PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

PR3DA70R 24.08.2023. 09:31

Je počeo netko gledat Ahsoka? Valja?

The Exiled 24.08.2023. 09:39

Je, mogla bi ispasti sasvim solidna serija.:) Negativci su i više nego vredu, radnja isto tak, pa ako bude i ostale epizode u tom rangu, to je to.:frend:

Roberto 24.08.2023. 09:44

Gledam Manifest. Svakako NE PREPORUCAM, iako gledam :D To je vjerojatno najgora setija ikad koju sam izdrzao pratiti u trecu sezonu i vjerojatno cu do kraja jer me zanima kako ce na kraju rasplest, i jer se zeni svidja pa gleda, onda moram i ja :zubo:

Sto ne valja? Sve :D
Ocajna gluma i losa rezija, nesto sto bi trebao biti sci fi triler je zapravo soap opera u koju su ubaceni svi moguci soap kliseji ikad, svi vidjeni i nevidjeni twistovi :D

Steta, zanimljiva tema i premisa, ovako nesto u rukama autora Darka bilo bi fantasticno za pogledati.

Mommistake 24.08.2023. 09:45

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3693239)
Gledam Manifest. Svakako NE PREPORUCAM, iako gledam :D To je vjerojatno najgora setija ikad koju sam izdrzao pratiti u trecu sezonu i vjerojatno cu do kraja jer me zanima kako ce na kraju rasplest, i jer se zeni svidja pa gleda, onda moram i ja :zubo:

Ocajna gluma i losa rezija, nesto sto bi trebao biti sci fi triler je zapravo soap opera u koju su ubaceni svi moguci soap kliseji ikad, svi vidjeni i nevidjeni twistovi :D

Steta, zanimljiva tema i premisa, ovako nesto u rukama autora Darka bilo bi fantasticno za pogledati.

Ja odustao nakon prve sezone.

Jel se zna išta? :D

Roberto 24.08.2023. 09:48

Pocetkom trece sezone, gotovo nista :D

Mommistake 24.08.2023. 09:57

Klasika znači. :)

jucca 24.08.2023. 10:06

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3693243)
Pocetkom trece sezone, gotovo nista :D

Joj. I ja stao tu. Nemrem dalje. 🤷

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

pogi 24.08.2023. 11:00

Citiraj:

Ja sam je nedavno pogledao do kraja. Gledao sam je nekoliko mjeseci.

Za MAnifest ću reći slijedeće: da, fakat, serija nije dobra, nije neloša... ali unatoč tome sam je pogledao do kraja :)

Nešto me vuklo da pogledam taj polutreš do kraja. Kraj je fora!

Ivo_Strojnica 24.08.2023. 11:03

kažeš isplati se izgubiti mjesec dana života radi fora kraja?

DoxyTheCroat 24.08.2023. 11:48

Nekad sam odgledao Twin peaks film, nisam shvatio ništa, a znao sam da ima neka serija.

Počeo gledati, odgledao jučer i prekjučer prvu sezonu, danas nadam se završiti drugu.

Neznam što reći, svaka scena daje uvijek 3 različite emocije i odgovora istovremeno, tužne scene su u vedrom tonu, a istovremeno i melankolične.

Serija je 9/10.

kvaju 24.08.2023. 13:00

Da je neznam kako dobra serija, nikad vise necu gledati preko 2-3 sezone. Lost me koštao živaca na kraju, i sto je najgore na preporuku. Prve 3 drama, poslje za qrac.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Mommistake 24.08.2023. 13:51

Ima dobrih serija i nakon 3. sezone, ne puno, ali ima.

Žica, BB, Better Call Saul, Ozark, Peaky Blinders, The Office (malo pada kasnije, ali i dalje vrhunski)...

Ima pak serija koje imaju tek/samo sezonu, dvije i odlične su, tipa White Lotus, Arcane i Maid.

Ali ima takvih vrhunski uradaka koje zaseru kasnije..
The Walking Dead, Vikings, Dark, GOT (zadnja je kakva je, ali nije za baciti) i Westworld mi prve padaju na pamet. Naglasak na TWD, Dark i Vikinge, koji kad su krenuli sam mogao reći da su jedni od najboljih serija ikada.

I onda imaš serije koje su same po sebi onako, lošije, kao što su Manifest, From, Lost in Space, Shadow and Bone, Sandman, Halo itd.

I zadnja kategorija koju gledam su one koje su najavljivane kao vrhunske i na kraju baš slabašno tipa Witcher + onaj Blood and Origins, LOTR serija itd.

Ovo sam sve izvukao iz glave.

Ne kažem da nema serija koje su nakon 3. sezone dobre, ali mogu ih nabrojati na prste!

geronimo_2 24.08.2023. 15:16

sta i vikinge su zasrali kasnije?
a spinoff ili prequel ili sta vec je koji vrag?
imam obadve na listi jednoga dana.

Mirkopoter 24.08.2023. 15:18

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3693315)

Od kad su prešli s 10 na 20 epizoda sve nizbrdo otišlo.

Mommistake 24.08.2023. 15:34

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3693315)

Od kada se desi ono veliko što se desi, užas...

Zeryx 24.08.2023. 17:10

Citiraj:

bas sam neku vecer zavrsio manifest.

tocno to.

pocetak mi je bio super zanimljiv. nakon toga sam samo pratio da vidim kako ce zavrsiti. imao sam 2 moguca scenarija u glavi.

prije trece sezone sam gledao The Wire i to u komadu, svaku vecer ep ili dvije.

i trebalo mi je nesto lakse.

sad gledam ted lasso i 2. sezonu the lincoln lawyer.

coconut 25.08.2023. 14:46

U videoteci se pojavila Ahsoka.

adaksinjo 26.08.2023. 09:59

kad se u e02 pojavio Taub iz dr. Housea, čekao sam da i House skoči odnekud :D

d0X 26.08.2023. 10:30

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3693611)
kad se u e02 pojavio Taub iz dr. Housea, čekao sam da i House skoči odnekud :D

Onda bi cijelu epizodu potrošili oko one ubodne rane da bi na kraju zaključili da nije od lajtsejbera, nego je mala Japanka alergična na svoju mačku, pa je jednom prilikom jako kihnula :D

telefunken 26.08.2023. 22:23

Painkiller (2023)

Odlična serija! Tko voli The Wire, ovo će mu biti garant odlično. Serija je polu dokumentarna u smislu da ekranizira stvarne događaje o legalizaciji lijeka koji je uzrokovao epidemiju heroinske ovisnosti '90ih u SADu

Mommistake 29.08.2023. 17:48

Prve 2 epizode su ok, nisam još gledao dalje. Daleko od odlično, ali dobro. Barem za mene.

1v@n 29.08.2023. 18:02

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3693696)
Painkiller (2023)

Odlična serija! Tko voli The Wire, ovo će mu biti garant odlično. Serija je polu dokumentarna u smislu da ekranizira stvarne događaje o legalizaciji lijeka koji je uzrokovao epidemiju heroinske ovisnosti '90ih u SADu

Koliko vidim, ista tema na koju je napravljen Dopesick prije 2 godine.

https://www.imdb.com/title/tt9174558/

Vrhunski odrađeno, a koliko vidim, i ocjena je (ako je vjerovati imdbu) znatno viša od Painkillera.
Ako niste gledali nijednu, ogromna preporuka.

geronimo_2 29.08.2023. 18:06

dopesick je odlican. bas brutalan

LAcy 31.08.2023. 06:36

https://theweek.com/culture/entertai...s-to-watch?amp

telefunken 01.09.2023. 18:45

The fundation

Vrlo dobra priča, osrednja gluma, na momente se previše deru. Tko voli SF, preporučujem. 7/10

udarnik60 01.09.2023. 19:01

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3694777)
The fundation

Vrlo dobra priča, osrednja gluma, na momente se previše deru. Tko voli SF, preporučujem. 7/10

Još jedan primjer gdje su samo uzeli naslov knjige. Dobar SF, ali to nije Fondacija. Generalno mi ne smeta kada se uzmu umjetničke slobode i naprave se razlike u adaptaciji. Ipak je to drugačiji medij i razlika mora biti. Ali ovo nije adaptacija nego izmišljanje novog narativna. Trebali su to nazvati bilo kako samo ne Fondacija.

Lee Pace je brutalno dobar i isplati se gledati seriju, ali nemojte očekivati da se drži književnog predloška.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Odinarius 01.09.2023. 20:15

Foundation gledam radi Lee Pacea, vrhunski je. Nisam čitao knjige, i Salvor mi ide na živce, ali ovakvog dubokog SF-a nedostaje.

Ashoka je negledljivo smeće. Gledao sam sve Clone Wars, Rebels i ostalo i ovo nije to. Manje emocija i lošija gluma i radnja od 10 godina starog crtića.

Titus Pullo je strašan lik, šteta što ga ne koriste malo više.

telefunken 04.09.2023. 08:51

Citiraj:

Autor udarnik60 (Post 3694781)
Još jedan primjer gdje su samo uzeli naslov knjige. Dobar SF, ali to nije Fondacija. Generalno mi ne smeta kada se uzmu umjetničke slobode i naprave se razlike u adaptaciji. Ipak je to drugačiji medij i razlika mora biti. Ali ovo nije adaptacija nego izmišljanje novog narativna. Trebali su to nazvati bilo kako samo ne Fondacija.

Lee Pace je brutalno dobar i isplati se gledati seriju, ali nemojte očekivati da se drži književnog predloška.

knjigu sam samo krenuo čitati, nije me uspjela uvući (no možda ju pročitam u budućnosti) ali da, serija odmah nije krenula po knjizi i tih svega par prvih poglavlja što sam čitao mi je odmah skrenulo pozornost na to da će se serija više baviti likovima i njihovim emocijama (tipično wokerstvo)

i naravno da serija nije sazrijela dalje od tog wokerstva što se odmah vidi u početku druge sezone *SPOILER ALERT*

poput toga da car je*e svoju robotsku sluškinju (jer je to eto kao bilo nužno za radnju), ili to da se ljube dvije glavne glumice koje su k tome mama i kćer istih godina, svi su počeli psovat kao zadnja stoka jer je to kao kul i potrebno i sl. nepotrebne woke perverzije

U globalu interes za serijom mi je opao 90% iako se radi o prikazu SF svijeta vrlo sličnom Dini a koju obožavam u svim izvedbama i koja je po mom mišljenju u bilo kojoj svojoj izvedbi ekranizaciji daleko daleko ozbiljnije djelo od ove serije.
Također serija je u drugoj sezoni počela izgledati jako kao LOTR po načinu snimanja i tumačenja radnje, ono ko da Apple ima samo jednog redatelja koji im radi sve serije

EDIT:
spoiler kod je pokvaren :/

EDIT #2
Ošla serija totalno na kvasinu. Nakon S02E02 više ne interesira ni najmanje. Sve se svelo na tko koga je*e, slomljene macho gay ljubavnike koji se žele dokazati jedno drugom, oslovljavanje žena sa "brate" i svega 1% spominjanja glavne teme o tome kako bi zabačena enklava tehnologije trebala spasiti ljudsku vrstu od sveopćeg svemirskog propadanja i mračnog doba

OuttaControl 04.09.2023. 08:58

One Piece, meni odlicno, nisam cita ni anime ni mangu nitingleda ocjenu, nadam se da nwcw zavrsit kao Beebop, koji mi je bio dobar, ali ovo mi je bolje.

chief_wolfinjo 04.09.2023. 17:35

spiderhr 04.09.2023. 18:03

Ide već više od godine dana na RTL2 vikendom po dvije epizode. Baywatch.

geronimo_2 04.09.2023. 23:12

pogledao painkiller.
meni odlican.

:chears:

Ziiky 04.09.2023. 23:52

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3695164)
One Piece, meni odlicno, nisam cita ni anime ni mangu nitingleda ocjenu, nadam se da nwcw zavrsit kao Beebop, koji mi je bio dobar, ali ovo mi je bolje.

Pogledao One Piece. Odlična serija, bolja od 90% aktualnih sadržaja

https://m.imdb.com/title/tt11737520/

coconut 05.09.2023. 07:10

Netko je ovdje napisao ranije da je Ashoka negledljivo smeće. Ne bih upotrijebio takav brutalan izraz, ali sve mi se čini da mu se približava. Svaka epizoda, nova nebuloza i brkanje lončića. U E03 su sa štitovima letjelice zalutali na teritorij konkurentske franšize ST.
Prejadno.
Dragi scenaristi. Ostanite i dalje u štrajku. To je bolje od smeća kojeg nam podvaljujete.

adaksinjo 05.09.2023. 13:40

pišu taj scenarij kao da su pali s Marsa, evo ti najbolji primjer totalne gluposti iz E02.

al je zato prvi komentar čisto zlato :D

Citiraj:

Sabine wasn't stabbed by a Lightsaber. She was stabbed by a Disneysaber. Disneysabers often kill their victim's franchises instead of the actual victims.

WraGG 09.09.2023. 21:18

Otkrio prije par dana Animal Kingdom - https://m.imdb.com/title/tt5574490/ i vec sam na pola trece sezone. Nelosa mjesavina Sons of Anarchy (bez motora) i Shameless. Ne svidja mi se izbor glumca za ulogu J-a jedino. Mislim da bi tu puno bolji izbor bio Jeremy Allen White.
Cudi me kako ovo nitko nije spomenuo tu na temi.

Roberto 11.09.2023. 21:24

Počeo gledato Who is Erin Carter?
Neloše do solidno nakon dve epizode, nastavljam dalje.

d0X 11.09.2023. 23:22

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3695164)

Što se mene tiče, casting odrađen perfektno u odnosu na anime. Nadam se da će nastaviti sa serijom ako budu mogli održati ovakvu razinu.

Gledam Doom Patrol S03. DC je zadnjih godina proizveo hrpu smeća, ali ova serija mi je, uz animiranu Harley Quinn, i dalje opičeno dobra.

LAcy 12.09.2023. 03:53

https://www.nbc.com/nbc-insider/ever...n-wick-spinoff

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

Mommistake 13.09.2023. 08:38

Počeo gledati Andor, pogledao 6 epozioda.

Kao veliki fan SW svijeta, ne vidim odakle Hype. Da, bolji je od Mandaloriana i svih filmova novije generacije, ali opet, za sada samo dobar.

Fali mi SW ugođaja za sada, ali ima potencijala.

Nastavljam dalje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21.