![]() |
bilo je 390 totki, 380x myst defnitivno
a i powercolor će imati jeftinije modele od devila 470 red dragon http://www.powercolor.com/Global/pro...&submit=Search |
Nisam baš stekao neki dojam o dobavljivosti i dostupnosti MSI RX 480 4GB, osim na stranici proizvođača...
Nema ni drugih modela i verzija na stanju, ali bar kažu kako dolaze kroz koji tjedan, kako kod nas, tako i u Njemačkoj. Možda čekaju zasićenje tržišta s RX470 4/8 GB i RX480 8GB, za one kojima je dosta čekanja? Kako god, kako je krenulo, najmanje još mjesec dana prije nego li ih uopće puste u promet... |
Citiraj:
|
Po mojim cijenama vec i je 2500kn, samo naravno nisam uhvatio komad ko kolega.
|
Citiraj:
|
I XFXica 480 8GB stigla u njemčiju
|
Sorry na upadu ali s mobitela pregledavam forum pa ne mogu naci ima li odgovor vec ranije.
Ukoliko narucim grafu s casekinga, obracunava li se razlika u porezu i ako da, u kojem trenutku? Kad stavim grafu u "kosaricu" nije naveden porez iako odaberem adresu i drzavu.. Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Najbolje kontaktiraj likove koji su kupili fury grafe u casekingu. Po meni ako ti ne obračuna u košarici nakon odabiranja države nema što dalje naplaćivati, ali nemoj me uzeti za riječ. To dali će ti naplatiti hr ili njemački porez ovisi o tome koliko je taj shop napravio prometa u hr ili nešto tako |
Ako se ne varam, tvrtke izvan HR a unutar EU, moraju obračunati naš PDV tek ako im promet prema toj državi premašuje određeni iznos.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Samo znam da ima likova na netu koji su naručili iz EU zemalja, a platili naš porez, npr.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=265865&page=4 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2209 Sad u kojim su šemama bili, tj. dali su naručivali kao firme to ne znam |
Prilično sam siguran kako je mislio na kupovinu kao fizička osoba, inače bi valjda naglasio za firmu, a onda sigurno ne bi pitao za prebijanje porezne obveze.
Citiraj:
|
Oni koji su kupili Fury sa Casekinga imali su na osnovnu cijenu još sljedeća davanja: 18 EUR poštarina + 2 EUR PayPal fee
Tako barem navode na temi o istoj, pa malo pronjuškaj tu temu na zadnje 3 str. |
Čudno kako nema rivjua gigabajtica i XFXa a maltene su već u prodaji.
|
Citiraj:
Ukoliko fizička osoba dobije račun bez PDV-a izdavatelj računa nije u sustavu PDV-a ili je došlo do nekakve pogreške. Ista ti je stvar da ušećeš u neki dućan u Njemačkoj sa informatičkom robom on će ti izdati račun sa 19% PDV-a i neće ga zanimati da li si fizička osoba iz Hrvatske ili Njemačke. Kako se PDV ne bi iskazivao na računima za robu i usluge prema drugoj pravnoj osobi koja ima VAT ID mora biti zadovoljeno pravilo reverse-charge. Slobodno pročitaš Zakon i Pravilnik o PDV-u tamo imaš sve. |
Previdio sam ovaj dio kako uopće nema napisanog PDV-a...
Možemo mi ovako raspravljati do sutra, a tko zna što kolega vidi na ekranu. :D IGoR_2803, daj sliku. :) |
Svijet medija:
Sapphire Radeon RX 470 OC 4GB GDDR5 - gotovina 1.899,05 kn MSI Radeon RX 470 GAMING X 4G - 2.034,90 kn ASUS Radeon RX 470 4GB GDDR5 STRIX - 2.089,05 kn LOL asus i dalje ima "premium" cijenu (btw asusici i safirki stavili 2 god. garancije lol) Ovdje OC3D direktno usporedio sapphire i asusicu i odlučio se za prvu. Mada ključna razlika je u poštelavanju, uglavnom su tu negdje. Presudilo mu je što sapphire jača out of the box tj. asus ima loš oc mode (cca 8-10% jača, jer asusica ima target 60C i u overclock modu, pa radi uglavnom na 1150mhz iako joj je više namješteno) i premium feel coolera (backplate) |
Nemoj me za rijec, ovo je stara infrmacija jos iz vremena hgspta i hr.ponuda.hardver al najbolje ati gpu su safirke(i zacudo najeftinije), nesto oko toga da ih se safir drzo dok su bili u skripcu il tak nekaj, dugo vec nisam imao ati allinonewonder,tam negdje od 4890 ,pa kratko 7970, uvijek safirka,nikad problem. Najobicnija ,najeftinija safirka, eventualno s boljim coolerom, uvijek bila bestbuy. Bar su tak nasi stari hintali, ne znam jel to danas drzi vodu
|
Kako sada stvari stoje s cijenama sapphire je bb. Po dojči su uz msi najskuplje. Za msi mi ona cijena nije iznenađenje, ali za asus je.
Inače ima i pce recenzija asusice ali mi nema smisla. Ima ona daleko najbolje temperature zbog tog targeta, ali i po performansama je jača od sapphire što nema smisla. U švapskoj computerbase i oc3d recenziji sve to ima smisla, ali uz zaostajanje u performansama zbog targeta temperature i najmanjeg boosta u praksi. Budući da ju je overclockirao manualno može ona biti jača zbog boljeg primjerka, ali ne može mu istovremeno biti i 17C hladnija i koji db tiša. |
Citiraj:
Gigabyteove nVdije nove serije baš i nisam pratija (XFX ih ionako više ne štanca) Citiraj:
Ovo za ASUS no comment (nek bankrotiraju šta se mene tiče -.-) Vidim da su kmetovi počeli stavljat i jamstvene naljepnice na skoro sve ATI-ce Citiraj:
Dakle imaju svoje komponente (npr. custom PCB), samo ATI (nema svaštarenja), najveći proizvođač ATI-ica, prvi izbacuju nove modele i pojave se na tržištu... |
Citiraj:
A i kad dođe bit će i po drugim shopovima po istim ili boljim cijenama i 3 god. |
|
Sapphirke su daleko najbolje AMD kartice. Jos da ožive Vapor-X modele :)
Imao sam HD7950 i R9 290 Vapor-X, zvjerad! Taj cooler je cak i bijesnog Hawai GPU-a posteno ohladio :) |
Šta nije "Sapphire" bivši proizvodni pogon od ATI-a, koji se nakon nekog vremena odvojio, a ATI je ostao kao razvojni ured?
P.S. Zadnje 3 grafe su bile Sapphire i nikad problem, lake i za prodat kasnije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
yep http://www.futura-it.hr/katalog/komp...11260-01-20g-/ |
Eo kod nas i 460tke, cijene su uredu :D
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b498bd0f12.jpg Sent from my D6603 using Tapatalk |
Citiraj:
A sto se casekinga tice, kad sam stavip grafu u kosaricu samo cijena grafe + postarina + paypal fee je bio naveden tako da bi to trebalo biti to. Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk |
Tip koji je kupovao preko amazon.de mobitele mi sad kaže da su mu naplaćivali hr porez (+6%)
|
Ja sam mislio uzeti RX480 kada je najavljena, ali u silnom čekanju aftermarket verzija (MSI i Sapphire) izbacili su 1060 koja je dostupna već neko vrijeme (meni zanimljiv MSI Gaming) za razliku od RX480. Onda sam gledao sve grafe u tom cjenovnom rangu i čak premišljao uzeti MSI Gaming ili EVGA FTW 1060, međutim sve je dodaj 10-20-30€ i na kraju je ukupan račun otišao u nebesa, pa sam negdje morao podvući crtu i tako sam odlučio ostati na MSI RX470... Vjerujem kako će mi to biti sasvim dovoljno idućih par godina.
RX480 sa DX12, Vulkan i ostalim stvarima možda u budućnosti bude (bitno?) bolji izbor od 1060, međutim kako je trenutno stanje stvari, tu su negdje i RX480 i 1060, ovisno o naslovu, s tim da je 1060 nešto bolja po performansama, manje troši i hladnija je. U korist AMD-a eventualno može prevagnuti freesync, ali nema svatko ni takav monitor koji to podržava. To je moje viđenje trenutnog stanja, a sad hoćete se netko složiti sa mnom ili ne, o tom potom. :fiju: Većini su bitne performanse danas, a ne možda i ako sutra. I budžet je bitan faktor. Što se tiče budućnosti i dok ista dođe, biti će i drugih grafi. Meni već više dojadilo čekanje, dobio sam dobar deal na MSI RX470 8GB pa sam nju uzeo, MSI RX480 4GB je nedostupna i pitanje kada će uopće postati dostupna jer je nema ni u najavama. Tek jedan shop u Danskoj navodno ima MSI Gaming RX480 4GB na lageru već tjedan dana što mi je prečudno (provjerio sam to i telefonom), jer nitko nema ni u najavi, a u HR ne šalju, naravno. Sapphire ima zgodnih stvari koje mi se sviđaju (lako zamjenjive ventilatore, što dosta olakšava i zamjenu i čišćenje, LED-ice koje se mogu naštimati da pokazuju brzinu okretanja ventova ili temperaturu kartice), ali ako je suditi po recenzijama, također je i nešto bučniji i temperature su više. RX470 je hladnija, manje troši i ostane mi 500-injak kuna više u odnosu na MSI Gaming RX480/1060 za mjesec dana ćevapa ili eventualno drugu karticu kad ovu odlučim nadograditi. |
Ja sam u identičnoj trilemi, no zasad mi MSI 1060 Gaming ima laganu prednost nad ostale dvije, čisto iz razloga što se jako dobro clocka (min 2100 MHZ i memorija preko 9 GHZ), a na tim takovima je brža od Furya i približava se 980 Ti.
Iako ne bih imao ništa protiv ova dva Radeona, izvrsne FHD kartice u svakom pogledu. |
I sam slićno razmišljam i kontam što uzeti, a naravno cijena i je bitan faktor te naravno da neigram nešto posebno već par FPS naslova, te naravno nemora sve biti na max. glede kojekakvih postavki pa sam mišljenja da će rx 470 biti dostojna zamjena mojoj r9 270-tki na bolje naravno za FHD rezu.
Za nešto jaće i nemam potrebe pa sam mišljenja da bi veći ulog bio bacanje para, a ionako mi grafa nikada nije bila u kompu duže od 1-1,5god ili otprilike pola garantnog roka pa ide u prodaju:D I samo ćekam da se sve malo slegne i postanu dostupni sa većim izborom modela kako sa 4GB tako i sa 8GB modelima da se nakanim uzeti nešto sa 3god. gare. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
btw 199$ ti je za referentnu od 4gb, nitro od 8gb je 279 $ u SAD-u (newegg) BTW ispalo da paše ona moja formula cijena u dolarima * 9-10 za cijenu kod nas. :D |
Ja preko tvoje formule(puta 9.5)računam sve.
|
I neš se zajebat čini mi se :D
Varijacija može biti samo između 9-10. Ako nešto bude jeftinije je samo bonus, u suprotnom su očekivanja "in line" |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |