PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

Sinac 23.05.2015. 22:41

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2782909)
Svak moze isukati cherry picked benceve,uostalom ja sam se salio u svom uvodnom postu sto lijepo pokazuje smajlic.

Tako mozemo bacit pogled na bench Far Cry 4.:D

Nisam te ja ni osuđivao nego sam samo ustvrdio upravo ovo što si i sam napisao, nije sve tako crno-bijelo, negdje je bolji ATI, negdje Nvidia. I sad je teško reći da je jedna serija ATi-a automatski nadmoćnija od druge serije Nvidije jer isto tako GTX 980 Ti može dugo biti najbolja kartica na tržištu. Ali i ne mora...

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2782934)
Pobrkao si lončiće, R 2xx serija je konkurentica 7xx keplericama, 290 je bila izravna konkurentica gtx 780, 290X eventualno 780Ti, e sad to je drugo što je ati malo okasnio sa ovom generacijom (ili nvidia malo požurila), uglavnom maxwellice su ako gledamo po generacijama konkurentice ovome što će sada izaći

Gledam po rezultatima i jakosti serije, svi uspoređuju top modele s top modelima mainstreama, R9 290 s GTX 970 i R9 290x s GTX 980, ispada da su ta 4 modela postala najprodavaniji top modeli.

Sphere 24.05.2015. 04:00

Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije.

Garro 24.05.2015. 06:53

Za početak, malo pogledaj cijene na nabava.net-u. Razlika u cijeni između 970 i 290 je odokativno 300 kn (Asus 290 u Portiu 2391 kn, Gainward 970 2677 kn u Edigitalu), ali njih neću gledati nego Uzishop gdje ta kartica košta 2831 kn, dakle razlika u cijeni je u najgorem slučaju 440 kn.

980 je pak flagship i to je u uvijek bilo i bit će bacanja novaca u vjetar. Reci, koliko je ono koštao 7970 kad se pojavio?

I kako stoji usporedba 780ti sa 290X? Koliko znam, 780ti je jača kartica. Ili sam nešto previdio, u kojem slučaju bi volio biti ispravljen.

Eh, da, da ne bi bilo da sam neki fanboy, prije ove moje nvidia-e sam imao Ati. Zapravo, nekako sam uvijek kod upgrade-a mijenjao tabor.:)

Poanta mog posta je da izvučeš glavu iz dupeta, počneš objektivno razmišljati i svoje tvrdnje potkrepljivati brojkama ili da odeš trollati negdje drugdje.:beer:

Sinac 24.05.2015. 08:58

Citiraj:

Autor Sphere (Post 2782972)
Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije.

Ja tvoju tvrdnju pobijam činjenicom da je GTX 970 ponegdje i mrvicu bolja od R9 290x. Ostalo bih ti isto tako mogao dokazivati da nije sve tako crno-bijelo kao što sam i već spomenuo ali, vjeruj mi, ne da mi se... Ovo nije ATI vs Nvidia thread.

esc 24.05.2015. 12:19

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2782986)
Ja tvoju tvrdnju pobijam činjenicom da je GTX 970 ponegdje i mrvicu bolja od R9 290x. Ostalo bih ti isto tako mogao dokazivati da nije sve tako crno-bijelo kao što sam i već spomenuo ali, vjeruj mi, ne da mi se... Ovo nije ATI vs Nvidia thread.

GTX 970 je za smeće,fino vam je uvalio zeleni ceo sa okljaštrenom memorijom

Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.

Uostalom nvidia je prva izbacila "novu" seriju i to sa 2 grafičke jer nije imala sa čim konkurirat amd-u.Činjenica je da amd ima hardverski jače i kvalitetnije grafičke makar to brojke(fps) u igrama uvijek ne pokazuju.
Ali zato sad kad dođe r9 300 serija se zeleni opet mogu slikat još više.

iprodano 24.05.2015. 13:08

Citiraj:

Autor esc (Post 2783046)

Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.

Uostalom nvidia je prva izbacila "novu" seriju i to sa 2 grafičke jer nije imala sa čim konkurirat amd-u.Činjenica je da amd ima hardverski jače i kvalitetnije grafičke makar to brojke(fps) u igrama uvijek ne pokazuju.

Čemu takvi navijački zaslijepljeni komentari. Zar nama kao kupcima ne bi trebalo biti najvažniji odnos uloženog/dobivenog pa tko god to bio u datom trenutku.

I da, Nvidia baš "jako loše" stoji, godišnje ima preko 4 milijarde dolara prometa s dobiti oko pola milijarde.

Gdje je AMD po tom pitanju? Trebamo biti sretni da AMD još nije ni propao.

Sinac 24.05.2015. 13:28

Citiraj:

Autor esc (Post 2783046)
/CUT/Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS.
/CUT/

Trebam li ovome nešto dodati??? Ovime si fino potvrdio da su GTX 970 i 980 kartice bolje od R9 serije koliko god se trudio dokazati suprotno. No, opet ponavljam, situacija nije tako razgraničena jer je negdje bolji ATI a negdje Nvidia...

esc 24.05.2015. 13:37

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2783079)
Trebam li ovome nešto dodati???

Ne navijam ni za jedne ali je činjenica da amd ima jači hardver a to znači da daje kvalitetniju sliku u igrama pri najvećim detaljima.
Nemože nvidijin neki ssao ili mufaao nadmašit amd-ov msaao.

JuiceBox 24.05.2015. 13:37

980 ti :

http://www.techpowerup.com/img/15-05-23/94a.jpg
http://www.techpowerup.com/img/15-05-23/94c.jpg

Clanak : http://www.techpowerup.com/212815/nv...he-camera.html

Gemmy 24.05.2015. 13:42

uvijek vijecne prepirke

gtx 970 je dobra grafa, kao i 290, 290 je malo bolja u visim rezama, ali ima i vecu potrosnju, dok je 970 ima manju potrosnju i jaca je na 1080p

kao kupac uvijek gledam bolji omjer cijene/performanse i po tome odlucujem

meni se nvidia srozala u ocima nakon laganja o memoriji, i zato sta po driverima samo boostaju trenutne graficke, dok prijasnje verzije ignoriraju.
pa sad ti kupi 980ti, i uzivaj do sljedece generacije, jer onda ce neka mid range grafa koja kosta duplo manje biti bolja, samo zato sta ce imat bolji driver support (kao sada 780ti i 960)

nadam se da ce ati izbacit kvalitetne grafe, jer ce to srozat malo cijene trenutnih 9xx

Disco 24.05.2015. 14:16

Citiraj:

Autor esc (Post 2783046)

Da, jer kad igram igru, puno mi je vaznije dali je moja graficka hardverski nadmocna od broja FPS-a koji ista isporucuje. Framerate je apsolutno nebitan, glavno da je na papiru jaca. :goood:

A da su nV supcine, o da!

Sinac 24.05.2015. 14:28

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2783079)
Trebam li ovome nešto dodati??? Ovime si fino potvrdio da su GTX 970 i 980 kartice bolje od R9 serije koliko god se trudio dokazati suprotno. No, opet ponavljam, situacija nije tako razgraničena jer je negdje bolji ATI a negdje Nvidia...

Citiraj:

Autor esc (Post 2783087)
Ne navijam ni za jedne ali je činjenica da amd ima jači hardver a to znači da daje kvalitetniju sliku u igrama pri najvećim detaljima.
Nemože nvidijin neki ssao ili mufaao nadmašit amd-ov msaao.

esc, molim te pročitaj opet ono moje iz prethodnog posta što sam podebljao. Trebam li ići u detalje? Opet ponavljam, ovo nije ATI vs Nvidia thread.

Manuel Calavera 24.05.2015. 14:34

također ovo "hardverski jače" na papiru možeš mačku o rep objesit kad uspoređuješ gpu različite arhitekture, to su neke osnove

http://m.youtube.com/watch?v=c3BKuNXdM5A

Garro 24.05.2015. 17:42

Uzimanje GPU Bossa kao mjerodavnog bencha? Ozbiljno?

AMD daje kvalitetniju sliku? Imao sam AMD, imam nVidia-u, a da mi život ovisi, ne bi mogao reći samo gledajući monitor koja je grafa unutra. Ali dobro...

A tlapnje koja firma ima bolje drivere... Ma neću uopće komentirati. I s jednim i drugima sam imao probleme. Iako moram priznati da sam ih imao manje sa nVidia-om, što je vjerojatnije posljedica single GPUa nego neke ispeglanosti.

Edit: čitam specke 980Ti, opet su krenuli sa okljaštrenim GPU-ima (toliko o nadanjima naivnih da će 980Ti biti punokrvni GM110), baš me zanima hoće li i ova grafa imati "slijepo crijevo" na nekom dijelu memorije, kao 970.

esc 24.05.2015. 17:50

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2783120)
također ovo "hardverski jače" na papiru možeš mačku o rep objesit kad uspoređuješ gpu različite arhitekture, to su neke osnove

http://m.youtube.com/watch?v=c3BKuNXdM5A

Citiraj:

Autor Garro (Post 2783214)
Uzimanje GPU Bossa kao mjerodavnog bencha? Ozbiljno?

AMD daje kvalitetniju sliku? Imao sam AMD, imam nVidia-u, a da mi život ovisi, ne bi mogao reći samo gledajući monitor koja je grafa unutra. Ali dobro...

A tlapnje koja firma ima bolje drivere... Ma neću uopće komentirati. I s jednim i drugima sam imao probleme. Iako moram priznati da sam ih imao manje sa nVidia-om, što je vjerojatnije posljedica single GPUa nego neke ispeglanosti.

Nvidia i amd imaju različite filtere koji "peglaju" sliku u igrama,msaa,fxaa,ssao,mfaa itd.,zato i ima pregršt opcija u ponekim igrama koje to sve podržavaju(farcry4 ima puno opcija npr.).Normalno da razlike postoje.Normalno da nećeš primjetit razliku u desktopu ali u igri hoćeš kome je to bitno i tko voli igranje na najvećim detaljima.A tu je amd u prednosti.

syss 24.05.2015. 17:52

amd ima fizix? :D

ravkan 24.05.2015. 17:56

Nema ali mozes imat ako oces preko CPU a prekoGPU :)

syss 24.05.2015. 17:58

i kak to radi na cpu? ;)

ravkan 24.05.2015. 18:00

Kaj ja znam, nit sam to koristio dok sam imo nvidju gtx770 nit sada koristim kada imam r9 290 :)

syss 24.05.2015. 18:01

radi LOL eto kak radi...

esc 24.05.2015. 18:02

Citiraj:

Autor syss (Post 2783220)
amd ima fizix? :D

Pa u biti ima na neki način,neke igre nemožeš ni pokrenut bez nvidia physx drivera ako imaš amd grafičku...druga stvar je šta nvidia namjerno plaća proizvođače igara da koriste njihovu tehnologiju,fizika sasvim lijepo radi i da se napravit i bez nvidia fizixa...battlefield 3 i 4 imaju sasvim lijepu destrukciju i fiziku

Inače sam i to isprobao prije,imao sam amd kao primarnu grafičku i nvidiu(bila je gigabyte neka 8800gt valjda) za fiziku u drugom pciex slotu,i to je sasvim ok radilo koliko se sjećam,isprobavao sam na mafii 3

syss 24.05.2015. 18:06

pa u biti nema jer u slučaju ati-ja moraš koristiti cpu kao fizix procesor koji je debelo inferiorniji samim nvidia grafama.

dakle ajmo reći da smo sa tim pokrili jedan od segmenata "bolje slike" na atiju ;)

nex 24.05.2015. 18:09

OMG, kako nasjedate na jeftine provokacije besposlenih trolova.

Iako, treba razumjeti i esca, da ja u kompu imam inferioran AMD-ov hardver i ja bih mozda ispucavao frustracije spamanjem po forumima. Treba se ugledati u syssa koji se stoicki nosi sa zlom sudbinom koja ga je zadesila. :D

Drvoje 24.05.2015. 18:11

Da stoički je rasproda svu ATI "rudarsku" skalameriju i iživljava se na FX6300 :p

esc 24.05.2015. 18:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2783229)
pa u biti nema jer u slučaju ati-ja moraš koristiti cpu kao fizix procesor koji je debelo inferiorniji samim nvidia grafama.

dakle ajmo reći da smo sa tim pokrili jedan od segmenata "bolje slike" na atiju ;)

Nismo,fizika ne pegla sliku nego samo ima više destrukcije,umjesto razbijenih 5 pločica u batmanu,nvidia fizika razbije njih 10,ili se betmenov plašt malo više ljulja...

ravkan 24.05.2015. 18:14

nex mogo bi poslusat sam svoj savjet i naci si neki poso :)

Makar iskreno ne kuzim zakaj uopce spamate Nvidia temu sa AMD vs Nvidija dramom. Trebo je mod to odma u startu pocistit i gg :)

Hawker 24.05.2015. 18:51

Jel nvidia radi isto sto i Intel koristeci cudnovate putove.
"genuineintel" (MMX,SSE2,SSE3),genuineamd(konju jedan,za tebe samo MMX):D
Nazalost mnogi jos vjeruju bencevima GPU i CPU na netu:fiju:

Al da,necemo spamat temu. Bice spamanja za koji tjedan.:D

Sinac 24.05.2015. 20:01

Citiraj:

Autor esc (Post 2783237)
Nismo,fizika ne pegla sliku nego samo ima više destrukcije,umjesto razbijenih 5 pločica u batmanu,nvidia fizika razbije njih 10,ili se betmenov plašt malo više ljulja...

...dok ATI-jevo zaglađivanje slike daje drastično drugačiju sliku od Nvidijinog načina zaglađivanja.:lol2:
Dao bih se kladiti da niti u jednom slučaju ne bi mogao vidjeti razliku u bilo kojoj igri da pred sobom imaš dva monitora i da je jedan prikopčan na ATI a drugi na Nvidiju a ti ne znaš koji je koji. Razlike u zaglađivanju vidljive su tek na testovima i to uz uvećani prikaz, ovako u realnoj situaciji tvrditi da vidiš razliku mi zvuči jednako kao da mi tvrdiš da vidiš razliku slike na 120 Hz i 140 Hz osvježavanja.

syss 24.05.2015. 23:11

pa zato ati ima one realistične testove na štandovima - known your platform i onda rad u wordu i igricima :D

Sphere 25.05.2015. 01:23

Citiraj:

Autor Garro (Post 2782975)
Za početak, malo pogledaj cijene na nabava.net-u. Razlika u cijeni između 970 i 290 je odokativno 300 kn (Asus 290 u Portiu 2391 kn, Gainward 970 2677 kn u Edigitalu), ali njih neću gledati nego Uzishop gdje ta kartica košta 2831 kn, dakle razlika u cijeni je u najgorem slučaju 440 kn.

980 je pak flagship i to je u uvijek bilo i bit će bacanja novaca u vjetar. Reci, koliko je ono koštao 7970 kad se pojavio?

I kako stoji usporedba 780ti sa 290X? Koliko znam, 780ti je jača kartica. Ili sam nešto previdio, u kojem slučaju bi volio biti ispravljen.

Eh, da, da ne bi bilo da sam neki fanboy, prije ove moje nvidia-e sam imao Ati. Zapravo, nekako sam uvijek kod upgrade-a mijenjao tabor.:)

Poanta mog posta je da izvučeš glavu iz dupeta, počneš objektivno razmišljati i svoje tvrdnje potkrepljivati brojkama ili da odeš trollati negdje drugdje.:beer:

I po cemu si ti sada demantirao moje tvrdnje da AMD nema jace graficke, po nicemu nisi niti pokusao osim ove sulude usporedbe r9 290x i gtx 780ti koja je oko 1500 kuna bila skuplja u vrijeme kada su bile aktualne, a razlika u fpsu mizerna, uostalom gledaj cjenovni rang po tome mi je r9 290x u rangu sa gtx 780 koju samara samo tako ;)
Cijeli tvoj post je posvecen razlikama u cijeni, nista konkretno nisi demantirao od onoga sta sam naveo tako da paljada :rambo:

Garro 25.05.2015. 06:49

Što ti točno znači "jače grafičke"? Više struje povlače iz utičnice? Ne bi vjerovao, ali tržište prilično dobro regulira cijene grafa. Problem je što tvoj voljeni AMD (razmisli, da li te plaćaju ili ili ti plaćaš njihove grafe?) nema proizvode koji adekvatno konkuriraju precijenjenim nVidiama u high/enthusiast segmentu. Nažalost, svjedoci smo bezobrazluka koji nVidia radi korisnicima 7xx serije kada novim driverima dodatno oslabljuju stare grafe i ponašaju se kao da se njih ne tiče muljanje sa 970. Shvati, ja sam prvi koji hoće bar dva jaka konkurenta na tržištu jer onda kupci profitiraju.

Nego, 290X šamara 780? Zanimljivo, imao sam dojam da su to dosta izjednačene grafe, 780 nešto bolja u nižim rezama, 290x bolja u rezi 1440p i višima. Imaš neke brojke?

I dogovori se sam sa sobom, koja je jača grafa: 780ti ili 290X. I nemoj brkati pojmove "jača" i "isplativija" (nastranu da u ovom segmentu nema isplativosti osim ako nisi Lewis pa zarađuješ od njih). Ako ne uspiješ, odi u drugu sobu.:D

Sam Fischer 25.05.2015. 07:42

Citiraj:

Autor Garro (Post 2783377)
Što ti točno znači "jače grafičke"? Više struje povlače iz utičnice? Ne bi vjerovao, ali tržište prilično dobro regulira cijene grafa. Problem je što tvoj voljeni AMD (razmisli, da li te plaćaju ili ili ti plaćaš njihove grafe?) nema proizvode koji adekvatno konkuriraju precijenjenim nVidiama u high/enthusiast segmentu. Nažalost, svjedoci smo bezobrazluka koji nVidia radi korisnicima 7xx serije kada novim driverima dodatno oslabljuju stare grafe i ponašaju se kao da se njih ne tiče muljanje sa 970. Shvati, ja sam prvi koji hoće bar dva jaka konkurenta na tržištu jer onda kupci profitiraju.

Nego, 290X šamara 780? Zanimljivo, imao sam dojam da su to dosta izjednačene grafe, 780 nešto bolja u nižim rezama, 290x bolja u rezi 1440p i višima. Imaš neke brojke?

I dogovori se sam sa sobom, koja je jača grafa: 780ti ili 290X. I nemoj brkati pojmove "jača" i "isplativija" (nastranu da u ovom segmentu nema isplativosti osim ako nisi Lewis pa zarađuješ od njih). Ako ne uspiješ, odi u drugu sobu.:D

Hm, evo iz brojki ovih "leak" 390X benchmarka, ali fora su jer su akumulirane brojke od 19 igara. Eh sad opet, koliko je to relevantno, jebiga. Tko će to znat :D

http://www.overclock3d.net/gfx/artic...090648884l.jpg

I neizbježni firestrike...

http://www.overclock3d.net/gfx/artic...090648420l.jpg

Bit će da je 290X puno bliža 780Ti, tj. unutar 1% razlike, a 780 fino zaostaje.

I u našoj PCE recenziji, pakira fini udarac GTX 780Ti i GTX 970, doduše ovo je Lightening verzija sa malo jacim clockovima, ali koju bi svaka 290X trebala bez problema dostići:

http://www.pcekspert.com/clanak/msi-...ing-test/?pg=5

BoobZ 25.05.2015. 09:32

najviše zabrinjava pad performansi Kepler kartica u novim igrama i sa novim driverima. čini se da će biti ista stvar kao i sa 7970/GTX 680 koje su bile izravna konkurencija, a 7970 i dalje dobro gura a 680 nema nigdje...lijepa sabotaža

Sam Fischer 25.05.2015. 10:32

A dobro, nije baš tako strašno da je postalo "globalno". To je izraženije zasad samo u novom Witcheru i Project Cars. A Project Cars je opasno sumnjiv kako se vrti, i zbog performasi Keplera i AMD-ovih kartica, gdje su GTX 900 u nerealnoj prednosti...

BoobZ 25.05.2015. 11:13

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2783428)
A dobro, nije baš tako strašno da je postalo "globalno". To je izraženije zasad samo u novom Witcheru i Project Cars. A Project Cars je opasno sumnjiv kako se vrti, i zbog performasi Keplera i AMD-ovih kartica, gdje su GTX 900 u nerealnoj prednosti...

polako, tek su počeli sa sabotažom :D

Manuel Calavera 25.05.2015. 13:47

Citiraj:

Sapphire R9 290 TRI-X 4GB OC & R9 290 Crossfire testovi

Osim što je R9 290 (non X) bila u prosjeku podjednaka na 1080p, a malo jača iznad 1080p - dobar dio vremena je bila i po 1000kn jeftinija od gtx 780. Onda su još nekako i podjednake bile, u novim igrama se 290 u zadnjih godinu dana samo dodatno odlijepila od 780, čak ponegdje i od 780Ti. Evo još naslova osim witchera 3, Far Cry 4, DA:I, Battlefield: Hardline, Dying Light (u zadnje 2 je "samo" 290X jača od 780Ti). Mislim da ne moram napominjati koliko je tisuća kn 780Ti bila skuplja od R9 290

290 i 290X su još bolje iznad 1080p, jako dobro stoje i naspram novije generacije 970 i 980, pogotovo ovim vram hog igrama. Evo veoma detaljni i stručni testovi uglednih siteova:

http://www.pcper.com/reviews/Graphic...rdor-2560x1440

1440p:

Citiraj:

The R9 290X averages about 65 FPS in our testing while the new GTX 980 pulls in 63 FPS or so; the R9 290 runs at 60 FPS while the GTX 970 only hits 55 FPS. That GTX 970 gap against the R9 290 is the biggest we have seen at 2560x1440 at 9%.
4K:

Citiraj:

Okay, let’s crank up the resolution and see what gamers will find if they have invested in a 4K monitor or plan to in the near future. Again, your frame rates are going to dip into the 35-45 FPS range but we actually found that the AMD Radeon cards had a better performance. The R9 290X holds a 10% advantage over the GTX 980 (44 FPS vs. 40 FPS) and the R9 290 has a larger 14% advantage over the GTX 970 (40 FPS vs. 35 FPS).
Citiraj:

Our 4K testing shows another story with more significant performance leads for the R9 290X (10%) and the R9 290 (14%) over the competing NVIDIA GPUs.
http://www.hardwarecanucks.com/forum...-tested-2.html

Sphere 25.05.2015. 18:13

Citiraj:

Evo ti par usporedba samo da napomenem d aje u novijim igrama razlika za AMD puno bolja (uspoređivano sa Anantecha):

r9 290 vs gtx 780 http://www.anandtech.com/bench/product/1068?vs=1036
r9 290 bolja
r9 290x vs gtx 780 http://www.anandtech.com/bench/product/1059?vs=1036 ocigledna je dominacija r9 290x
r9 290x vs 780ti http://www.anandtech.com/bench/product/1059?vs=1036
Vidis i sam da tamo gdje je 780ti jaca ta razlika nije ni bitna jer se radi o fpsu preko 100 sa jedne i druge strane, a razlika između te dvije kartice je puno manja u novijim igrama

Odma da ti napravim kompletnu usporedbu (kada bi isli uspoređivati prema cijeni tu tek AMD kolje popravo jer ovi Nvidia modeli koji po snazi trebaju konkurirti AMD-u su uvijek puno skuplji, nekada se radi i iznad 1500kn razlici):

HD 7770 jaca od gtx 650
HD 7790 jaca od gtx 650ti
HD 7850 jaca od 650 ti boost
Hd 7870 jaca od gtx 660
HD 7950 jaca od gtx 660ti podjednaka gtx 670
HD 7970 jaca od gtx 680
HD 7990 jaca od gtx 690, gtx Titan

od novijih serija

r7 260x jaca od gtx 750
r7 265 jaca od gtx 750ti
r9 280 jaca od gtx 760, podjednaka gtx 960
r9 280x jaca od gtx 960, podjednaka gtx 770
r9 290 jaca od gtx 770 i od gtx 780
r9 290x podjednaka gtx 970 malo slabija od gtx 780 ti, slabija od gtx 980
r9 295x 2 jaca od gtx titan black, titan z, titan x (u igrama)

E pa drugi puta kada pametujes prvo se dobro informiraj i pogledaj testove pa onda soli pamet ;)

syss 25.05.2015. 18:17

295x2 jača od single gpu titana... ma nemoj reć :D

da nije možda jača i od sli titana x-a? :D

Garro 25.05.2015. 18:48

Dakle, 7970 je jača od 680, ali je 280x podjednaka sa 770? Ne znam tko se treba informirati... Nego, kad si već stavio usporedbe snage, gdje je usporedba cijena?

Kad smo kod cijena, zanimljivo je vidjeti cijene 290(x) u veljači 2014. Baš su bile neobično jeftine... Ili kako 290X sa referentnim hladnjakom throttlala na stock taktovima.

Ili da izvučem iz tog doba testove sa Battlefieldom 3 i 4 (koji su po meni drek, ali dobro)?

Hawker 25.05.2015. 18:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2783598)
295x2 jača od single gpu titana... ma nemoj reć :D

da nije možda jača i od sli titana x-a? :D

Koja je cijena jedne,a koja druge.;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:24.