![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na nekima će raditi, na nekima neće uopće, dok na nekima pak moraš pogoditi točnu reviziju ploče. Bolje izbjeći :D Također treba izbjegavati Intelove ploče. |
Asus i Gigabyte ergela sa P965 koliko vidim bez beda gruva sa 45nm procesorima, a tako i s771 xeonima.
|
Citiraj:
Moj serverić :rtfm: http://s21.postimg.org/q0xfp2pef/Capture.png |
Pogotovo sam na P5B ciljao ;) znam da je frend među prvima kupio E8400 i da ga je turio na tu ploču i da je radilo ko gromac. Doduše, njegova je Deluxica, ali svejedno.
|
Question question, u pitanju je L5420 C0 i MSI P43T-C51 ploča, radi sve samo što mi pokazuje temparature jezgri na 80c idle i 100c load, dok sam CPU na oko 30c idle i 50c load, kuler dobro stoji, pasta dobra. Jel može bit da senzori fulaju temp, jel imao sam taj slučaj na Q9550s već jako jako dugo nisam na 775 socketu ništa radio. :D
|
Ovisno o softveru koji koristis promjeni tj max mislim da je 70 za L5420. Jer defaultno realtemp i slicna ekipa stavljaju 100 i onda ti je tu ta razlika od 30ak stupnjeva, jer svi racunaju oduzimanjem od tjmax.
|
Citiraj:
|
need Help..
:D Abit IP35-E pločica, sve 5, sve uredu, samo nemogu moddat Bios. Odnosno MMTool nemože otvoriti .BIN bios. Ne funkcionira niti rinejmanje u .ROM jer se blesavi i javlja error. Znači kak da bacim gore par mikrokodova na ovu Abiticu? kaak :D Googlam sve moguće bios editore, udaram po cmd-u vec 2 sata, nema normalnog editora na vidiku. |
krivo
|
Citiraj:
inače vidi prvu stranu 771 to 775 ja sam modao sa CBROM195 |
1 privitaka
Zna on to sve, od početka smo u toj priči.
http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/#abit Sudeći po ovoj stranici na toj ploči su radili X5460 (C0), E5472, E5440, E5420 http://www.overclock.net/t/1431723/m...#post_21318328 Izgleda kao da je ovdje netko već stavio moddani bios. Evo ga u attachmentu :D |
kao što rekoh imao sam istu ploču na kojoj je radio e5440
(vidi povijest) kao i sačuvani mod biosa osim što je imala "problem" dual boota |
Na kraju sam skinuo baš ovaj bios kojeg je kolega osspaljeni linkao ;).
Zahvaljujem i electru koji se javio. Baš navedeni CBRom195 nisam skinuo, bitno da sam ostalih jedno 5-6 komada probao i ubio se od "kemijanja". :D Žao mi je sto sam prodao svog starog x5460 i Maximus II.. |
defitivno vrhunska kombinacija, to je vrijedilo sačuvati u nekom računalu sastrane. I za 5-6 godina će biti lijepo upaliti tu pilu i poigrati se na njoj. Još da si to sve upakirao u nekog stackera, i stavio moddanu x-fi unutra, hijaaoooo :D
|
.. proc naravno polirao, kao i Trulju blacka, gore Corsair xms2 DHX cl4, S-Flexovi na sve strane. :) gtx285 + HR03 gtx..
Ijaoocc :D |
Citiraj:
Šteta, da. Kvalitetna ploča i solidan Xeon kojega više nećeš naći tako jeftino. Moja kanta i dalje radi solidno i netreba mi ništa bolje za sada :D |
Zato u mene ima jedan u ladici E5450 za rezervu, još da ubodem još jednu ploču ko moju i ostaje sve za povijest i da se djeca igraju.
|
Ja sam danas dobio P5Q3 ploču iz servisa od frenda... Veli on ispravna valjda. I naravno da ne radi :( a taman se poveselio. Imam 4x2GB DDR3 1600 CL9, X5460, TRUE + Vx BTK i GTX 560 te SSD 60GB i WD caviar Black. I mislim si složiti pravu testnu mašinu, ali naravno, ploča odbija saradnju. Probao E8400 na njoj, nula bodova.
Vratio ju natrag :( |
Skoro sam rekao "neće sreća poštena čovjeka" a kad ono Drug Brko, sve jasno s obizrom na onu aferu "adapter".. :D :D
Dobru ergelu od hardvereja držiš, daj mi riješi tog x5460 i kvit smo, imam ja ploču za njega, reelativno dobru. ;) |
Kvit smo? :) de majke ti pojasni, di sam ja tebi ono dužan :D :D
O kojoj se ploči radi, pa da ti meni riješiš ploču, pa da smo ONDA kvit :D ? X5460 ne prodajem bikaz cijel je i odličan OC primjerak. Čak mu budem urezao utore sa mikroglodalom da ne moram sakatit ploču ako dobijem neku odličnu tipa P5Q3 Deluxe :D |
:D :D
Ma P5Q3 Deluxe nećeš nikada imati! A da ne velim što mislim o glodanju procesora, procesor>ploča ;) |
Vidjet ćemo :) ovo sve lijepo stoji u kutiji na ormaru i čeka...čeka... :)
Mislim, dobra je i ova ploča koju imam, 4 slota za DDR3 ali G41...nema tu OCa :( |
Vikend za mene,ženu i djecu u tim apartmanima što si kupio od adaptera i dam ti ja moju ploču.
|
Koja ploča?
Aha, sad vidim P5Q3 :D može, 2 tjedna poslije 15.08. ako može :D |
Molim ljepo da se ne brka "obična" sa Deluxicom.
:D Ugl., ja sa P5K-E Wifi/Ap nemogu preko 460fsb-a nikako, uzas, memorija gura bez beda ali ploča ne želi surađivati. Proc je ok primjerak. |
Evo na njuški P5Q3 Deluxe za odličnih 650kn, pa tko voli nek izvoli. ;) osobno nisam toliko pogođen da okinem tolike pare za s775 ploču bez gare i bez ikakvog bundlea osim IO limića. :D
Ali eto, nekome od vas je dobra prilika da ubere ovu odličnu i rijetku ploču. |
Bi li LC-CC-120 cooler bio dovoljan da poguram E5450 preko 4ghz? Kakve bi temp mogao očekivati u prosjeku full load?
|
TDP Coolera: max. 180 W
TDP Procesora: 80 W Maximum power dissipation Procesora: 133 W Prolazi, barem u teoriji :goood: Temperature ovise o tome koliko je čip dobar i koliko ćeš morati dizati napon da bi izvukao 4 GHz iz njega. |
Ja sa mugen 2 imam 69-70c na full load na 3.82Ghz na 1.238v(to je sa vdropom, u biosu 1.35v).Pa ti sad vidi.
|
Hmm, trenutno imam freezera 7 pro (stari rev1), 3.6ghz na 1.136-1.152v CPU-Z (u biosu je 1.2v). Temperature su u 100% loadu max jedna jezgra 70c dok su ostale oko 65c.
Sad, sa ovim nisam baš uspio dogurat na više jer onda temp ode malo too much for me. LC-CC-120 ima dobru cijenu, a sada sam našao i Erebossa rabljenog za kupit. Ali on je duplo veći (izgleda tako XD, te ima 2 pipea više). Kaj da zemem bokte?! XD |
Scythe Ashura drži X5460 kloknitog na 435 FSB-a (4129 MHz) u polupasivi na 1.296 V. (nije vent direktno na hladnjaku već samo ima ventove gore i dolje na case-u)
Temperature u IntelBurnu idu do 70°C i prolazi testove bez beda. Neznam što bi ti preporučio od ta 2. Za LC-CC-120 sam našao samo ovaj review pa vidi sam da li bi ti odgovarao. |
kakvi su ovi E5440 za clockanje? 80w tdp i 8 multi..
ubo sam jos jednu p35 plocu đabe, pa bi slozio jos jednu xeon pilu valjda ce moci radit na 3.6 bez neke muke? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Teraj :D
|
Ovisi koja čaplo, ja svog nemogu na 4.0GHz :(.
Ali 3.8 budeš :D |
điđa p35-ds3r :chears:
stara al dobra |
NeČu komentirat :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:31. |