![]() |
Da al njih imas samo od 120mm, ja trebam 140mm ventove.
|
Citiraj:
|
Ja bi stavio naprijed 3x 140mm i iza 1x 140mm (imam rupe i za 120mm) zbog vece povrsine hlađenja, a nije da nema dobrih 140mm ventova.
Nisam napomenuo da nebi da su glasni, nisam mimoza ni suvise osjetljiv, al ono da je u nekoj prihvatljivoj granici to sve., a bitno je i da su LED crvene boje i da dobro izgledaju. |
Možda Enermax T. B. Apollish ali ti prilazi budget za 50 kuna al nemoš se jebat a da ti neuđe, ili uzmeš Arctic F14 i jedan LED strip.
|
A kakvi su ti enermax, vidim da dobro izgledaju, a kakvi su po pitanju performansa, vidim i da nisu glasni.
|
Teško ćeš nac pošteni 140mm.
120mm je zakon za performanse,a izbora koliko hoćeš. |
Sad sam pogledao review od JayzTwoCents, stvarno su jebeni ti CM JetFlo, i ok su na 1200rpm, puno zraka, a glasnoca prihvatljiva. Mislim da cu njih 3 skucat naprijed i to je to, iza cu stavit ovaj jedan Enermax t.b. apollish red od 140mm cisto jer jebeno izgleda pa da ga vidim kroz prozor.
|
Citiraj:
Preporuka za ventovie ja imam tri na usisu sprijeda. Jasno,bez redukcije. :) Ubacuju hrpu zraka. |
Cekaj ti drzis ventove na kucistu na 1600-2000rpm-a? :care: jbte tebi se komp cuje ko eskadrila borbenih lovaca :D
Jel se sigurno dobije onaj adapter sa njima da ih se stavi na 1200rpm? |
Citiraj:
Kad treba 2200,a kad ne treba onda 500. Ne znam odakle ti ideja da se vrte stalno na max. |
Stavio bi ih i ja preko fan kontrolera (do 4 venta prima) koji mi dolazi po deafaultu sa kucistem, ali na njemu imam samo dvije opcije min. i max. za okretaje.
Uglavnom jos neznam ni jel bi ih uzeo, citam o tim ventovima, ekipa kaze da su glasni cak i na tih 1200rpm-a, cak i po recenzijama mi se ne cine tihi https://youtu.be/rjJAAIsJ0kA?t=779 tj konkurentni su dosta tisi cak na dosta visim okretajima. Mozda da se rasirim za ove SP 120mm quiet edition, tihi a mocni. |
Pri 1200 ja ove ne čujem.
Određeni huk zraka preko filtera se mora cut. I da,više neću nikad kupit Corsairove ventove. |
Meni ti jetflo ventovi nisu bas nes, em su mi bučni, em su na opip jeftini. Em imaju M šarafe s kojima sam se najebao u nekim kućištima jer su malo veći od običnih. Em, kad ih izgubiš, moš se slikat. A i zaprimio sam ih na reklamaciju nekoliko, tak da.
|
Stigle mi AKASE DBB 1600o/min, probao ih brzinski spojiti na stolu uz ove što sam imao u furdi, stara Nanoxia sa 6 godina na grbači, ali još koliko toliko OK i novi CM Silencio (1400)
Akasa malo tiša od nanoxie, puše približno isto (na ruku), glasnija od CM, al OFC i puše više... |
Citiraj:
Šta fali Corsair ventovima? |
Citiraj:
http://www.arctic.ac/eu_en/arctic-f12-pwm-co.html |
Citiraj:
Jest da nije PST verzija... |
Dečki, ova dva Corsair SP-a 120 PWM na H100i su smeće. Imaju tvorničku grešku, da kada su uspide-down i dođu iznad 1500-1600RPM (load situacija) počnu rattlat, cvrčkat, vibrirat. Stvar je u tome da se zbog pritiska zraka i pozicije mrvicu izvuku iz ležaja i onda više nije centriran i počnu sranja. Nosio sam ih na reklamaciju, dobio nove - i ista stvar.
Problem bi se trebao riješiti da ih se stavi u okomit položaj. Tako da ću njih ubaciti napred na usis, a tražim neke druge ventove za H100i. Što mislite ovo ovome? http://www.centro.hr/fractal-ventila...pwm-120mm.aspx Čine se dosta dobri... Ili neka druga preporuka? Hvala! Koji ventovi uopće jesu najbolji za upside-down konfiguracije? Baš previše failova sa tim Corsairom. I meni je u glavi bio pozicioniran kao neki top brand, ali kad se sjetim kakve stock ventove isporučuju sa h100i, odmah se nasekiram. To je zaista za ne povjerovat, uzimajući u obzir da kupuješ proizvod za 1000kn. Sad i ovaj fail sa ovim SP-ima, koji su kao premium ventovi. Premium my ass. Jedino su se ovi AF140 pokazali zaista ok... |
Nabavi si Noiseblockera kako znaš i umiješ :D
Vidi u Conrada (za brzinu vrtnje sam ocijeni) |
Ja sam za tu istu situaciju bio uzeo iz EKWB Vardare, double ball bearing
|
Citiraj:
Treba mi za prednji upuh na kucistu 3x120mm, nesto da ima dobre performanse a da nije preglasno, drzao bi ih na cca 1200rpm. Steta da nema vise Scythe gentle typhoon-a, to su bili super ventovi, nisu glasni, a dobre performanse. |
Citiraj:
@ 'rvoje, imao sam te eLoopove, ali nažalost bez PWM-a, i još one najbrže 2400RPM, pa nisam bio baš zadovoljan. Ne zbog ventova, oni su čudo i mlate vazduh samo tako. Nego ih nisam mogao sa ovom Asusovom pločom fino regulirat, a na najnižim okretajima su se fino vrtili - već oko 12001300 Rpm, što mi je za kofnu u idle daleko preglasno bilo... |
Citiraj:
Takve ventove preferiram - da ih mogu orijentirat kako god želim, ne picikanit protiv prašine, podmazivat jednom godišnje, i ako zatriba drmnit ih na vreli radijator vodenog ako oću itd.... Ove jeftine sleeve mimozice s 1 god. gare mi jako dižu nervni pritisak - njih primam samo kao poklon, za stavit na kejs, utišane naravno |
Citiraj:
Možda da uzmeš zlatno tele s cca 1200rpm, jes da su skupi i ogavni, ali yebiga... Zlatno tele = Noctua |
Da, Noctua mi je fakat pregadna.
Kažem, očekivao sam puno od tih SP-a, i onda nakon kupnje vidim ovo. I pazi, to je sa svima, tvornička greška. Ali neka, oni i dalje na reviewima imaju 96% ratinge i uber-gold-platinum awardove. Pa jebem ti sve te reviewe i lažove. Da mi je znat koliko ih moraju plaćat :D |
Da ja sam Vardare naručio direkt od slovenaca. Samo pazi, i oni su imali i službeno priznatu grešku na nekim 140mm modelima, mijenjali su svim kupcima...
|
Citiraj:
Taj Corsair će bit relativno tih,ali performanse su mu loše. Probaj, testiraj..... Ja sam isprobao hrpe ventova i jedini s kojima sam relativno zadovoljan je jetflo. U svakom slučaju je miljama bolji od Corsaira. |
Citiraj:
Imao sam dva NF-F12 PWM na grafičkoj 2 dana i prodao ih.Po reviewima i hype-u na netu oko Noctue imao sam dojam da na 1500 okr hlade kao drugi ventovi na 2000okr a čuje se kao da su na 1000okr ali ustvari ne hlade ništa posebno i na 1500okr se čuju više nego SP120 Perf na 1500okr i hlade isto kao SP120. U vezi rattling noisa SP120 čuo sam ga samo dok su bili spojeni na normalne 3-pinske konektore i to samo kad su bili na minimalnoj voltaži i ako sam približio uho na 20cm od njih,kad sam ih spojio na PWM ništa se više nije čulo,ni na najmanjim okretajima. Jesu tebi spojeni na 3-pin konektor ili na PWM i da li ti čuješ taj rattling noise? |
PWM. Problem je što su u upside-down položaju, i taj rattle ti krene oko 1600+ rpm.
Jednostavno rotor izadje malo iz centra i mikro-lupka oko ležaja... Evo smećeta... https://drive.google.com/file/d/0B_j...ew?usp=sharing |
Citiraj:
|
Izgleda da se najcesce javlja kod PWM performance editiona...
Ovo mi je drugi par, prvi je imao isti problem... |
|
Citiraj:
Btw, uzmet ću ove Bitfenix Spectre (non pro), navodno su čak i dobri za te pare... |
znaš ko je glavni i odgovorni zadužen sa spam te red vamo :D
jesi čuo šta je propisni rattle... uživo to zvuči ko da će te ubit na spavanju. |
Čuh, da. Grdi su ti Corsairovi da ga hebeš :)
Trebam snimit jedan od od ovih h100i stock. K'o kad moja baba uključi mlin za kukuruze :) |
odvratno su prosvirali i to isključivo u nekom 800-900rpm rangeu... najgore kad mi komp počne u ned po noći mse sken ili šta već ima tjedno i dignu se tik sa nulte pozicije.
majko moja kako mrzim taj vikend :D |
Citiraj:
O, pa ti frajeru trebaš 140mm fenove, to je milina, možeš ih još sporije vrtit... |
Odem u ovu temu jednom u stoljeću, slušalice na ušima i otvaram syssov link.
Ne. Ne spavam ovu noć. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Idem sutra po ventove za kuciste, mislio sam na kraju uzeti ove ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan
Šta kazete, jel imao ko ove da zna rec nesto o njima?? po ovome sta sam pogledao po internetu se cine bas dobri, nisu glasni, a imaju dobar airflow, i kvalitetni su. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53. |