![]() |
Dakle, napokon sam se odlucio instalirat mac os i probat zavrtit photoshop na njemu za probu.Konfiguracija je:
MSI neo4F - fi (nforce4 ultra) Ati radeon x550 Athlon 3000+ 1.5gb rama sata disk od 60gb samo za mac os Skinuo sam kelyway 10.5.2 (Intel&amd), i problem nastaje kad krene bootanje s CD-a zapne na still waiting root device ili tako nesto. Ima li nacina da na ovome nekako zavrtim mac os i koji je? |
ja evo od kalzwaz na 10.5.2 dobivam frasove...kupio novu grafu 5750 nigdje kexta za njega UZAS, ajd ako netko zna kext za HD5XXX seriju javite mi molim vas
|
nema drivera za 5xxx seriju jos. sad za koji dan ce apple izdat nove stvari pa se svi nadaju da ce u nekoj od njih bit 5xxx grafa.
|
instalirao sam od hazarda 10.6.2 na moj AMD komp, i sve mi sljaka osim iTunes, koji mi je odjednom prestao raditi i ne mogu ga vise upaliti (izbacuje mi gresku), probao sam ga i upgradati na noviju verziju ali opet nece, ima li tko kakvu ideju u cemo je problem i ideju za rjesenje je mac nema bas neke audio plejere osim tog i jos par poprilicno zastarijelih
|
pa jesi probo reinstalaciju....
|
Citiraj:
Obzirom da imaš AMD procesor, i da za njih još uvijek nema kernela za SL koji bi on the fly patchao encrypted binaries and CPUID's, trebaš ih patchati s Marvin's AMD utility kako bi ti neki programi koji o njima ovise radili. Tako mi je nešto Roberto objasnio ako sam dobro zapamtio :D Uglavnom, kod mene je to riješilo problem s nekim Appleovim programima koji prije toga nisu radili. |
Citiraj:
moram se malo poigrat s tim marvin utily, probao sam ga samo upaliti ,trebao bi neke tuttoriale pogledati |
Ja sam naumio na svoj laptop instalirat OSX, ali neće pa neće.
Postavio sam pitanje na svim poznatijim forumima,ali nisam dobio odgovor. Može li se očekivati da će raditi na ovome, ako da koji loader i koja verzija osx-a. Radi se o Asus N60Dp http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=GAUzzzu4OcjPh9Pl AMD Turion 64 X2 Dual-Core M500 2.20GHz ATI Mobility Radeon HD4670 1 GB |
vjerovatno bi mogao instlirati OSX, mozes probati skinuti snow leopard hazardovu verziju, imas tijekom botanja, neke stvari koje bi bilo dobro poukljucivati, samo nisam ni na jednoj stranici jos nasao da je netko opisao za sta sluze svi ti "programi" tako da neznam sta bi moro tamo sve poukljucivati tako da ti od prve sve proradi...pogledaj neke slicne tutoriale, koji su radjeni na nekom slicnom asus-ovom laptopu mozes probati nista te nekosta :)
BTW samo prvo trebas podesiti postavke u BIOS-u a onda dalje samo pratis instalaciju |
postoje li neki driveri za zvuk (osim onih voodoohda jer mi s njima nie bas najbolji zvuk, nekad pucketa, a nekad prekine na kratko..i neam opcije da podesim zvuk) za plocu foxconn 945g7ma-8ks2m? koristim 10.5.7 (iAtkos v7 distru)
|
Citiraj:
Nisam našao ni jedan sličan laptop da usporedim. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uspio sam pokrenuti instalaciju jedino iDeneb_v1.6_1058_Lite_Edition ali nakon restarta ništa se ne događa. Samo blinka kursor na crnom ekranu. Sa Snow leopardom još manje sreće, osim crnog ekrana jednom sam uspio doći (vjerovatno) do početka instalacije, ali se tada ekran razletio, milijardu crtica na njemu i to je to. Nakon ostalih kao npr. Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 [SSE2-SSE3] – Intel/AMD nakon što učitam DVD i press any key laptop se konstantno resetira. |
jesi se probo uopce igrat s postavkama u bios-u , moze, a i nemora biti da je do toga
|
Citiraj:
uspio sam instalirati ideneb neku stariju verziju, ali gotovo ništa od devicea ne radi kako treba. kextovi baš ne pomažu. još mi bootloader zeznuo particiju sa win7, tako da ni njih ne mogu bootat :) bit će sutra zanimljiv dan. |
Ajd da se i ja malo ukljucim...
Dakle slozio bi se strojcic za vrtit samo photoshop cs4 i aperture (ali da radi glatko i u RT) pa imam par pitanja, a inace ciljam nesto kao mac mini: 1.) ima li neko savjet za neku intelovu plocu po mogucnosti sa integriranom grafikom a da sve radi bez puno petljanja (i naravno po razumnoj cijeni, ne velikoj :D)... Sta se tice procesora mislim da ce ic e7600... (uopce kako bi radio da e6300) 2.) koliko je RAMa potrebno za ugodan rad toga, jel dosta 2gb pa kasnije dodat ili trebam ic odma na 4 |
ploca skoro bilo koja p35/45, pogledaj po netu koja ti najbolje pase cijenom i kompaktibilnoscu, grafika nemoze bit integrirana, al neka nvidia low end za parsto kuna ce bit ok i definitivno 4 gb rama.
|
pa ja bi ti preporucio da si pogledas njihove konfiguracije, pa ces si po tom viditi sta ti najbolje pase. Pogledaj Tutorijale na netu pa vidi koja najbolj podrzava to sve:3
Link |
Kod ploce si pogledaj koji je audio i mrezni cip, da nebudes kupovao naknadno zasebne kartice. Ciljaj na neku s podrzanim cipovima od strane distribucije koju mislis koristit. Na snowu su dobro podrzane gotovo sve intelove ploce (serija 3 i 4) (pogledas na InsanelyMac ili progooglaj). Mozes uzet i neku plocu s integriranom grafom i na nju stavit neku low end nvidiju ili ati. (kod atija serije 4 radi samo dvi-a izlaz s qe/ci)
|
dobro a kako se ponasa nvidia 8400GS (pci-x) jer bi se mogla nac jedna viska doma
|
Kext wanted :)
Dakle traže se kextovi za slijedeći hardware, već sam lud od traženja po netu.
Instaliran je iDeneb 1.4. Zvuk: Realtek ALC269 @ ATI SB750 Wireless: Atheros AR928x Mreža: Atheros AR8131 |
Citiraj:
|
bas ta mi je viska doma :D, uopce koju si distribuciju instalira da radi
|
Citiraj:
|
Ja razmišljam o kupnji MacBook-a, ali ne znam taj OS X, lijepo izgleda i to sve, kako stoji s dosputnosti programa i igrica? I jel komplicirano maknuti OS X i staviti Windowse?
Ne znam je to sve spada po ovu temu, ako ne, molim link za drugdje. Čitala sam na drugom forumu dojmove i neki ljudi su napisali da se više nikad ne bi vratili na Windowse nakon što su probali OS X. |
Citiraj:
Citiraj:
|
2. opcija je praktičnija jer ne moram gasit comp da odabrala ono što želim. Ma odmah mi je lakše kad znam da se može imati i koristiti oboje :)
A što se Apple Macbook konfiguracija tiče, jesu li one iste jačine kao ove za HP laptope ili se to drugačije gleda kod Apple proizvoda? |
Citiraj:
Koliko love misliš potrošit i šta si mislila uzet MB ili MBP? |
Macbook Pro 15.4" radi gledanja filmova, serija i igrica + ostala klasika (dokumenti, web..)... To mi je optimalna veličina ekrana.
Gledala sam ovaj kao sasvim ok za moje potrebe -> Apple MacBook Pro MB985D / A 39.1 cm (15.4 inches) Laptop (Intel Core 2 Duo 2.6GHz, 4GB RAM, 320GB HDD, Nvidia GeForce 9600M GT, DVD + - RW DL, Mac OS Ne mislim ga kupiti kod nas, već vani preko neta, jeftinije mi je. E, ova GeForce 9600GT kartica, koliko ima MB-a memorija? Ne želim ispod 500MB radi igrica. |
Djevojčice i dječaci. Ovdje je podforum za prijenosnike pa molim lijepo tamo raspravljajte/razgovarajte o MB/MBP itd..
Ova tema se zove OS-X na PC-u. Hvala. |
Imam nekoliko pitanja u vezi stavljanja OS-X a na lap. Radi se o Lenovo Thinkpad T400.
1. Želio bih staviti i win7 u dual boot; mogu li ih staviti prije leoparda ili je bolje da ih instaliram poslije 2. Postoji li mogućnost dobivanja nativne rezolucije na intel 4500MHD ili na Ati mobility 3470? 3. Postoje li driveri za intel wifi 5300n? (ako ne, radi li ALFA awus036h ?) 4. Mogu li osposobiti trackpad i touchpad ? 5. Koju distribuciju bi bilo najlakše podesiti da radi sa navedenom konfiguracijom? Probao sam staviti prije cca 6 mj. leopard gore no nabrojano mi nije radilo pa mi je bilo glupo koristiti tako okrljašteni OS.. |
Citiraj:
2. Intelica ide na nativnu rezoluciju ali u VESA modeu, bez QE i CI. ATI M3470, mislim da se došlo do VESA 1152x864. Teško da će ići dalje, lik koji je napravio većinu posla na kextovima za ATI je rekao da je na ovoj generaciji ATI M kartica gotovo nemoguće dobiti punu podršku. Za Intelicu se priča da će izaći na slijedećoj generaciji Apple prijenosnika, ako se to dogodi, to će onda značiti punu podršku. 3. Za sad ne, a lako moguće da s eza nju neće nikad napraviti kext koji radi: http://www.insanelymac.com/forum/lof...p/t134378.html 4. Mislim da ovo ne bi trebao biti problem. 5. Vidim na OSX 86 projectu da je neko stavio gore iAtkos http://wiki.osx86project.org/wiki/in...Portables#T400 Pogledaj i za ostale verzije Lenovo laptopa iz T serije, vidim da ih ima povuda pa vidi što su i kako ljudi radili s njima. Npr: http://wiki.osx86project.org/wiki/in....281952-AP2.29 http://wiki.osx86project.org/wiki/in...novo_.28IBM.29 |
Ma sve mi se čini da se ipak nažalost neću upuštati u toliki posao sa neizvjesnim ishodom, nikako mi se ne sviđa gledati "iskrivljenu" sliku u krivom formatu a k tome još ni grafika ne radi.. Razlog protiv je i ako ne ide snow leopard gore..
Bit će da će Thinkpad u neku zamjenu za macbook pro 13.. |
Citiraj:
Ako hoćeš OSX na laptopu možeš pogledati i neke Dellove modele na osx86, dosta su kompatibilni. |
Odgovor raku21 u svezi distre (na ostalo si dobio odgovore koje bih ti i ja dao): 5) Na tvojem laptopu će ti Kalyway 10.5.2 raditi out of box,no moraš imati barem 1Gb rama.Sve radi out of the box s tom distrom na tvom lapu!!A kasnije za update na snow koristi combo update i upute s osx foruma-proguglaj malo.Meni je sve radilo super i sad radi u dual bootu s 2Gb rama s W7.Jedino oprez pri setiranju postavki u biosu-slijedi upute!
SRETNO! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:49. |