![]() |
*greška
|
Treba mi jedan savjet.
Već dobrih 6 godina koristim DUCKY shine 2 sa cherry blue prekidačima. Kupio sam je na samom početku faksa i vijerno me služi. Osim nje probao sam par coolermaster tipkovnica međutim sve sa cherry switchevima. Da tako kažem, nisam znao za bolje... Gamerske mehaničke tipkovnice sam zaobilazio jer nisam fan kiča, RGB svjetala itd... draže su mi tipkovnice kao FILCO, DAS i Ducky... Međutim od kolege s foruma sam u neku kompenzaciju dobio razer blackwidow Chromu V2. Kako sam si namjeravao nabaviti neku mehaničku za posao, odnio sam je na radno mjesto. Osim što je wrist rest nevjerojatno udoban. I ja i kolega s posla (oboje koristimo cherry blue godinama) smo potpuno oduševljeni razer green switchevima. Iskreno, imaju značajno bolji taktilni feedback od svih cherry switcheva koje sam probao. Nije da imaju veći otpor ni veći hod nego je jednostavno filing klika iznimno zadovoljavajuć i precizan. Kako mi razer synapse softver užasno ide na živce i ne mogu podnijet činjenicu da si ni osvjetljenje na njoj ne mogu namjestit bez tog smeća te kako bi ionako htio ići na tenkeyless model zanima me da li razer prodaje iti jednu visoko kvalitetnu tipkovnicu sa metalnom bazom u sebi, a da ne ovisi o razer synapse softveru. Ako ne, onda me zanima koje bi se još switcheve isplatilo probati i gdje bi ih se moglo probati? Razera ću prodavat kad tad a u međuvremenu moram otkrit što bi kupio umjesto njega. Dakle RGB osvjetljenje mi je super i makro keyevi su mi super... ali bi mi jako bitan feature bio da tipkovnica postavke navedenog može spremiti u vlastiti fimware a ne u softver koji se vrti u OS-u. |
Identicne dojmove imam o BWCv2 (upravo tipkam s nje). Po napisanom pretpostavljam da trazis clicky switcheve?
Nisam upoznat s mehanickom tipkovnicom koja odgovara svemu navedenom [rgb + tenkeyless + dedicated macro keys + postavke spremljene neovisno o softwareu/OS-u] - mislim da ces barem neki kompromis trebati tu napraviti :lol2: Ako budzet nije ogranicen, mislim da ova tipkovnica najbolje odgovara trazenom - switchevi su zamjenjivi, pa lako kasnije promijenis ako ti se ne svide prvotno naruceni. Massdrop ctrl mechanical keyboard - odgovara svemu, samo nema dedicated macro keys kao npr. BWCv2. Mozda bi ti box white odgovarali? I sam sam trazio nacin za isprobati switcheve prije kupnje i nisam bio pretjerano uspjesan. Samo izbjegavaj one testere gdje imas po jedan primjerak svakog switcha, po meni nisu nimalo reprezentativni i vise su mi odmogli nego pomogli :stoopid: |
Citiraj:
Bez makro tipki mogu živit. Ali onda opet, ne vidim ni neki pristojan wristrest uz ovu CTRL... |
Citiraj:
Kazem, trebat ces kombinirati i biti spreman na kompromis. Wrist rest postoji za 15-20 $ zasebno naruciti. Razer ima tenkeyless verziju, Glorious ima dobar tenkeyless wrist rest itd.. Mozda se nade neka dobra dusa s foruma koja koristi navedene ili neke druge clicky switcheve i blizu ti je, pa se dogovorite da isprobas :chears: |
Citiraj:
Vidio sam da oni imaju onu malu backwidow lite ili tako nešto. Super mi izgleda ali čini mi se da je prodaju samo s orange switchevima. Ona je jedina koja nema nepotrebno RGB osvjetljenje i ne traži synapse... |
Ma zaboravi razer, šteta bacat pare na poluproizvod. https://www.youtube.com/watch?v=LQsljiz7OCs
Ako baš hoćeš takve switcheve, nabavi kailh blue. Kailh im je radio switcheve i njihovi "green" su više manje kailh blue. Ima i boljih, tipa kailh box white, koriste drugačiji mehanizam i drugačije zvuče. https://www.youtube.com/watch?v=2_Z2G0aKl80 Možeš i sam zamijenit switcheve u postojećoj ducky uz malo jednostavnog posla s lemilicom :) |
Citiraj:
za te pare neznam isplati se a i imas jos za te pare i Royal Kludge RK 987 K i Royal Kludge rk61, Kailh switch. |
Citiraj:
Nisam ni ja fan razera i sličnih. Ali šta se ove chrome v2 tiče ne mogu se požalit na feel ni kvalitetu izrade. |
Citiraj:
Fala, mislim da ću reći frendu da mi je donese, i da bude DE layout. Ove Royal su 60% a to mi baš veličinom ne odgovara, mada si mi malo proširija vidike. :chears: |
Molim neku dobru dušu da me ko laika uputi malo u svijet mehaničkih tipkovnica...čitao sam po netu, spominju se switchevi, bolji osjet tpkanja, zvuk itd. Ajmo reć da mi je razlika između membranske i mehaničke tipkovnice jasna, ali me zanima koliko će to značiti meni u praksi kao casual gameru naspram ove membranske koju koristim otkad znam za sebe, što za pisanje, što za igranje?
Jesu li čemu ove tipkovnice od nekih 300-400 kn? Druga stvar, vidim da neke imaju switch, a neke nemaju iako su "mehaničke", u čemu je caka? Imam neki povrat love na koji čekam već 2 tjedna naravno ili zamjenu robe u linsku, a jedino što mi donekle treba je tipkovnica nova, pa čisto da vidim treba li meni mehanička ili da se držim dobre stare membrane :D |
|
I dalje nisam siguran treba li mi ili ne i hoće li mi to drastično promjeniti pisanje i igranje :D Jedino što vidim da su sve sa US ili ENG layoutom što kontam da mi neće odgovarati nikako, tako da ipak mislim da ću ostati pri membranskoj, nadam se samo da ću dobiti povart love iz linksa više pa da ne dolazim na kojekakve ideje :lol2:
|
us layout je super, navikneš se za dan dva, ja sam sad na HR layoutu i radije bih US
nemože ti nitko niš reć, nit video prikazat, otiđi, otvorit će ti tipkovnicu,probaj |
Ma najviše mi je što fale dijakritički znakovi, a nije mi zgodno ako neki službeni dopis pišem sa c,z,s :D
|
Citiraj:
Sad me samo zanima da li ti kalih blue stvarno imaju feel kao ovi razer switchevi jer su fenomenalni. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim, switcheva ima milijon varijacija i može se nać što god hoćeš. Sigurno ima i boljih clicky varijanti, samo teško je ovako napamet znat bez da se proba. Najlakše bi ti bilo uzet si neki tester i isprobat. Evo za 13 baksa možeš naručit tester s 12 različitih clicky swticheva pa vidi https://www.aliexpress.com/item/clic...AbTest=ae803_4 |
Citiraj:
Mogao bi razmotrit neku testing paletu prije kupnje ali to ne govori puno o sveukupnom feelu tipkovnice nažalost. |
Citiraj:
Središ si custom preset za US layout. Meni je npr altgr + c = ć. altgr + v = č. Itd itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tipkao sam na tipkovnici s navodno [kolega nije bio 100% siguran, a nismo skidali keycapse] Kailh blue switchevima i po meni nisu isti kao razer green switchevi. Razer vec neko vrijeme ne koristi iskljucivo Kailh kao proizvodaca svojih svitcheva, nesto vise info s foruma o tome. Kailh blue mi se osobno nisu svidjeli, a i nemaju neku reputaciju kao zadovoljavajuc i kvalitetan switch :lol2: |
Jako je velika razlika u zvuku s istim switchevima na različitim tipkovnicama. Podsvjesno čini razliku.
Nakon smeđih cherry na coolermaster quickfire ultimate, koju sam bio odabrao nakon switch testera, isprobao sam Razer Blackwidow Tournament 2014 s razer zelenim switchevima slučajno u dućanu i odmah kupio, bez razmišljanja. Razumijem stoga kako ti je razer zeleni legao, ima nešto drugačije kod tih switcheva. Nažalost su se switchevi pokazali loši, iako nisam mislio da će rantovi na interenetu biti moja realnost. Prvo su mi počele odlaziti tipke F i G, nije više bilo taktilnog klika i počela je s random duplim pritiskanjem. WASD tipke su radile normalno, iako najčešće upotrebljavane. :stoopid: Dobivena je nova na garanciji, poklonio bratu, on ne koristi toliko i bit će mu dobra godinama. Nakon toga sam kupio Varmilo VA88 sa smeđim cherry switchevima od Daddya i nisam pogriješio. Uz to sam kupio i WASD V2 s clear switchevima, oni su dosta tvrđi i nisu mi baš legli za gejmanje. Ali zato za tipkanje bez bottom outa dušu dali. |
Citiraj:
Međutim sad kad sam se navikao na ovog razera s lijepim wristrestom, za duge sate programiranja mi više odgovara naslonit ruke na wristrest i touch typeat. Pa je pitanje kakvi bi switchevi s više otpora bili. Stvar je što nedostatak užitka kod cherry blue switcheva ispada nije u manju ili višku otpora nego u činjenici što se prijelazna točka prekidača jednostavno ne osjeti pod prstom toliko kao kod razer greenova. Želim da mi tipke pucaju pod prstima ko kokice. Neznam kako da bolje opišem. Igre ne igram uopće. Iskustvo pisanja mi je prioritet. |
Zvuči kao da bi ti box white legli, oni imaju dosta definirano pucketanje :D
https://www.youtube.com/watch?v=-tS66xGPRBo ili box navy ili jade https://www.youtube.com/watch?v=93PCro8hB_A Teško je išta nać na netu jer zvuk previše ovisi o ostatku tipkovnice. |
Citiraj:
|
Skupa mi je, vratili su mi lovu ipak i od njih ne kupujem više ništa :D A što se tiče tipkovnice pričekam još malo, jer mi nije sila kupovati, ova membranska radi ko singerica još, a relativno je i nova...ali kada budem mijenjao svakako razmislim o mehaničkoj, ali će to biti nekih niži rang oko 300-400 kn, puno mi dat 700 kn za tipkovnicu.
|
Da li postoji neka mehanička tipkulja sa displayem kakav ima Logitech G19?
Htio bi mehaničku tipkovnicu, no taj display u kombinaciji sa MSI Afterburnerom mi je nekako prirastao srcu.:) |
Naletio na ovaj deal, pa me zanima jel čemu ovo tipkalo? znam da sam rekao da ne kupujem kod njih više, ali dobar je popust :D
https://www.links.hr/hr/tipkovnica-m...-usb-101200399 |
Citiraj:
|
Jeftinije nisam našao mehaničku, a da nije ona skraćena verzija, sad ne znam jel čemu tipkovnica za povremeno igranje, pisanje itd. I ako sam dobro shvatio ako stavim na US tipkovnicu u windowsima HR layout na onim tipkama pored L i P gdje su apostrofi i zagrade su slova sa dijkritičkim znakovima?
|
Dobro si shvatio.
|
imam ozone strikepro sa cherry red. najvise se gejma i malo tipkanja na njoj, ubod je bio u elipsu za nekakvih 350kn ak se ne varam, mislim da je ta cijena bila zajeb zesci jer je sada 899kn. sto se mene tice odlicna tipkulja i za mene nema povratka na membranu
|
Izgleda da mi napola krepala G810, stednja trecina tipkovnice vise ne svijetli :(
|
Citiraj:
Vjerojatno ti je riknula neka ledica u serijskom lancu, pa ti je prestala raditi trećina. Iako su mehaničke tipkulje robusno napravljene da tipkala mogu preživjeti milijone klikova, LED tehnologija to ne može pratiti i LED-ice će početi rikavati puno prije. Sličan slučaj kao kod LED televizora. Naš je problem što mi mislimo ako smo dali 600-700 kn za tipkovnicu da će nam trajati cijeli život, a danas se sve radi da traje maksimalno 2 godine, bez obzira koliko je koštalo. |
Imao sam k800 osvjetljenu godinama i nikad problema, ali sam ju ubio prolijevanjem pive po njoj, odnosno, 3 tipke mi vise nisu radile
Ova je doslovno noc prije radila, sutra dan dodjem i ne sgijetli sredina Nije ni 6 mj stara Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Imas jamstvo ako da muci dobro je dns opcenito rade ofrlje sve ,a i ja vise nedam priko 400 kn za meh.keeb rade ove kineze do 300 i sitno kn.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Stavio sam ovu razer chromu v2 na prodaju pa ako koga zanima neka se javi. Green switchevi :)
Taktilni feel na njoj mi je stvarno pobijedio cherry blue ali činjenica da joj kontrola osvjetljena ovisi o njihovom softveru mi je too much. Gamerima je to pod normalno nagađam :) |
Citiraj:
jako cudno, ali ispostavilo se da mi externi usb hub nesto zeza. :stoopid: Ustekao je u komp i sve normalno svijetli. :beer: |
A lol,ja nemogu docekat pon. i dolazak ibm m napokon nabavija.
... Doslo ,ocisceno i blazeno je tuc po ovom cudu iz 1992 g. IBM Model M 1391403 I koliko god ja cita o istoj radi stvari kako se ,moze ocistiti kako se rastavlja i zatim cijelu povijest ibm m tipkuse na kraju sam naucio nesto novo kad sam rastavija i skinija spacebar i skuzija da viri ovo Normalno prvo je bilo u jbt sta sam sad sjeba pa onda standardno guglanje i spasavanje :roller:. U biti koliko sam iscita po internetima,da su se stavljale te plocice za ispražnjivanje elektriciteta i to zbog eu zakona...svasta plastika i elektricitet? To je ovo cudo, nsfw nije moja slika. Mozda nekom posluzi moje iskustvo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:59. |