![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije. |
Za početak, malo pogledaj cijene na nabava.net-u. Razlika u cijeni između 970 i 290 je odokativno 300 kn (Asus 290 u Portiu 2391 kn, Gainward 970 2677 kn u Edigitalu), ali njih neću gledati nego Uzishop gdje ta kartica košta 2831 kn, dakle razlika u cijeni je u najgorem slučaju 440 kn.
980 je pak flagship i to je u uvijek bilo i bit će bacanja novaca u vjetar. Reci, koliko je ono koštao 7970 kad se pojavio? I kako stoji usporedba 780ti sa 290X? Koliko znam, 780ti je jača kartica. Ili sam nešto previdio, u kojem slučaju bi volio biti ispravljen. Eh, da, da ne bi bilo da sam neki fanboy, prije ove moje nvidia-e sam imao Ati. Zapravo, nekako sam uvijek kod upgrade-a mijenjao tabor.:) Poanta mog posta je da izvučeš glavu iz dupeta, počneš objektivno razmišljati i svoje tvrdnje potkrepljivati brojkama ili da odeš trollati negdje drugdje.:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogledajte si gpu boss,r9 290 i 290x su hardverski jače grafičke ali zaostaju u igrama zato kaj gtx 980 i 970 imaju veće taktove i zato šta su ovi u amd još uvijek nedovoljno sposobni za napravit dobre drivere,a razlog je i taj kaj su sve igre konzolaški portovi i sve su sponzorirane od nvidie,a nvidia zna sredit i ispeglat drivere da dobije više FPS. Uostalom nvidia je prva izbacila "novu" seriju i to sa 2 grafičke jer nije imala sa čim konkurirat amd-u.Činjenica je da amd ima hardverski jače i kvalitetnije grafičke makar to brojke(fps) u igrama uvijek ne pokazuju. Ali zato sad kad dođe r9 300 serija se zeleni opet mogu slikat još više. |
Citiraj:
I da, Nvidia baš "jako loše" stoji, godišnje ima preko 4 milijarde dolara prometa s dobiti oko pola milijarde. Gdje je AMD po tom pitanju? Trebamo biti sretni da AMD još nije ni propao. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemože nvidijin neki ssao ili mufaao nadmašit amd-ov msaao. |
|
uvijek vijecne prepirke
gtx 970 je dobra grafa, kao i 290, 290 je malo bolja u visim rezama, ali ima i vecu potrosnju, dok je 970 ima manju potrosnju i jaca je na 1080p kao kupac uvijek gledam bolji omjer cijene/performanse i po tome odlucujem meni se nvidia srozala u ocima nakon laganja o memoriji, i zato sta po driverima samo boostaju trenutne graficke, dok prijasnje verzije ignoriraju. pa sad ti kupi 980ti, i uzivaj do sljedece generacije, jer onda ce neka mid range grafa koja kosta duplo manje biti bolja, samo zato sta ce imat bolji driver support (kao sada 780ti i 960) nadam se da ce ati izbacit kvalitetne grafe, jer ce to srozat malo cijene trenutnih 9xx |
Citiraj:
Da, jer kad igram igru, puno mi je vaznije dali je moja graficka hardverski nadmocna od broja FPS-a koji ista isporucuje. Framerate je apsolutno nebitan, glavno da je na papiru jaca. :goood: A da su nV supcine, o da! |
Citiraj:
Citiraj:
|
također ovo "hardverski jače" na papiru možeš mačku o rep objesit kad uspoređuješ gpu različite arhitekture, to su neke osnove
http://m.youtube.com/watch?v=c3BKuNXdM5A |
Uzimanje GPU Bossa kao mjerodavnog bencha? Ozbiljno?
AMD daje kvalitetniju sliku? Imao sam AMD, imam nVidia-u, a da mi život ovisi, ne bi mogao reći samo gledajući monitor koja je grafa unutra. Ali dobro... A tlapnje koja firma ima bolje drivere... Ma neću uopće komentirati. I s jednim i drugima sam imao probleme. Iako moram priznati da sam ih imao manje sa nVidia-om, što je vjerojatnije posljedica single GPUa nego neke ispeglanosti. Edit: čitam specke 980Ti, opet su krenuli sa okljaštrenim GPU-ima (toliko o nadanjima naivnih da će 980Ti biti punokrvni GM110), baš me zanima hoće li i ova grafa imati "slijepo crijevo" na nekom dijelu memorije, kao 970. |
Citiraj:
Citiraj:
|
amd ima fizix? :D
|
Nema ali mozes imat ako oces preko CPU a prekoGPU :)
|
i kak to radi na cpu? ;)
|
Kaj ja znam, nit sam to koristio dok sam imo nvidju gtx770 nit sada koristim kada imam r9 290 :)
|
radi LOL eto kak radi...
|
Citiraj:
Inače sam i to isprobao prije,imao sam amd kao primarnu grafičku i nvidiu(bila je gigabyte neka 8800gt valjda) za fiziku u drugom pciex slotu,i to je sasvim ok radilo koliko se sjećam,isprobavao sam na mafii 3 |
pa u biti nema jer u slučaju ati-ja moraš koristiti cpu kao fizix procesor koji je debelo inferiorniji samim nvidia grafama.
dakle ajmo reći da smo sa tim pokrili jedan od segmenata "bolje slike" na atiju ;) |
OMG, kako nasjedate na jeftine provokacije besposlenih trolova.
Iako, treba razumjeti i esca, da ja u kompu imam inferioran AMD-ov hardver i ja bih mozda ispucavao frustracije spamanjem po forumima. Treba se ugledati u syssa koji se stoicki nosi sa zlom sudbinom koja ga je zadesila. :D |
Da stoički je rasproda svu ATI "rudarsku" skalameriju i iživljava se na FX6300 :p
|
Citiraj:
|
nex mogo bi poslusat sam svoj savjet i naci si neki poso :)
Makar iskreno ne kuzim zakaj uopce spamate Nvidia temu sa AMD vs Nvidija dramom. Trebo je mod to odma u startu pocistit i gg :) |
Jel nvidia radi isto sto i Intel koristeci cudnovate putove.
"genuineintel" (MMX,SSE2,SSE3),genuineamd(konju jedan,za tebe samo MMX):D Nazalost mnogi jos vjeruju bencevima GPU i CPU na netu:fiju: Al da,necemo spamat temu. Bice spamanja za koji tjedan.:D |
Citiraj:
Dao bih se kladiti da niti u jednom slučaju ne bi mogao vidjeti razliku u bilo kojoj igri da pred sobom imaš dva monitora i da je jedan prikopčan na ATI a drugi na Nvidiju a ti ne znaš koji je koji. Razlike u zaglađivanju vidljive su tek na testovima i to uz uvećani prikaz, ovako u realnoj situaciji tvrditi da vidiš razliku mi zvuči jednako kao da mi tvrdiš da vidiš razliku slike na 120 Hz i 140 Hz osvježavanja. |
pa zato ati ima one realistične testove na štandovima - known your platform i onda rad u wordu i igricima :D
|
Citiraj:
Cijeli tvoj post je posvecen razlikama u cijeni, nista konkretno nisi demantirao od onoga sta sam naveo tako da paljada :rambo: |
Što ti točno znači "jače grafičke"? Više struje povlače iz utičnice? Ne bi vjerovao, ali tržište prilično dobro regulira cijene grafa. Problem je što tvoj voljeni AMD (razmisli, da li te plaćaju ili ili ti plaćaš njihove grafe?) nema proizvode koji adekvatno konkuriraju precijenjenim nVidiama u high/enthusiast segmentu. Nažalost, svjedoci smo bezobrazluka koji nVidia radi korisnicima 7xx serije kada novim driverima dodatno oslabljuju stare grafe i ponašaju se kao da se njih ne tiče muljanje sa 970. Shvati, ja sam prvi koji hoće bar dva jaka konkurenta na tržištu jer onda kupci profitiraju.
Nego, 290X šamara 780? Zanimljivo, imao sam dojam da su to dosta izjednačene grafe, 780 nešto bolja u nižim rezama, 290x bolja u rezi 1440p i višima. Imaš neke brojke? I dogovori se sam sa sobom, koja je jača grafa: 780ti ili 290X. I nemoj brkati pojmove "jača" i "isplativija" (nastranu da u ovom segmentu nema isplativosti osim ako nisi Lewis pa zarađuješ od njih). Ako ne uspiješ, odi u drugu sobu.:D |
Citiraj:
http://www.overclock3d.net/gfx/artic...090648884l.jpg I neizbježni firestrike... http://www.overclock3d.net/gfx/artic...090648420l.jpg Bit će da je 290X puno bliža 780Ti, tj. unutar 1% razlike, a 780 fino zaostaje. I u našoj PCE recenziji, pakira fini udarac GTX 780Ti i GTX 970, doduše ovo je Lightening verzija sa malo jacim clockovima, ali koju bi svaka 290X trebala bez problema dostići: http://www.pcekspert.com/clanak/msi-...ing-test/?pg=5 |
najviše zabrinjava pad performansi Kepler kartica u novim igrama i sa novim driverima. čini se da će biti ista stvar kao i sa 7970/GTX 680 koje su bile izravna konkurencija, a 7970 i dalje dobro gura a 680 nema nigdje...lijepa sabotaža
|
A dobro, nije baš tako strašno da je postalo "globalno". To je izraženije zasad samo u novom Witcheru i Project Cars. A Project Cars je opasno sumnjiv kako se vrti, i zbog performasi Keplera i AMD-ovih kartica, gdje su GTX 900 u nerealnoj prednosti...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osim što je R9 290 (non X) bila u prosjeku podjednaka na 1080p, a malo jača iznad 1080p - dobar dio vremena je bila i po 1000kn jeftinija od gtx 780. Onda su još nekako i podjednake bile, u novim igrama se 290 u zadnjih godinu dana samo dodatno odlijepila od 780, čak ponegdje i od 780Ti. Evo još naslova osim witchera 3, Far Cry 4, DA:I, Battlefield: Hardline, Dying Light (u zadnje 2 je "samo" 290X jača od 780Ti). Mislim da ne moram napominjati koliko je tisuća kn 780Ti bila skuplja od R9 290 290 i 290X su još bolje iznad 1080p, jako dobro stoje i naspram novije generacije 970 i 980, pogotovo ovim vram hog igrama. Evo veoma detaljni i stručni testovi uglednih siteova: http://www.pcper.com/reviews/Graphic...rdor-2560x1440 1440p: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
r9 290 vs gtx 780 http://www.anandtech.com/bench/product/1068?vs=1036 r9 290 bolja r9 290x vs gtx 780 http://www.anandtech.com/bench/product/1059?vs=1036 ocigledna je dominacija r9 290x r9 290x vs 780ti http://www.anandtech.com/bench/product/1059?vs=1036 Vidis i sam da tamo gdje je 780ti jaca ta razlika nije ni bitna jer se radi o fpsu preko 100 sa jedne i druge strane, a razlika između te dvije kartice je puno manja u novijim igrama Odma da ti napravim kompletnu usporedbu (kada bi isli uspoređivati prema cijeni tu tek AMD kolje popravo jer ovi Nvidia modeli koji po snazi trebaju konkurirti AMD-u su uvijek puno skuplji, nekada se radi i iznad 1500kn razlici): HD 7770 jaca od gtx 650 HD 7790 jaca od gtx 650ti HD 7850 jaca od 650 ti boost Hd 7870 jaca od gtx 660 HD 7950 jaca od gtx 660ti podjednaka gtx 670 HD 7970 jaca od gtx 680 HD 7990 jaca od gtx 690, gtx Titan od novijih serija r7 260x jaca od gtx 750 r7 265 jaca od gtx 750ti r9 280 jaca od gtx 760, podjednaka gtx 960 r9 280x jaca od gtx 960, podjednaka gtx 770 r9 290 jaca od gtx 770 i od gtx 780 r9 290x podjednaka gtx 970 malo slabija od gtx 780 ti, slabija od gtx 980 r9 295x 2 jaca od gtx titan black, titan z, titan x (u igrama) E pa drugi puta kada pametujes prvo se dobro informiraj i pogledaj testove pa onda soli pamet ;) |
295x2 jača od single gpu titana... ma nemoj reć :D
da nije možda jača i od sli titana x-a? :D |
Dakle, 7970 je jača od 680, ali je 280x podjednaka sa 770? Ne znam tko se treba informirati... Nego, kad si već stavio usporedbe snage, gdje je usporedba cijena?
Kad smo kod cijena, zanimljivo je vidjeti cijene 290(x) u veljači 2014. Baš su bile neobično jeftine... Ili kako 290X sa referentnim hladnjakom throttlala na stock taktovima. Ili da izvučem iz tog doba testove sa Battlefieldom 3 i 4 (koji su po meni drek, ali dobro)? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:24. |