PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

Newbie Pro 19.09.2014. 08:59

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2663464)
Isto je cudo kako se pocetnih 300 dolara pretvoei u eure, a bez da ga kupujes kod nas :-)

A i njihov CEO je rekao da u Europi nece prelazit 350 eura nijedan njihov proizvod. Kajjaznam, telefon je mrak, odličan hardver i start up projekt, ali ako me 400 kn vise dijeli do nekog uhodanog branda :ne znam:

loreia 19.09.2014. 09:37

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2663021)
Po meni treba posebna tema za coolpad...prvi post sa nekim tutorialima za fleshanje romova i linkovi na iste i provjerene...bilo bi i preglednije i korisnije...

Ovo je izvrstan prijedlog.

coconut 19.09.2014. 09:39

Netko ovdje me prije tjedan-dva uvjeravao da 16Gb verzija OPO sa tog linka nije za EU tržište.

Mogy 19.09.2014. 10:08

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2663413)
Gdje je sad najjeftinije uzet Oneplus One?

http://oneplus.eu/ 2800 kn ravno dodje 64gb verzija bez dodatnih davanja :goood: Skladište im je u Italiji tako da uređaj dobiješ za 3-4 dana (možda i manje) ;) 16gb=2500kn tako da se isplati dati 300kn više i uzeti ovaj drugi :D

Još se uz službenu opremu dobije i:

Citiraj:

Order OnePlus One (OPO) get Free Gift: Protective Case (Random) + Car Charger + Screen film protector
Već sam naručio trenutno najbolji screen protector za OPO: link, odlična cijena, a zaštita vrhunska!

extasy 19.09.2014. 10:26

da al ta cijena od 359$ je bila jedina stvar sta nas privlaci naspram brandirane konkurencije sa 2god garancije koja je ostvariva 3 minute hoda od kuce... nebitno koliko tocno izadje na kraju cijena al nije ni blizu za poluproizvod koji radi samo na "papiru" (antutu)

pokra89 19.09.2014. 10:38

Poluproizvod? Lol.

extasy 19.09.2014. 10:40

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2663568)
Poluproizvod? Lol.

kako drugacije nazvat nesto sta nisi siguran oce li stic ispravno, i sta napravit sa tim kad dodje neispravno?

pokra89 19.09.2014. 11:10

Po tebi je onda i taj lg g3 poluproizvod ako ces ga narucivat preko neta. I sve sta se naruci preko neta je poluproizvod? Meni prijatelj neki dan narucio personaliziranu skodu iz Češke, evo ceka je, a isto ne zna kakva ce doc, oce bit ispravna itd, jel i to onda poluproizvod?

Fatal 19.09.2014. 11:13

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2663547)
http://oneplus.eu/ 2800 kn ravno dodje 64gb verzija bez dodatnih davanja :goood: Skladište im je u Italiji tako da uređaj dobiješ za 3-4 dana (možda i manje) ;) 16gb=2500kn tako da se isplati dati 300kn više i uzeti ovaj drugi :D

Još se uz službenu opremu dobije i:

Već sam naručio trenutno najbolji screen protector za OPO: link, odlična cijena, a zaštita vrhunska!

2800 kn za kineza je puno, iako je 64 gb, i iako se radi o opo. ako gledas u kontekstu prodaje istog za par mjeseci, mislim da ce cijena kao polovnog bit brutalno niza od ovih amo rec uhodanih brendova. ajfon da i ne spominjem, sad kupis 5s za 3.5 k, a za godinu i po, dvije ce vrijedit 2k :)

Brko 19.09.2014. 12:52

Držite se teme bez off topica.

Newbie Pro 19.09.2014. 13:55

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2663594)
2800 kn za kineza je puno, iako je 64 gb, i iako se radi o opo. ako gledas u kontekstu prodaje istog za par mjeseci, mislim da ce cijena kao polovnog bit brutalno niza od ovih amo rec uhodanih brendova. ajfon da i ne spominjem, sad kupis 5s za 3.5 k, a za godinu i po, dvije ce vrijedit 2k :)

S ovim se nazalost moram slozit..2800kn za 64 GB kineza, koliko god on bio cool, je previše i ne odgovara toj početnoj filozofiji duplo jeftinijeg flagship killera.

de.fang 19.09.2014. 14:47

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 2663705)
S ovim se nazalost moram slozit..2800kn za 64 GB kineza, koliko god on bio cool, je previše i ne odgovara toj početnoj filozofiji duplo jeftinijeg flagship killera.

Nekako mi se po mom iskustvu čini da su za neke ne zahtjevne korisnike dobri kinezi od oko 100$, za malo bolje treba dati od 150-200$ , iznad tih cifri + naravno PDV, se jednostavno ne isplati riskirati.

trouble 19.09.2014. 15:26

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 2663339)
Evo ga, slobodan za prodaju, bez inviteova. Ali, 289 eura? Hmm, cini mi se da ipak nije toliko spektakularna cijena.

http://oneplus.eu/

Sad mi ispiši prodajne cijene ostalih flagshipova :)

MAGARAC 19.09.2014. 15:36

Bitno je za kolko se mogu kupit a ne kolko kostaju u ducanu. OPO se bas i ne moze kupit nov 30, 40% jeftinije nego u ducanu dok se ovi mogu bez problema na njusci.. Dode na slicno.

L31 19.09.2014. 16:01

Jesu li kvalitetni zopovi punjaci?ima jedan u wow shopu za 30kn,a bas mi treba neki punjac

Newbie Pro 19.09.2014. 20:45

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2663748)
Bitno je za kolko se mogu kupit a ne kolko kostaju u ducanu. OPO se bas i ne moze kupit nov 30, 40% jeftinije nego u ducanu dok se ovi mogu bez problema na njusci.. Dode na slicno.

Eto, sve je rekao kolega :) bmk ako je u tcom webshopu 6 somova kn, gledam koliko me kosta nov sa garancijom sa njuskala, a svako malo iskoci npr. G3 za 2900 kn.

MASVA 19.09.2014. 22:28

MIUI V6 hr za Mi2S

http://s29.postimg.org/dmdljel2b/Scr...9_21_17_27.png http://s29.postimg.org/wq6wzqxwj/Scr...9_21_18_19.png

Dakok 19.09.2014. 23:44

Masva, kad bi mogli krenuti non-Xiaomi modeli?
Imaš ideju?

MASVA 20.09.2014. 06:47

iskreno ne znam
kinezi svako malo izmišljaju toplu vodu
fino v6 radi al treba još to ispolirati dosta
ima port za S4 ali šteka boot

c-shadow 20.09.2014. 08:36

Ajd fino da su i vlasnici Mi2 dočekali nešto novo.
Xiaomi je malo čudna firma tako da su znali novije verzije prije pustiti na druge mobitele nego njihov vlastiti brand :-)
Imho, meni onako na prvu ružan ovaj V6, šarenilo, a niti taj trendy flat interface mi ne paše.
BTW, Masva što ti je ovo "5.16GBOmogući", to ti se nešto zalijepilo sve skupa?

coconut 20.09.2014. 13:43

GSMA napravila review Hongmi 1S
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_1s-review-1138.php

MASVA 20.09.2014. 16:20

[QUOTE=c-shadow;2664001
BTW, Masva što ti je ovo "5.16GBOmogući", to ti se nešto zalijepilo sve skupa?[/QUOTE]

tak je po deafaultu sve skupa, enable
promijenili su layout
gb->slobodno memorije

dekky 21.09.2014. 00:53

Pitanje za coolpad f1:

Koliko je tih taj zvucnik na stock romu.? Konkretno kad je u dzepu ili okrenut ekranom gore na recimo....krevetu ! A? :)

locks 21.09.2014. 07:07

MI3/Mi4 dobili stock Android :care:

Meizu MX4 review....

brodjo 21.09.2014. 13:10

Citiraj:

Autor dekky (Post 2664352)
Pitanje za coolpad f1:

Koliko je tih taj zvucnik na stock romu.? Konkretno kad je u dzepu ili okrenut ekranom gore na recimo....krevetu ! A? :)

Ma zvuk je ok, samo je problem kad stoji stolu okrenut ekranom prema gore, jer je zadnja strana skroz ravna, i onda rupa od zvucnika bude zatvorena skroz pa ga jedva čuješ, ali ako staviš neki case bude ok.

Wuchko 21.09.2014. 18:32

Stavio stock Android na Mi3. Nisam planirao, no iziritirao me posljednji update za MIUI V6, imam dojam da naprave jedan korak naprijed, a dva natrag... Uglavnom, mobitel leti, cijelo vrijeme više od 1gb memorije je na raspolaganju.. Nedostaci se većinom spominju na netu, ja nisam još naletio na nešto što me smeta, osim jačine vibracije koja je zaista prejaka, no i za to postoji rješenje..

locks 21.09.2014. 18:51

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2664697)
Stavio stock Android na Mi3. Nisam planirao, no iziritirao me posljednji update za MIUI V6, imam dojam da naprave jedan korak naprijed, a dva natrag... Uglavnom, mobitel leti, cijelo vrijeme više od 1gb memorije je na raspolaganju.. Nedostaci se većinom spominju na netu, ja nisam još naletio na nešto što me smeta, osim jačine vibracije koja je zaista prejaka, no i za to postoji rješenje..

nije samo vibracija...selfie kamera ne snima video.rješenje je Snap kamera ili MIUI V5 kamera,baterija nešto slabija,ali Advanced battery calibrator pomaže u tome...
inače AOSP ubija,mob leti u svakom smislu,ko se zasitio MIUI neka proba ovo,vrijedi :goood:

Wuchko 21.09.2014. 18:59

Citiraj:

Autor locks (Post 2664714)
nije samo vibracija...selfie kamera ne snima video.rješenje je Snap kamera ili MIUI V5 kamera,baterija nešto slabija,ali Advanced battery calibrator pomaže u tome...
inače AOSP ubija,mob leti u svakom smislu,ko se zasitio MIUI neka proba ovo,vrijedi :goood:

Ma da, to sam već pročitao da su problemi, no vibracija mi je prvi s kojim sam se susreo :D MIUI je odličan, no ovi updateovi svakog petka su mi komični.. Poprave se sitnice, a toliko stvari za napraviti je na čekanju.. Imam dojam da ni ne žele sve popraviti odmah jer što će onda izdavati svakog petka.. :goood: S ovim zadnjim sam poludio i rekao dosta, barem na neko vrijeme.

locks 21.09.2014. 19:07

ma volim MIUI,ali konačno imamo izbor,a Mi3 je oživio na AOSP-u.....ne bi da me se shvati pogrešno jer MIUI je prednost u svakom pogledu,ali imamo izbor pa ko voli :no2drug:

c-shadow 21.09.2014. 19:50

Meni Xiaomi lagano ide na onu stvar.
Ne znam jeste li primijetili, za Mi3 vjerojatno ne jer imate svaki petak, ali za redmi seriju Xiaomi je izdao "pod mus" dva updatea u relativno kratkom roku. Za moj stari v1 koji je inače dobivao samo stable update (orange friday to nije, to su dev verzije) svakih 2-3 mjeseca, odjednom su uletjela dva stable updatea u kratkom roku. Oba nakon što je pukla ona afera sa slanjem podataka u kinu. Sad me odjednom prilikom pokretanja novih aplikacija pita, loše prevedeno: Application X wants to source the network...bla bla.. do you wanto to...
Changelog je oajavljen za debelim kašnjenjem i to tek na traženje hrpe ljudi na forumu, dobilo se par novih featura koji inače dolaze petkom, ali stabilnost romova je dva koraka natrag. Prastari bugovi naravno nisu ispravljeni, sa svakim romom mob je sve sporiji i sve je više iritantnih bugova. Kad otvorim contacts ili messages i stisnem home ili back tipku, svaki drugi put dobim crni ekran na sekundu. Meni miui ok, ali V5 je dosta bugovit, a sad već guraju V6. Hvala, ne bi. Koliko čujem, hw zahtjevi su veći, npr. instalacija V6 za Mi2s ide isključivo preko flash toolsa jer se preparticionira, system particija mu je premala. A na MTK SOC varijantama nema službene alternative nego samo bugoviti miui V5.

Wuchko 21.09.2014. 21:11

primjetio sam to, njihov forum je pun zalbi.. Ni V5 nije bio ispoliran, a vec je izasao V6. i onda da barem uzmu ono najbolje od 5ice i stave u 6icu, oni i to zakenjaju..

c-shadow 21.09.2014. 22:03

Da, svaki tjedan neka mizerna kozmetička promjena, a neriješeni bugovi se gomilaju.
Ja sam uzeo xiaomi mob radi dual sima, dobrog hw-a za tu cijenu i MIUI. Sad kad vidim koliko je MIUI ustvari neispoliran, neoptimiziran i zanemaren od strane proizvođača i koliko isti ustvari ne sluša svoje korisnike (iako se time hvali), hvala lijepa, ne bi više nijedan Xiaomi uređaj. Radije neki koji ima AOSP i dobru podršku pa kasnije biraš koji ćeš custom rom. Mislim, ono, xiaomi uređaji (naročito niže klase) su na starim bugovitim romovima, ali zato se uredno svaki tjedan izdaju romovi za HTC, Samsung :-)
Valjda zarađuju od prodaje dodataka, tema i ostalih sranja.

darmarH 21.09.2014. 22:12

Pa nije miui jedini rom za xiaomi, probaj lewa ili baidu rom, ipak su malo fluidniji od miui.. ;)

trouble 21.09.2014. 22:27

Znaci i Xiaomi ide u odrone? :D

WraGG 21.09.2014. 22:48

@Dakok, jesi uspio skuziti sta je u originalu ovaj Smartsonov Xenon C452? Imam ga vec neko vrijeme, uređaj je stvarno odlican i nemam nekih zamjerki na rad i kvalitetu izrade, ali bih nekada cisto onako ubacio neki drugi rom unutra/narucio neki silikonski bumper ili nesto slicno kad bih znao pod cime da ga trazim na Needromu/Aliexpressu ili Ebayu.

Wuchko 21.09.2014. 23:00

Citiraj:

Autor trouble (Post 2664822)
Znaci i Xiaomi ide u odrone? :D

Daleko od toga da je odron (iako znam da je u pitanju sarkazam :D ) ali iritantno je, kao što je kolega rekao, kad se kompanija hvali da sluša korisnike, a istina je skroz drugačija. Prošli petak changelog updatea se većinom svodio na kozmetičke promjene glazbenog playera (!!??), to što su neke stvari updateom pokvarili i što kameri i dalje nedostaje pola funkcija u odnosu na V5 njih, čini se, niti najmanje ne zanima. Pa onda nekakva nova (i glupa) rješenja u V6 koja zahtjevaju dugi period navikavanja itd.. Na njihovom forumu ili sve pršti od kritika ili spamanja tipa "awesome update, thx!". Mi3 sam uzeo jer je nudio puno za novac. S MIUI-em se uživo do tada nisam ni susreo i V5 mi je bio ugodno iznenađenje - brz, fluidan, inovativan. S V6-icom se počeo javljati gorak okus i tračak sumnje i samokritike da ipak ne gledam stvari objektivno.. Još kad su mi u zadnjem updateu pokvarili svjetiljku (dugi pritisak home tipke na lock screenu - a ono svjetiljka se ugasi za 2 sekunde), to je bio okidač :D

c-shadow 21.09.2014. 23:49

Citiraj:

Autor darmarH (Post 2664809)
Pa nije miui jedini rom za xiaomi, probaj lewa ili baidu rom, ipak su malo fluidniji od miui.. ;)

Pokaži mi gdje to ima za hongmi mtk? :)
Ima par navedenih romova okolo, nešto na 4pda, nešto i na miui forumu, ali sve su portani i svaki ima neki problem. Zadnje sam isprobao vivo funtouch os i ima par zgodnih featura, npr ad blocker na nivou sistema, ali neupotrebljivi port. Ako kupiš xiaomi mtk zaglavio si na miui. Qualcom malo bolje stoji, ali ne puno.

locks 22.09.2014. 06:55

Malo ipak pretjereujete s tim kritikama.meni Mi3 radi super na V5 i jos je fluidniji na V6.ono sto mi smeta je sto zanemaruju kameru na V6,orjentirali su se na novi izgled explorera,security centra,ljepse ikone,a zanemarili omoguciti neke osnovne stvari u postavkama kamere...
Inace MIUI na Mi3 super radi i ne znam kakve vi to mobove imate ili sta ocekujete,ali Mi3 je brzi od vecine mobova danas u svemu.
Usporedio sam ga sa iPhone 4s,Note 3,G2 i brzi je i fluidniji u svemu.
Kad vidim kakve probleme ljudi imaju sa G3,Z2 i jos nekim daleko skupljim uredjajima stvarno ne vidim razlog pljuvanju po necemu sto je duplo jeftinije,a radi bolje...
Cinjenica je da se tjedni update izdaje redovno i ipak se nesto radi,a onaj kome Xiaomi ne odgovara,boze moj izbor je golem...
Nije savrsen,mjesta za kritike ima,ali makar i u sali ga nazivat odronom je smijesno....
Uostalom Redmi 1s je cetvrti po po prodaji u svijetu,a sam Xiaomi peti po ukupnoj prodaji i strelovito raste.tesko da je bas toliko los,jer imao sam toliko mobitela i Xiaomi nikako necu svrstat medju losije,dapace....;)

darmarH 22.09.2014. 08:37

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2664860)
Pokaži mi gdje to ima za hongmi mtk? :)
Ima par navedenih romova okolo, nešto na 4pda, nešto i na miui forumu, ali sve su portani i svaki ima neki problem. Zadnje sam isprobao vivo funtouch os i ima par zgodnih featura, npr ad blocker na nivou sistema, ali neupotrebljivi port. Ako kupiš xiaomi mtk zaglavio si na miui. Qualcom malo bolje stoji, ali ne puno.

evo, službeni lewa rom, a tu i tu je još jedan dio ponude.. i ubuduće, umjesto kukanja malo se potrudit i pogledat kineske forume, nađe se svega..

GoodLooker 22.09.2014. 08:46

Samo napomena da to nisu službeni romovi već kuhani, kuha ih Lewa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:55.