PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

spiderhr 27.06.2023. 13:49

Ak' bu treća sezona onda bum čekal prvo da sve budu dostupne i pogledat ću ih ono u par dana.

Mommistake 27.06.2023. 14:01

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3683186)
Mislim da se u From-u ne bu još ništa riješilo. Očito bu išla dalje.

Pa imaju otvorenih pitanja da još jedna sezona ne bude riješila probleme.

Tak da, ne očekujem ništa.

Najgore od svega je da su ovo kompletno nevezane sezone u jednu ruku.

A i ova čudovišta, koja je njihova svrha u 2. sezoni? S tim da ne mogu naglasiti koliko su smiješna ta čudovišta. Hodaju 2km/h i većinom prikolju nekoga u zatvorenom prostoru, očito...

Da je realizacija ideje toliko dobra koliko sama ideja, serija bi bila najbolja na svijetu, mislim da sam sve rekao.

Ali mislim da su s ovom sezonom sami sebi pucali u koljeno iskreno.

pogi 27.06.2023. 14:28

Ono što je meni problem što nakon 2 sezone ima previše pitanja, na kojih nemam niti približno niti ideju što bi to moglo biti... npr:

1. čudovišta? koja je njihova funkcija osim što izlaze po noći i ubijaju
2. zaštitni amblem/medaljon? koji kurac, zašto čudovišta nemogu ući u zatvoreni prostor koji štiti taj medaljon. tko je napravio te medaljone?
3. jesmo li sad doznali da su svi u gradu zapravo u zajedničkoj komi/snu? jesu li svi u istoj bolnici u komi?
4. radio komunikacija? s kim su pričali kad su izgradili onaj radio toranj? ako su u snu/komi jesu li pričali sa nekim iz stavrnog svijeta ili to više nema veze?
5. struja iz utičnica i voda iz slavina? ok. ako su u snu/komi... nema veze otkud dolazi
6. ona djeca koja su ležala na onim kamenim oltarima, jel njih netko muči jel ih treba spasiti pa da se svi spase? Tko muči/iskorištava tu djecu?
7. ona pjesmica i svirajuća balerina? jebo ih balerina i pjesmica....
8. pogled one ženske na kraju epizode iz svjetionika i sa prozora bolnice? je li se tu nešto trebalo primjetiti što je važno?
9. oni crvi koji su prešli u šerifovu krv iz krvi onog starog tipa koji je bio u lancima... WTF? ko je onaj tip u lancima?
10. onaj tip koji je ostario u toj realnosti u kojoj žive jer je kao dječak upao unutra. Što je s njim on sigurno zna puno toga.

ovo mi je prvo palo napamet, ali ima tu još masu stvari

spiderhr 27.06.2023. 14:32

Pa sad ovi leptiri/moljici/štosuveć.. Mislim prestrašno kako su išli razvodnid seriju.

Teorije zavjere da ih netko gleda i upravlja. Truman show

xlr 27.06.2023. 15:25

Ok, ajmo malo s pozitivne strane - na sto smo dobili odgovor, sto znamo u S02? Nemoj mi reci da nisu nista odgovorili.

Mommistake 27.06.2023. 15:39

Citiraj:

Autor xlr (Post 3683211)
Ok, ajmo malo s pozitivne strane - na sto smo dobili odgovor, sto znamo u S02? Nemoj mi reci da nisu nista odgovorili.

Na baš ništa! :D

EDIT:
Stavio sam spojler, ali se cijela stranica razleti, ne znam što se dešava.
Pa sam ga odmah i obrisao.

Mirkopoter 27.06.2023. 15:43

Po ne znam koji put pravilo ove teme da se ne gledaju serije ispod 8.0 ocjene na imdb ispada ispravno :D

1v@n 27.06.2023. 16:12

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3683196)
Pa sad ovi leptiri/moljici/štosuveć..

Teorije zavjere da ih netko gleda i upravlja. Truman show

I cvrči, cvrči cvrčak..

Sezona ni glave ni repa. Podsjeća me na one hold my beer memeove. Netko je pogledao zadnju sezonu Dark i 1899 i rekao pazi sad ovo.
Lost je remek djelo za ovo. Glumci su katastrofalni. Cijela epizoda samo vrištanje, ali barem mala nije ništa govorila. Kriminal od glume

LAcy 27.06.2023. 18:29

Meni se cini da vam je From odlicna serija. Koliko god gundjali, nesto vas vuce da je gledate. A sto drugo je pokazatelj dobre serije, nego gledanost. Barem sa poslovne strane :)

1v@n 27.06.2023. 18:39

Sasvim si neloše to zaključio :D

Mene je navuklo to što sve smrdi na Stephena Kinga, pogotovo Under the Dome.
Odlična knjiga, ispodprosječna realizacija.

I kad padne, moram pogledati do kraja da zadovoljim znatiželju. Evo, Mr. Mercedes žvačem polako već par godina. Okej je, ali nisam zadovoljan. Opet, odlična knjiga, ekranizacija...meh.

Kad god vidim nešto što smrdi na Kinga, gledam, jednostavno je. Kakav imdb, di bi došao da čitam sve što piše na plotu :D

LAcy 27.06.2023. 19:32

Under the Dome cak nije uopce bio nelos :D Prva sezona. Mislim cak i druga. A onda vise nije bilo knjiga za pokrit pa su poceli izmisljati.

Meni je bas zao sto je Let the right one in otkazana. Trenutno gledam samo Silo. Ima dana kad ni ne upalim TV. Umjesto toga, kad imam vremena pustim si mjuzu i citam knjigu :)

Mommistake 27.06.2023. 19:52

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683247)
Meni se cini da vam je From odlicna serija. Koliko god gundjali, nesto vas vuce da je gledate. A sto drugo je pokazatelj dobre serije, nego gledanost. Barem sa poslovne strane :)

Uh, meni ta poslovna strana baš znači puno kao gledaocu! :D

pogi 27.06.2023. 19:53

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683247)

:lol2::dobar:

OuttaControl 27.06.2023. 19:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3683249)
Sasvim si neloše to zaključio :D

Mene je navuklo to što sve smrdi na Stephena Kinga, pogotovo Under the Dome.
Odlična knjiga, ispodprosječna realizacija.

I kad padne, moram pogledati do kraja da zadovoljim znatiželju. Evo, Mr. Mercedes žvačem polako već par godina. Okej je, ali nisam zadovoljan. Opet, odlična knjiga, ekranizacija...meh.

Kad god vidim nešto što smrdi na Kinga, gledam, jednostavno je. Kakav imdb, di bi došao da čitam sve što piše na plotu :D

Sad si i mene navuka ffs

LAcy 27.06.2023. 20:11

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3683260)
Uh, meni ta poslovna strana baš znači puno kao gledaocu! :D

Kako ne? Ako je gledana, bit ce jos sezona. A znamo kako jedva cekate 3. sezonu, pa 4... :D

Mommistake 27.06.2023. 20:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683264)
Kako ne? Ako je gledana, bit ce jos sezona. A znamo kako jedva cekate 3. sezonu, pa 4... :D

Ima nešto u tome, ima! :)

Hvala, oraspoložio si me!

Još jedna sezona ničega. :D

Ivo_Strojnica 27.06.2023. 20:24

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683257)
Under the Dome cak nije uopce bio nelos :D Prva sezona. Mislim cak i druga. A onda vise nije bilo knjiga za pokrit pa su poceli izmisljati.

Meni je bas zao sto je Let the right one in otkazana. Trenutno gledam samo Silo. Ima dana kad ni ne upalim TV. Umjesto toga, kad imam vremena pustim si mjuzu i citam knjigu :)

nije neloše - -> loše. konfliktno pišeš, šta se tu dešava?

Mommistake 27.06.2023. 20:27

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3683268)

Dobro došao u temu. :D

Već si morao naviknuti. :D

LAcy 27.06.2023. 20:30

Citiraj:

Ne pisem tako nenamjerno :D

Tajl3r 27.06.2023. 20:58

The bear s2 dosta slabiji od prve sezone ali aj to obicno tako ide kod serija ..(soundtrack je top)

Lost pardon Silo ok zasad 3 episoda tek ali nez nije moj đir,pogledat do kraja reda radi.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

sti 27.06.2023. 22:09

Bear S2 je teško smeće, pogledao 3 epizode i odustao od daljeg gledanja.

LAcy 27.06.2023. 22:15

Ja sam odustao jos na prvoj epizodi prve sezone. Od tada samo pratim komentare ovdje sto se dogadja u seriji :D

Pupo 27.06.2023. 23:03

Citiraj:

U HR jeziku ne postoji dvostruka negacija. Nije to latinski :D

LAcy 27.06.2023. 23:21

E ovo je vec deja vu. Prilicno sam siguran da je isti clan postavio isto pitanje ranije i da je drugi odgovorio isto uplicuci neduzni latinski :D

coconut 28.06.2023. 07:55

Više se ni ne sjećam kako je završila Under the Dome, ali znam da jedino što je u njoj valjalo je bila ona.

spiderhr 28.06.2023. 08:43

Citiraj:

Autor coconut (Post 3683295)
Više se ni ne sjećam kako je završila Under the Dome, ali znam da jedino što je u njoj valjalo je bila ona.

Iz Froma nije loša Fatima (Pegah Ghafoori)

Exomaniac 28.06.2023. 08:57

Citiraj:

“Nije neloše” nema isto značenje kao “loše”

Loše znači baš loše, nije neloše je gradacijom jednu stepenicu iznad lošega, možda čak i prema “relativno dobro” ostaje :D

Meni je ovaj From odličan, ali prespor. U dvije sezone su jako malo toga rekli, lore gotovo nikakav nije ispričan o mjestu i događajima

Mommistake 28.06.2023. 18:19

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3683301)
Meni je ovaj From odličan, ali prespor. U dvije sezone su jako malo toga rekli, lore gotovo nikakav nije ispričan o mjestu i događajima

I kako je to onda odlično? :D

Ivo_Strojnica 28.06.2023. 22:58

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3683301)
“Nije neloše” nema isto značenje kao “loše”

Loše znači baš loše, nije neloše je gradacijom jednu stepenicu iznad lošega, možda čak i prema “relativno dobro” ostaje :D

pa nije baš. po meni je gore.
ako nije neloše, onda je baš loše. :D

Nego jel netko pogleda Secret Invasion? Jel to neloše?

Facelessone 28.06.2023. 23:13

Za sada oke. Čekam da se malo zakuha, valjda bude.

Mirkopoter 28.06.2023. 23:55

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3683463)
Jel to neloše?

Definitivno nije neloše :D

Ide na dno Marvel serija iako su skoro sve dno dna.

LAcy 29.06.2023. 00:24

Secret invasion sam pokusao gledati jer sam vidio na reklami lika koji lici na Samuel L. Jackson pa rekoh valjda nije nelose :D Ne da je lose nego je prelose. Da sam znao da je Marvel, ne bih ni probao. A nekad je Marvel imao solidne stripove, pa i filmove i serije.

pogi 29.06.2023. 10:24

Secret Invasion ću pričekati par epki da se skupi pa ću probati...

Vec par tjedana gledam.... Manifest !

Dao sam toj seriji drugu šansu i sad vidim da je neloša. Nije brilijantna, ali neloša da. Čak ni ne primjećujem svo to plakanje i prenemaganje jer me interesira kako će se sve to objasniti sada kad je Netflix preuzeo seriju i snimio 4. sezonu (valjda zadnju).

Manifest je za From nije neloše Gremy remek djelo!

Exomaniac 29.06.2023. 10:52

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3683415)
I kako je to onda odlično? :D

To ti je kao kad mi se frend hvalio kak si je kupio neki stari rabljeni BMW. Kaže, troši ulja isto koliko i dizela, dimi i u leru, amortizeri ne valjaju, klima je pokvarena i osim vozačkih vrata ne rade brave ali osim toga je auto odličan :D

A ono, odlična mi je i dalje zato jer je nekako malo drugačija od onog drugog kaj se nudi, mystery je i dalje, jer nisu niš otkrili doduše, ali me i dalje vuče ipak to saznati možda. Meni su glumci i likovi super, dosta dobro su pogodili to, a i volim kad je serija ovak slobodna kaj se tiče komadanja i toga svega. I bez lorea i dalje su ti dramski elementi meni dovoljno dobri

spiderhr 29.06.2023. 11:12

Pogledao Mare of Easttowna. Simpatična osmodjelna serija.

pogi 29.06.2023. 12:03

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3683531)
mystery je i dalje, jer nisu niš otkrili doduše, ali me i dalje vuče ipak to saznati možda.

:lol2::dobar:

Mommistake 29.06.2023. 12:13

After Life - solidna drama, dobar humor!

Preporuka.

Pogledao S01 za sada u jednom "šusu".

EDIT: S02 - isto odlična.

Mommistake 30.06.2023. 09:33

Witcher S03 vani, nisam ni znao. :D

xlr 30.06.2023. 09:40

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3683645)
Witcher S03 vani, nisam ni znao. :D

Note to myself: don't.

Gledao sam S01, ajde super! Gledao S02, imam filing da mi fali brdo pozadine jer ne kuzim sta se vise zbiva i tko tu koga. Samo sam gledao epizodu za epizodom. Estetski mi je super serija.

Ne znam je li to samo do mene, nisam igrao igre, ne znam nista vise o Witcheru nego sto mi je servirano...

Mommistake 30.06.2023. 09:47

Citiraj:

Autor xlr (Post 3683646)
Note to myself: don't.

Gledao sam S01, ajde super! Gledao S02, imam filing da mi fali brdo pozadine jer ne kuzim sta se vise zbiva i tko tu koga. Samo sam gledao epizodu za epizodom. Estetski mi je super serija.

Ne znam je li to samo do mene, nisam igrao igre, ne znam nista vise o Witcheru nego sto mi je servirano...

Ma nije samo do tebe, ja sam veliki fan i igre i knjiga pa mi je serija onako, mlačna (neću biti grublji, mogao bi biti definitivno). Pogotovo S02.

Ali dat ću joj priliku, jer mi je to valjda jedina stvar koju ću odgledati na Netflixu u zadnjih par mjeseci (ajde After Life gledam, ali to će biti danas gotovo).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:47.