PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

franzD 29.10.2021. 23:26

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3557128)
Ili nisu ništa a razlika je zbog tečaja

Ne, vratili su mu "neiskorištene" dane. Možeš birati povrat neiskorištenih dana ili otkaz s krajem plaćenog razdoblja.

xlr 02.11.2021. 12:45

I mene amazon danas pokusao zajebati pa sam se odmah sjetio ovog slucaja... Uzeo sam tjedni prime i zaboravio ga otkazati, a nisu me podsjetili. Danas mi oteli 7,99€ bez pitanja. Ok, ok, idemo polako...

Jedno par min i 4-5 klikova kasnije (pod uvjetom da citas samo sto pise na dugmicima koje klikces) sam otkazao prime i vratili mi nazad mojih 7,99 :)

Botuni su se malo ispremjesali, dodali neke nove, dodatno dodali opise u svaki od botuna i tako. Al da te jednim botunom forsiraju da ostanes member, i tako na svakom koraku, o da.

axo 02.11.2021. 17:24

Poslano od strane Delivery By Österreichische Post. U petak predano drugom kuriru i od tada pise u tranzitu.
Drugog broja nisam dobio?
Sta sam dode postar i javi evo mene?

nino 02.11.2021. 17:52

Da, ili posta ili oversisa.

fico007 24.11.2021. 13:19

Evo jednog glupog pitanja. Obzirom da nikad nisam ništa kupovao s Amazona, zanima me slijedeće.
Ako nešto kupujem s Amazon.de, .it ili .fr da li to podliježe pdv-u ili se to smatra kupovinom iz EU pa ide bez PDV?

Uvijek sam kupovao s e-bay i sad kad nešto kupujem samo obratim pažnju da je prodavač u EU i nikad nisam imao problema s PDV ili poštanskim nametom od 18,50 kn.

thunder11 24.11.2021. 13:24

Obracunava ti se PDV u zemlju u koju saljes paket.

AKo narucujes iz primjerice .de, i saljes sebi u RH - skida ti se DE PDV i stavlja nasih 25%. I to je sve.

RimtuTiTuki 24.11.2021. 13:28

Kupovina iz EU ide bez PDV-a samo ako kupuješ kao pravna osoba, inače ti se uvijek plaćaš PDV.

Ali PDV ti je iskazan na zadnjem koraku - plaćanju, odnosno PDV ti naplati Amazon i ne plaćaš ništa kasnije pošti/carini/državi

fico007 24.11.2021. 13:37

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3563462)
Kupovina iz EU ide bez PDV-a samo ako kupuješ kao pravna osoba, inače ti se uvijek plaćaš PDV.

Ali PDV ti je iskazan na zadnjem koraku - plaćanju, odnosno PDV ti naplati Amazon i ne plaćaš ništa kasnije pošti/carini/državi

Ok. Hvala!
Znači PDV naplati Amazon, bez obzira odakle se šalje roba.

RimtuTiTuki 24.11.2021. 13:43

Amazon naplati robu na PDV koji se šalje iz EU skladišta.

Mislim da europski amazon dućani ni ne prodaju robu sa skladišta van EU.
Znači govorim od .de .fr .it .es .at amazonima, sa amazon.com ide drugačije

spawn 24.11.2021. 18:13

Prodaju oni i kinesku robu iz Kine preko Amazona iz DE. Cijena je izražena sa HR pdvom svejedno odakle ide roba.

the_ghost 25.11.2021. 13:26

da, ja kupio od marketplace sellera iz koreje nesto na .de, uredno naplacen PDV i proslo bez dodatnih troskova (al je islo nekom dostavnom sluzbom, ne hr postom)

OuttaControl 25.11.2021. 13:31

Prodaju i van eu, najvise UK i posta naplati 18.5kn, a ako ti seler ne da ioss, naplatit ce ti ponovo cijeli pdv. I ako se artikl pokvari platit ces pdv opet na popravak osim ako ne napravis izvoznicu. Pitajte me kako znam...

Seller se zva "SenseU-DE"

RimtuTiTuki 27.11.2021. 12:56

Jel netko naručivao šta u zadnje vrijeme sa talijanskog amazona.

Išao sam sad nešto naručiti i prije plaćanja mi piše "Shipped by Amazon.co.uk"... jel to znači da me može zakačiti PDV? mislim, ful mi je čudno da bi amazon spetljao takvo što, ali da provjerim

OuttaControl 27.11.2021. 15:09

Akondolazi iz uk platit ces pdv direktnoa amazonu i ako na kutiji ne bude pisao IOSS morat ces ga pitat od sellera. Ako bude išlo preko HPa onda ces platit 18.5 kn.
U slucaju bilokakvog povrata izvoznica obavezno.

OuttaControl 01.12.2021. 20:30

Kupio sam 2 artikla sa amazona u jednoj kupovini. U cetvrtak, dakle prije tjedan dana. Za jednog mi je skinulo. novce nakon pola sata, drugog jos nije. (Btw naj retardiraniji nacin naplate). Jedan je "Preparing for Dispatch" a drugi "Not yet dispatched" i zelenim slovima "we will email you when it is ready" aoba su sold by Amazon Eu Sarl

sta se tu desava? Ocekivao sam da ce mi doc. do kraja ovog tjedna, al mogu cekat do idućeg, jer je poklon. Jel možda jer nemaju jednog ne salju ni drugog? Ovaj sta je preparing mi je bitniji. Kad idem kontaktirat support izvozaju me sa faq i ne dodjem do supporta iako bi inace istim procesom dosao.

I zivcira me sta nisu drugog naplatili, pa stalno moram pazit na iznos na revolutu
Ima li ko kakvih iskustava?

nino 01.12.2021. 20:34

Zna biti cekanje i do 3 tjedna cak

Sent from my motorola edge using Tapatalk

axo 01.12.2021. 22:04

Dva su poslana i svaki sa svog skladista dok ce treci doc u roku mjesec dana:roller:

nino 02.12.2021. 08:46

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3565576)

Evo i kada. :D

Donji dosao expresno, gornji skoro mjesec dana.

https://i.imgur.com/s8dgfn7.jpg

popo1 02.12.2021. 09:01

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3565576)
Kupio sam 2 artikla sa amazona u jednoj kupovini. U cetvrtak, dakle prije tjedan dana. Za jednog mi je skinulo. novce nakon pola sata, drugog jos nije. (Btw naj retardiraniji nacin naplate). Jedan je "Preparing for Dispatch" a drugi "Not yet dispatched" i zelenim slovima "we will email you when it is ready" aoba su sold by Amazon Eu Sarl

sta se tu desava? Ocekivao sam da ce mi doc. do kraja ovog tjedna, al mogu cekat do idućeg, jer je poklon. Jel možda jer nemaju jednog ne salju ni drugog? Ovaj sta je preparing mi je bitniji. Kad idem kontaktirat support izvozaju me sa faq i ne dodjem do supporta iako bi inace istim procesom dosao.

I zivcira me sta nisu drugog naplatili, pa stalno moram pazit na iznos na revolutu

Imam ja, sa francuskog amazona, skinuli mi novce odmah a čekam da mi pošalju već 2 tjedna.Kontaktirao ih i vele da im nije jasno zašto još nije poslano.Oni su poslali mail službi koja šalje i pitali u čemu je problem pošto je artikal na stanju, a ovi im još nisu odgovorili jer imaju rok da im odgovore 7 radnih dana:lol2:

RimtuTiTuki 02.12.2021. 11:38

Ma luda kuća kod njih od BF... Naručio sam 2 Magsafe kabela, 1 apple charger, dvije eufy kamere - sve skupa 5 stvari, a oni su poslali 4 paketa - jedino su poslali dvije kamere u istom pakete, sve ostalo odvojeno. Dva identična artikla iz iste narudžbe su išla u dva odvojena paketa ... :beer:

Druga narudžba, 1 paket stigao za 3 dana, za drugu već tjedan danas stoji "In preparation for shipping"

4our 03.12.2021. 10:32

Pozdrav ekipa. Znaci kolko sam citao ako narucujem sa .de amazona, nema nikakve carine i pdv sve odma platim na checkoutu i to je to?
Koja vecinom hr firma dostavlja? Koja je procedura za garanciju? Generalno gledajuci ako sad narucim jel stize u roku ili se ceka vise neg sto pise vrijeme dostave?

nino 03.12.2021. 10:46

Na sve ti je odgovoreno u topicu, pa citaj malo. :D

OuttaControl 03.12.2021. 11:03

Ma meni je gore kad ne skinu novce, racunas imas para, i onda te suprajz uvati odjednom.

the_ghost 03.12.2021. 11:21

To su promjenili? Prije su skidali pare tek kad su shipali

1v@n 03.12.2021. 11:29

Zadnjih desetak narudžbi su mi skinuli odmah (unutar 10 min). I bolje jer mi se dogodilo da sam zaboravio napuniti Revolut, a tamo mi je postavljen kao defaultni način plaćanja

RimtuTiTuki 03.12.2021. 12:05

Meni i dalje skidaju love tek kad pošalju.

TROLL 05.12.2021. 15:58

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3556167)
Ne nego se valjda od amazona očekuje da ne gura tu svoju uslugu na takav način da ju hrpa ljudi aktivira, a da ni ne zna.

Ne znam što ih uopće pokušavaš opravdat kad je svakome s malo internet znanja jasno da su to namjerno napravili tako da se zajebeš i aktiviraš nešto što uopće ne želiš.
Onaj tko je malo iskusniji u webshopingu se neće zeznuti, ali zato mnogi hoće, kao što se i vidi na linkovima gore.

Uopće ne znam kakav je proces otkazivanja, ali do toga ne treba ni doći da ti moraš tražiti kako to otkazati.

kupio par firestickova sad za petak na amazonu.de... nemaju paypal pa izbjegavam amazon, ali ajde sada akcije itd... pošto uopće nemam pojma za amazon prime niti sam ikad čuo za tako nešto tko zna što sam stisnuo pri narudžbi... bilo mi je bitno samo da je dostava besplatna... gdje mogu pogledati da li su mi sprašili kakvu preplatu koju trebam otkazati... pročitao sam par stranica i pogledao upise vidio i slike itd... otiša na svoj akaunt i tamo ima rubrika your prime membership ali nema ništa explicitno jesam li unutra ili ne... stranica je više reklamna... pogledao sam i na my order, ali ni tamo ništa ne piše... na potvrdi u mailu piše standard shipping...

Nbdy32 05.12.2021. 16:54

https://www.amazon.de/gp/primecentra...ntFlyout_prime

tomov 05.12.2021. 20:02

Ako nekome nešto treba isporučiti preko mailbox.de neka se javi na PM jer meni ide uskoro jedna consolidated isporuka.

OuttaControl 10.12.2021. 09:44

Moja trakavica sa amazonom se nastavlja.
Dakle dvije narudžbe, jednu su danas poslali, drugu su uklonili, više je jednostavno nema na accountu? A artikl uredno prodaju i dalje po nesto visoj cijeni? Bez emaila objasnjenja obrazloženja, samo je uklonjeno???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47.