PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Električni romobili i bicikli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293158)

strgani 30.08.2023. 16:22

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3694336)
ajde priznaj....ne znaš voziti biciklu. :D

Običnih bicikala sam se zasitio, pogotovo nakon posljednje krađe istog.
Za električni još gledam šta bih uzeo, uzeo bih možda preklopni s fat gumama i 1kW motorom za nekih 1300e. Nisam se još odlučio.

jucca 30.08.2023. 20:48

Stigla pila

Teverun Fighter 11 25Ah

Verzija bez app.a
Za sada zadovoljan, osim kocnicama. Lose. Jako. Nevjerovatno da su stavili Zoom, koje nisu dorasle zadatku Na proslom romobilu sam imao Nutt, i te su grizle strasno. Pa sam zato narucio Magura MT5e te se nadam da ce onda stajat kako treba. ��
Na gas se jos nisam skroz navikao, malo je zivcan, i to u 3. brzini vec, a ima ih 5 ��
Ali zbilja ide lijepo, vrlo upravljiv, stabilan, s tim da se jos moram poigrat reboundom i tvrdocom na amortizerima.

Evo par slika.

https://i.imgur.com/4qvN4qS.jpeg

https://i.imgur.com/xXsZDHU.jpeg

https://i.imgur.com/lCZutFA.jpeg

https://i.imgur.com/FBNtkV0.jpeg

https://i.imgur.com/ASi9NKm.jpeg

https://i.imgur.com/EbcNktl.jpeg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Visage 30.08.2023. 22:15

Ozbiljna pila Jucca, sretno u voznji.

Da ne glumim naknadnu pamet pretrazivanjem modela, objasni mi samo distinkciju sa i bez app-a?

Jer u ovoj klasi i opremi, nije mi jasno :stoopid:

jucca 30.08.2023. 23:15

Citiraj:

Autor Visage (Post 3694395)
Ozbiljna pila Jucca, sretno u voznji.

Da ne glumim naknadnu pamet pretrazivanjem modela, objasni mi samo distinkciju sa i bez app-a?

Jer u ovoj klasi i opremi, nije mi jasno :stoopid:

Hvala ti. Tribat ce dok ne porijesavam sve djecje bolesti, a ima ih preko nekoliko, uz kocnice 😁

non-app verzija je sa slabijom baterijom, 25Ah umjesto 35Ah, no u ostalom su identicni osim sto 35Ah ima jos i enablean Bluetooth koji omogucava spajanje na mob. Pa onda mozes detaljno pratit stanje svake celije, recimo, voltazu punjenja, praznjena, regeneracije,... , i dosta drugih, vise manje, korisnih informacija, no najbitnije je da mozes upgradeat FW OTA. Nije neka ogromna razlika, po meni ne vrijedi dodatnih mislim 600E. Jest da je i jaca baterija, ali ne mislim radit po 80-90km u komadu, tako da mi nije toliko bitno. I 60 je dosta 😁
A postoji naznaka da ce se moci otkljucati app i na slabijoj verziji....
E da, moze se i dalje spojiti na LED kontroler, pa tu ima mali milion opcija. Meni je najdraza - LED OFF 😁

Visage 31.08.2023. 10:14

Kuzim model naplate na razini snage baterije, dodatne opreme, cak i spoznaju da mozes sam otkljucati, ali zasto uopce u ovoj klasi i opremi ciniti aplikaciju naplatnom? Jesu li postali pohlepniji u zadnje dvije godine, ili je to furka koja postoji duze?

Koliko je tocno tezak? Preko 40 kila?

Zaboravih pohvaliti ambijent gdje si ga slikao :)

jucca 31.08.2023. 12:01

Ja bi rekao da forsiraju prodaju 11+ verzije, tj ove sa 35Ah koja je poprilicno nahypana I kad im padne prodaja, onda ce "otkljucati" spajanje na BMS i na slabijoj verziji. Pohlepa:)
Tezak je 40kg, kao i prosli GBooster. Samo sto je bar 30% masivniji od njega. Apsolutno sve je vece, sire, jace.. A GBooster nije mali romobil. Tesko je prikazati ovako na slici. No romobil je zbilja velik, ulijeva dosta povjerenja a opet nije pretezak.
Thx, ma ovo sam se spustio odmah ispod kuce i opalio par slika. Ne vidi se more, ali mutno je ajme, skoro pa smeđe:) Kad sjednu nove kocnice, i jos par sitnica, pa cu poslikati kako treba.

zvonac 31.08.2023. 14:29

https://youtu.be/Q6v6UjsHK_Y?si=iwMiq5X2ogZC73aj
Ovaj energy x10 ide ko zvijer.

Ivo_Strojnica 31.08.2023. 15:07

uf, ja se ne bih usudija, svaka vam čast na hrabrosti/ludosti.

jucca 31.08.2023. 23:11

Ludjaci i vi i ovi 😁

https://youtu.be/R8cTFm9D9Xs?si=34IU0r3_4FxCc24P

ti.le 01.09.2023. 08:06

Što se tiče el romobila i auta; ono kada ides po biciklističkoj stazi i ideš na pješački, ideš doista polako, jer voziš MI PRO 2 bez amortizera jel, i ima niskoh rizola, i ide auto prema pješačkom, desni skretač, ima skretanje bez semafora, ti si siguran da te vidio i da usporava da će stati, ALI NIJE...

posljedica; lagane ostrugotine na ruci, laktu i koljenu, 4 slomljena rebra, puknuće slezene, posljedično unutarnje krvarenje, hitna operacija, 10 dana bolnica, mjesec dana skoro samo u krevetu, šav od cca 20cm posred trbuha, od spoja rebara do malo ispod pupka...

tako da, susreti romobila i auta mogu biti jako zanimljivi, a ovo su bile nikakve brzine kretanja

SrKi 01.09.2023. 08:24

Ja u zadnje vrijeme stanem i na nogama pređem pješački, jednostavno više nemam živaca se doviditi u te situacije u kojima po pravilu nisam upravu i očekivati da drugi paze na mene.

Jedino kad idem s romobilom po pješačkom ako ima svoju biciklističku liniju i siguran sam da me auto vidio ili ako nema baš niti jednog auta u blizini. Više mi se ne da riskirati da bi došao minutu ranije na posao/doma.

Također biram duži put do posla/doma ako je više romobil friendly nego da se zajebavam po nogostupima da bi skratio 500m put.

Vuco 01.09.2023. 10:30

Pa da. Džabe ti da si u pravu kad autu skrhneš branik i popravi ga za par sto kuna, a ti završiš kao što je ti.le napisao. Nakon toga sigurno više nikad nisi isti.

Paziti na sebe i ne očekivati od drugih da to rade.

Da pitam - jel ima neka alternativa Fiido-u što se tiče el. bicikla ? Jel se pojavilo što ? Samo da je pouzdano...

myroman 01.09.2023. 11:01

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3694684)

Da pitam - jel ima neka alternativa Fiido-u što se tiče el. bicikla ? Jel se pojavilo što ? Samo da je pouzdano...

I mene ovo zanima. Jel ovaj MS Energy i10 vrijedi čemu?
https://www.links.hr/hr/elektricni-b...m_medium=click

Roby86 01.09.2023. 11:35

Ja imam isto Figher 11+, 35Ah verziju cisto zbog LG baterije, domet mi je cak i nebitan radim 10ak km dnevno.

Prva verzija 35Ah koju sam ja dobio niti ima BMS niti bluetooth. Uzeo u presale akciji za odlicnu cijenu, tako da mi realno ne fali s obzirom da je bio dobar deal.

Da, definitivno kontroler nije jaca strana i nema fini prijelaz ubrzanja, nego vise kao 0 ili 1, od odredjene tocke samo uhvati gas i onda nema stajanja.:goood:
Par ljudi na redditu je objasnilo postupak zamijene kontrolera i onda je to druga prica.

Kocnice meni osobno nisu problem, vise je stvar da sam morao dosta brzo odzraciti, nakon 200-300 km... jer je hod bio predug i nisu grizle odmah pri laganom stiskanju.

Gledam da su sad izdali i Supreme ali meni je to osobno preglomazno.
I ovo nije mali skuter ali ono je bas poprilicno sa 45 kg.

Sve u svemu za novce best buy za 11+.

Citiraj:

Autor jucca (Post 3694409)
Hvala ti. Tribat ce dok ne porijesavam sve djecje bolesti, a ima ih preko nekoliko, uz kocnice 😁

non-app verzija je sa slabijom baterijom, 25Ah umjesto 35Ah, no u ostalom su identicni osim sto 35Ah ima jos i enablean Bluetooth koji omogucava spajanje na mob. Pa onda mozes detaljno pratit stanje svake celije, recimo, voltazu punjenja, praznjena, regeneracije,... , i dosta drugih, vise manje, korisnih informacija, no najbitnije je da mozes upgradeat FW OTA. Nije neka ogromna razlika, po meni ne vrijedi dodatnih mislim 600E. Jest da je i jaca baterija, ali ne mislim radit po 80-90km u komadu, tako da mi nije toliko bitno. I 60 je dosta 😁
A postoji naznaka da ce se moci otkljucati app i na slabijoj verziji....
E da, moze se i dalje spojiti na LED kontroler, pa tu ima mali milion opcija. Meni je najdraza - LED OFF 😁

Visage 01.09.2023. 12:16

Citiraj:

Autor ti.le (Post 3694661)
Što se tiče el romobila i auta; ono kada ides po biciklističkoj stazi i ideš na pješački, ideš doista polako, jer voziš MI PRO 2 bez amortizera jel,

Grdu igru si prosao Ti.le,

ako nije traumaticno rekapitulirati, kad se datumski dogodilo?

O kojem se vozilu radilo? Ukljucivao si se u promet, spustao? Ili si bas vozio po cesti? Cija je krivica bila u smislu rezimea policije? Ako vozaceva, jesi li realizirao popravak/naknadu stete/troskove? Najvaznije, post rehabilitacije, jesi li sad dobro? Te dal i dalje vozis romobil?

Citiraj:

Autor SrKi (Post 3694666)
Ja u zadnje vrijeme stanem i na nogama pređem pješački, jednostavno više nemam živaca se doviditi u te situacije u kojima po pravilu nisam upravu i očekivati da drugi paze na mene.

Da, pravilo, spustanja na noge, te prelazak s romobilom preko zebre, vrlo je razborit potez, na vecim prelascima, na vecim semaforima, opcenito, gdje se previse vozila ubacuje na dijelu koji prolazis. Pjesak uvijek vise alarmira auto vozace, a i periferno ga vide bolje. Romobilom kad munjevito proletis na velikom raskrscu, neki te ne vide, ne dozive, nisu nacisto, dal te pustaju, dal da stanu. Glupo zvuci ali je tako.

Imao sam samo jednu nesrecu, spomenuo je u temi. Kad se zena na Zagorskoj sminkala te odlucila iz dvorista firme, bez da je uopce pogledala, udariti po gasu. Presla je preko romobila, a meni je lagano noga usla ispod haube, srecom bez ozljede. Platila je mali trosak servisa. Malo je reci da je bila traumatizirana. Ali od tada vozim po pravilu, NIKAD ne prolazim pored auta koji stoji upaljen, dok ne susretnem pogled s osobom koja ga upravlja.

Ako to nije moguce, zaobilazim ga na drugaciji nacin, ili dajem na znanje da prolazim. Sve ostalo je nepredvidljivo i nosi opasnost. Posebno se treba paziti, auta koji idu u rikverc s parkiralista, kojima stoje svjetla upaljena, a nevidis vozaca/icu.

Trebalo bi napisati kratki bonton za romobile u temi, mozda bi neki mahnuli rukom da im je sve poznato, ali ima dosta stvari koje novaci ne shvacaju u voznji.

...
..

strgani 01.09.2023. 12:18

Citiraj:

Autor myroman (Post 3694693)
I mene ovo zanima. Jel ovaj MS Energy i10 vrijedi čemu?
https://www.links.hr/hr/elektricni-b...m_medium=click

Ovog sam recenzirao, stricovog. Ovo je striktno za grad/GO biciklić, mali, prijenosan i super za do 25 km/h. Iznad toga pedaliraš, pa meni nije nešto zanimljiv, ali za namjenjenu uporabu, odličan. Čak sam se i na Kalnik popeo s njim, ali po offroadu nisam išao. Nisam isprobavao druge u tom cjenovnom rangu, ali pošto je čest kod nas, ima dijelova i servisa za njega, ja bih se usudio sebi uzeti, da mi treba takav.

ti.le 01.09.2023. 14:12

Citiraj:

Autor Visage (Post 3694706)
Grdu igru si prosao Ti.le,

ako nije traumaticno rekapitulirati, kad se datumski dogodilo?

O kojem se vozilu radilo? Ukljucivao si se u promet, spustao? Ili si bas vozio po cesti? Cija je krivica bila u smislu rezimea policije? Ako vozaceva, jesi li realizirao popravak/naknadu stete/troskove? Najvaznije, post rehabilitacije, jesi li sad dobro? Te dal i dalje vozis romobil?
..
..

5/2022, stari zakon još, vozio po širokom nogostupu sa ucrtanom biciklističkom (uvijek sam se vozio po biciklističkim), nailazio na semaforizirano križanje srednje veličine, sa ucrtanim biciklističkim stazama, sva desna skretanja odvojena, van semafora, auto skretao desno, ja skretao desno, i prvi pješački do dolaska na "otok" sa semaforima je preko tog odvojka za desno skretanje. Ja usporio naravno jer skrećem, i imaju niski rizoli, vidio sam auto da dolazi i da usporava i očito krivo pretpostavio da me vidi. Ali očito je vozač gledao lijevo da vidi situaciju na glavnoj prometnici da se uključi, možda malo požurio jer je taj smjer taman stajaao na crvenom, a mene vidio nije.

Zapisnik policije nisam vidio mjesecima, i onaj koji sam na kraju dobio su bili samo šturi podaci što se dogodilo kada i gdje, i moji podaci, ništa od druge strane, niti "krivac". Glavni zapisnik je išao na ODO zbo nanošenja teške tjelesne ozljede, ja sam bio pozvan na svjedočenje kao žrtva, tako da je to potvrda da je vozač auta kriv...

Šteta na romobilu, ajmo reći da je pokrivena, (nisam više siguran da li u 100% iznosu); kako nisam imao nikakav zapisnik, a nisam želio više gledati taj romobil, krenuo sam sam u popravak očito oštećenih dijelova (vilica, oklop vilice, kabel kontroler-motor, katadiopteri), ali je ispalo da još nešto ne radi - pa su preuzeli dečki iz Romobilie, motor i kontroler isto otišli, a na kraju je bio iskrivljen i stup volana, ali je osiguranje na kraju proglasilo totalku.

Romobil ne vozim više, a posljedice, heh, nemam slezenu više, znači, dio imuniloškog sustava mi je komromitiran, i potencijanlosam podložniji pogotovo bakterijskim infekcijama, da li jesam ili nisam, i u kojoj mjeri, ne mogu znati

TL;DR, oprezno preko pješačkih i svugdje gdje ima mogućih kolizija sa drugim sudionicima, kako su već neki rekli, velika mi korist što sam ja bio u prednosti i nisam kriv...

Ivo_Strojnica 01.09.2023. 14:16

u jebemti, to je poprilično gadno završilo.
Slezena ti pukla?

A kad vidim ove luđake kako voze uokolo, neki dan vidija tipa na zaobilaznici sa romobilom, onako watafak, uvik se sjetim one: Nesreće se događaju drugima, sigurno neće meni.

I onda padneš.

Točno tako meni bilo na motoru.

ti.le 01.09.2023. 14:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3694726)
u jebemti, to je poprilično gadno završilo.
Slezena ti pukla?

A kad vidim ove luđake kako voze uokolo, neki dan vidija tipa na zaobilaznici sa romobilom, onako watafak, uvik se sjetim one: Nesreće se događaju drugima, sigurno neće meni.

I onda padneš.

Točno tako meni bilo na motoru.

Da, GORE opisao ozljede...

Baš to, pauzirao i garažirao motor kada se rodilo dijete, i onda najeb.. na romobilu, ležiš u bolnici na intenzivnoj i plitko dišeš jer nemžeš duboko udahnuti, a žena doma sama sa bebačom od 6 mjeseci...

poslije toga riješio i romobil, i "odgaražirao" motor i prodao i njega također...

Ivo_Strojnica 01.09.2023. 14:54

Citiraj:

Autor ti.le (Post 3694733)
Da, GORE opisao ozljede...

Baš to, pauzirao i garažirao motor kada se rodilo dijete, i onda najeb.. na romobilu, ležiš u bolnici na intenzivnoj i plitko dišeš jer nemžeš duboko udahnuti, a žena doma sama sa bebačom od 6 mjeseci...

poslije toga riješio i romobil, i "odgaražirao" motor i prodao i njega također...

Ma da, samo ne mogu virovati da ti je slezena roknila, fakin životna opasnost radi čega....o jebemti.

Cuky 01.09.2023. 15:04

Citiraj:

Autor ti.le (Post 3694723)

TL;DR, oprezno preko pješačkih i svugdje gdje ima mogućih kolizija sa drugim sudionicima, kako su već neki rekli, velika mi korist što sam ja bio u prednosti i nisam kriv...

Steta sto mnogi toga nisu svjesni.

Dzabe ti prednost 100 puta ako te auto pobere.

Kad sam na bajku (nemam romobil) ne prelazim zebru pa makar imala i dvije bic. trake preko bez da sam se uvjerio da me vozac vidi odnosno da smo ostvarili kontakt ocima.

Zayebi ti to.

Ivo_Strojnica 01.09.2023. 15:14

"....bio je u pravu, sada na lovrincu odozdo gleda travu..."

Znalo se meni dogoditi da ni kontakt očima ne bi bio dovoljan.
zato su 200-tke na bicikli za kočenje, puno puno puno puta su me spasili gipsa.

Visage 01.09.2023. 15:46

Citiraj:

5/2022, stari zakon još, vozio po širokom nogostupu sa ucrtanom biciklističkom

Da i mene je pod starim zakonom zveknula zena. Ali nismo ni vidjeli policiju, sve dogovorili za pet minuta.

Jako mi je zao sto ti se desilo, tajming obiteljske prica koju navodis, nije ti bilo lako. Valjda si sad odradio ceh do kraja zivota, za sve traume i ozljede i posjete bolnici, te da vise neces ikad lezati u bolnici, ni za pretrage, a kamoli za nesto drugo.

Samo da zaokruzimo epizodu koju si opisao. Jesi li imao sto od opreme, tipa kacigu, rukavice? Jesi li u soku onoga sto ti se desavalo, uopce mogao komunicirati s vozacem krivcem tada?

Citiraj:

Romobil ne vozim više, a posljedice, heh, nemam slezenu više, znači, dio imuniloškog sustava mi je komromitiran, i potencijanlosam podložniji pogotovo bakterijskim infekcijama, da li jesam ili nisam, i u kojoj mjeri, ne mogu znati

Da, nitko ne te moze kriviti nakon svega sto si prosao. Vozis li nesto drugo kao zamjenu po gradskim guzvama, tipa bicikla, ili vise nemas osjecaj povjerenja s bilo cime osim autom?

..

bertone 01.09.2023. 17:14

Citiraj:

...
Zapisnik policije nisam vidio mjesecima, i onaj koji sam na kraju dobio su bili samo šturi podaci što se dogodilo kada i gdje, i moji podaci, ništa od druge strane, niti "krivac". Glavni zapisnik je išao na ODO zbo nanošenja teške tjelesne ozljede, ja sam bio pozvan na svjedočenje kao žrtva, tako da je to potvrda da je vozač auta kriv...

Zašto misliš da je vozač auta automatski kriv, ako si ti pozvan kao svjedok?

Ti si u događaju oštećen time što si zadobio teške tjelesne ozljede i policija je po službenoj dužnosti morala za TTO obavijestiti ODO (Općinsko državno odvjetništvo) ali ne nužno u formi kaznene prijave već su im sve prikupljene obavijesti i činjenice utvrđene očevidom mogli Posebnim izvješćem dostaviti na odluku, a onda ODO mora odlučiti ima li elemenata za podizanje kaznene prijave, a jedan od načina je i da saslušaju sve sudionike u formi svjedoka.

Mislim, žao mi je zato što si tak grdo nastradao, ali realno ODO mora podignuti optužnicu da bi moglo doći do sudskog postupka kojim će se utvrditi (kazniti) krivac.

Ivo_Strojnica 01.09.2023. 17:34

istina, no čim se diže kaznena prijava, to znači da se skupilo dovoljno dokaza da se osobu kazneno goni.
Osim ako nije horvatinčić, vozač auta će prc-machen.

bertone 01.09.2023. 17:46

Pa da, ali nije napisao da je ODO podignuo optužnicu,... ili loše čitam napisano.

ti.le 01.09.2023. 21:11

ODO je protiv vozača podigao kaznenu prijavu, ja sam službeno pozvan u svojstvu svjedoka - žrtve. Ono, vozač je osumnječenik u kaznenom predmetu, ja sam u istom predmetu oštećenik.

Rukavice nisam imao, na leđimima ruksak, na glavi full face kaciga O Neill fury afterburner, namjerno kupljena najšarenija verzija, i ja još po njoj najljepio reflektirajuće naljepnice, kao i po romobilu na par mjesta.

Komunicirao sam sa voačem kada sam ležao, došao vozač i 2 ili 3 ljudi koji su bili blizu i vidjeli nesrecu, odmah zvali hitnu i policiju, sam sam skinuo kacigu, sjeo, i konačno se na guzici odvukao do rizola da se maknem sa vrućine na asfaltu, bolovi u prsnom košu, očito od 4 slomljena rebra, i jako sam teško i plitko disao, a shodno tome mi je bilo i jako teško pričati.

fun fact, mislim da kaciga uopće nije imala kontakt sa asfaltom, jer sam ju poslije pregledavao i nisam našao niti traga na njoj.

auto je branikom oko sredine fara pogodio u stup romobila, izbio mi ga iz ruke, a i mene lagano zaokrenuo bočno i onda me po ledima, oko lopatice udario A nosačem i retrovizorom, koji je poslije visio

Visage 03.09.2023. 22:10

Citiraj:

Autor ti.le (Post 3694796)
ODO je protiv vozača podigao kaznenu prijavu, ja sam službeno pozvan u svojstvu svjedoka - žrtve. Ono, vozač je osumnječenik u kaznenom predmetu, ja sam u istom predmetu oštećenik.

Malo je reci ostecenik.

Citiraj:

fun fact, mislim da kaciga uopće nije imala kontakt sa asfaltom, jer sam ju poslije pregledavao i nisam našao niti traga na njoj.

Dobro da si je imao u silini pada, mogla je biti i neka prepreka a vec si tada dovoljno traume dozivio po tijelu. No podudara se s poveznicom prometnog kojeg sam stavio u temi prosle godine, gdje je nabrojao iste ozljede prije glave. Nestabilnost romobila pri nepredvidivim situacijama, ruke prvo stavlja u obranu. Sjecas li se, odokativno, kolika je bila brzina kojoj si se kretao tik do udesa?

Citiraj:

Komunicirao sam sa vozačem kada sam ležao, došao vozač i 2 ili 3 ljudi koji su bili blizu i vidjeli nesrecu, odmah zvali hitnu i policiju, sam sam skinuo kacigu, sjeo. Auto je branikom oko sredine fara pogodio u stup romobila, izbio mi ga iz ruke, a i mene lagano zaokrenuo bočno i onda me po ledima, oko lopatice udario A nosačem i retrovizorom, koji je poslije visio

Sreca u nesreci da se jos koji auto nije pojavio. Ne rece mi samo, vozis li danas osim auta i bicikl, ili nesto slicno ispomocno po gradu? Ili te jednako odbija, nakon odvratne epizode koju si dozivio?

...

hrwii 03.09.2023. 22:15

Ostao sam dužan informaciju o navedenom servisu za moj Segway…to je u RH MR servis d.o.o. ali u nadi sam da mi neće trebati…nadalje svima sa novim pilama čestitke, pamet pod kacigu i sretno na putevima…vama kolegama koji ste imali bliske susrete i izvukli deblji kraj iskreno mi je žao i suosjećam sa vama… nije mi se još desilo i nadam se da i neće ali od kada vozim dobro osluškujem namjere pogotovo pješaka jer vozim isključivo pločnikom…pješački prelazim gurajući romobil jer imam jedno grdo raskrižje gdje zelena strelica pušta aute i zeleno je pješacima…

Vezano za padove…prije jedno cca 3,5 godine u Rijeci u samom centru svjedočio sam kako se jednom dečku koji je vozio za tada neki noviji romobil koji je imao zadnji i prednji ovjes i bio je uzdignutiji od poda i razvijao je sigurno 40/50km/h dogodila nesreća…vozio je u koloni sa autima u vrijeme kada je promet gust i brz kroz cenatar, i tako sam procjenio da je vozio cca 30 do 40 km/h, kada mu je prednji kotač upao u rupu kod loše postavljenog šahta i kolnika…vozio je sredinom ceste…momentalno mu se kotač blokirao, vilica je pukla i dečko je pao preko volana…sjećam se da je bio i dobro opremljen jer je bio svjestan vožnje po kolniku a zakona još nije bilo naravno- kaciga, štitnici, rukavice. Znam da je ustao i odvukao taj romobil na pločnik, promet je stao na vrijeme i nije došlo do gorih posljedica naleta vozila na romobilistu…samo se sjećam i danas me prođe jeza jer se to dogodilo jako brzo…uglavnom ako je taj “dečko” kolega neka se javi pa da vidimo njegovu stranu priče ili bar da doznamo o kojem se romobilu radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Visage 03.09.2023. 22:30

Citiraj:

Autor hrwii (Post 3695129)
Ostao sam dužan informaciju o navedenom servisu za moj Segway…to je u RH MR servis d.o.o. ali u nadi sam da mi neće trebati…\

Tog sam se bojao, ipak oni pokrivaju sve. Jer na Tresnjevci su mi rekli, da su vec ljudi imali problema i sa reklamacijam Segwaya. Nedavno sam napisao, covjeku je 5 ili 10 km romobil sporije isao. Dovede ga prvo njima, nema ikakvog znanja niti zelje da bi sebi ista mijenjao, ovi potvrde da stvarno ide sporije. Kontaktiraju spomenute, oni tvrde da je vlasnik "prckao" po romobilu i ne priznaju reklamaciju! Opcenito opseg objasnjenja koje sam cuo da daju, u odbijanju reklamacija, posebno kod MS modela, malo je reci za glavu se primiti.

Zaboravio te pitati, mada, vjerojatno bi najbolje potvrdio, da gledas prijatelja kako se vozi ispred tebe. Naime, koliko ti se cini da su zmigavci vidljivi i upecatljivi po dnevnom svjetlu? Kao vozacu su mi izgledali odlicno, ali zanima me bas po danu kad se vozis, hoces dati indikaciju skretanja, koliko se dobro kuzi tvoj zmigavac, desetak ili vise metara iza tebe?

..

hrwii 03.09.2023. 22:59

Uf žmigavci hahah nekad mi rade a da i ne kužim…mislim da po mraku funkcioniraju vrhunski a po danu ti ne mogu dati neko mišnjenje osim što se vide ali mislim da rijetko tko obraća pažnju na to…mala mi je relacija koju vozim pa mi nisu oprema bez koje ne mogu ali znalo se u ova dva tjedna dogoditi da sam se uključio na kolnik gdje nema pločnika i dao sam do znanja da skrećem…e sad da li je ovaj iza mene skužio…valjda je….više me iritira “truba”…onak ako malo trubnem nitko ne kuži ako stisnem junački onda se ljudi prepadnu i ljute…mogli su to malo suptilnije rješiti. Znači da zaželim da nikad taj servis ne poželim…rješeno!

Visage 04.09.2023. 13:30

Citiraj:

Autor hrwii (Post 3695139)
Uf žmigavci hahah nekad mi rade a da i ne kužim….više me iritira “truba”…onak ako malo trubnem nitko ne kuži ako stisnem junački onda se ljudi prepadnu i ljute…mogli su to malo suptilnije rješiti.

Ni u autu ni romobilu ne koristim trubu. Samo zbunjuje ljude. Ali tvoja je stvarno glasna kad ju zveknes do kraja, bas impresivno glasna.

Je si li dobio rutinu, ili je jos prerano, koliko uz sve parametre gradske voznje stani-kreni pokrivas jednim punjenjem? Koliko si pokrio maksimalno, ili jos nisi vozio duze voznje?

...

ti.le 04.09.2023. 21:17

Citiraj:

Autor Visage (Post 3695128)
Ne rece mi samo, vozis li danas osim auta i bicikl, ili nesto slicno ispomocno po gradu? Ili te jednako odbija, nakon odvratne epizode koju si dozivio?...

Vozim, stara fullka wheeler vicida ds u 26" kojeg sam više manje sam sastavio od dijelova, sad je na 1x11 slx, slx kočnice, naprijed fox mislim neki entry float, air, 100mm hoda, njega uglavnom koristim kada se ja i mali vozimo po kvartu, bundeku, nasipu, on je naprijed u yepp nexxt mini...

za sebe sam bio uzeo za do posla, od N Zagreba (Dugave) do Trešnjevke (Tomislavova) umjesto romobila Cube Hyde Race, Alfine mjenjač, pogon remen, ali kratko sam išao, sada kako vozim malog autom do vrtića prije posla...

hrwii 04.09.2023. 21:37

Citiraj:

Autor Visage (Post 3695240)
Je si li dobio rutinu, ili je jos prerano, koliko uz sve parametre gradske voznje stani-kreni pokrivas jednim punjenjem? Koliko si pokrio maksimalno, ili jos nisi vozio duze voznje?

...

Rutinu sam dobio brzo…bateriju punim na 80% jer radim kratke relacije ( dnevno 4km) i baterija mi izvuče cca 6 dana…vozim ga uvijek u sport modu…nisam neki statističar pa ne pratim potrošnju/punjenje/km tako da mi to nije napeto ali punim kada sam oko 20% i kao što rekoh do 80%…efekt vožnje je isti uzvuče me gdje treba i vožnja je brza i ugodna…i dalje ističem kilažu kao najveću stvar na koju se još navikavam kod manipulacije kada ga ne vozim... naviknuo sam se na zadnji pogon, amortizacija odrađuje odličan posao, šarafi su još na mjestu ništa nije popustilo…još…18 dana/43km pređena super zadovoljan…stiže i nova kaciga, još rukavice za zimu i samo sunce nek sja😎

jp_rv 11.09.2023. 09:23

evo ja uzeo na akšn ms energiju m10, jer je bio 270eur i rekoh, jebiga.

i zapravo ga ne kanim puno koristit nego će mi biti zamjena za auto za dnevnu pendulaciju od cca 2km po smjeru. auto mi se niti ne ugrije za to vrijeme, a neda mi se raditi proceduru otvaranja portuna, izać van parkinga s autom, sparkat ga ispred portuna, izać iz auta, zatvorit portun, opet uć u auto.... i onda tražit parking oko zgrade na drugoj lokaciji.

imho ovaj use case je taman pogođen za nekakvo e-prevozno sredstvo.

nego - taj energy nigdje ne pita nikakav pin za zaključavanje? šta, moram kupit lokot?

i šta kaže regulacija oko vožnje po trotoaru, da sad ne čitam 50 stranica teme a zakon se tek nedavno mijenjao - u slučaju ceste s pojačanim prometom mogu ja to čudo vozit po trotoaru?

kakva je situacija sa vožnjom u kontra smjeru? ja osobno popizdim na to kad vozim auto i u jednosmjernoj mi u kontra smjer uleti biciklist/romobilist...
pitanje - ovdje su gradske vlasti zabranili vožnju čimegod (biciklima...) u pješačkoj zoni. romobil koji ide 5kmh je obuhvaćen tom zabranom?

strgani 11.09.2023. 10:57

Moraš voziti po biciklističkoj, gdje ne postoji, voziš po nogostupu. Ako nema ni nogostupa, onda po cesti, ali samo po desnom rubu i to samo po cestama gdje je ograničenje max 50km/h. Obavezno kaciga u svim slučajevima!

jp_rv 11.09.2023. 13:02

hah biciklislička , eventualno bomba, a ne staza xD nema toga tu.

ma pitam jer se priča da tu kažnjavaju kad se vozi po trotoaru.

strgani 11.09.2023. 15:43

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3696538)
hah biciklislička , eventualno bomba, a ne staza xD nema toga tu.

ma pitam jer se priča da tu kažnjavaju kad se vozi po trotoaru.

Ako pričaš o RH, ne, zakon je ovakav kako sam napisao.

jp_rv 11.09.2023. 16:19

bo, vidjet ću s lokalnim komunalnim redarima šta kažu... jer kažem, kažnjavaju ekipu koja vozi po trotoarima.

strgani 11.09.2023. 16:26

Nema komunalni redar veze s time, samo policija te može kazniti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09.