija stereo pojacala. Tak da...

micek_kc 02.12.2008. 12:03

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1207097)
Kad je taj tvoj sony od 3000kn bio 5.1 receiver koji su svi redom smece i u odnosu na njih 30 godina stara stereo krama iz oglasnika svira odlicno.

nemoj mjesati kruske i jabuke. Ja jos nisam nasao 5/7.1 receiver koji svira necemu cak i u odnosu na najjeftinija stereo pojacala. Tak da...

kad jos nisi cuo moj :D
u ponedjeljak cu postati neke slike jer jednostavno za vikend nisam stigao...
ti i srale imate pozivnicu u moj dom :lol2: jedan vikend po vasoj zelji

Swarm dude 02.12.2008. 13:33

Kad bi netko ovo napravio i isprobao sa NAD-om, Sonyem, Denonom i drugim entry lvl ampovima. Mislim da bi rezultati bili interesantni...

Fleks 02.12.2008. 18:06

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1207410)
kad jos nisi cuo moj :D
u ponedjeljak cu postati neke slike jer jednostavno za vikend nisam stigao...
ti i srale imate pozivnicu u moj dom :lol2: jedan vikend po vasoj zelji

Nebih bas bio tolko siguran u to. Al dobro tebi je to tak i tak samo vazno da je glasno, pa ono :p :D

zen_sux 02.12.2008. 18:07

Nop, laik jesam bio/još uvjek -svejedno znam razliku izmedu pojačala i receiavera. Da kazem koji sony lagao bih,davno je to bilo1-2g, vise nije u kuci.
Čuo sam maloga Nada u jos dvije prilike od tada na različitim mjestima i uvjek me oduševio-isto mi je tako jasno da nekoga i nije.

Mene bi jako zanimao ovakav test da testirani budu od hard core audiofila do apsolutno neupučenih ljudi kojima je i uredski 200kn radio dovoljno ok....

Mislim da bi se pokazalo ono što odavno tvrdim:
između osobe sa 100-200 mp3 albuma na pc-u a koje stvarno voli i sluša na pc zvučnicima i uživa u njima i vlasnika preser hi-fi setupa od preko 20k kn i 20 orginal cdova ...veci audiofil je ovaj prvi.

Fleks 02.12.2008. 18:12

Citiraj:

Autor zen_sux (Post 1207848)
Nop, laik jesam bio/još uvjek -svejedno znam razliku izmedu pojačala i receiavera. Da kazem koji sony lagao bih,davno je to bilo1-2g, vise nije u kuci.
Čuo sam maloga Nada u jos dvije prilike od tada na različitim mjestima i uvjek me oduševio-isto mi je tako jasno da nekoga i nije.

Mene bi jako zanimao ovakav test da testirani budu od hard core audiofila do apsolutno neupučenih ljudi kojima je i uredski 200kn radio dovoljno ok....

Mislim da bi se pokazalo ono što odavno tvrdim:
između osobe sa 100-200 mp3 albuma na pc-u a koje stvarno voli i sluša na pc zvučnicima i uživa u njima i vlasnika preser hi-fi setupa od preko 20k kn i 20 orginal cdova ...veci audiofil je ovaj prvi.

Ajde nemoj pricat gluposti. Vidim novi si na forumu i ocito si se regao samo zbog ove teme i sad ces se boriti sa vjetrenjacama. Nemoj.

zen_sux 02.12.2008. 18:26

Star sam 2-3 g na forumu, jako dugo neaktivan (pa zaboravio i pass i na kojem mailu je), jednostvno napravio novi, -svrha htjedoh pitati gdje u hr nabaviti: project usb box(upišeš project usb box i stavis stranice na hr u google=vola pc expert forum) , pa bacio mišljene kad sam tu: da je meni nad na koji si se osvrnuo u svakom drugom postu 5 puta bolje zvuči od tvoga duplo skupljega ampa, kad si ga vec oblatio u svakoj prilici ,da se netko ne dovede u zabludu čitajući (to je korisno ,a ne borba protiv vjetrenjača).

McG 02.12.2008. 18:45

....

micek_kc 02.12.2008. 21:02

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1207847)
Nebih bas bio tolko siguran u to. Al dobro tebi je to tak i tak samo vazno da je glasno, pa ono :p :D

fleks jesi ti mene zamjenio sa begom? :D

srale7 02.12.2008. 21:18

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1208073)
fleks jesi ti mene zamjenio sa begom? :D

Nije, nego ti on jednostavno ne voli nikoga tko ti ima HT:D

Sad se u ovoj temi postavlja pitanje sta je uopce audiofil? McG je donekle tocno odgovorio, iako na to nema odgovora. Kao ni na puno stvari u ovom sportu..

Po meni je pravi audiofil onaj tko istu kolicinu paznje posvecuje glazbi i sistemu. Kad se ta granica pređe, onda covjek postaje tehnofil (to je onaj sa 20 CD-a i sistemom od 20k €) ili diskofil (to su vam oni sto godisnje kupe po stotinjak CD naslova). Naravno, to sam malo iskarikirao, da me nebi neki opet potezali za jezik, ali poanta je, slusajte glazbu, uzivajte u njoj na svom sistemu i nemojte se "zabijati" u ni jedna smjer..

SRV 02.12.2008. 23:22

Bolje i diskofil nego tehnofil. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29.