PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Policija, kazne, žalbe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162720)

fanATIk 31.12.2013. 15:15

Jedino ne kužim zašto policajca koji radi svoj posao nazivaš glupanom, a sebe ne, iako znaš da prilikom vožnje moraš imat vozačku, prometnu, tablice... :D
S drugim djelom tvog posta se potpuno slažem.

legija 31.12.2013. 15:54

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2519965)
Jedino ne kužim zašto policajca koji radi svoj posao nazivaš glupanom, a sebe ne, iako znaš da prilikom vožnje moraš imat vozačku, prometnu, tablice... :D
S drugim djelom tvog posta se potpuno slažem.

zato sta sam mu pricao da zivim 1 kilometar od toga. I da cu mu za 1 min donesti sve papire i sve sta treba. I nije htio. vidio je da sam sav od ulja i masti. A osobe necu ih imenovati ali nazvat cemo ih "osobe sa dobrim financijama" mogu radit sta ih volja i kako ih volja i nikome nista. To me jako smeta.Nije problem platit kaznu ako sam kriv i sa tim se slazem. Ali neka bude zakon za sve nas isti

Old Iggy 31.12.2013. 16:00

Citiraj:

Autor legija (Post 2519987)
Nije problem platit kaznu ako sam kriv i sa tim se slazem. Ali neka bude zakon za sve nas isti

Ako si kriv, a jesi, gdje je problem?
To što "neki ne plaćaju" je samo besmisleno kukanje.

legija 31.12.2013. 16:10

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2519995)
Ako si kriv, a jesi, gdje je problem?
To što "neki ne plaćaju" je samo besmisleno kukanje.

Pa ja nisam ni rekao da nisam kriv. Ali rodo moj 1 km od kuce. Niti sam divljao ni nista. Nego zbog gluposti mi izbije 900kn. Da je bio posten policajac pustio bi me da dodem do kuce i donesem mu svu potrebnu dokumentaciju.

Old Iggy 31.12.2013. 16:16

Citiraj:

Autor legija (Post 2520006)
Pa ja nisam ni rekao da nisam kriv. Ali rodo moj 1 km od kuce. Niti sam divljao ni nista. Nego zbog gluposti mi izbije 900kn. Da je bio posten policajac pustio bi me da dodem do kuce i donesem mu svu potrebnu dokumentaciju.

I? Zbog čega bi te pustio? Gdje je razlika između 1 i 1.000 km?

Brko 31.12.2013. 16:19

Citiraj:

Autor legija (Post 2520006)

Mog frenda su zaustavili na njegovom ulazu u dvorište. Tamo su stajali, a on je ovako i onako skretao unutra. Naduvao je 1,7 :D isto je bilo "pa ovdje živim, to je moja kuća, na mojoj ste zemlji" :D skoro mu je prošlo :D

legija 31.12.2013. 16:21

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2520013)
I? Zbog čega bi te pustio? Gdje je razlika između 1 i 1.000 km?

Zbog toga jer nisam napravio prekrsaj iz divljanja ili ostalih gluposti.Uglavnom ljudima se oprasta koji imaju po 2.0 alkohola i divljaju ko mulci a ovako nekog tko je stvarno zaboravio uzet dokumente takvima se pise.Nemoj se praviti lud kao da neznas

Old Iggy 31.12.2013. 16:25

Citiraj:

Autor legija (Post 2520017)
Zbog toga jer nisam napravio prekrsaj iz divljanja ili ostalih gluposti.Uglavnom ljudima se oprasta koji imaju po 2.0 alkohola i divljaju ko mulci a ovako nekog tko je stvarno zaboravio uzet dokumente takvima se pise.Nemoj se praviti lud kao da neznas

Je, i onda je svizac zamotao čokoladu.
U prosjeku imaš popriličan broj prekršaja za kratak vozački staž i to sve vlastitom krivnjom. I ne, ne znam taj problem - u preko 25 godina nisam nikad platio takve kazne, a i ukupno sam ih platio vjerojatno manje nego ti.

legija 31.12.2013. 16:27

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2520018)
Je, i onda je svizac zamotao čokoladu.
U prosjeku imaš popriličan broj prekršaja za kratak vozački staž i to sve vlastitom krivnjom. I ne, ne znam taj problem - u preko 25 godina nisam nikad platio takve kazne, a i ukupno sam ih platio vjerojatno manje nego ti.

bravo za tebe

Btw brko to je sasvim drugo. Alkohol je jedno a ovo je sasvim drugaciji prekrsaj

1v@n 31.12.2013. 17:11

Zašto bi tebi policajac vjerovao da ti imaš položen vozački, da je auto tvoj i da živiš tamo gdje živiš, ako nemaš nijedan dokument kojim bi to potvrdio?

I onda se još čudiš što te ne pusti da odeš doma po dokumente?
Na licu mjesta bi te trebao isključiti iz prometa, uz kaznu, jer si po zakonu jednak, primjerice, klincu od 16 godina koji je od starog posudio ključeve i odlučio se malo provozati.

legija 31.12.2013. 17:32

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2520039)
Zašto bi tebi policajac vjerovao da ti imaš položen vozački, da je auto tvoj i da živiš tamo gdje živiš, ako nemaš nijedan dokument kojim bi to potvrdio?

I onda se još čudiš što te ne pusti da odeš doma po dokumente?
Na licu mjesta bi te trebao isključiti iz prometa, uz kaznu, jer si po zakonu jednak, primjerice, klincu od 16 godina koji je od starog posudio ključeve i odlučio se malo provozati.

zasto sta zivim u gradu od 8000stanovnika i svatko svakog pozna..I jer me prije zaustavljao di sam imao sve dokumente?

vedran031 31.12.2013. 17:34

Citiraj:

Autor legija (Post 2520052)
zasto sta zivim u gradu od 8000stanovnika i svatko svakog pozna..I jer me prije zaustavljao di sam imao sve dokumente?

Reko si par postova gore da zelis da zakon bude za sve isti, ako neki klinjo koji vozi od starog auto bez dokumenata, zaustavi ga i odma kazna itd zasto bi tebe pusti da ides kuci po dokumente, jest da situacija nije ista ali, zakon je zakon

Onda cu se ja u osijeku vozat po centru i svaki put kad me policajac zaustavi reci joj zaboravio sam dokumente evo zivim bla bla 700m od stana skoknit cu po vozacku

Jbg razumijem te, zaboravio si dokumente i ti si samo covjek od krvi i mesa

1v@n 31.12.2013. 17:37

Ni meni nije jasno :D

Po tome onda ni u jednom takvom gradu "gdje svatko svakog zna" ne bi trebalo provoditi zakone. Ma i policiju bi trebalo skroz ukinuti :D

legija 31.12.2013. 17:54

Ja samo kazem da kada se nekima oprastaju kazne za alkohol imdivljanja ondabse i se moze i za ovo.ali nema veze kazne su placene i to gotovo

domis 31.12.2013. 17:59

shvaćam što želiš reći, ali boriš se s vjetrenjačama...isto kao i ja sa "shit happens" :)

vedran031 31.12.2013. 17:59

Citiraj:

Autor legija (Post 2520062)
Ja samo kazem da kada se nekima oprastaju kazne za alkohol imdivljanja ondabse i se moze i za ovo.ali nema veze kazne su placene i to gotovo

Pocni se druzit sa nekim iz politike ili lokalnim mocnikom :D

1v@n 31.12.2013. 18:28

To sve ide samo linijom manjeg otpora, kao probisvijeti u mom kvartu, a vjerujem da takvih ima jako jako puno.

Panjevi koji su teškom mukom završili (a dosta i nije) srednju, pa i osnovnu školu...sad su u mladeži jedne ili druge stranke, dobivaju lovu da rade što im se naredi, a za uzvrat im ovi rješavaju probleme sa zakonom.

Sinovi kvartovskih moćnika (jedna familija ima birc, druga birc i dućan) su masu puta uhvaćeni pijani za volanom auta do 3 puta jačih od dopuštenog, uvijek se izvukli, dok mali iz "obične" familije završi na par mjeseci zatvora jer je prodavao piratske igre :D

Pogledaš im fotke koje stavljaju na društvene mreže i možeš vidjet novčanice od 1000 kn na čelu, slikanje s moćnicima stranaka. No, bitno da hrpa ekipe koja završi FPZ, čuči na burzi. Kompetencija nije bitna.

panoramix 31.12.2013. 18:56

Citiraj:

Autor domis (Post 2520067)
shvaćam što želiš reći, ali boriš se s vjetrenjačama...isto kao i ja sa "shit happens" :)

I meni se dogodilo nešto slično kao i Legiji. Uhvatili me kilometar od doma da vozim prebrzo, nevezan a kod sebe zbog žurbe nisam imao ništa od dokumenata.
Nakon što su mene i vozilo provjerili pokušah zamoliti da za 7 minuta donesem sve potrebno uključivši i novac za kaznu.
Bijahu dobrohotni, kazniše me samo za pojas i pustili dalje.
Mislim da je i "Legijin" drot mogao malo fleksibilnije reagirati pa nešto sitno naplatiti.

Unatoč Iggijevom stručnom tumačenju da nema veze jel' 1 ili 100 km od doma ne bi se baš kod benignih prekršaja trebalo držati zakona k'o pijan plota kao što svojedobno reče jedan velikan s ovih prostora. :goood:

d0magoj_OS 31.12.2013. 19:08

gle daleko od toga da je policija pametna..da su pametni nebih ove teme ni postojalo...iskreno 99,99% policije su umišljeni kreteni kojima treba uzeti značku nabiti u guzicu i ostaviti da vise sa grane kao primjer drugima...ali po pitanju kazni za alkohol mislim da kazne trebaju biti oduzimanje auta doživotno kao i vozačke... nemojte me krivo shvatiti mrzim policiju gade mi se...[ primjer čisto zašto ih mrzim :) ] ali pijane osobe za volanom policija treba dati mu toliku kaznu da je prisiljen taj auto prodati...

listerstorm 31.12.2013. 19:13

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2520088)
ne bi se baš kod benignih prekršaja trebalo držati zakona k'o pijan plota kao što svojedobno reče jedan velikan s ovih prostora. :goood:

Stavi velikan u navodnike. :D

To je zločinačko smeće svojedobno izjavilo da će prije Sava poteći uzvodno nego hrvati imati samostalnost. Kad je smeće odapelo, moji su nazdravljali.

fanATIk 31.12.2013. 20:07

Citiraj:

Autor d0magoj_OS (Post 2520097)
gle daleko od toga da je policija pametna..da su pametni nebih ove teme ni postojalo...iskreno 99,99% policije su umišljeni kreteni kojima treba uzeti značku nabiti u guzicu i ostaviti da vise sa grane kao primjer drugima...ali po pitanju kazni za alkohol mislim da kazne trebaju biti oduzimanje auta doživotno kao i vozačke... nemojte me krivo shvatiti mrzim policiju gade mi se...[ primjer čisto zašto ih mrzim :) ] ali pijane osobe za volanom policija treba dati mu toliku kaznu da je prisiljen taj auto prodati...

Fakat ne znam što bi ti reko. Jel imaš problema sa zakonom da ovakve degutantne postove stavljaš? Ne kužim, kak ja ne mrzim nikoga? Poštujem zakone i nikad problema s njima. Zbog čega bi mrzio nekog jer radi svoj posao? Uostalom, ima i zaposlenika MUP-a ovdje na forumu tak da ono...
Svi bi mi htjeli da nam je država divna i krasna, da sve funkcionira po PS-u, da nema mita i korupcije te da to policija sve lijepo sankcionira. Al kad nas murija zaustavi, svi bi htjeli probat uvalit istima 200 kn i da niš ne pišu. Licemjerje, šta drugo.

legija 31.12.2013. 20:16

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2520116)
Fakat ne znam što bi ti reko. Jel imaš problema sa zakonom da ovakve degutantne postove stavljaš? Ne kužim, kak ja ne mrzim nikoga? Poštujem zakone i nikad problema s njima. Zbog čega bi mrzio nekog jer radi svoj posao? Uostalom, ima i zaposlenika MUP-a ovdje na forumu tak da ono...
Svi bi mi htjeli da nam je država divna i krasna, da sve funkcionira po PS-u, da nema mita i korupcije te da to policija sve lijepo sankcionira. Al kad nas murija zaustavi, svi bi htjeli probat uvalit istima 200 kn i da niš ne pišu. Licemjerje, šta drugo.

E vjeruj da to nisam nikada napravio niti mi je palo na pamet ic mu dati lovu.niti sam ikada pisao zalbu.ali ti mene stavljas u hrpu sa ovima koji vozemu alkoholiziranom stanju.e ako se takvima moze oprostit moglo se i meni.o tome ti govorim.samo me boli k makar platil 5000kn jos kazni ali se nikada necu nekome zavlacit u guzu.a jos da nepricam o mladim policajcima.sada kad su nabili kapu na glavu kao da je postao papa.niti se zna ponasat sa ljidima ni nista

fanATIk 31.12.2013. 20:42

Nisam quotao tebe. Možda nisam trebao napisat "Svi bi mi htjeli...", al mislio sam onak, u globalu, na nikog posebno, više na način na koji nam društvo funkcionira. Od ženine sestre muž je švicarac i njemu je nepojmljivo da se kod nas može ubacit 200 kn u vozačku, znaš na što mislim. Oni jednostavno razmišljaju drugačije od nas.
Al opet, buniš se što te stavljam u istu kategoriju a s druge strane veliš da ti se moglo oprostit? Da, mogao je, al onda taj čovjek ne obavlja svoj posao kak spada nego ofrlje. I ti ne vidiš problem u sebi koji višestruko ponavlja istu grešku i ne nosiš dokumente sa sobom nego u njemu koji radi svoj posao. Njemu je posao da piše kazne, sviđalo se to tebi ili ne.

legija 31.12.2013. 21:13

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2520125)
Nisam quotao tebe. Možda nisam trebao napisat "Svi bi mi htjeli...", al mislio sam onak, u globalu, na nikog posebno, više na način na koji nam društvo funkcionira. Od ženine sestre muž je švicarac i njemu je nepojmljivo da se kod nas može ubacit 200 kn u vozačku, znaš na što mislim. Oni jednostavno razmišljaju drugačije od nas.
Al opet, buniš se što te stavljam u istu kategoriju a s druge strane veliš da ti se moglo oprostit? Da, mogao je, al onda taj čovjek ne obavlja svoj posao kak spada nego ofrlje. I ti ne vidiš problem u sebi koji višestruko ponavlja istu grešku i ne nosiš dokumente sa sobom nego u njemu koji radi svoj posao. Njemu je posao da piše kazne, sviđalo se to tebi ili ne.

ali zasto ta ista osoba nepise svima kazne?:fiju:

Edit;evo sada bas idem do punice i stanem tocit gorivo.2policajca u skodi kroz bezinsku prolaze kroz krivi smijer.normalno izlazi van kao heroj i meni vrag neda mira i odmah mu komentiram da kako moze u krivi smijer.njegov odgovor na to mili sta vidis nevidis.odgovaram mu na to da a sta da sam ja prosao meni bi pisali kaznu.samo je rekao reci cu kolegi pa cu mu napisat.hebo te zakon.fuj.i onda mi ti kazes da su oni u pravu

alengrosevic 31.12.2013. 22:04

Citiraj:

Autor legija (Post 2520134)
ali zasto ta ista osoba nepise svima kazne?:fiju:

Edit;evo sada bas idem do punice i stanem tocit gorivo.2policajca u skodi kroz bezinsku prolaze kroz krivi smijer.normalno izlazi van kao heroj i meni vrag neda mira i odmah mu komentiram da kako moze u krivi smijer.njegov odgovor na to mili sta vidis nevidis.odgovaram mu na to da a sta da sam ja prosao meni bi pisali kaznu.samo je rekao reci cu kolegi pa cu mu napisat.hebo te zakon.fuj.i onda mi ti kazes da su oni u pravu

izvadis mobitel/kameru, snimiš ih i fino daš u novine. Samo snimi dobro regu. 24 sata i slične žute tiskovine će to drage volje objaviti, a onda će isti ti "heroji" dobit po prstima, suspenzija itd.

No bilo kako bilo i tvoja loša iskustva s policijom. U 20 godina vozačkog staža, zaustavili su me 10-15 puta(vozima zaista puno, ali i pazim kako vozim, uvijek po propisima), od toga sam u prekršaju bio 3-4 puta i svaki put sam pristojno s njima komunicirao, smireno sve objasnio i uvijek su mi dali nižu kaznu od one koju sam trebao dobiti (npr. vozio sam 74 gdje je dozvoljeno 60, nisam vidio znak, i napisao mi je policajac najnižu moguću kaznu. Znao sam da sam zasro i da ću morati platiti, te sam pristojnim razgovorom uspio naći zajednički jezik, da napišu najnižu moguću kaznu. Mislim da mi je pisao za pojas, nekih 300 kn).
Tako da pamet u glavu, ako te zaustave pristojno s njima komuniciraj i sve će biti najbolje za tebe. U suprotnom možeš samo nahebat. S rogatim se nemoj bosti ako nemaš dobro zaleđe (ili kameru :) ).

legija 31.12.2013. 22:13

A gle sa tim mi se neda zaje jer ce me onda bas hvatat i jebat za nista.uglavnom imam rod u policiji skoro je na vrhu mupa.a nikada ga nebi nazvao za kaznu ili slicno

rodney 01.01.2014. 15:53

Citiraj:

Autor legija (Post 2519907)

I kada vidim mulce da se zale na kaznu a dobili su je jer su bili pijani i slicno ja bi mu nabio 5x takvu kaznu i da ponovno polaze. Pa neka se vise nauce.

Svatko se može zajebat, svakome se, pijanom i trijeznom, može dogodit da ubije. Ali isto tako, problem je u ponavljanju. Ti bi slao na goli otok, a 3-4
puta si dobio po repu za istu stvar. Koliko još puta treba, da paziš jel imaš
dokumente?

legija 01.01.2014. 15:58

a gle svaki put kad mi se to dogodi bas nemam novcanik. I to mi se desilo 3 puta. A inace ga uvijek nosim i uvik mi je u hlacama. valjda takva sudbina da mi mora izbit pare:D

ONeill 01.01.2014. 20:29

Bit ću iskren pa reći da mi je zapravo drago da si tako zaboravan, jer bolje da ti uplaćuješ u državni proračun nego ja :)

Necto 02.01.2014. 12:43

Bezveze ste napali legiju a bez problema mu je svaki put policajac mogao izreći samo usmeno upozorenje.

Citiraj:

Temeljem članka 245. stavaka 6. i 7. Prekršajnog zakona (NN br. 107/07) i Pravilnika o izdavanju pisanog ili izricanju usmenog upozorenja (NN br. 25/08 i 50/09) policija može umjesto novčane kazne, počinitelju prekršaja izdati pisano ili izreći usmeno upozorenje kada tijekom obavljanja poslova nadzora prometa utvrdi da je počinjen prekršaj, za koji je propisana samo novčana kazna do 1.000,00 kuna, koji je osobito lake naravi i da počinitelj nije prije činio slične prekršaje. Pod pojmom prekršaja osobito lake naravi smatraju se prekršaji kojima nije izazvana opasnost niti je nastala šteta za druge osobe. Isto tako, pod pojmom sličnih prekršaja smatra se činjenica da počinitelj prekršaja nije u posljednjih 12 mjeseci evidentiran da je počinio prekršaj iz istog propisa za koji mu je pravomoćno određena prekršajnopravna sankcija.

Pitanje je samo dobre volje; to je druga stvar što su +70% policajaca neinteligentni ego-tripperi ...
Prije nego netko krene napadati taj postotak, računajte da nam je pola nacije glupo ko ponoć, i vjerovatno 30% uživa gledati sumrak sagu, šta je dokaz sam po sebi.
Tako da ne mora biti čudno što u policijskim redovima ima popriličan broj idiota, a tek ukidanje akademije i uvođenje tečajeva :D, i onda ekipa još i uz tečajeve upada preko veze :fiju: GG.
Ukinuli i srednju policijsku školu i evo kažu da budući policajci neće morati imati položenu B kategoriju.
:lol2:

Old Iggy 02.01.2014. 12:48

Citiraj:

Autor Necto (Post 2520565)
Bezveze ste napali legiju a bez problema mu je svaki put policajac mogao izreći samo usmeno upozorenje.

To može napraviti za apsolutno svaki prekršaj. Čak i više, mahnuti kažiprstom i reći "no-no".

Citiraj:

Pitanje je samo dobre volje; to je druga stvar što su +70% policajaca neinteligentni ego-tripperi ...
Prije nego netko krene napadati taj postotak, računajte da nam je pola nacije glupo ko ponoć, i vjerovatno 30% uživa gledati sumrak sagu, šta je dokaz sam po sebi.
Tako da ne mora biti čudno što u policijskim redovima ima popriličan broj idiota, a tek ukidanje akademije i uvođenje tečajeva :D, i onda ekipa još i uz tečajeve upada preko veze :fiju: GG.
Ukinuli i srednju policijsku školu i evo kažu da budući policajci neće morati imati položenu B kategoriju.
:lol2:

Gluposti...

domis 02.01.2014. 13:01

Citiraj:

računajte da nam je pola nacije glupo ko ponoć

gle optimista :D

-POP- 21.01.2014. 11:28

Je li moguće skidanje C kategorije ako je napravljen prekršaj sa oduzimanjem vozačke, znači da mi B ostane. Ne znam kakva je praksa danas s tim.

lowrider 21.01.2014. 11:57

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2532342)
Je li moguće skidanje C kategorije ako je napravljen prekršaj sa oduzimanjem vozačke, znači da mi B ostane. Ne znam kakva je praksa danas s tim.

Naravno.
Oduzimanje ide one kategorije s kojom je počinjen prekršaj za oduzimanje vozačke

-POP- 21.01.2014. 11:58

Napravljen je sa B kategorijom.

lowrider 21.01.2014. 12:14

Znači nesmiješ voziti aute, al možeš kamione i motocikle.
Al tek kad dobiješ rješenje

-POP- 21.01.2014. 12:19

Ja bih da mi skinu C, ostane B,
ali svakako ide prigovor sa olakotnim okolnostima

Momir 21.01.2014. 12:53

E POP-e, sta si sad uradio :D

lowrider 23.01.2014. 12:04

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2532382)

To ne može.

Brko 23.01.2014. 23:19

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2532382)
ali svakako ide prigovor sa olakotnim okolnostima

Ne može. U familiji imam slučaj. Pa se po malog išlo u vrtić sa iveco hladnjačom :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33.