![]() |
Solidan hard? Otkad tableti imaju hard? A i priča da se na tablet ne mogu staviti 3G usb stickovi je glupost. Ne mogu na sve, ali na dobar dio mogu.
Pokušaj za tu lovu naći polovni Samsung Galaxy Tab 2 10,1" P5100. I to baš P5100 jer on ima 3G. Postoji i verzija P5110, ali ona ima samo wifi. |
Citiraj:
Joikuspot radi adhoc, a to android ne prepoznaje. Iz prve ruke znam da ne radi sa Iconia A500 i Galaxy Tab 2, šta je tcom dijelio. |
A što ako se budžet podigne na 2500-3000kn? Vidio sam par prestigio modela, precizirano prestigio multipad 10,1 sa 3g-om i ulazi u ovaj range cijena?
I usput, ona sim kartica iz internet sticka (tipa tele 2) se može staviti u tablet i normalno surfati? |
|
Citiraj:
Kod nas točno 2 puta skuplje: http://www.metro-cc.hr/katalozi/non_...tml#/12/zoomed |
Citiraj:
Data SIM se može staviti u bilo koji tablet sa 3G modemom. |
Naručio Cubea, 260$ s poštarinom, nadajmo se da bude bez PDV-a kao Pipo U1 od pred par mjeseci. Ako i ne bude hebiga, i dalje super kupnja.
|
Citiraj:
|
Gledao sam više manje samo Cubea jer je po riječima servisa u HR garancija ostvariva i kod nas. Također 16:10 format mi nikako nije sjeo na većoj dijagonali od 7" pa ništa u tom formatu nije dolazilo u obzir.
Pipo je OK, ali ima svojih mušica. Recimo ne smiješ updateati Chrome jer nakon updatea prestane funkcionirati, naravno update-i se lagano deinstaliraju, ali i dalje imaš staru verziju Chromea. Također se zna s vremena na vrijeme (~jednom dnevno) smrznuti da 10sek moraš držati power dugmić da se ugasi. Ovo zadnje je navodno ispravljeno zadnjim kineskim ROM-om. Ako ti je do 16:10 formata pogledaj Cubea u tom formatu - imaš (navodno) garanciju i fhd rezoluciju. |
Kako idu Vice City,N.O.V.A,Asphalt 7,Modern Combat,Dead Trigger i slicne zahtjevne igre na t-com tabletu ( samsung galaxy tab p3310 ) ja mislim ?
bas me zanima kako ce se dualac i 1gb rama nositi s time na onom ekranu iako nema hd rezoluciju niti neku gustocu piksela |
pozdrav, moze kakva preporuka 10" tableta za cca 1500kn, novo i da moze na rate na Amex.
hvala |
Citiraj:
ja sam isto to pitao čipoteku za pipa koji nije kupljen kod njih, ali oni se ograđuju od toga, kao, vrijedi im garancija samo za olympus. a što se formata tiče, ja bih 4:3, jer ne ionako ne gledam filmove na tabletu, nego više čitam, tako da mi ne paše wide. ali ovo što si napisao za pipa da mu ne paše novi chrome - to mi ne ide u glavu? browser k'o browser.... svašta.... e, sad. ti imaš u1 model, a meni je zapeo za oko ili m8 ili m9. kako su novi(ji) modeli, valjda su nešto i ispravili. hvala na odgovoru, pa se nadam da ćeš napisati koju riječ o cubeu kada ti dođe i kako si prošao sa garancijom. e, da. koji to servis prima cubeovu garanciju kod nas? |
Ne mogu naći više nikakvu trgovinu/servis s Cubeom u HR, a nemam nigdje pisano jer sam ih zvao tako da vjerojatno ništa od toga.
Da li netko zna gdje ima za kupiti anti glare folija za U9GT5, našao sam samo clear. |
trebam, najmanje 8" (najbolje bi bilo cca 10), 3g i BT obavezni, 1gb ram, ips
sto se najvise isplati. moze i neki izvana ako je povoljnije od necega sto kod nas ima. http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad_7_lite-4882.php jel to ovaj sto TCOM dijeli? |
Ne znam imaju li ga još uvijek, ali je slab. Za 169 EUR možeš vani kupiti Archos 80 Titanium, a za 199 EUR verziju Archos 101 Titanium (10,1"). Archos 97 Titanium HD (rezolucija 2048x1536!) košta 269 EUR. Sve cijene su s porezom! Garancija 2g.
http://compraonline.mediaworld.it/we...htm&totProd=46 |
Stavio sam jučer službeni Jelly Bean na P3110 i nakon par sati, odlučio sam se vratit na ICS. Iskreno, nisam imao nekih zamjerki na ICS, a Jelly Bean ima katastrofalan UI i nema mi previše smisla na ovom tabletu. Na istim postavkama mi se i baterija više prazni.
Vidim na netu da nisam jedini :) |
Pozdrav, premišljam se između ova dva tableta:
VIVAX tablet TPC-7150 ili Samsung Galaxy tab 2 P-3110. Prvi je 800kn dok bi drugog pokušao naći na njuškalu za 900-1000kn iz t-coma. Tablet mi treba samo za upravljanje multimedia player-om i ponekad surfanje tako da mi možda ne treba ovaj jači procesor kod Vivaxa s druge strane mislim da Samsung ipak ima bolji ekran ali nisam siguran. Nije mi bitno toliko ni trajanje baterije, najviše kvalitet ekrana. Kakav je ovaj PLS TFT ekran kod Samsunga?? Može još vaša mišljenja o ovoj dvojbi? Hvala i poz! |
Samsung
|
Pozdrav.
Može mali savjet, ako netko ima iskustva sa kineskim tabletima. Vrijedi li Ainol 7 Crystal 600kn? Te me također zanima razlika u rezoluciji. Taj Crystal ima 1024x600, dok Ainol Flame ima 1280x800 i došao bi nekih 900kn. Jel ta rezolucija zaista značajna razlika i vrijedi par stotina kuna više ili se može prijeći preko toga? Tablet bi uglavnom služio za čitanje razno raznih stvari. |
po meni, neisplativa zafrkancija sa čajnizima i uvozom. Aionol ionako, po reakcijama na forumima, ima popriličnih problema sa QC (kao i većina čingčeng tableta). možda bi nešto razumnija odluka bila kod nas piknut Vivaxov TP7150, za neznatno višu cijenu po svim specifikacijama bolji od Crystala (eventualno je potrošnja baterije na strani Actions SoCa u Ainolu), a i garancija je ipak tu.
|
Ja baš zadnjih par dana pregledavam razno razne osvrte na taj tablet i svi kažu da je manje više dosta dobar.. istina je da nisam gledao forume baš previše.
A i vidio sam da je custom podrška za crystal dosta dobra..ima cm mod za njega, pa mi i zato izgleda kao zanimljiva kupnja. Ali ovo za garanciju defintivno stoji, a i sad nabrzinu koliko sam vidio i taj vivax hvale :) A koje su to točno specifikacije bolje? Pa koliko vidim gotovo su identični. |
|
@lourdin: Crystal ima obični TFT, Vivax nudi IPS... a i generalno jači SoC (iako, ako ga namjeravaš koristiti samo za čitanje, ti to i ne znači nešto)
@cocnut: navodno da Trekstorovi tabovi nemaju google play out of the box, pa tak nešto treba imati na umu pri kupovini |
Znači da krivo piše za Crystal na onim stranicama preko kojih se prodaje, jer tamo isto navode IPS, dok sam u nekim reviewima vidio da je to MVA display. Što meni iskreno ništa ne znači :D ali kao piše da nisu loši i da su skoro dobri kao IPS.
A za SoC mi zaista nije bitno jer sumnjam da ću ikakve igre pokretati na njemu (pogotovo ne neke zahtjevne). EDIT: da malo povećam budžet? Naime, vidio sam da se po njuškalu prodaje Galaxy tab2 7.0 već za 1000kn. Uzimajući u obzir moje prohtjeve, jel bi to bilo isplativo? |
ok, molio bi ljude koji znaju i upuceni su da me malo savjetuju, jer ja nisam niti u tabletima niti u opcenito android svijetu......... nisam imao potrebe.
nego, ozbiljno razmisljam o kupovini tableta. namjena nije nikako igranje (jer jednostavno nemam potrebe), primarno bi sluzio za citanje poprilicnog broja PDF-ova (tako da bi ekran morao biti? ne znam :)). i svakako je pozeljno da je touch sto bolji, tj imao sam prilike koristiti jeftine prestigije, nisam odusevljen sa potrebom za muskim stiskom da bi okrenuo stranicu PDF-a......... nista extra nije potrebno. no da li postoji kakav tablet da je cijenom ok (ne treba dual core ili pojma nemam sta), da ima poveci ekran, da ima ok odaziv na tipkanje i da se moze puniti preko micro USB-a (jer imam prijenosni akumulator-bateriju)? i da, molio bi linkove na trgovine kod nas, ako je kako moguce. polovno isto dolazi u obzir, iako je novo ipak novo, sa garancijom. zahvaljujem :chears:. EDIT. sada sam malo kopao unazad 10tak stranica i klikario po linkovima, pa me zanima opcenito sto mislite o: Ramos W27 Daul Core 1.5GHz 10.1” Android Tablet PC Računalo LC POWER Tyon Sina-1, 10.1'' IPS multitouch, Dual Core ARM Cortex A9 1.5 GHz, 1GB DDR3, 16GB Flash, WiFi, microSD, G-senzor, mHDMI, 2x microUSB, 2x kamera, Android 4.1 nekako su se ova dva isfiltrirala sama od sebe, velika dijagonala kod obojice, reza jaca kod Sine, baterija kod Ramosa, hardver (pretpostavljam, ako dobro citam) kod Sine, 3G bi isao kod Sine preko USB-a (koliko vidim po opisu, iako nije net primaran)........ jedino sto ne vidim da li Sina podrzava FLV, a to bi mi igralo povecu ulogu. kod Ramosa pise da vrti i njega :). i ok, Sina ima 24 mjeseca, Ramos 12 mjeseci garancije, pobjednik je jasan. prakticki, najvise me zanima kakvi su ekrani na oba tableta. logikom kada vidim IPS i multitouch kod Sine bi trebao on biti definitivno bolji, ili grijesim? |
@clifton
U pravu si, TrekStor nemaju GP nego AppCenter. Izbjegavati! @burko Uzmi LC Power. Da si bliže EU, savjetovao bi ti Archos 101 Titanium za 199 EUR. Odbitkom poreza došao bi te oko 165 EUR. |
thnx. a gledao sam da isto preporucujete ovako nesto iz trsta..... jbg, sta da krepa, opet do trsta? ili slati postom, isto kosta dodatno.........
znaci, LC. ima kakva preporuka u tom rangu da je ovih specifikacija? sada citam da je jedini problem kod LC-a sto ima slab slab wifi domet :(. ajd, nije toliki problem, ali i jest :). i da ekrani znaju biti problem, pozadinsko osvjetljenje. cisto jer me zanima, ovaj Ramos je koliko dobar/los, s obzirom da je s ovom cijenom? |
Od 01.07. podršku ti MORA pružiti uvoznik u HR bez obzira gdje si ga u EU kupio. MediaWorld daje 2g. gare na sve što kupiš kod njih.
|
pod uvjetom da udemo u EU :). ok, to je za Archosa............
ima tko da ide pa da mu uplatim pare, tipa na mjesecnoj bazi ili nesto tako? cak sam i voljan riskirati sa novim odande, naravno uz dodatnu kompenzaciju uz uplatu........ ili sve zaboraviti i uzeti LC-a :kafa:. |
Vidi malo s ninom. Navodno da ide češće u tom smjeru.
|
@Lourdin: nekako mi se ta solucija sa Samsungom čini još najbolja. za tvoje zahtjeve i više nego dovoljno.
@Burko: za tu lovu za LCa, ja bi bacio oko i na Prestigio Multipad Ultimate 10.1, sad mu je pala cijena za nekih 300tinjak kunića i nešto je jeftiniji od Sine. oko LCa se diglo dosta negodovanja oko wifija, problema sa ekranom... iako ni Prestigio nije cijepljen od takvih stvari. proveo sam nekih pola sata radeći na njemu, i tab je sasvim solidno složen, responzivan i prilično ugodan za rad. |
ok, hvala. a sto je ovolika razlika u cijeni?
PlayCom Protis? ili negdje drugdje, jer je svugdje oko 1990 kuna pa na vise? prakticki 3G model je u playcomu kao obicni svugdje drugdje? i prestigio....... imao sam ih par komada u rukama. svaki je kasljucao, zapinjao, iako je hardverski trebao vrtiti sve bez frke. ok, to jesu bili jeftiniji modeli, no kakvo je tocno stanje s ovim, to ne znam....... najvise me zanima odaziv ekrana i lakoca tipkanja, kakav je dojam to ostavilo na tebe? |
malo pročekiraj po nabavi, nađe se za 1400tinjak kuna naokolo. čini mi se da je baš ovaj tjedan došlo do neke korekcije cijena sa tih skoro dva soma na niže. imao sam Ultimate (non3G) u rukama i činio mi se sasvim okej, ekran iako MVA je bio skroz odazivan, u radu bez ikakvog laga, sve je klizilo kako bi trebalo. bio je na ICSu, sada dolaze sa JB. moguće da je na sve to utjecalo da je tab bio maltene izvađen iz kutije, bez ikakvih instalacija dodatnih appova, ali na mene je ostavio sasvim solidan dojam.
iskreno, i meni uskoro predstoji nabavka tableta, i isto nisam načistu za što bi se odlučio. premišljam se ko mlada :D ono što sam zaboravio napomenuti za Prestigio, ali vrijedi i za LC, zaboravi na punjenje tabova preko USBa. fićr RK3066 SoCa. |
ma da, citao sam da njima koji su vece dijagonale, zbog jace baterije, USB nije dostatan zbog preslabe struje........ jbg, nema veze, nosat cu adapter :).
sad stvarno ne znam sto uzeti...... iako me nekako jos uvijek najvise vuce LC, iako postoji potencijalna problematika sa prikazom i ocit problem sa slabim wifijem....... ne znam, nisam nikako pametan. |
Pozdrav.
Razmišljam da bi uzeo tablet, a iskreno nemam pojma kaj se isplati uzeti. Gledao sam malo Asus Transformer Prime TF700T, ali bih Vas molio da mi velite sto se isplati najbolje uzeti. Hvala |
Čemu bi ti služio i o koliko para se radi? Za 3.000kn se na oglasnicima nađe nekorišteni Note 10,1" koji ima quad core i 2Gb rama te je stvarno hardverska mrcina od tableta. TF700, kao i drugi tableti bazirani na Tegri, navodno ima lag. Isto tako je bilo nekih problema oko očajnog GPS signala zbog zadnje stranice koja je od aluminija.
Ako nekako možeš izvana nabaviti Nexus 10 (400 EUR - 16Gb, 500 EUR - 32Gb), to bi ti bila najbolja kupnja. |
Citiraj:
|
Nađi u oglasniku Galaxy Tab 2 10.1" i uzmi njega (cca. 2k kn nekorišteni).
|
Bok svima, ko ima iskustva sa crtanjem na tabletima, da mi preporuci olovku? Naime imam POV tablet 10.1 i sve super radi, i probo sam do sada 3 olovke i ni jedna mi ne radi kako treba. Prstima najnormalnije crta, brzo i sve 5 ali to mi nije dovoljno precizni tj. nije mi to dobar nacin, a olovke mi ostavljaju crtkanu liniju kako god da povucem i u raznim programima za crtanje , jednostavno ne rade dobro. Pa trebam sad preporuku. Tnx
|
@Clifton: Hvala na savjetima. Tab 2 7.0 je nabavljen i sad kreće istraživanje :)
Na prvu mi se dosta svidio, nadam se da će taj dojam i ostati. Još samo jedno pojašnjenje molim. Ako rootam garancija se ne gubi? Garanciju gubim samo ako stavim drugi ROM gore? Ili se gubi i ako rootam? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04. |