![]() |
Citiraj:
BTW u min frame omjeru stanje je još i gore u omjeru 260x vs 7850 http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1044 265tka bi taman sila kako je Fripper preporučija http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1127 |
dobit ćeš r7 265 od msi-a .. to ti microline odlučuje ;)
|
Ne odlucuju oni nista :)
|
Kupila sam kod njih sve komponente za novu konfiguraciju, prodavač je bio uslužan, dao je nekoliko dobrih savjeta oko odabira. Eto, preporučujem :)
|
Dragi Lastane,
došao je i četvrti tjedan od kada sam reklamirao grafičku. Igram na HD3000 na 30" monitoru u 1280x800 na lowest. Nije mi dobro. :wtf2: :hitthewal: Nakon 4 poziva (svaki treci radni dan zadnjih 2 tjedna npr.) - ovi i dalje nemaju pojma kada će mi zamjenit grafičku, jedino što znaju je da je stvarno crkla (nice to meet you, Sherlock Holmes). Čekam zamjenu ko morski pas surfera. Ako ne bude 270X ili jača grafička, uzet ću pare natrag mrtav ladan (za tu lovu sad mogu 290x uzet :D). (niš, samo kukam jer mi je prvi cijeli slobodni vikend a ja ne mogu guštat) Nemojte u ADM. |
Citiraj:
Pogotov npr. ako slažeš djelove za komp, svaki put se probijati kroz one menij...:hitthewal: |
Citiraj:
Prvo mail iz Microlinea putuje proizvođaču kartice. Čeka se odobrenje za zamjenu. Taj mail putuje jedno 2-3 dana dok se ne probije kroz sve vremenske zone i čvorove interneta, gust je promet pa je velika gužva. Odobrenje stigne ali nema iste grafičke za zamjenu u Microlineu. Onda opet putuje mail u MSI, opet 2-3 dana, da se odobri neka druga ekvivalentna grafička za zamjenu. Onda se odobri druga ekvivalentna grafička ali ni nje nema na skladištu pa se čeka slijedeća isporuka. Ovo sve znam u detalje jer sam se uspio dokopati i e-mail adrese i broja telefona referenta u Microlineu koji je zadužen za zamjene pa me čovjek uredno izvještavao što se dešava. I tako ti prođe jedno tjedan-tjedan i pol na dopisivanje mailovima, ovisi kad ih zahvati vikend, a ostatak ti prođe na putovanje grafičke iz tvornice do servisa gdje si grafičku predao. Ovo ti je samo za informaciju, tek toliko da ne ispada da su trgovci krivi za sve. Samo da napomenem da sam u zamjenu za 560 Ti dobio 660 OC pa sam bio i više nego zadovoljan. |
Zahvaljujem na infou. Bar mala utjeha, ako je riješe ovaj tjedan, onda ajde idite kupit neš u ADM da ne propadnu :D
Kako god okrenem, mjesec dana se to razvlači, a meni frustracija na max. Uskoro možda i godišnji, ako ne bude grafičke idem po Maksimiru tuć tuljane da mi bude bolje :goood: |
Na godišnji bez grafe ko na svadbu bez one stvari.
|
Ja ne vidim gdje je problem sa ADM-om niti sa Microlineom u ovoj priči. Krivica je jedino na proizvođaču (MSI) zbog ubitačnog RMA procesa. Microline i Sapphire se riješava u manje od tjedan dana u prosjeku.
|
Citiraj:
Živjeli dobavljači i njihovi servisi :) |
Citiraj:
|
Eo rasplet reklamacije:
Dobio zraubanu identicnu karticu - dao reklamirat TF MSI 7850, dobio nazad isto to. Vidljive ogrebotine po heatsinku, prasina u coskovima, poluodljepljene naljepnice. :hitthewal::fuming: Doslovno je u 4x gorem stanju od moje, koja je bila bez ijednog vidljivog traga koristenja osim prasine. Na ovoj se doslovno vidi da ju je netko tretirao kao govno... Nema veze, gara tece od pocetka... Koja utjeha. 40ak dana bez graficke, ovo sta sam dobio mi je ekvivalent 'hehe evo ti pa se je_i'. Nice work ADM, j..e mi se sto ce netko rec 'ma mozda nisu oni krivi tako im je Microline...' - mene ne zanima ko je njih zaj..o, samo ko je mene. Onaj ko mi je prodao. :fala: :hitthewal: Da nemam limenku hladnog piva kraj sebe, vjerojatno bi napisao i gori post :chears: :beer: |
Znači nove 3 god. jamstva?
Ovo s naljepnicama ne zvuči dobro (pogotovo ako je jamstvena na vijku u pitanju) - da ne bi bilo zayebavanja ako je budeš ikad reklamira (nije urok :D). |
Citiraj:
P.S. Ne tvrdim da je do zamjene došlo u ADM-u... |
Moje pitanje je zašto svi misle da Vam je netko dužan dati nov novcati proizvod ? Bilo to ADM bilo Microline itd...
Lijepo je kada se dobije novo, nema šta. Čak neki to i iskorištavaju pa namjerno kure mobitele, grafičke, hardove da bi pri kraju isteka jamstva ili iz x razloga... Bitno da zamjenjeni proizvod radi, da nije slabiji od reklamirano osim u slučaju dogovora. Bar po mom mišljenju. |
Ne očekujem novu drito iz tvornice, ali nakon 5+ tjedana izgubljenog vremena (i novaca, da ga j..es), 1280x800 rezolucije - dobijem takvu graficku... e pa jebiga.
Gledaj na to s druge strane - kupis Golf 6, vozis ga 2.5g i mazis i pazis i poliras... krepa motor, zamjene ti ga za Golf 6 izgreban sa svih strana i jos si bio 5 tjedana bez auta. :hitthewal: Sure, i dalje ima 9 sec do 100, ako ces tako gledat, i jos nove garancije. Ali da ces ikad vise od njih nes kupit, neces :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
U pravilu (kad kažem pravilu, radi se o većini proizvođača koje znam) proizvođač uopće ne utječe na odluku o RMA procesu. |
To s MSI u hrv nazalost postaje normalno.
Znaci i Microline i Asbis dobivaju White Box Refurbished s novih 3 godine garancije. Kada sam reklamiral svoju MSI 560-Ti 1gb su mi u Asbis unutar 24 sata ponudili kao zamjenu 2 refurbished 560-Ti (jednu Hawk, jednu s 2gb) i ja odbio obije (jednoj je vent stekal i imala je osteceni dvi izlaz, druga je imala savinuti pcb) i nakon zalbi su mi odborili zamjenu za novu 660-Ti 3gb . Ono sve resil odmah tam kod njih u skladiste. Da reklamacija nije bila drito u Asbis nego preko ducana verovatno bi i ja cekal 3 tjedna plus, jer osteceni proizvod mada radil ne smatram adekvatnom zamjenom, a zakoni se ima pravo odbiti ako se smatra da nije adekvatna zamjena. |
Da meni daju i sa jednom ogrebotinom išao bi na prijavu za oštećenje proizvoda od strane trgovca.
Zašto? Jednostavno, zbog resale value ja svoje stvari čuvan koliko mogu. Npr Mobitel nije ogreban (ako mi se ne desi peh da mi padne, ne) grafa čuvana dok održavam komp, neću je staviti na stol pa gurnuti... Šteta je nanjeta i tražio bi otklanjanje oštećenja kako znaju. I da, ne moraju dobiti nove tri godine garancije od proizvođača ili uvoznika nego moraju dati kupcu po zakonu jamstvo ispočetka. Proizvod ne mora biti nov da bi jamstvo išlo ispočetka. Fora je kao i u rezervnim dijelovima. Rezervni dio dolazi sa recimo godinom jamstva, ali ako je isti zamijenjen u garantnom roku proizvoda ima novu garanciju koliko je imao kupljeni proizvod. |
Citiraj:
|
Par puta sam već dobio reparirane grafičke iz microlinea, točnije "POP" piše "povrat s garantne zamjene ili popravak".
I kako ja kužim, proizvođać nema nikakve veze s time, već sam microline iliti uvoznik bira. Ako imaju na tom POPu takvu ili sličnu ili jaču prvo to ulazi u izbor i prvo to dobivaš. Ništa novo...i ADM nema tu nikakve veze s time, već microline, a ADM koliko znam i nema izbora da odbije microline i veli e neću ja to, oč ja novo zapakirano. Nije to kao prije više ;=) Novo jamstvo, sve ok, baš me briga jel nova zapakirana ili je reparirana sa istim jamstvom...men svejedno, ak krepa opet, opet ću dobiti novu i s novim jamstvom. |
Po meni je stvar u tome sto ne mjenjaju svi racunala svaku godinu dvi tri, pa zele da im i komponente traju duze nego samo jamstvo, a vjeruju, pa i ja vjerujem da ce duze trajati nova nego popravljena stvar nakon sto prode jamstvo. Ja sam prihvatio i u vecini slucajeva cu prihvatiti rma, jer znam da cu najvjerojatnije promijeniti stvar i prije nego istekne jamstvo, ali velika kolicina ljudi koje znam imaju konfe stare po pet i vise godina u kojima eventualno dodaju svakih 5 godina hard, ssd ...
|
Citiraj:
|
a gle, ja dobio jednu, vrtio 3 dana programe i pokazala se na kraju neispravna, otisao opet reklamirati i za 5 dana dobio opet drugu koja je radila i jos radi savrseno :=) zato je jamstvo tu...ako krepa opet traziti cu novu jer je to ipak vec 3 "reparirana" i nema smisla toliko mjenjati :D
|
Citiraj:
|
Duzan sam napisati sve najbolje o servisu i komunikaciji. Graficka mi je netragom izginula iz vedra neba, za tjedan dana su mi vratili novu sa jos boljim hladjenjem, sve uz korektnu komunikaciju.
Dodse, nemam iskustva s reklamacijama, a citao sam hrpu losih iskustava (govorim generalno, ne o adm-u) pa sam bio malo zabrinut, ali sve super :) |
Velika pohvala ADM-u, još jednom.
Imao sam pola sata da složim konfiguraciju za frendovog klinca za određenu svotu novca s naznakom I NI KUNE VIŠE od toga.. Na brzinu sam pobacao komponente u online korpu i napravio ponudu nešto manju od te svote; skoro taman. Za 10ak minuta sam nazvao adm, ispričao se na žurbi, na što je čovjek rekao da je na pola gotov s narudžbom, ali nema jedna komponenta pa ako može druga, 30 kn skuplja, meni to prelazi budget pa reko moram nešto ''okljaštriti''. na što mi kaže čovjek, radije ću vam prilagoditi cijenu nego da stavljate (određenu) slabiju komponentu. I čovjek, eto prilagodio cijenu. Paket stigao sutradan, konfiguracija predana kolegi, NI KUNE VIŠE OD ODREĐENOG. Svaka pohvala ADM-u, imate me kao klijenta u naredno vrijeme. |
I meni je iz ADM stigao komp u djelovima 6300kn sa periferijom i monitorom
Sve šljaka, sve ok.. Možda i bi koju kuno prišparao da sam malo tu malo tamo kupovao, ali onda trošak poštarine i eto te u plusu :) Pohvale i od mene, mada je to sad več 4-ti komp u rinfuzi, a vidi se i peti na vidiku :) |
Još jedna pohvala ADM-u...brzo javljanje,odlična komunikacija,sve dogovoreno u 5 min...od plaćanja do dolaska po robu. Bravo dečki...tako se to radi !
|
ja sam kod njih kupio praktički svu it opremu koju imam (djelomično zato jer su mi blizu doma), osim ako negdje nešto što trebam nije drastično jeftinije, opet idem kod njih. i zadovoljan sam uslugom, profesionalnošću. ništa mi se nije pokvarilo od njih do sada, pa nisam imao reklamacije te neznam kakvi su u tome pogledu, ali nadam se da nebi trebalo biti problema. ocjena 5/5
|
Reklamirao bi graficku ( Sapphire R9 280x ) kupljenu kod njih i sad me zanima koliko dugo cekam rjesenje reklamacije ?
I pretpostavljam da cu novu dobiti,onda tece novo jamstvo ? |
ADM (Acquisitum Magnum) iskustva
Ako odneses u microline recimo (ili tko je vec uvoznik) direktno jos ces vise ubrzat proces, jer ces zaobic adm a to je sigurno dan-dva. Inace ako je neispravna mislim da kroz par dana ces dobit rjesenje i novu, na koju tece novo jamstvo sto ti oni vjerojatno nece dati pa ih ti podsjeti :)
|
Citiraj:
Par postova iznad ti je moje iskustvo, koje je dosta pozitivno. Za par dana su me nazvali, rekli da je neispravna i da je odobrena zamjena, ali da će mi još javiti koji model (i čovjek me uvjeravao da sigurno neću dobiti lošiju). Nazvao je odmah drugi dan, i dali su mi Vapor-X model, što je svjetlosnu godinu naprednije hlađenje od referentne koja mi je crkla. I generalno, to čekanje ne ovisi o njima, nego o servisu/uvozniku.... |
Aha onda super,znaci pozitivna iskustva sa reklamacijama.
Prodavac mi poslao racune u pdf-u di se vidi da su kartice kupljene,jel moram bas pisani racun priloziti ili mogu ovako ? I kartica moram cijeli bundle priloziti sa kutijom ili mogu golu karticu ? Najvise mi problem nositi toliku karticu u torbi... |
Ja sam imao fizičku kopiju računa, nisam iskreno siguran da li možeš ovako samo digitalno im pokazat. Ma isprintaj taj papir za svaki slučaj, ništa te ne košta.
Ja isto to nisam znao, i otfurao sam karticu sa cijelim bundleom i kutijom, kad kifla, trebaju samo karticu - čisto da znaš. Tako da kutija i sve ostaje kod tebe. :) |
Citiraj:
|
Moje iskustvo s njima apsolutno pozitivno. Dio komponenti sam naručio kurirskom službom, sve stiglo kako je bilo dogovoreno. Za ostatak nisam imao nikako odjednom, pa sam odlučio sačekati sa sastavljanjem. I dobijem ponudu u petak popodne da idem u ZG, nazovem ADM i objasnim situaciju da sam iz OS i da sam na jedan dan u ZG, pa bih preuzeo potrebne komponente i platio na rate karticom. Dobijem odgovor da nema nikakvih problema, samo neka napravim narudžbu. Napravim i nakon cca. 10min. stiže odgovor kako samo nemaju matičnu, ali imaju drugih u zamjenu, pa ću odabrati kad dođem sutradan.
Zasad nemam ništa za reklamirati, sve je apsolutno ispravno. |
Svako toliko provjeravam jer ne kupujem kod njih dok se ta praksa ne prekine- da li još uvijek otvaraju pakete tvornički zapakirane proizvode i lijepe one naljepnice?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |