![]() |
one s je vec vani neko duze vrijeme ali cijena mu je paprena(4500 slobodan, 3000+ oglasnik), ako ti nije puno hitno pricekaj da izadje novi iphone i konkurencije, jer bi ona trebala past cijena svim mobitelima,zbog puno razloga, pa tako i njemu
|
Citiraj:
Usporedi sam oba moba i odluci, ne triba ti nikakvo predznanje, zdrava logika je dovoljna za pametnu odluku... LINK Citiraj:
Rabljeni SGSII ili Galaxy Nexus ne dolaze u obzir? Imas ih po oglasu za 2200+ kn sa vazecom garancijom (pod tim mislim na 1god+).. |
Senzacija i evo su isti mob.. evo ima 3D kameru, senzacija 8mpx.. Evo u plastičnom kucistu, senzacija u aluminiju. Senzacija prva dobiva update androida, a Evo ima cca 250rama više.. Radije pricekaj one s..
|
..mislim da ću tako i napravit ;) sačekat do jeseni pa uzet 'one s' i miran ...
ok, Hvala.. senzaciju sam spomenia samo radi alu kućišta i kamere od 8mpx!. što me u neku ruku privuklo jer sam koristia godinu dana HD2, pps:jel ko šta čuo o ovom modelu Huawei-a (Huawei Ascend D Quad )1.5GHz quad-core Android 4.0 http://www.bug.hr/vijesti/isprobali-...ad/114380.aspx da će cijenom pomest konkurenciju... |
Pitanje kad će Huawei doći kod nas. Ovih dana sam negdje kod nas (čini mi se u rubrici Tehnoklik na www.net.hr) čitao recenziju slabijeg Huaweia Ascend P1. Čini se ok, ali je cijena i datum dolaska kod nas nepoznat.
|
Citiraj:
Jedino me "frka" koliko je pouzdan Huawei? Pardon, mob je ugl za surfanje, facebook, poruke Xperia mi se čini više "future proof" ali ekran mi se čini nekako preuzak, nespretan za tipkanje |
koji rabljeni android (s garancijom) do 1400 kuna? volio bih veliki ekran (4"+), da ima dobru kameru, te da ima dobar support za nadogradnje. Da li bi Xperia Arc S bio dobar izbor?
|
Ako ga možeš nabaviti za te pare, uzmi. Imaš veliki ok ekran, ima dobru kameru te ima dobar support(ICS službeni mu je npr izašao prije 2 mjeseca, prije nego nekim ostalim "poznatijim" uređajima), samo što neće dobiti oficijalni JB. Ali mob na GB-u(da Gingerbreadu) letii i stvarno nema potrebe za ičim drugim, ili staviš neki modani ICS.
|
Arc S ima ICS 4.0.4 i dalje više neće ništa dobivati. Ekran je odličan, GB i ICS stock su natrpani programima i baš da lete na stock-u, teško. Tek na modanom stock ICS-u se može reći da mob leti, iako opet nije to kao dvojezgreni mobiteli sa 768+MB RAM-a.
Kamera je ok. Meni iskreno nakon Iphone 4S svaka kamera na Androidu lošija. Kad se sjetim da sam na Iphone-u rokao slike jednom rukom dok sam se vozio po grbavom terenu i da je od 200 fotki valjda na samo dvije bilo blura. A kod Androida pa i Sony-a nema šanse kresnuti fotku u pokretu, ruka mora biti maksimalno mirna. Plus, kamera na ICS-u je dosta lošija od one na GB-u i smislu opcija (nema panorama, nema macro opcije nego se sve ostavlja automatici). Ali ako se može naći za 1400kn, onda je to super mob za tu lovu. |
Jel ima uopce koji mob do recimo 1500 kn a da ima stvarno dobru kameru, s bljeskalicom? Trenutno imam huawei u8650, odlican mob osim kamere...
|
Citiraj:
|
nokia n8, nećeš naći bolju kameru uopće, bez obzira na pare.
|
Help pls
Dvoumim se izmedju Samsung S Advance i Htc Sensationa (cijena je ista, oko 2000 kn). Samsung ima bolji ekran ali Htc iako je stariji model godinu dana ima Android 4.0, bolju kameru. Any advice ?
|
Citiraj:
Mobitel košta 995 kuna a izvrstan je, android je, ima kameru 5.0 sa bljeskalicom, ima prednju kameru (VGA), Wi-Fi,Wi-Fi, HotSpot, ekran 4".. uglavnom mobitel je izvrstan za svoju cijenu :D |
Citiraj:
a u Jutarnjem rekose da prodaja krece ovaj tjedan edit: sestra traži neki smartphone s (qwerty) tipkovnicom (nije skroz nužno da je slideout) vjerujem do 200€ zadnje čega se ja sjećam da je bilo aktualno je SE xperia mini pro, otad nisam u toku no mislim da je on malo zaostao što se tiče HW a i SW? znate li za nešto novije? tnx |
cisto da informiram, cura se odlucila dodat jos koju kunu i uzet xperiu x10 za 1200, koja ima pristojnu kameru a mobitel je vrlo dobar, nije top notch android al je u svoje vrime bia flagship tako da :D
|
Citiraj:
Nije novije ali je qwerty i android. Nije neki strasan mob ali odradjuje posao.. Po meni bez obzira sto je stariji model,xperia mini pro je bolji. Ne xperia x10 mini pro,nego bas xperia mini pro. eventualno mozda ako nadje Desire Z |
Citiraj:
|
Bolje pricekati da izadu nove xperie. Na gsm arena pise da ce xperia j biti oko 160 eur. Vjerojatno će doći do malog pada sadašnjih xperia tipa U...
|
Uh, nisam baš čitao thread, ispričavam se, ali ako netko zna, novi-polovni nije bitno.. najjeftiniji mob koji podržava whatssup, viber ili skype? Ubiše me ovi iz Vipa, skupe poruke, pa da curi uzmem nešto.. Hvala..
|
jel se isplati mijenjati Huawei U8650 za Iphone 3?
|
ne...
|
Evo gledam malo mobitele i rang cijena mi je oko 1000kn gore dolje 100 200kn. Njuškalo style. Nisam zahtjevan korisnik pozivi, poruke ostalo sve mi je na tabu,ali prosurfat kad zatreba, da ima par gb za poslušat neš, mjesta mi netreba mnogo,da glatko ide, igre ništa sve ostalo nebitno, ono neki standard i da napokon imam nekakav mob koji na nešto liči.
Uvijek sam bio od onih koji su imali šugav mobitel ali sam skužio da mi i netreba za ništa osim poziva i poruka pa me nije bilo briga (Živjela nokia 3310, imam jednu mrtvu doma nikako da ju bacim:) ). Pročitao sam zadnjih 10ak stranica threada. U tu cijenu koliko sam našo spadaju galaxy si9000,xperia x10,xperia neo mislim da se da nač također za tu cifru iako stotku gore ako ne preskačem, Iphone 3gs (dobar...),neki malo stariji htc desire (nekako me se nisu dojmili ti htc). Ovako nekim redom bi ih ja i poredao po preferenciji.Ako imate kakav savjet koji uzet, kako ovaj niz preuredit ili neki mob dodat bio bi zahvalan... ako ne idem u potragu za nekim očuvanim galaxy s i9000, ako nenađem idem dalje po redu pa koji dobar naleti kupujem! |
Od svega toga i ja bi gledao Galaxy S ili iPhone 3GS. Galaxy S u dobrom stanju (možda čak i sa par mj. garancije) nađeš za 1200 kuna bez problema. 3GS malo teže, nekako te iPhone raubaju ljudi, za one u dobrom stanju traže nerealne cifre i rijetko da koji još ima garanciju. Desire isto nije loš mobitel kad ga primiš u ruku, stvarno kvalitetan ali ima premalo interne memorije za aplikacije, što bi mogao bit problem.
|
3gs istina večina ima neke ogrebotine ali cijene nisu tako visoke evo novi ono 2-3 mjeseca 1500kn a ostalo je od 900 pa do 1500 ali sve oko 1000 večinom (i da nijedan nema garanciju ako nije baš novo kupljen). Galaxy S je čak i skuplja na njuškalu od 3gsa!
Gledao sam spec i ovaj x 10 nije ništa gori od Sa! Zašto ne on ? nevidim razliku baš. |
Zbog RAM-a i loseg softvera...
|
Ja sam napikirao S2 kupit, preko oglasnika sad ima jedan oglas na njškalu S2 pod garancijom nepiše koliko javio sam se na mail i kaže osoba da je prdano sve Oo, ali ako sam ozbiljan kupac da se može nabavit još. 2200kn sad koliko je sumnjivo neznam!
Ako ima netko skype i par min vremen da je upoznat sa cjenama i na što pazit pri kupnji da popričamo. |
Gledam i ja sad malo kaj bu palo za rojsni dan....odustao sam od triper "ocu bit poseban" kombinacija sa N9(tam vise stvari neradi neg kaj radi) te se odlučio ostat na Androidu.
U cijenovni rang do 300€ mi spadaju Sony Xperia P i Galaxy Nexus i9250 te se dvoumim između ta dva. Nešto mi je mala kamera na ovom Nexusu mada vele da nije loša po vanka...a i plaši me 4.6 inča te dal bu to stalo u prednji džep pederuše :) Ako ima ko kaj drugo za preporučit....slobodno |
Ma galaxy nexus, bez razmišljanja. Čisti google phone bez nepotrebnih điđa miđa, i koliko pratim odlična zajednica na xda.
|
Da,to sam htio pitat,kaje sa tim bootloaderima na Xperijama? Lutrija ili se točno zna koji su otključani i koji ne..... Nexus me još jeftinije ispade,cca 260-270€
|
Pozdrav svima.
Evo pročitao sam zadnjih 10 stranica thread-a pa sam htio zamoliti za rezime. Trebao bi mi Android mobitel za pozive, SMS, IM (npr skype, gtalk), surfanje, organizator, dokumente (pretpostavljam neka konverzija iz microsoft word-a i excel-a), i neke sitne aplikacije (kao prognoza vremena) Ujedno bih ga povremeno koristio za GPS, slikanje i za samostalno programirane aplikacije. Muzika i filmovi mi nisu potrebni na mobitelu. Cilj je potrošiti oko 1000kn preko ugovora u VIP-u, u tu grupu spadaju Samsung Samsung Galaxy Ace S5830I i HTC DESIRE C. više mi se sviđa HTC jer ima Android ICS, veću unutarnju memoriju i manjih je dimenzija uz istu rezoluciju, dok SG ace ima stariju verziju OS-a (ne znam da li se on može nadograditi da garancija još vrijedi?). Problem kod njega je što se ove početne tipke (shortcut-i) ne mogu postaviti po želji već moraju biti ove koje su postavljene na početku. Postoji li način da se to promjeni? Super mi je kod SG Ace-a što je puno popularniji, ima jaču bateriju, brži CPU i čini mi se nekako custom-obilniji. U tu grupu još spadaju nedavno došli Xperia Tipo i Huawei Ascend Y200, ali zanimljivo mi je što oni uz isti tip ugovora koštaju samo trećinu cijene ovih gore mobitela??:wtf2: Koliko sam ćuo na xperiji je baterija problem. To odgovara i specifikacijama, ali baš da je toliko jeftin zbog baterije? |
Galaxy Ace i Huawei Ascend zaobiđi zbog premalo RAM-a i premalo unutarnje memorije. Tipo ima manji zaslon ali inače je super mobitel po omjeru specke/cijena, Desire C je ok za te pare ali ima sporiji procesor.
Ja bi išao ili na Tipo ako možeš pregrmit 3.2 inčni ekran (probaj tipkat pa vidi jel ti to dovoljan zaslon) ili najbolje na Desire C. |
Evo nakon plače i par dana surfanja pao sam na dilemu iphona 3gs 16/32 koji mi se kreču oko 1000 kuna i samsung i9000 koji je za 200 kuna skupnji na njuškalu iako ljudi nabiju i više cijenu ali tako se da nač. Izbacio sam sve ove minije, xperie, lumie, tipo i ostale u tom rangu ,neznam nijedan nije nekako....ako ima koji da se posebno ističe recite (@tutix pogledao prijateljev i dobar je ali nije mi sjeo).
Neželim pokrenuti neku temu nego jednostavno dali se isplati potrošit još tih 200 kn i uzet i9000 over 3gsa ili može neka referenca za link usporedbe, ne usporedbe specifikacije jer oba su mi po njima zadovoljavajuča, više app fluidnost podrška i ostale zezancije. Kako mi je prvi smart namjera mi je duboko se zbližit s njegovim načinom rada tako da se nadam da če izdržat 2 mjeseca ako to izdrži onda je siguran dalje :D |
Svaki od njih ima svojih prednosti i mana. Kod iP treba ti ono g**no od iTunesa za bukvalno svaki d*ek, dok kod Androida većinom radiš po sistemu copy/paste. i9000 je hardverski jači, a ima i brojniju zajednicu tako da gore možeš staviti drugi ROM pomoću kojeg će mob raditi još brže, trošiti manje bateriju i imati najnoviju verziju OS-a (ICS službeno nije podržan, ali ima brdo ICS ROM-ova).
Moj glas za Samija. |
također se slažem s kokonutom :)
|
Eh krenuo ja u zvanje i prva dva moja oglasa koja sam napikirao sa 1200 kn koji su mi blizu da se nemora slat poštom... jedan prodan prije 15 min drugi jučer :(
Brzo nestaju ti i9000 Edit: nevjerovatno danas opet isto, jedan odustao od prodaje uopče, drugi reko čujemo se sutra i onda nazvao i izrazio mi saučešče... ah |
Pa se ti dvoumi. :D
Sgs je brzi, bolji, laksi, veceg ekrana,jednakog trajanja baterije, sa boljom kamerom, manjkom zajebancije oko odrzavanja i prijenosa podataka. Definitivno SGS. |
evo upravo prodao svoj 3gs jer mi hitno treba lova.sad mi treba nesto na rate do 1000kn.inace sam na bonbonu i vidim da imaju u ponudi samsung galaxy mini 2,jel to sta ok i koliko je losiji od 3gs-a.imate mozda preporuku za nesto 3-ce a da je na rate do 1000kn?
|
Isti je kao 3gs po svemu. Mozda 3gs malo fluidnije radi radi samog iOs-a ali tu su po specsima. Mini2 je manji od 3gs-a ali je dobar telefoncic.
|
onda ce biti mini 2:-)
posto nisam upucen bas u android,vidim da je izasao neki novi software (ice cream ili tako nesto) a negdje sam procitao da na mini-a ne ide taj OS.Je li taj novi soft isti vrag kao i kad IOS povecaju sa 5 na 6,a ustvari se skoro nista ne promijeni? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50. |