PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

sasha2511 26.01.2017. 11:39

@Elven ok ali je ipak najvise do softvera, imaju oni jako dobre kamere ugradene ali softver steka.. u svemu je MIUI dobar osim s kamerom i to ih prati vec dugo..
jedan od razloga sta sam postao Leeco fanboy.. :)

from my Le X720 on TT

imart 26.01.2017. 15:12

I ne samo miui. Mnogi imaju dobar hardver a losu kameru. Npr sony. Svi koriste njihove kamere i xiaomi i samsung i sony. Samo samsung ima vrhunsku kameru.

Elven 26.01.2017. 15:33

A ne znam. S7 ima otvor blende 1.7, a moj Redmi 4 Prime 2.2... Redmi 3s Prime ima 2.0 i vec se vidi velika razlika u ostrini u mraku...

I onda idem pogledati P9 i vidim da i on ima 2.2?? A ima kameru koja je blizu S7...

moguce da je softver stvarno, ali opet. ako nisu rijesili do sad, nece ni tak brzo

antebr 26.01.2017. 18:35

https://www.dxomark.com/mobiles/colu.../mobile-scores

Nije se baš P9 iskaza.

alengrosevic 26.01.2017. 18:44

Citiraj:

Autor antebr (Post 3015398)

odlična stranica za usporedbu kamera! thnx!

antebr 26.01.2017. 18:54

NP

Lipo se vidi da nije sve u senzoru, već i da software ima velikog utjecaja.
Btw pixel nema OIS, a ipak ima najbolju ocjenu.

Tvrdi 26.01.2017. 19:04

Citiraj:

Pa i dosta je jeftiniji od ovih đubradi s vrha tablice...budimo realni

trouble 26.01.2017. 19:49

Citiraj:

Još da neko primiejti da je score prosjek dvije ocijene,still kamere i videa,nebi bilo zgorega.

A po still slikama se kako iskazao? :) doduše SOnyevi telefoni su njima u vrhu,pa sad ne znam što vam to govori...

antebr 26.01.2017. 20:07

Citiraj:

Autor trouble (Post 3015435)
Još da neko primiejti da je score prosjek dvije ocijene,still kamere i videa,nebi bilo zgorega.

A po still slikama se kako iskazao? :) doduše SOnyevi telefoni su njima u vrhu,pa sad ne znam što vam to govori...

Nebi se bas slozio s tobom.
Photo score mu je 84, tako da tesko da je u vrhu.
Inace cinjenica je da ukupni dojam kamere nije bas kako se ocekivalo. Svatko ima neke svoje stvari koje preferira (low light, flash, video...), zato je ukupan dojam kamere ovdje ocijenjen.

Daleko od toga da je kamera losa ili slicno.

Ali ipak smo u Xiaomi temi...

trouble 26.01.2017. 23:23

Kao što rekoh,njima je Sony Xperia(ne bitno koja) (drugi)vodeći fotić po stillsima. Svako ko se kuži mnalo kako stvari stoje a pogotovo vlasnici Sonya,koji vjeruju tome,su sretni što su na slobodi a ne u nekakvoj ustanovi na promatranju...i to bez dopuštenja izlaska na internet.

Naime jednom davno,DXOmark je imao Xperiu Z5 kao najbolji kameru na tržištu po svemu.

Citiraj:

Sony Xperia Z5 Mobile review: Best mobile photo & video scores to date
Iskreno uvreda inteligencije svom čovječanstvu a posebno vlasnicima Z5.

Tema je Xiaomi :)

Naime njima Z3 ima bolji score od Xiaomija Mi5. Ko vlasnik oba telefona,moram reći...ko vjeruje DXOmarku(u ovom slučaju)....jer ozbiljno poremećen.

Elven 26.01.2017. 23:35

Mi5 na DXOmarku ima dosta visoke ocjene i cak jako blizu P9.
Tako da kad ce ga se moc naci za 1500kn (nadam se uskoro) Mi5 ce biti odlicna kupovina.

Brko 27.01.2017. 07:48

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3015087)
hoces reci ako je user tudum, ne pomaze mu ni najbolji telefon? :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Aha, svaki user je tudum koji ne fleša mobitel? Zanimljivo. A onda si ekspert nakon 3 yt How-to videa jel? Ma da.
Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3015089)
pa pusti ljude nek preplacuju tehnologiju :) bitno je da si ti zadovoljan sa svojim mobom.

Kaže čovjek koji je u 2 godine promjenio 20 mobitela i pritom pušnuo soma eura :p Ali bitno da si na kraju zadovoljan svojim mobitelom od 2000+ kuna kojeg si vrlo brzo htio utopit pa si ja kraju ostao sa njime :D

I ovo za preplaćivanje ide mene, vidim iz aviona. So please enlighten me, koliko sam ja to PREplatio svoj S7? Kad već raspolažeš činjenicama jelte ;)

I čitajte malo bolje što sam napisao. Ove fanbojevske cvike skinite prilikom čitanja. Ali odlika fanboja je da nekoga proglasi haterom tko se ne slaže sa njegovom filozofijom.
Na kraju ja nijednom riječju nisam popljuvao Xiaomi jer zbilja nemam niš protiv te firme niti njihovih proizvoda, samo iznio neke činjenice s kojima su se neki složili jer su razumjeli. Ostali nisu pa je to njima hejterstvo.

Uživajte u svojim super isplativim uređajima. Nemojte samo srat drugima koliko ko plaća uređaje i sve OK.

sasha2511 27.01.2017. 08:29

@Drug Brko mislim da te nitko nije prozvao niti da je ista od ovoga bilo upuceno tebi.. cisto smo razglabali o ljudima i kupovnim navikama..
S7 je stroj i to svima znamo i svi bi ga nosali kad bi ga firma dala ili ga dobili povoljno ma neke bodove.. dobro ajde ja nebi jer mi Samsung stvarno ne pase no daleko od toga da im ne priznam primat u mobilnoj tehnologiji.. ;)

from my Le X720 on TT

Brko 27.01.2017. 08:39

O itekako je bilo upućeno meni. Znam ja vordu jako dobro :D
Nego, to govorim i cijelo vrijeme. I ponavljam. Nikad, ali NIKAD u životu nisam dao za mobitel jednu lipu više od 2000 kn. A neki od vas su za Xiaomi dali više, a pričaju o nekoj isplativosti. A jebaga patak.

Tak jasno da za nas takve bi kinezi bili odlični sa Xiaomijem na čelu. To nitko ne spori niti dvoji. S7 mi je uletio na više sreće nego pameti. Netko drugi plaća skupu razliku. Da nije tuđe grbe, vjerojatno bi i sam bio na kinezu (Huawei vjerojatno ili Motorola ili OnePlus). Samo treba pažljivije čitat i to je to :)

gil 27.01.2017. 09:09

Citiraj:

Autor imart (Post 3015306)
I ne samo miui. Mnogi imaju dobar hardver a losu kameru. Npr sony. Svi koriste njihove kamere i xiaomi i samsung i sony. Samo samsung ima vrhunsku kameru.

A gde je pečat, tj gdje je tu LG? :D

Tvrdi 27.01.2017. 12:20

Ako ove nove Nokije budu pratile tradiciju s kamerama kakvu su imale onda imate igrača za trku...

tutom 27.01.2017. 19:02

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3015540)
O itekako je bilo upućeno meni. Znam ja vordu jako dobro :D
Nego, to govorim i cijelo vrijeme. I ponavljam. Nikad, ali NIKAD u životu nisam dao za mobitel jednu lipu više od 2000 kn. A neki od vas su za Xiaomi dali više, a pričaju o nekoj isplativosti. A jebaga patak.

Tak jasno da za nas takve bi kinezi bili odlični sa Xiaomijem na čelu. To nitko ne spori niti dvoji. S7 mi je uletio na više sreće nego pameti. Netko drugi plaća skupu razliku. Da nije tuđe grbe, vjerojatno bi i sam bio na kinezu (Huawei vjerojatno ili Motorola ili OnePlus). Samo treba pažljivije čitat i to je to :)

I kod mene sličan slučaj... Sef promijenio operatera i vjerojatno dobio po dobroj cijeni S7 i A3... Mene dopao S7 free :) inace nakon Letv-e bi za razliku od tebe @Brko ja isao na Mi5...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

warhead 27.01.2017. 22:47

Ponosni vlasnik Mi 5 😀

Poslano sa mog MI 5 koristeći Tapatalk

bubimir13 27.01.2017. 23:34

Za Mi5 dao ravno 1950 sa dostavom. Znači po Brkinom poučku još sam i zaradio :D
A dobio sam još originalni crni flip case, gel maskicu, kaljeno staklo, zaštitnu foliju i popust od 5$ za sljedeću kupovinu. Mislim da je to dobar deal bio...

santos 28.01.2017. 00:01

kad smo vec kod kaljenog stakla... jel se kome kaljeno s vremenom pocelo "odljepljivati"? znam da nema ljepila s druge strane vec je nekakav sloj silikona.

naime meni se pocelo odljepljivati vec, na 2 mjesta... i nije mi jasno do cega je, dal do hladnoce ili cega... uglavnom ga nosim u kaputu u dzepu s unutarnje strane, rijetko kad u straznjem dzepu u hlacama.... ja dobio kaljeno for free uz mob, sestri uzeo kaljeno medju skupljima, nekih 5-7$ i njeno drzi bez jebemti....

vorda22 28.01.2017. 05:52

htio sam ga utopit jer sam dobio lg g3, dok nisam skuzio da je jedno 3x losiji od mimaxa. a sto se tice pusenja para, netko na mobitelima, netko cuga, netko pusi, ja se bar ne trujem dok pusim pare :D

subabuse 28.01.2017. 14:04

Dobro,di je u cijeloj toj prici redmi 3 note pro prime(3/32) Snapdragon650?
Tolko sam se nasluso o njemu?
Cak sam i nekog nagovorio da si ga kupi u neutrinu(nece kina import,hr.gara 24 mj.rodhjo.hr pdv pošteno hrvatski preplačen).
I tako,napravla tu špagu na fiskulturi(ilti za one koji imaju dvojke u aforizmima:nagovorla budaletnu da si ga kupi),jes
slam li trudna odstala iliti se mogu idalje furat nevno ko mladi snjeg?

Poslano s mog C64.

sasha2511 28.01.2017. 14:57

ajd sad hrvatski.. ;)

from my Le X720 on TT

subabuse 28.01.2017. 21:53

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3016101)
ajd sad hrvatski.. ;)

from my Le X720 on TT

ovak, namjerio se na xiaomi redmi note 3 pro prime 3/32,snapdragon650,5.5",1080p,mislim da je Android 5.1(bogami ,ne znam vise jel se tak zove,mobitel,jel )gledam na njihovom web katalogu i imaju "taj" model, jedina razlika je kaj na ovom na kineskom ducanu 4050mah,a u neutrinu 4000,reko ajd,tipfeler ,al kad ode frend po njega ima samo 3/16(!?) verzija. Sad,citao sam malo po forumima da znaju bit u neutrinu bahati i vole navuc kupca koji ne brije na tehnikalije da mu uvale ceg ima najviše na lageru. Cijena je 1749kn, to bi trebao bit taj!?(al di je ovaj izvuko 3/16).
I sad jos vidim neki za 1799kn Note4(!?) al mi specke ne uljevaju povjerenje!?(

Poslano s mog C64.

santos 28.01.2017. 22:12

ne postoji 3/16, postoji 2/16 ili 3/32 a kaj se tice baterija, to ima neka zbunjola, i trebalo bi direkt s kineskog prevesti.... meni na kutiji od redmi 3s-a pise i broj 4000 mAh i 4100 mAh (uz ostatak kineskih znakova pa ne znam kaj tocno pise), u softveru mi pokazuje 4000 mAh....

zig 28.01.2017. 22:40

Citiraj:

Autor zig (Post 3012551)
Zna mi se desit na Mi5 da mi se touch zblesira i ne reagira.
Koliko vidim po netu i na xda, klasičan problem na global romu.
Dali se varam i dali je to softverski rješivo ili mi je mobitel u banani ??

Evo da javim, cini se da je ovo bio problem softverske prirode.
Od kada sam napravio update na 7.0, ovo mi se vise ne desava.

imart 29.01.2017. 08:15

Kinezi imaju neku caku da pise nazivni kapacitet baterije i najmanji. Nazivni je 4100 a najmanji 4000

fishkal 29.01.2017. 08:58

Momci, molim savjet.
Xiaomi Redmi 3S prime. Ne rade notifikacija za podosta aplikacija. Znači sve je bilo kako treba, i onda malo po malo su prestajale raditi notifikacije za aplikacije tipa Airbnb, Booking Pulse i slično.

Sve sam provjerio u postavkama, sve je kako treba namješteno.

MIUI 8 global, 7.1.19 Beta. Par puta sam napravio update mobitela otkad je kupljen, al to je rom na kojem je došao.

Sve ostalo mi je odlično. Neki savjet?

mitra 29.01.2017. 09:11

Citiraj:

Autor fishkal (Post 3016275)
Momci, molim savjet.
Xiaomi Redmi 3S prime. Ne rade notifikacija za podosta aplikacija. Znači sve je bilo kako treba, i onda malo po malo su prestajale raditi notifikacije za aplikacije tipa Airbnb, Booking Pulse i slično.

Sve sam provjerio u postavkama, sve je kako treba namješteno.

MIUI 8 global, 7.1.19 Beta. Par puta sam napravio update mobitela otkad je kupljen, al to je rom na kojem je došao.

Sve ostalo mi je odlično. Neki savjet?

Ne dolaze ti obavijesti na mobitel od navedenih aplikacija ili ti se ne pali lampica za obavijest? :)
Probaj lockati zeljenu aplikaciju u taskmanageru i onda bi ti sigurno trebala doci obavijest.
Da li si takodjer podesio u dopustenjima i performansama postavke za te aplikacije?

fishkal 29.01.2017. 09:56

Ne dolaze notifikacije uopće. Podesio sam sve u postavkama.

Probam sa zaključavanjem, al nije mi to baš fora

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:09.