![]() |
Ako nisi pri parama, može se naći polovnih ploča za 100 kn pa te ne bu žena objesila za yayca. :D A za fejs ti ni ne treba takav komp, prvenstveno na grafu mislim.
Naravno, još se uvijek ne zna što je neispravno. Pričekajmo. :) Video izlaz si koristio s grafičke, ne sa ploče. |
Citiraj:
neš je od gore navedenog prdnulo u rosu tako da čim jave kaj je ja kupujem i ugrađujem (nije lova problem al kaj će mi dvije mašine doma podjednakih mogućnosti .. čitaj #ne bu valjda žena imala bolji komp od mojeg) |
uzmias novu grafu slabiju nego sto imas...
jos jednom, sačekaj,pa javi sto je bilo na kraju i sto je riknulo... sve dalje je nepotreban spam |
CASE: CM690
CPU : i5 2380p 3.1ghz STOCK MBO : ASRock B75M RAM: Corsair DDR3 1600MHz 4GB Vengeance Low Profile GPU: Sapphire Radeon HD5770 1GB GDDR5 128Bit PSU : LC POWER Silent Giant GREEN POWER V2.3, 140mm vent. 460W. HDD: Seagate barracuda 1TB Monitor: AOC E2243Fw Očito je da mi je u kompu problem grafička. Zanima me koju grafu uzeti za ovu konfu? Trenutno si razmišljam o 7870 2gb, mišljenja? |
POV GTX 660 2GB DF + još jedan keks Vengeancea istih.
|
Citiraj:
|
...
|
Citiraj:
gle ako ti grafa valja, nema potrebe mijenjati pogotovo ne sa slabijom...ako hoces jace, moras gledati 7770 |
Citiraj:
ha ha ha .. kaže lik da mi se zaglavio reset switch i da je to to.. o pobogu....:) |
Ne isplati se još prelazit.. Nek još izrži sa HD4870 dok ne dođe HD8000 jer mu je neisplativo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Uzeo bih neko jeftinije kućište s napajanjem oko 200 kuna pa ako mi možete reći koja bi kupnja bila najbolja od recimo ovih u extreme digital
Imam ploču Asrock G41M-VS3, procesor core duo E7400, 4 gb rama, trenutno koristim staro kućište od Pentium 4 i to radi kako treba al sam htio Pentium 4 ploču i ostalo prebacit u kućište od Pentium 3 al to ne ide jer ima napajanje od 20 pina, nema onih 4 pina za procesor, a nema ni prostora za tu Pentium 4 ploču, uglavnom ovaj drugi dio priče nebitan treba mi savjet koje od ovih kućišta kupiti. |
A koju grafičku imaš?
Ja bi radje isao na nesto kvalitetnije Chicony Active 350W ATX PSU + Naviatec NVT-601, MATX Kučište cc 290kn ili ovo novo prebaci u kutiju od pentiuma 3 + uzmi samo chiconi napajanje... a ovo onda p4 i ostalo u ovu kutiju sada :=) |
Citiraj:
|
Na tu ploču može ići bilo koja PCI-E grafa.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=g41m-vs3 Šta misliš koliko kvalitetno kućište i napajanje mogu biti ako ukupno koštaju 200kn? Na kućištu i napajanju ne treba štediti i min. iznos za potrošiti na njih, a da dobiješ nešto solidnije je 100-150 EUR. |
Ma dobro ne treba mu 700kn sada za takav komp, minimalno i sigurno da je miran je nesto ono sto sam i napisao za 300kn, chicony 350w + kutija
I onda gledas neku grafu tipa 6670 1Gb DDR5 ili ako imas para 7750 1Gb DDR5 Kučišta sa napajanjem su ok ako ne mislis nikada pikati neku grafu a tih 4-10 vrsti sto ima je sve isti vrag i razlika je doslovno samo u izgledu kučišta,napajanja su sva u rangu "škart" Kazem, uzmi sto sam ti na pisao, to je doslovce 60kn skuplje a 3x bolje, i isplati se dati više love |
@Gustavo
Ako već ideš na ta najjeftinija kućišta, onda je bolje za istu cijenu uzeti ATX kućišta s normalnijom prednjom maskom: Naviatec 6021, Naviatec 6025 ili Naviatec 6005 A napajanja od jeftinijih: Chicony 350, Chicony 400, Xilence RedWing 420, Xilence RedWing 480 ili Fortron Hexa 400 |
Naručio sam ovo kućište, ne mislim skoro stavljat grafičku tako da ovih 200 kuna s dostavom će zadovoljiti cijenom i mojim potrebama, igraju se samo strateške igrice, surfanje itd.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://upload.slike.com/thumbs/D6W2f.jpg |
Chicony napajanje je standardnih dimanzija kao i ovaj JNC koji je unutra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
znam da neki ne vole njuškalo na ovom forumu :D ali probaj možda ovo http://www.njuskalo.hr/kucista/xilen...-oglas-6743586 dobro napajanje, a sitna lova..novo takvo je oko 300kn..ima jedno isto za 150kn u zagrebu |
Jel bi taj JNC-LC-300 atx tjerao pentium 4 ?
|
da.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
pa vise e te pošta koštati :S
|
Citiraj:
Jel to ovo, ako je neću morat poštom. |
nije,to je za grafičku...pa odi tamo i u ishop pa pitaj, moraju imati toga
|
Citiraj:
|
Nema ovaj adapter nitko osim linksa, preostaje mi jedino pošta :(
|
Imam ja...posalji mi na pm svoju adresu poslati cu ti besplatno
|
Kad smo već kod teme..meni bi trebao 4pin to 4pin produžetak i 24 pin to 24 pin produžetak..za 24 pin znam da ih ima, to nije problem..ali 4pin nisam našao nigdje, pa ako itko zna ima li toga i gdje? ak ne onda ću uzet molex to 4pin..problem je u hebeno kratkim kablovima fortona koji mi blokiraju PCI slot jer je sad to sve nategnuto da radi..ali kad za nekoliko dana dođe grafička unutra nema nikakve šanse da to odvedem iza/preko nje..
|
links ovako
ljepo na jedan molex i amen http://www.links.hr/?naziv=kabel-del...kl=052.799.161 ili kupi ovo i samo 4pin u nutra a ovaj 8 u maticu i sam gurnuti nutra u par ide par ne ide http://www.links.hr/?naziv=kabel-del...kl=052.799.167 |
Nadogradnja graficke
pozdrav svima koji ovo citaju
Zelim zamijeniti graficku ,staviti novu pa me zanima koja od ove dvije je kompatibilne sa mojim kompom Nvidia:gtx 560 1gb Nvidia:gtx 460 1gb Moja konfiguracija: Maticna: Asus P5V-X SE Procesor: Intel quad core q8200 2.33ghz Graficka: Radeon HD7000 512 GDDR5 Ram: 4GB DDR2 800 Napajanje:corsair vx450w Znam da mi je konfiguracija malo stara,ali trenutno nemam za novu tak da bi htjeo staviti samo drugu graficku ili mi vi nesto mozete preporuciti za ove malo novije igre,crysis 3(crysis mi je radio na medium),metreo last light. Igram na 24 inch fullhd monitoru,pa ako imate neku preporuku za neku drugu ak ove dvije ne odgovaraju.Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26. |