![]() |
Z3compact oduševila na reviewu, posebno baterija i poboljšana vidljivost na suncu.
Ali opet zasran auto mode za kameru, previše šuma. Kažu da boje i kontrast nisu dobro pogođeni. |
Citiraj:
|
1 privitaka
Ja sam svojevrsni židov i proučavala sam te pretplatničke fore. Radije skupim lovu i kupim mobitel skroz unlockan, bez ikakvih ugovornih veza i na kraju krajeva manje platim, nego ovako. Ali svakom svoje valjda.
Nego, ova moja Z me svako malo iznenadi. Privitak 13774 |
Ne bih ni ja isao na neku neisplativu tarifu, ali za ovu se ne može baš reć da spada među njih. Recimo da si ja sada uzmem Z3C za 1948kn i sljedećih 2 godine plaćam 30 kn mjesečno za mobitel. To je 720 kn na kraju 2 godine i nakon tog perioda mene je taj mobitel došao 2668 kn što mi je ok za ono što kupujem. 100 kn za samu tarifu ne brojim jer kao što sam rekao, uzeo bih je ionak ako bi išao na mobitel iz trgovine.
Ali ok, dosta o tarifama, mislim da o njima nije mjesto u ovoj temi :D |
Mogli su ipak stavit nesto nizu cijenu za compact. Ovak ispada da je samo 200kn jeftinija od velke sestre koja btw. kosta posteno skupo. Tolko je dosla Z2 sa noise cancel.. sluskama i narukvicom.. Automatski znaci da ce cijena na njusci isto bit previsoka. Citam da je vani compact iznenadujuce povoljan za razliku od nas gdje je kontra.
|
Ma past ce cijena 3C brzo.. Al stvarno mob rastura, pretpostavljam da se daju maknut onscreen tipke?
s801na 720p rezi igre bi trebalo ic glatko, mada ni sa 1080p rezi se 801 ne oznoji.. Jos da su ubacili i OIS, pa di bi im bio kraj, al dobro, sad sam vec postal zahtjevan:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam da nije puno, al covjeka veseli.. |
Citiraj:
Pošto nisam koristio nijedan Z dulje od 15-20min, ne znam ima li uopće mogućnost manipulacije soft tipki bez roota (?). Z3C mi se čini kao sljedeći mob ali ništa prije rasturanja istoga od strane XDA community-a. |
Citiraj:
Edit: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2227337 Osobno koristim LMT jer mi paše i navikla sam se na to. A što se tiče neke stock opcije za to, mislim da to Sony ne radi. |
Citiraj:
Mislim da bi se trebalo dat rijesit rutanjem ili stavit neki custom rom, koji ima tu opciju.. Ma svaki inch mi je dobrodosel, posto sad koristim N5, a spustanje s 5" na 4.6", mozda razlika nije vidljiva, ne znam.. Frend ima SP, trebal bi malo usporedbu napravit izmedju velicina ekrana... |
Stavis Exposed i imas tu mogucnost sakrivanja on screen tipki.
|
Izgleda da ću morat ponovit sam sebe nažalost:
Citiraj:
|
Postoji mogucnost da se promijeni izgleda sa nekom sluzbenom temom (bar Z2 tablet moze pa vjerujem da i Z mob). Vise od toga bez roota normalno da ne.
|
Al kaj je da je, mora se priznat Sonyu, ima najjače baterije, pogotovo Z2, Z3C a bome i Z3..
Još da srede fotić u nadolazećim modelima.. Priča se da bu Z4 bil sasvim nekaj drugo spram predhodnika, a kamera bi navodno trebala bit vrh.. Naravno ak opet nekaj ne useru... Z1C je imal problema s flešom, ak se ne varam, nadam se da opet ljudi ne bu bili pokusni kunići na Z3C.. |
Ima li neki pošteni review Z3-ce ?
|
Bit će drugi tjedan na GSM Areni.
|
Z3C naručen :) 15.10. ga podižem :)
|
Ajd onda napiši dojmove, baš me zanima kakv je u odnosu na z1c :beer:
|
Citiraj:
|
Updateao danas XZ na 4.4.4:
- bez ikakvih laggova i trzavica u settings meniju i notification baru - brže otvaranje kamere - mob je još brži i responzivniji - Bravia Engine je poboljšan, više ne izražava neke boje prejako Navodno je i stamina mode poboljšan, ali to javim nakon par dana i kompletnog punjenja i pražnjenja. Uglavnom, jako zadovoljan updateom. U svakom slučaju popravak naspram onog prvog izdanja 4.4.2 (.230). Koristim Russian Unbranded Generic verziju FW-a. |
Šta su ovi u Googleu ukinuli pohranu podataka na sd karticu, a baš uzeo danas od 32 gb, ne kužim zašto su to napravili...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
N00Bovsko pitanje, ali da li se može napraviti taj update na rootanom mobu sa stock ROM-om, bez da mi ga unroot-a ili tako nešto? |
Ne.
Službeni update ne može nikad tako. Moraš unrootat i onda napravit update. |
Fleštool gazi root.
Ali samo preko flashtoola. Dakle skineš ftf i flešaš mob sa tim alatom. Označiš wipe data, cache i apps i to je to. Naravno, taj postupak gazi root samo ako nije unlockan bootloader i ako se rootalo towelrootom i nekom metodom di nije trebalo unlockat uređaj. |
Je li zna netko kako raspoznati originalni Xperia Z lcd/digitizer frame?
Naime naručio sam za moju XZ original iz Engleske sa stranice replacebase.co.uk za nemalu lovu a nekako mi izgleda sumnjivo... Hvala! |
Vidjet ces kad ga budes montirao. Svjetlina,boje i preciznost touch screena
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Orginala nema ispod 170 EURa. U to budi siguran.
|
|
Mein got, šta je njima u Sonyu?
Upropastili su odličan senzor. |
Za ocekivat je takve propuste jer se maksimalno zurilo ali mislim da to nije stvar do senzora nego do FWa.. Z2 je po meni snimala jako dobar video.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vi kaj imate z1c jel se fotic tj video popravil tokom vremena tj kroz update? Z3c mi se dopada, al nekak si mislim da bu pak zakinuli fotic u buducim nadogradnjama.. Sad vec u startu se bas nije proslavil, gledajuci snimke sa starijim modelom iz suprotnog tabora, ip5... Nije mi jasno, zakaj to ne rijese kak spada.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ionak je nebitno kaj mi mislimo. Da je radila bi ta kamera sa 20mpx u auto modu. Dobra je Z3, svida mi se jos mrvicu vise od Z2. Pogotovo sad kad je tanja i laksa i tih par novosti na njihovom skinu su dobro dosle, pogotovo widgeti na lock screenu..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |