![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Evo pomoći ću ti malo, za početak 0.9 i 1.2tce, 1.0 ecoboost... Citiraj:
|
Citiraj:
Gdje, nebitno, imamo kao radiona malo drukčiji cjenik kod ekipe s kojom smo surađivali. Uglavnom, STAG ima vrhunski rješen sustav za fsi i tfsi motore. Planiram u dogledno vrijeme uzet upravo vozilicu sa 2.0tfsi motorom, a pošto radim popriličnu kilometražu godišnje, raspitujem se podrobnije i o eventualnoj ugradnji plina. |
črabl.Onaj na kojeg se pozivaš.Samo sam napisao:taj na kojeg se pozivaš,ugradio je to za šta kažeš da ne valja.Kriv sam.Bolje da sam šutio. :D
|
Citiraj:
Zar stvarno ideš usporedit motor koji je vrhunac n/a tehnologije i čija izrada po 1 primjerku košta skoro ko 2 kompletna nova megana čađare, sa jednim dci motorom? Bravo -.- Citiraj:
Guglaj si Stag 400 dpi, pa onda kreni pisat slijedeći put.... |
Citiraj:
Mogo si mi bentlija izvuć da ga vozam sa prosječnom RH plaćom. Citiraj:
Novi 1.2tce ima direktno ubrizgavanje benzina. Ili se varam? Ako se ne varam, to onda traži skup LPG sustav. Ergo nisi ni ti baš točan s modelima. A tebi je to struka izgleda. 1.0 ecoboost ako dobro trpi LPG uljepšao si mi dan. Pa molim te potvrdi. Cmax s tom mašinom i LPG su yeben kombo za familiju. Ovo bilo koji znači svi. Neznam što oćeš od nekoga kome ovo NIJE struka. I nikad nisam drugo ni tvrdio. Kolko znam varijabilno vrijeme otvaranja ventila i hidropodizači ne idu skupa. Ajd sad nova generacija opel astre. Koja ide LPG koja ne. |
Citiraj:
Ovo za 1000 ojra je neka "jača" kombinacija. Zanima me koji Stagov ecu, koje dizne i koji isparivač hrane taj TSFI motor koji spominješ? |
Citiraj:
I ne vidim zašto je ime radione takva tajna. |
Pročitah cijelu raspravu, i nigdje ne vidjeh kvalitetan argument zašto bi se ta kapalica ugradila.
Nepristran sam, vozim dizela. |
Citiraj:
Citiraj:
Ponovit ću napisano, STAG 400 dpi. Za lijene: http://www.ac.com.pl/en/produkt/369/stag-400-dpi Na dnu vam je tablica sa realnim mjerenjima koliko troši goriva a koliko plina na 100km takav sustav. |
Citiraj:
Gledajuci tako, 7 i 8 generacija Honde civic uopce nema varijabilni hod ventila nego ima varijabilno vrijeme otvaranja ventila uz jos neke dodatne stvari koje sad idu pod sinonimom Vtec a zapravo je i-Vtec koji je u potpunosti različit. Samo info... |
Citiraj:
Neka STAG-a, indirektni plin na motor s direktnim ja ne bi uzimao ako ne moram. Koliko potroši benge i svako koliko baca da bi benz dizne ostale "hladne"? |
Citiraj:
Jer sam siguran da će svi vlasnici dizela reć da rađe kupe dizel nego "kemijaju" sa plinom. :) |
Interesira me zna li netko gdje se može i tko radi pretapaciranje krova(Audi 80 b4 ima šiber) ili netko nekoga zna osobno.Bilo bi poželjno na području Slavonije i orijentaciono cijena za takav posao
I tko radi postavljanje folija na limariju(hauba,krov,zadnja hauba) i barem orijentaciono cijene i kako to ide(po komadu limarije ili po m2 folije). Hvala. |
Citiraj:
STAG 400 dpi sam uguglo odavno. Teško da je to problem. Tko ugrađuje u RH, i imaju li RH homologaciju potrebnu za Euro 5/6 motore, bez koje se isti ne može atestirat? Za cijenu te nisam ni pitao. Znam telefonirat i sam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Linkao sam ti tabelu u svom postu, gdje stoji da je potrošnja prosječno 2L benzina na 100km kod 2.0 147kW motora, što je uostalom testno vozilo vlasnika servisa za ugradnju takve instalacije, pogonjeno istim motorom, i potvrdilo potrošnju u sličnom omjeru (jedino što je on u odnosu na tabelu sa s.a. stranice imao cca 1L veću potrošnju plina u prosjeku od njihovih izmjerenih 7.2L). Uglavnom, moja poanta je da se može imat plin na tfsi motoru, da taj plin radi kako treba bez abnormalne potrošnje ili gubitka performansi, a da ne košta kako neki tvrde 20.000kn. Btw, taj stag 400 dpi je atestiran i vani još od kraja 2011.e godine i iskreno ne znam kakve veze imaju ove pomove insinuacije o neatestiranosti ili neadekvatnosti za euro5 ili 6 norme, pobogu dovoljno je samo pročitat link koji sam dao i vidjeti na koja vozila se odnosi instalacija tog sistema. |
Citiraj:
Za euro 5 i više motore (sve što je novo kod nas u prodaji je euro 5 na dalje) nemoš više radit miš-maš LPG instalacije. Nigdje ne kažem da to neće radit, samo me zanima ko je ućero rvacke papire da to ugrađuje na euro 5 motore. Inače nema atesta i legalne vožnje. I po mogućnosti da znaš koje su ostale komponente sustava. |
Od tolike rasprave ne mogu naci neku preporuku di da ugradim plin. Imam mercedes w203 i vec neko vrijeme razmisljam o plinu ali sam lijen ostavljati auto negdje. Koliko to inace traje da se ugradi i cijena? Mogu ja i do Bosne, nije problem ako mi kazete da cu moci obaviti atest i rijesiti sve bez problema. Koliko znam kod nas je oko 6-7000kuna pa ako znate negdje jeftinije ali ne naustrb kvalitete, slobodno preporucite. ;)
|
Citiraj:
A taj stag, em mora palit (i vozit do 30-40c) na bengu em je troši stalno po malo u vožnji. Znači ušteda i nije ne znam kakva.. Moderniji direktni plinaši em pali odma na plin em ne troši benge uopće, iako plina troši opet nekih 15% više nego benge, al to je tako uvijek bilo zbog kal. vrijednosti. Nego, jel ima fuel cut off? :roller: Citiraj:
A pa šta ti tražiš, novog benzu a da ide glatko plin? Ja bi za takvo nešto pričekao malo i vidio kako se ponašaju novi direkt plinaši, česi i poljaci su ih već počeli ugrađivat na najnovije vwove 1.2tsi 1.4tsi (ea211) benzove. VVT i hidropodizači idu skupa.. Nije mi ovo struka i kako to nisam točan s modelima? |
Dali je moguće staviti plin u 4.2 fsi mašinu 2008 godinai da to radi bwz problema? Dobivam svakakve odgovore i od lioova što ugrađuju, neki kažu ne može, pa brinem da ovi što kažu može samo hoće prodati i boli ih k za dalje što će se nešto sjebati na autu a garancija to ne pokriva, samo njihov sistem koji se ne bi pokidao...
|
Citiraj:
Citiraj:
A ljudi imaju pravo na to, ne moraju svi vozit benzince, i čađare imaju svoje čari. I btw, plin se može i u dizlo ugradit. :D |
Citiraj:
Citiraj:
:D |
syss ajde ne pi... i promijeni jadnom cliu ulje, šta stvarno ga na istom voziš već 2-3 godine? :D
|
Citiraj:
Tu i tamo neki instalater po forumu, na ponudama će samo pisati, Al po špranci da mora ići u tvoj auto. Kažem, svako radi po svojem navođenju ali da nema znanstvenog dokaza da FL obavlja navedeno. Dotad je znanstveni dokaz riječ onih koji ga prodaju. |
Majke ti al ovdje se svašta da pročitati.
Dakle kod vozila sa osjetljivijim ventilima se PREPORUČA ugradnja FlashLubea. Nitko nije rekao da će izgorit ventili bez njega. Ako ga voziš na 2000 okretaja stalno vjerojatno niti neće. Plin izgara malo drugačije od benzina, gotovo da nema ostataka, temperatura je veća i to osjetljivijim ventilima stvara probleme. Flash lube tu pomaže na način da podmazuje i ujedno hladi ventile. E sad, voziš auto od recimo 5000-15 000 eura Pa koliki neandrtalac moraš biti da ti kod ugradnje od 5000-10 000kn predstavlja problem još 500kn? I onda još dalje na godišnjoj bazi ekstra 200kn? Trouble - tebi peugeot kaže da ne treba ugradnja FL, budu ti oni platili novi ventil/e ako izgori? Siguran sam da budu. Citiraj:
Ja to isključivo na ugljen rokam! :D |
Citiraj:
Stoga... ![]() :D |
Logika je ta ko da ti ja u fast foodu pokušavam uvaliti gastal ili becherovku poslje jela uz napomenu da ti može pomoć ali i ne. Ali da se preporuča....tko točno preporuča? Pola ugostitelja a pola ne?
Glede neandertalaca i toga, plin ugrađuje čoek koji štedi.....stoga mu i tih 500-750kn znači, s time plati pola atesta. Sa 300kn godišnje dodatak na registraciji plati. I tko će mi popravak platiti ako mi i uz FL odu dosjedi? Instalater IL kangaroo? IL bu ko Miroslav rekao da je za to tvornica automobila kriva? IL ja samo tako situaciju sagledavam |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pošto vidim da su mišljenja onih koji ugrađuju podjeljena. Mislim ono, plin u autu mi je špansko selo al ja bogme ne vidim nekog nezavisnog ispitivanja o koristnosti istog. Zašto onda proizvođači plinskih instalacija ne rade gotove sisteme s posudom za flash lube i tom kapaljkom ili koji je već k ako je neophodno? Mislim ok, možda sam i u krivu, al mi je blesavo da nema nekakvih studija o tome nego samo tvrdnja proizvođača. |
Citiraj:
|
Jel to ložak duja? :)
|
Ma kakva duja, ko to još vozi?
|
Pa sisa nes o duji pričao pa povezao sa čađom....logika :)
Moj prvi auto tamo 2001. je bio w123 aka libanonac.....tocio ložu za 1,83 i obišao pola svijeta :D Iz pojedinih sjećanja koji put zaplačem na benzinskoj ovih dana :D |
Sisa baljezga. Ez južual. :D
|
Zašto bi radili sisteme s tim kad nema puno motora osjetljivih na plin, tj sa osjetljivim ventilima?
Pregaranje ventila nije mit, češće se događa kod nekih motora, opet ponavljam, ako se može spriječiti za 200kn godišnje, jebemu zakaj da ga ne kupiš? Dakle, auto motor nije dizajniran za plin, prije svega je dizajniran za tekuće gorivo, benzin. Benzin ne izgara potpuno, za razliku od plina. Flash lube da je mit ne bi opstao sve ove godine. |
O bože, jel ima ikakav dokaz da on sprječava vsr za 200 kn godišnje ili ne?
I ko ga preporuča....to nas isto zanima. Svima je jasno da se vsr događa kao i činjenica da rikavaju ventili i sa i bez FL Ovo me podsjeća na mitomaniju da nije BMW ako nije redni šestak :) Ko i takozvano svetogrđe ako na istog ugradis plin :D |
Citiraj:
ne, ne kažem da voziš duju, nego kažem da voziš mentalitet. |
Fakat ne kužim kaj tebe puca? Jel dizel legalan u RH? Je. O čemu pričamo onda? Se ja tebi trebam ispričavat kaj vozim dizela??? Ne pada mi na pamet. Znam što vozim i zašto vozim. Vozim mentalitet? Kaj, sad se indirektno i vrijeđamo? Kaj ti si bolji čovjek jel furaš benzinca? Bože svašta... Ja sam tvoje postove shvatio kao zajebanciju, očekivao sam da ćeš ti i moje. Ono, smajliji su tu sa nekom svrhom jebemu...
|
Ja sam jadniji jer vozim benzinca....birtija pati :D
|
Citiraj:
Istina ovo kaj velis, frend kupuje dizele jer voli moment, stas :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:15. |