PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Telemach (ex Tele2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79622)

James Dean 28.04.2022. 12:12

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3597357)
Ima li tko Telemach kao poslovni korisnik ?

Zanima me kakvo je stanje sada sa roaming pozivima i porukama ? Jel treba i dalje izvoditi magiju sa onim povratnim pozivima ili ne ?

Ja sam poslovnini radi sve normalno. Doduse nikad nisam imao problema u roamingu.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Vuco 28.04.2022. 12:47

Super, hvala puno na potvrdi.

Zvao korisničku podršku, isto kaže nema više toga, još se smije i veli stvarno ste dugo korisnik kad ste to morali raditi :D

Nikox 28.04.2022. 12:52

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3597462)
Pročitao sam uvjete korištenja iz 03.2021. Valjda nisu stigli zamjeniti.

Dakle, 10gb , nakon toga sms po 2gb?

Bio sam zadovoljan sa Tele2 godinu i pol pa postalo zamorno reaktivacijom sms.

Отправлено через Pixel

Sad ne znam ali po ovome što piše 10GB pa 10GB i tako u nedogled taj mjesec tako sam barem ja shvatio tu zvjezdicu

android-split 28.04.2022. 14:02

Ja imam 53gb potrošeno još poruke nisam poslao a ni dobio da moram obnovit 🤷*♂️

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...724cb24e66.jpg

jp_rv 05.06.2022. 16:26

kanim testirati tele2 za pozive uz kombinaciju ovoga:
Citiraj:

Autor kiki_vg (Post 3600999)
Svi operateri na osnovnoj tarifi ti imaju 60 sek obračunsku jedinicu za pozive.
Uz to, HT ima i naknadu za uspostavu poziva, 0,29 kn.
HT osnovna tarifa.

Potrošnju koju si naveo ispalo bi te oko 50kn/mj na osnovnoj tarifi kod HT.

Imaš recimo Telemach, Osnovna 2019. i aktiviraš opciju dodatne minute,
10kn - 50 minuta.
Telemach dodatne minute

Naknade za uspostavu poziva nemaš, obračunska jedinica ti je 60 sek.

Mali korisnik koji treba samo malo minuta nema jeftinije 10kn/mj.

ima netko info kakva je pokrivenost centralne istre?
može li se forsirati HT roaming na 2G/3G mreži?

ne želim odjaviti internet posvuda, jer mi net treba, ali pozivam zaista samo par minuta mjesečno pa bi voice sim prebacio na ovo.

android-split 02.09.2022. 17:24

U lipnju sam raskinio sa telcima. Opcije uređaj odabrao placat na rate. Jutros me zove eos matrix da traze potrazivanja za cijele rate cca 3500kn. Sreca imam mejlove di pise da sam odabrao na rate a ujedno i tako placam do sada. Sad otvaram postanski sanducic. Dvije kuverte od telaca. U jednoj piše da sam odabrao rate i uplatnice (1 po 1) za sve do kraja (139kn+93kn), a u drugoj kuverti da mi ide prijedlog za ovrhu. Zovem szk kažu kod nas nema ništa i piše da placam na rate. Vec jutros sam im poslao 3 mejla prigovora jer ovo više nema smisla.

Kome se obratit? Ako netko ima neki kontakt udruge potrošac ili kome vec treba

Immortalis 02.09.2022. 19:23

Najbolje da odeš kod telaca u neki prodajni centar i tamo objasniš situaciju. Vjerojatno ce oni umjesto tebe napisati neku zalbu ili tako nesto i to potpises i cekas.
Ako ni to ne bude islo, uvijek ti ostaje prijava mingu. Ali prvo moras ovim sluzbenim putem za zalbu.

I ja sam imao nekih slicnih problema s njima, zalio se sto puta i na kraju mi pukao film i prijavio ih.
Prave se mutavi

BinaryJesus 02.09.2022. 21:27

Kad ti FINA pošalje rješenje za ovrhu obvezno se žali po uputi. Mislim da ti je rok 8 dana. U žalbi priloži sve dokaze koje imaš, mailove i to.
Ako propustiš žalbu sjeda ti ovrha i onda ti se više ne isplati dopisivati ni s Telemachom ni EOSom.

android-split 02.09.2022. 21:46

Teta iz eosa mi je rekla da samo telci moraju povuc potraživanja i to je to. Jer da oni vide da je sve kako sam i rekao. Samo mi nije jasno zašto sam dobio "pismo" od odvjetnika i poziv od eos-a.
A ocekujem odg u pon pošto me baš vikend zatekao iako sam odmah ujutro poslao prigovor. Al stvarno ocekujem pozitivno za mene

NeooS 02.09.2022. 22:41

Ako nemaju puno prigovora, dobiješ odgovor i tokom vikenda

Dottore 29.04.2023. 21:01

Internet posvuda poskupljuje na 9,90 eura s time da su povećali paket za još 20 GB

Marko :) 30.04.2023. 10:08

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3673472)
Internet posvuda poskupljuje na 9,90 eura s time da su povećali paket za još 20 GB

I HT i Iskon su povećali pakete i poskupili cijenu. Sad je i na HT-u 9,90€. :D

tomasini_ 03.05.2023. 20:25

danas sam dobio ponudu od telemacha (kao dugogodišnji korisnik, kažu) koja se čini dobra: 40 gb, neograničeni pozivi i sms-ovi za nekih 8 eura mjesečno (zaboravio sam točan iznos ali 8 zarez nešto eura). jedini uvjet je ugovor na 2 godine, u kojem razdoblju jamče istu cijenu ili u protivnom imam pravo na raskid ugovora.

što mislite o toj ponudi? meni je zanimljiva jer trenutno za internet posvuda (50gb) t-comu plaćam 50 kn mjesečno + telemach prepaid dajem nekih 30kn mjesečno što ispada više od telemach promotivne ponude, a 40gb mi je dostatno za mobilni internet. također, iz t-coma sam dobio dopis u kojem javljaju da dižu cijenu za internet posvuda na 10 eura, počevši od 1.6.

ima li nešto bolje na tržištu od gornje telemach promotivne ponude, dakle nešto što uključuje 40 ili više gb, pozive i sms-ove (može i bez sms haha tko to još koristi) a da košta manje od 8 eura?

axo 03.05.2023. 20:52

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 3674181)
danas sam dobio ponudu od telemacha (kao dugogodišnji korisnik, kažu) koja se čini dobra: 40 gb, neograničeni pozivi i sms-ovi za nekih 8 eura mjesečno (zaboravio sam točan iznos ali 8 zarez nešto eura). jedini uvjet je ugovor na 2 godine, u kojem razdoblju jamče istu cijenu ili u protivnom imam pravo na raskid ugovora.

što mislite o toj ponudi? meni je zanimljiva jer trenutno za internet posvuda (50gb) t-comu plaćam 50 kn mjesečno + telemach prepaid dajem nekih 30kn mjesečno što ispada više od telemach promotivne ponude, a 40gb mi je dostatno za mobilni internet. također, iz t-coma sam dobio dopis u kojem javljaju da dižu cijenu za internet posvuda na 10 eura, počevši od 1.6.

ima li nešto bolje na tržištu od gornje telemach promotivne ponude, dakle nešto što uključuje 40 ili više gb, pozive i sms-ove (može i bez sms haha tko to još koristi) a da košta manje od 8 eura?

Ne.

mkey 03.05.2023. 21:19

Daj reci im da i mene nazovu :D

Exy 03.05.2023. 21:20

Nije mi jasno što to može biti i koliko može biti bolje od mjesečne tarife sa 40 gb za osam eura? Kava u birtiji dođe 2.5 eura, bar tu kod mene :D

Marko :) 03.05.2023. 23:06

Uzimaj to. Ako nećeš ti, ja ću!

tomasini_ 04.05.2023. 00:18

Citiraj:

Autor mkey (Post 3674198)
Daj reci im da i mene nazovu :D

mogu im reči ali ne znam jesi li dugogodišnji telemach korisnik? meni su rekli da promocija nije u javnoj ponudi i da je kratkotrajna te samo za dugogodišnje tele2 korisnike. mislim da ciljano idu vratiti one korisnike poput mene koji internet imaju preko drugog providera, poput mene koji sam na t-com internet posvuda, sada kada isti poskupljuje.

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3674226)
Uzimaj to. Ako nećeš ti, ja ću!

prihvatit ću ponudu, iako mogli su dat 50 gb... ali to je škrti tele2, navikao sam

Marko :) 04.05.2023. 13:03

A i ti sad isto. Za cijenu skoro najmanje tarife dobiješ srednju i TIDAL besplatno na dvije godine. Što još hoćeš? :D

tomasini_ 04.05.2023. 13:53

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3674322)
A i ti sad isto. Za cijenu skoro najmanje tarife dobiješ srednju i TIDAL besplatno na dvije godine. Što još hoćeš? :D

mislim da ne dobijem TIDAL uz ovaj paket koji mi nude. danas sam ih zvao, radi se o top paketu kojeg dugogodišnjim korisnicima nude upola cijene za ugovor na 2 godine. TIDAL koliko vidim na njihovoj stranici ide uz Unlimited paket. ali svejedno, ponuda je dobra i mislim da ću ju prihvatiti, pogotovo jer nakon potrošenih 40gb po punoj brzini, mogu nastaviti koristiti spori internet.

p.s. pitao sam ih jel moguće da ponudu ostvari i neki od kolega sa foruma, rekli su da ponuda vrijedi samo za dugogodišnje korisnike tele2. ja sam korisnik preko 10 godina

spiderhr 04.05.2023. 14:19

Meni sada rekli da nemaju nikakvih promocija za dugogodišnje korisnike. Je da sam prelazio na ostale operatere u jednom periodu pa se ponovo vratio na telemach čiji i je broj na kraju.

tomasini_ 04.05.2023. 15:50

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3674338)
Meni sada rekli da nemaju nikakvih promocija za dugogodišnje korisnike. Je da sam prelazio na ostale operatere u jednom periodu pa se ponovo vratio na telemach čiji i je broj na kraju.

ne znam zašto su ti tako rekli. mene su zvali sa 095 100 0270

partwish 04.05.2023. 18:47

Citiraj:

Autor android-split (Post 3597558)
Ja imam 53gb potrošeno još poruke nisam poslao a ni dobio da moram obnovit 🤷*♂️

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...724cb24e66.jpg

10Gb dnevno (ne mjesečno) dobiješ, kada probiješ moraš slati SMS za taj dan.

mkey 04.05.2023. 19:44

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 3674232)
mogu im reči ali ne znam jesi li dugogodišnji telemach korisnik? meni su rekli da promocija nije u javnoj ponudi i da je kratkotrajna te samo za dugogodišnje tele2 korisnike. mislim da ciljano idu vratiti one korisnike poput mene koji internet imaju preko drugog providera, poput mene koji sam na t-com internet posvuda, sada kada isti poskupljuje.

Šalim se ja malo. Telemach korisnik nisam bio nikada, na Tele2 sam bio dosta dugo godina (doduše nikada kao pretplatnik) i na kraju otišo na tomato kada su uveli one zanimljive tarife. Kada je tomato zasrao svoje tarife sam se prešaltao na bonbom i tu sam negdje na dvije trećine ugovora već.

Ta 55kn tarifa je OK, jedino što je signal kriminalan, tako da treba tražiti neko drugo riješenje.

Exy 04.05.2023. 21:26

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 3674232)
prihvatit ću ponudu, iako mogli su dat 50 gb... ali to je škrti tele2, navikao sam

Čovjek koji pokušava uštedjet na telefonskoj tarifi jedan euro nekog proziva za škrtost, sad sam sve čuo.

Marko :) 05.05.2023. 09:27

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 3674329)
mislim da ne dobijem TIDAL uz ovaj paket koji mi nude. danas sam ih zvao, radi se o top paketu kojeg dugogodišnjim korisnicima nude upola cijene za ugovor na 2 godine. TIDAL koliko vidim na njihovoj stranici ide uz Unlimited paket. ali svejedno, ponuda je dobra i mislim da ću ju prihvatiti, pogotovo jer nakon potrošenih 40gb po punoj brzini, mogu nastaviti koristiti spori internet.

p.s. pitao sam ih jel moguće da ponudu ostvari i neki od kolega sa foruma, rekli su da ponuda vrijedi samo za dugogodišnje korisnike tele2. ja sam korisnik preko 10 godina

Dobio si Top tarifu, a s njom i besplatan TIDAL na dvije godine (osim ako ga već prije nisi aktivirao). Uglavnom, nisi dobio nikakvu specijalnu Top tarifu nego onu koju dobivaju svi; samo s manjom cijenom. Tako da imaš i ti pravo na TIDAL.

Citiraj:

Autor mkey (Post 3674405)
Ta 55kn tarifa je OK, jedino što je signal kriminalan, tako da treba tražiti neko drugo riješenje.

Telemach ima pokrivenost kao i HT. Doslovno ako ostaneš bez Telemach signala, mobitel se automatski spaja na HT signal i s njega normalno koristiš usluge. Čak su nedavno i dobili nagradu OpenSignala da su bolji od konkurencije u tom pitanju.

tomasini_ 05.05.2023. 11:48

dogodila se čudna stvar. danas mi je već stigla nova kartica i ugovor od telemacha ali u ugovoru piše da je navedena cijena top tarife (8 eura) samo prvih 12 mjeseci. drugih 12 mjeseci je redovna cijena, tj. duplo veća. e sad, dali sam ja to prećuo u prvom razgovoru ili je navlakuša.... uglavnom, zasad ugovor neću prihvatiti. zanimljiva mi je bonbon pretplata od 7.30 eura. 30gb trebalo bi biti dovoljno za nekakvo normalno surfanje kroz mjesec dana...ili možda ipak ova druga, jako velika kombinacija. kakav je bonbon što se signala tiče?

android-split 05.05.2023. 12:02

Nije tema prikladna
Kod bonbon pretplate se prebacuju gb tako da ja svaki m imam 60gb jer mi je 30 dovoljno i placam ju 9,29€
Meni je signal uredan nije ko tcom al dovoljno dobar. Na telemahu sam bio do pred koji m i ne vidim da je gora ili bolja

Dottore 05.05.2023. 14:56

Citiraj:

Autor android-split (Post 3674511)
Nije tema prikladna
Kod bonbon pretplate se prebacuju gb tako da ja svaki m imam 60gb jer mi je 30 dovoljno i placam ju 9,29€
Meni je signal uredan nije ko tcom al dovoljno dobar. Na telemahu sam bio do pred koji m i ne vidim da je gora ili bolja

Samo info, Bonbon je dio Tcom-a. Bez obzira signalu, razlika u ograničenju brzine i različitih paketa.

android-split 05.05.2023. 16:03

Kod supruge u skladištu tcom ima signal, bonbon nema. I na više lokacija je tako. Ne znam jel tako, al po mom misljenju, bonbon mreza ima limit propusnosti u odnosu na tcom. Da meni to smeta u koristenju, ne. Npr telemach mi je u firmi jednak kao i bonbon. Na poljudu za vrijeme utakmice, na telemach nema šanse da bi otvorija neku str. Bonbon bez problema. Jel zato sta je puno ljudi na jednoj mrezi u istom trenutku, ne znam. Al da ne idem/o u široko pošto tema nije prikladna.

buljaka 05.05.2023. 17:31

Ista je mreža. Jesi siguran da nije netko od njih na 3g/4g a netko na 5g ili sličnoj kombinaciji

Marko :) 06.05.2023. 17:36

Ako se radi o različitim uređajima, može bit da ovaj koji nema signala ima loš modem. Imao isti problem; svima pun Telemach 4G, meni na starom mobitelu jedva dvije crtice u centru grada.

tomasini_ 19.05.2023. 01:43

gorko iskustvo sa telemachom. nakon što su me obmanuli davanjem nepotpunih informacija da pristanem na pretplatnički odnos, nova pretplatnička sim kartica je došla na moju adresu u roku manjem od 24 sata tj. već idući dan. kada sam raskinuo ugovor (nakon 5 dana), novu prepaid sim karticu (jer stara više ne radi) nisu poslali evo već 10 dana.

Dacher 19.05.2023. 10:31

U 3 mjeseca dobio već trećeg prodajnog predstavnika. Prebacili su prodaju nekim vanjskim partnerima koji muljaju i petljaju naširoko. Vidi se da na silu guraju ugovore.

Marko :) 19.05.2023. 10:47

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3676902)
U 3 mjeseca dobio već trećeg prodajnog predstavnika. Prebacili su prodaju nekim vanjskim partnerima koji muljaju i petljaju naširoko. Vidi se da na silu guraju ugovore.

Od 1.6. kreću s primjenom novih uvjeta tarifa, pa će za popust kod spajanja brojeva biti potrebna ugovorna obveza. Držim fige da onda bar povećaju tarife i dodaju EON uz njih.

Exy 19.05.2023. 12:25

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 3676845)
gorko iskustvo sa telemachom. nakon što su me obmanuli davanjem nepotpunih informacija da pristanem na pretplatnički odnos, nova pretplatnička sim kartica je došla na moju adresu u roku manjem od 24 sata tj. već idući dan. kada sam raskinuo ugovor (nakon 5 dana), novu prepaid sim karticu (jer stara više ne radi) nisu poslali evo već 10 dana.

U ovakvim slučajevima uvijek odmah u telemach centar da na licu mjesta daju novi sim. Inače se čeka dugo dugo. Naravno, ukoliko je to moguće izvesti.

tomasini_ 19.05.2023. 13:29

Citiraj:

Autor Exy (Post 3676926)
U ovakvim slučajevima uvijek odmah u telemach centar da na licu mjesta daju novi sim. Inače se čeka dugo dugo. Naravno, ukoliko je to moguće izvesti.

trebao sam tako uraditi ali nije mi se dalo ići u drugi grad jer ovdje gdje sam trenutno nemam telemach centar. ali evo, zato sad prave majmuna od mene. jučer sam ih zvao i kao napravit će požurnicu i poslati. danas zovem samo da provjerim i opet mi kažu da ništa nije poslano i da je najbolje da odem do njihovog centra, što neću uraditi nego ću čekati da mi pošalju karticu.

Dacher 19.05.2023. 16:48

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3676906)
Od 1.6. kreću s primjenom novih uvjeta tarifa, pa će za popust kod spajanja brojeva biti potrebna ugovorna obveza. Držim fige da onda bar povećaju tarife i dodaju EON uz njih.

Pa sad već nude kao na 5 brojeva da ti neki budget pa onda ti kao da telefon za od 2500-3000 kn za 20 eura jednokratno. Zato sam mislio uzet neki Huawei da probam.

Marin!!! 10.06.2023. 16:48

Zamolio bi pomoć vas koji više pratite Telemach.
Treba mi broj koji će mi služiti samo za whatsapp i slične funkcije koje mogu odrađivati preko wifi-ja pa nisam siguran što znači ponuda gdje daju SIM2GO karticu 1 GB za 20 kn.
Pretpostavljam da je to samo jednokratno cijena kartice i da nemam opciju da 20 kn nadoplaćujem svaki mjesec samo da mi broj ostane aktivan nego nakon aktiviranja trebam odabrati neki od paketa?

partwish 10.06.2023. 22:52

Citiraj:

Autor Marin!!! (Post 3680776)
Zamolio bi pomoć vas koji više pratite Telemach.
Treba mi broj koji će mi služiti samo za whatsapp i slične funkcije koje mogu odrađivati preko wifi-ja pa nisam siguran što znači ponuda gdje daju SIM2GO karticu 1 GB za 20 kn.
Pretpostavljam da je to samo jednokratno cijena kartice i da nemam opciju da 20 kn nadoplaćujem svaki mjesec samo da mi broj ostane aktivan nego nakon aktiviranja trebam odabrati neki od paketa?

Ako ti treba samo broj i spajat ćeš se preko Wi-Fi, možeš uzeti bilo koju mrežu. Gledaj koja ima bonove u najmanjim apoenima i nadoplaćuješ svakih 90 dana. Najmanji bon u bonbonu je npr 2€. Evo i Telemach ima bon od 2€.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:51.