![]() |
OK, ajmo ovako - ne želim nikakve aplikacije od Synology-a koristiti.
Server će raditi kopiranje, a ako trebam povratiti neki file, gdje to mogu odraditi preko Synology (DSM 6.0) GUI-ja? @ stari Igy Za backup koristim druge alate ;) Synology mi treba za file level versioning jer se neki dokumenti trebaju vratiti na stanje od npr. pred mjesec dana. |
Citiraj:
Nije li to kontradiktorno ? Nebi li u tom slucjau to trebao rjesavati sa tog svog PCa/Servera koji ima Windowse i onda sa nekom njegovom aplikacijom (Recimo Syncback ili slicni koji imaju opcije za svakakve vrte backupa/kopiranja, syncanja...) raditi verzioniranje i povratak podataka a Synology bi ti sluzio onda kao obican USB HDD tj. network HD ? |
Citiraj:
|
Pitanje vezano uz NAS i može li sljedeće.
Imam komp i laptop. Imam folder koji nadopunjavam sa mp3icama. Mogu li na NAS staviti folder koji sinka u sebe folder iz kompa a onda da si laptop posinka sa nasa? Ima li jednostavniji način za ovo izvest? |
Probaj microsoft synctoy ili neki slicni program.
Možda i sam NAS ima neku opciju sinkronizacije. |
Citiraj:
Treba li svaki uređaj imati svoju kopiju pjesama ili ne? 1. Cloudstation staviš na laptop i kompjuter, usmjeriš na mapu s pjesmama i na bilo kojem kompjuteru napraviš izmjenu, sve će ti sinkronizirati. To znači da ima 3x kopije pjesama, na laptopu, na kompjuteru i na NAS-u. 2. Ako su svi u istoj mreži i ne miču se iz nje, staviš pjesme na NAS i napraviš mrežne diskove na laptopu i kompjuteru koji gledaju u tu mapu s pjesmama. Najjednostavnije, i imaš samo jednu kopiju pjesama, na NAS-u. 3. Ako se laptop miče iz mreže povremeno, na njega staviš cloudstation i on jedini radi sinkronizaciju prema NAS-u, a na kompjuteru povučeš mrežni disk na mapu s pjesmama. Imaš 2x kopiju pjesama, na laptopu i NAS-u. P.S. Ovo s cloudstation može jedino ako imaš Synology. Ako ne, onda kombinacija mrežnih diskova i nekog software za sinkronizaciju mapa. Ja sam koristio cryptsync dok sam imao dropbox, ali on i kriptira uz sinkronizaciju što tebi ne treba. Nisam siguran da li može raditi sinkronizaciju bez kriptiranja. |
Citiraj:
Zači, dokumenti su na serveru, na njemu nemaš versioning, sve syncaš na NAS na kojem pak imaš versioning i još imaš backup? :stoopid: |
Znaci da NAS ne gazi preko postojeceg fajla nego svaki put pise novi kad otkrije bilokakvu promjenu u fajlu?
Zgodna fora. |
Jel netko probao DSM 6.1 betu do sad ?
Vidim final je vani https://www.synology.com/en-global/dsm/6.1 |
Citiraj:
Kaj mislite o Synology DS216se? I koje diskove bi prepoučili? Razmišljam o 2*2 tere diska. Osim MP3-ca bi backapao slike i videe, uspomene uglavnom. Mišljenja? |
Za to što ti treba - DS216se će biti i više nego dovoljan.
Mi smo za posao iskoristili WD Red verziju, onu jeftiniju, čisto jer je to deklarirani NAS disk. Kad sam vidio druge, Synology sa svojim DSM-om je stvarno lagan za koristiti i konfigurirati - ima neke svoje mušice, ali solidno radi. |
Ima li neka bitna razlika sa tim NAS diskovima osim kaj se vrte na 5900? Zašto su po 200 kuna skuplji od običnih HD-ova za veličinu 2Tb?
|
https://www.wdc.com/products/interna....html#WD80EFZX
Mi smo trebali diskove za biznis, stoga tih 200kn nije ništa ako će disk biti duže u pogonu. Zbog nečega u njemu je predviđen za 24/7/365 rad. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzeo sam Synology i WD Redove od 2TB. Užasno mi je sporo prebacivanje tho, jer mi na E1200, Linksiosvom ruter im 10/100. :( Kako da enejblam sink fileova po određenim folderima? Također kako da pristupam filovima izvana? |
Instaliraš package CloudStation server na NAS-u, a na kompjuteru Cloudstation Drive:
https://www.synology.com/en-us/support/download U NAS-u postaviš Shared foldere. Postaviš user(e) i daš im permissione za pristup shared folderu (i preko cloudstationa) Pokreneš na kompu Cloudstation drive i kažeš koji shared folder sa NAS-a želiš syncati sa kojim lokalnim folderom na PC-u. I to je to. Napravi si account na synology-u, tako da imaš Quickconnect ID, jer će ti se doma IP adresa mijenjati, pa onda IP zamijeniš sa nazivom (ID NAS-a). https://account.synology.com/en-global/ Isti taj Quickconnect podesi i na NAS-u u Control Panelu. Tipa u browser upišeš http://QuickConnect.to/ID_NASa i eto te tamo. Tim ti je i pristup NAS-u od bilo kuda moguć, jer pristupaš preko Quickconnect-a. Ako imaš stalan IP (ili dinamički DNS; dinamčki IP ti može i Synology ponuditi samo ne rade svi ruteri s njim već većinom sa no-ip.com i sličnima), onda je to druga priča i brzine prijenosa preko interneta ti mogu biti puno veće. Jer ako koristiš Quickconnect, onda transfer ide preko Synology relay servera (koji zna biti pun). Ako imaš znanja o DynDNS-u i sličnim softverima, sve se da povezati direktno - da ne ide preko Synology servera i time ti je samo veza prema NAS-u ograničenje. Ako si 95% vremena sa PC/Laptopom u istoj mreži sa NAS-om (doma kućni 10Mbps LAN) onda će ti biti brzo prebacivanje, jer će Synology skužit da si u lokalnoj mreži. Možda će ti to sve ispočetka izgledati užasno komplicirano, ali vjeruj mi - isplati se malo proučiti i help/dokumentaciju ako zapneš. Kasnije to postane igra. Meni je trebalo oko 15min da postavim prvi shared folder i uspostavim CloudStation, a da sam prvi puta vidio Synology DSM. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nevezano za 6.1, nikako nisam zadovoljan sa ds audiom, nije mi jasno kako ne može streamati direktno na iPhone, nego uvijek download lupi pa je kao u que, to tako mora biti ili sam fulao nešto u opcijama?? |
Hmm, nemam problem sa DSAudio, doduse ja sam na Androidu. Startam ga na tabletu i streamam na tablet ili preko AirPlaya na HarmanKardon A/V reciever tako da na tabletu slazem listu/que i playam preko zvucnika/recievera bez probelma, mjenjam redosljed, pazirma, i sve sto treba. Stvanor neam primjedbi na DSAudio.
Treba samo uci u stos sa gdje kliknuti da dodas u que, dodas samo jednu pjesmu ili cijeli folder te add and play opcija. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uopce ne kontam problem, meni radi kao WinAmp i slicni gdje ili dodajes individualne pjesme iz raznih foldera/lokacija ili slozis listu koju snimis i pokrenes ond alistu koju playa tim redosljedom ili shuffle". Mozda je drugacija applikacija na iphoneu pa nema sve funkcije kao Android ? Jesi posto na Synology Forum u Feature Requests sta zelis u DSAudio ? |
Jel može netko potvrditi da Synology NAS-ovi kad se preko lana spoje na smart tv prikazuju hrvatske subtitlove?
Koje playere koristite? |
Pa kakve veze ima Synology s titlovima, ako gledam film preko Media Playera ?
Imam WDTVLive i naravno da uredno rade titlovi. Ne koristim Synology kao media server, nego čisto kao file server. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nas4free, kako postic da se mogu spremat fileovi koji imaju čšžć u sebi?
napravio si neki backup server, a posto su koristena hrv slova, sad imam problema, nas4free neda kopirat fajlove... di sto kako podesiti na cifs-u... hvala! edit: stavio sam latin 2 CP852, ali i dalje stanga, Unix je na UTF 8... |
Sa kojim sw radiš backup ?
Možda pomogne: https://www.nas4free.org/forums/viewtopic.php?t=1570 https://www.nas4free.org/forums/viewtopic.php?t=2885 https://www.google.com/search?q=nas4...utf8+file+name |
norton ghost je odradio bez problema,
ali trebam jos prebacit fajlove ovako direktno sa win masina na taj servercic... probal sad direkt na serveru naprvit folder sa č ili ć, nula bodova, dok recimo folder šuma mogu napravit :D |
Pa zato jer š postoji a č ili ć ne u toj nekoj code page ...
|
Citiraj:
|
Probaj CP1250 ili ISO 8859-2 ako imaš mogućnost.
Jesi pogledao one linkove poviše ? |
Citiraj:
budem doma u miru malo jos pronjuskao...:kafa: |
Citiraj:
Navodno Synology tu puno bolje radi. Može li netko potvrditi? |
Citiraj:
Ali trebalo bi to raditi i preko WDa jer to Plex odradjuje. |
Citiraj:
Citiraj:
Na svim telkama u kuci sam slozio libreELEC i sve ide preko .nfs protokola kao podmazano sa DS210j |
Koristi netko QNAP TS-431P ? reviewe sam pročitao i zvuči ok pa bih još htio čuti iskustva iz prakse. Cijena im je jako pala u zadnje vrijeme, obzirom da su 4-bay.
|
Citiraj:
|
I kako ste rješavali to smrzavanje ?
O nofcima neću ali taj 431 je neki jadničak ARM dok je 453 ipak Celeron N3150 1.6 Ghz + proširiv ram :fiju: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:28. |