![]() |
Kak god se okrene, obje konzole su bile fina naznaka da uistinu imaju nekaj konkretnog ovaj put.
I još, ako se stvarno ispostavi da je RX 6000 serija u rangu s Ampere modelima, to je to, jer nVidia nema ništa za isporučiti, čak i kad su bolji. Zen 3 + RDNA 2 su na tržištu u 11. mjesecu skupa s obje nove konzole.:) |
Citiraj:
|
Nemre biti gore od ovoga kaj se desilo s Amperom.
|
|
Uzmite u obzir da su na B3 koristili badass settings, dok je 3080 imala 70fpsa na ultra (niži setting) . Čini se oko 5-10% sporije uz dosta veću efikasnost. Poprilično mi je odbojna kartica sa TDPom 300W.
Prevagnut će mi na kraju dana RT performanse. |
Ako uspiju zadržati TDP do 250 W i da bude tu negdje s RTX 3080 (nek bude i 10% sporija) napravili su odličan posao. Naravno, samo ako cijena bude ok :).
|
Taman da je cijena samo 50$ niža u odnosu na RTX 3080, ali imaju dostupnost koju Ampere nema do 2021., IMHO dosta bude da ljudi krenu u šoping.
|
evo glupo pitanje; zašto vas taj TDP toliko muči?
mislim ja uvalim grafičku u kučište i baš me briga i za tdp i za temp ( ok imam vodeno pa tu nisam objektivan) i zaboravim na nju sve dok ona radi :D |
Citiraj:
Pogotovo ne vjerujem da je 250w ako je tako blizu 3080. |
Citiraj:
|
Buba u uho: Kako znamo da su to rezultati top modela? :D
|
Joj, nemoj to govoriti, jer bude nestalo struje na Internetu.:D:) Rekla je Baba Big Navi, ali imaju dvije-tri verzije tog Navi 21 čipa, pa može biti svašta. Mada, recimo da je to najbolje kaj imaju i opet je super ispalo.
|
Citiraj:
Zapravo ovo bi bilo u potpunosti sa mojim očekivanjima - da je jača od 2080Ti (vjerojatno onda i 3070), a kratka za 3080 |
Najnovije glasine su da postoji Navi veći od Big Navija :D (NAVI 21 XTX), samo ga AMD drži za sebe i nije rekao ništa AIB partnerima da ne leakaju info.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo sa 3080 gdje ona počupa 400+w mi je van zdrave pameti. Imam i slabije napajanje, a vidim da su trenutno cijene istih odletile u nebo. Ošle su gore zbog korone, ali mi se čini da su ošle još dodatno otkad je nv izbacila Ampere. BTW, nabavio neki bzvz onaj vrag za mjerenje potrošnje i išao probat svoju kantu. Bez monitora mi trenutna kombincija (3600@auto i 970@max OC (1580mh core, 4000mhz mem)) maximalno troši 370w (sam proc u OCCTu je 190w, grafa znači cca 180w dok afterburner pokazuje 210w). Ovo sam probao sa OCCT (small+AVX1) i furmark odjednom, dakle apsolutno nemogući scenarij u stvarnosti. Inače, rezultat je identičan ako se pokrene Power test u OCCTu. Probao sam Horizon Zero Dawn bench i još neke igre i tu je potrošnja 270w. Idle iliti surfanje i to je cca 65-70w. Monitor sam je nekih 10-15w. I za usporedbu, launch PS4 i telka (imam neko ćesme od Grundiga, 102cm) troše kakvih 200-230w. Samo napomena još jednom da baš i ne vjerujem u ovo čudo sa kojim sam mjerio. I neki max za grafu bi mi bio da guta kakvih 250-260w. Evo i video od Moore-a, kaže i on da ovo možda i nije top Navi. Ja mislim da je ipak to to, i da će se ljudi opet bzvz nahajpat pa biti razočarani zbog ovakvih gatanja: |
Citiraj:
|
Da fama da je nvidia hladna i efikasna je osla u kurac sa samsungom
|
AMD uz samu arhitekturu koja je gaming orijentirana i trebala bi biti znatno efikasnija od compute monstera kakvu ima Nvidia, ima i TSMC-ov node koji je neusporediv sa Samsungovim, zlatna prilika za radeon diviziju da se pomaknu s mrtve točke.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
@Disco Što je u skladu sa prastarim glasinama da AMD ima barem 15-20% jaču gpu od 2080Ti |
:D |
|
Skoro me za herc zgrabilo jer sam na prvu pomislio da govore o novoj seriji (6xxx). :eek:
|
Citiraj:
|
Nadam se da se neće desiti da će i RX 6000 biti top za rudare. Trebale bi imati neku anti-mining protekciju pa da se na njima ne mogu pokretati, nego samo na grafičkama za to, ali i AMD-u paše da ih kupuju rudari tako da nikom ništa osim gamerima.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
od 4xx serije na gore sve su bolje za mining. Mislim da bi i vama/meni kao i AMDu bilo sasvim svejedno TKO kupuje i ZA ŠTO :fiju: |
AMD Is Losing Ground to NVIDIA -- and It Could Get Worse
https://www.fool.com/investing/2020/...cle&yptr=yahoo |
Da je po motlijevcima, amd je trebao propasti 2015 pa 2016, pa 2017, pa kad je dionica došla na 27 bakši su govorili da se vraca na below 10 i tak jedni od vecih niškoristi proroka skup s datumom članka.
Tolko su jaki da je Ashraf Eassa nakon fine kolicine - što se kasnije pokazalo totalno krivih procjena(ja bi rekao namjerno downplayanje ryzena) dobio posao u Intelu...dobar potez kao i Ryan Shrout, isti kalup ponašanja. Ugl. poanta je da ak želite postati siromašni(financijski) čitajte i uvažite savjete motlijevaca :D |
Članak bi bio ok... da je RTX 30 serija dostupna za kupiti :D.
|
Citiraj:
|
I pos ce ti torositi struju i trebat procesing power. Kaj mislis kako ce vrtiti transakcije?
Mining is here to stay, barem zasada. |
Citiraj:
|
Citiraj:
tu ponovo gledaju jednu situaciju o kojoj nemaju pojma kao sto je da su se kartice rasprodale. ali oni misle zbog prevelike potraznje (sto i je), a ne zbog nepostojeceg stocka. Jer da oprosti bilo tko, ali ducani imaju u orderima 10 tisuca kartica a dobiju 20 na stanje to je cisti nepostojeci stock :kafa: |
Motley Fool žešći klošarluk od IT "portala". Još jedni niškoristi jebivetri odu na ignore listu ;)
|
Kad se samo sjetim kakve su bile prognoze za CPU diviziju nakon launcha bulldoždera, nikom ni na kraj pameti nije bilo da će se AMD ovako izvuči, i na kraju dominirati.
|
Još malo glasina za Big Navi
AMD Navi 21 XT to feature ~2.3-2.4 GHz game clock, 250W+ TGP and 16 GB GDDR6 memory Citiraj:
|
Pa motlijevci su stavili rezultate istraživanja koji se mogu naći i na drugim mjestima.
Ovdje uopće nije bitan portal, koji ako i je loš po pitanju IT-a, ne znači da je informacija koju su objavili po defaultu netočna, štoviše, dostupna je i na drugim mjestima. "Nvidia crushes AMD with 80% GPU market share ahead of Ampere launch. Nvidia claimed 80% of the discrete GPU market in the second quarter of 2020, stealing market share from rival AMD." https://www.techradar.com/news/nvidi...-ampere-launch https://www.jonpeddie.com/press-rele...market-results Izgubiti trećinu tržišnog udjela u 12 mjeseci uopće ne djeluje ohrabrujuće. Iz tog bi mi razloga bilo logičnije komentirati samu informaciju o značajnom gubitku tržišnog udjela nego inzistirati na raspravi o kvaliteti portala koja je u konkretnom slučaju trivijalna (a i nisu mogli znati u trenutku objavljivanja članka kakva će biti dostupnost Ampere kartica). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19. |