![]() |
Svima unaprijed hvala na pmoći, no windows 7 leti dolje sa diska, ide format i na njegovo mjesto xp 64 bit. Nemam se vremena zaj******i cijeli tjedan sa windowsima i natjerati ih da rade.
|
Imam zanimljiv problemčić sa w7-icom, naime ne radi mi volume control, znači uopće ne smanjuje zvuk. Inače zvučnici su mi spojeni na zvučnu Terratec Aueron 5.1, tak da meni smrdi da se nešto zbrkalo s driverima. Kaj vi velite?
|
Greškom sam deinstalirao gedget rss headlines. Mogu li ga nekak vratiti, ili gdje isti mogu skinuti ? probao sam pod windows 7 g galery ali ga tamo nema....
|
@lolofuxy
Jel ti u servisima uključen HID service? (human input device) |
Ne znam.Gdje mogu vidit to i uključit ?
|
pogledaj u programu preko kojeg pustas koji ti je izlaz namjesten (zvuka)...npr.
VLC < Optika Windows po defaultu namjesten na neki drugi izlaz (speaker) pa kad stisavas on stisava zapravo windows (speaker) a ne optiku Nadam se da si skontao :D |
@kasko je uključen je, isključio sam ga i probao stišat i ništa ista stvar
@fre@k sluša se mjuza u AIMP-u 3, a zvuk se jedino neće stišat u volume controlu od windowsa, a u programima tipa Bs player, aimp 3 mogu normalno stišavat muziku i filmove. Ma nije to tolki problem već ću nešto sredit, to je mala sitnica, zanemarit ću ju zasad jer mi se neda zezat s tim trenutno. Mislio sam ako neko zna ovak nabrzaka, al nema veze, hvala na pomoći. edit: evo ništa posebno, potvrđena sumnja s početka reinstalirao drivere i sve radi opet normalno. |
Windows 7 instalacija problem
Poštovanje.Pokušavam na novo složenom kompu instalirat win 7 64 bit.Nakon 5 min instalacije piše "A required CD/DVD device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVDm or USB flash drive, please insert it now. Note. If the windows installation media is in the drive, you can safely remove it for this step." Drivere nemogu nigdje naći.Što mi je činiti.Hvala
|
imam problem koji mi se danas pojavio s windows updateom (win7) znaci stisnem install updates , i on napravi preparing to install i samo izade iz update , bez da napravi update ..
|
Citiraj:
|
a dali se možda nekome pojavio sljedeći Win7 simptom :
nakon x vremena , komp se digne iz standby-a i dešava se : random ne radi ili tipkovnica ili miš?! ne uvjek,ali recimo 3 od 10 puta. komp mi je podešen da ide u standby nakon 10 min. neovisno u koji usb port na ploči bili uštekani... napravio reinstal drivera za periferiju, reinstal čipseta ,maknuo u Device manageru da gasi usb portove u standby modu , u Win perf. managmentu isto ugašen Selective suspend. napomena, dešava se samo sa tipkovnicom i mišem (zasada), dok recimo usb stick/drive ili wifi radi normalno... pomaže jedino ili restart ili da ponovo uštekam, što mi je patnja :) a ne radi mi se reinstall Win ,pogotovo ako ne pomogne... po kompu nije ništa prčkano,osim navedenoga, sumnjam na Win Update... pošto to radi automatski. |
Kod cure na laptopu se to desava da kad se napravi "close lid" i ponovo ga se pokrene (otvori) onda Touchpad nesljaka. Dok je kod mene doma samo s USB Misem ova stvar. Stisnem da ode ponovo u stand by i ponovo ga upalim pa sve sljaka. zasto je to tako nisam ni trazio ali vec neko vrijeme se desava
|
meni ne pomaže ni da ode ponovo u standby.
još mi je donakle lako ako se radi o mišu, reciever mi je blizu pa ga samo uštekam ponovo al mi je muka za tipkovnicu... i da stvar bude gora, ak ga "zbudim" sa tipkovnicom onda ona ne radi :/ ,isto to vrijedi i za miša... guuglanje nije pomoglo skoro nikaj,jer koliko vidim većini je pomoglo podešavanje power managmenta u Device manageru ,al eto meni ćorak:) |
Citiraj:
|
znaci imam problem sto mi se nece updateati ovaj
|
Desni klik na njega-->hide update i nastavi dalje.
|
i ja sam mislio da ce tako zavrsit :) :fala:
|
E ovako. Trebam instalirati win7 na laptop HP 530. Dakle, treba napravit format c i instalirat win ali nikako ne uspjevam bootat cd/usb.
Odem u BIOS isključim native mod, stavim cd rom kao prvi boot uređaj i ništa se ne događa, samo boota windowse koji već jesu na laptopu. Pokušao sam napravit boot preko USB sticka ali kod njega stoji kad dođe do onog dijela kad treba nešto pristisnuti da počne bottat. Samo treperi ona crtica. Ja više nemam ideja, a vi? |
Citiraj:
|
Jesi siguran da ti je medij dobar?
|
Druge particije nema, samo C.
Medij je 100% dobar jer je nedavno spržen (cca mjesec dana) i od tad je na nekoliko kompova normalno bootao. Baš je neki problem s bootanjem jer i da medij nije dobar, bootalo bi sa USB-a. |
Pokreni instalaciju iz windowsa i tokom instalacije formatiras c particiju.
|
pokušao sam, ali neće ni tako jer mi izbaci grešku kao da se windowsi ne mogu instalirat (ne sjećam se točne poruke). . . .
a koliko se sjećam, tako se ne može disk formatirat jer već prebaci datoteke na disk pa onda samo restarta komp i nastavi instalaciju bez boota. |
Citiraj:
hint: Instalacija operativnog sustava sa USB-a |
Pokušao sam sa programom Win to flash, ali budem i s ovime.
|
Imam jedno pitanje, koje je možda glupo, ali kad sam se zadnji put tim bavio, bilo je davno i sjećam se nekih problema.
Dakle, nabavljam novi PC za ured, koji će zamjeniti starog koji vrti Win Me i to računalo će vjerojatno "u penziju". Ostala dva računala su na Win XP, od toga je jedno radno, drugo backup. Taj komp s Win Me služi kao "server" s podacima za ostale kompove. Dakle, sad je c: disk na tom kompu sharan i ostali kompovi pristupaju njemu, učitavaju i spremaju datoteke bez problema. Na novom kompu će biti Win 7 Home Premium x64 (ili Prof/nije odlučeno def.) i na njemu također treba biti sharan C: ili D: disk i svaki komp iz mreže treba pristupiti njemu, učitati i zapisati datoteke bez ikakvog trzanja i pitanja za šifre i sl. Može li se to namjestiti u Win 7 tako bez problema? Ja sam namjerno kod sebe na laptopu složio sa šiframa i svim da samo ja mogu pristupit, pa mi se sad neda sve raskapat da to probam, ali se sjećam da je davno win xp komp tražio login na laptop sa sedmicom iako nije bilo tako namješteno. Hvala |
Networking and sharing Center > Change Advanced Sharing Settings > Public/Home/Work > Password Protect Sharing > " Turn OFF Password Protect Sharing"
|
I to je to? Još kod sharanja stavim Full permissions na "Everyone" i gotovo? :)
Thx ;) |
gasi se laptop
Inastalirana sedmica na hp laptopu i laptop se gasi nakon nekih 40 minuta. Treba negdje podesiti da se ne gasi (kao kod xp-a screen saver). Ne mogu pronaći gdje to. Inače sedmica je ultimate, aktivirana i OK. ????? Gdje je to?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nakon muke sa instaliranjem win 7, neprikazuje mi se HDD od 385 GB nego onaj koji sam podijelio od 100 GB, jel ja sad tream opet reinstalirati win 7 pa ostaviti a ne dijeliti il?
|
windows key (win tipka) + R > otvorit ce se run > ukucaj diskmgmt.msc > i vidi di ti je ostatak Hard Disk-a i formatiraj ga
|
Uspio, hvala puno :)
|
E pozdrav ekipa.
Znači nedavno sam kupio 2GB za svoj komp (imao sam 2GB i dodao još 2, znači sad imam 4GB) I sad, sve to radi, nego me čudi ovo: piše da je samo 3.43 gige usable? Šta to znači, gdje je onih ostalih 670 megabajta od tih rama? imam windows 7 x64 verziju pa neznam šta je. TAKOĐER SAM PROVJERIO moju matičnu i podržava do 8gb rama! (asrock g31m-s r2.0) http://oi40.tinypic.com/1z4lg1j.jpg http://tinypic.com/view.php?pic=287ek9u&s=5 ! EDIT: Gledam preko aide, pokazuje da postoji samo 3500 i nesto. čudi me i to malo. evo stavit ću vam verziju biosa i sve to. http://oi43.tinypic.com/e5fnf7.jpg http://oi42.tinypic.com/2hnnk91.jpg (za gornju sliku vrijedi ovaj tekst) ŠTA se tiče drugog keksa odnosno 2 djela rama, memory timing je isti ko i na prvome (crucialu). http://oi40.tinypic.com/34ewy1c.jpg |
Intel® Graphics Media Accelerator 3100
popapala ti integrirana grafika samo ju izgasi u BIOS-u i to je to |
Citiraj:
Hvala na odgovoru! :lol2: edit kako mislis integrirana graficka, znam da postoji ali ne trosi ona? |
pa cim ti ukljucis integrusu, ona mora povuc nesto memorije da radi...a ti mozes odredit koliko memorije ce pojest :D
|
Znaći još jedan problem, kad skinem nešto u C: disk Kaspersky mi javi da je sigurno ili nije, a kad skinem nešto u A: disk uopće ne skenira, a tamo mi većinu stvari ide? Malo sam pretraživao i ništa, sad neznam jel to do Kasperskija ili w7, iako uvijek skeniram posebno sa 2 antivirusa izgubio bi manje vremena da odmah to on automatski čim se nešto počne skidat skenira. Zna neko u čemu je problem?
|
windows 7 install error 0x80070570
Proba sam windows 7 isntalirat ali mi izbaci windows 7 install error 0x80070570 ja pomislim a u kurac cd mi neradi isfrizan idem kod prijatelja po njegov isti problem gledan sta je wtf instaliram xp i sve radi sada neznan do cega je neki pisu da je o ramu ali ja nemislim jer kako je xp uspija dignit a 7 nemoze Dali mi ko moze pomoc ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:56. |