![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
neznam kak je vama , ali verziju Misery 2.0.2 QF ja nemogu ni teoretski proci . jucer sam popizdil , stavil nove winse 64 - bit , svjeza instalacija igre ... i sve to radi glatko do prvog rusenja . tu pocinju problemi . onda nece ucitati kvik sejvanje . vratis se na prvi sejv koji si je igra napravila , i gubis sate igranja . i to ne bil problem da nije pitanje vremena kad se uopce vise nece htjeti ucitati . sa tim QF fixom ispravili su to kaj igra nije sama radila sejvanje , al ocito je problem ostal . a citam i po forumu i njihovim stranicama da ekipa masovno pizdi na to . odustajem dok ne izbace fix za to . nema to smisla igrati . mozda bi im bilo bolje da naprave i objedine kompletni fix za Misery 2.0 mod kolko su toga iskemijali i pretumbali .
|
zakaj se zamaraš tim modom kad ima puno boljih
|
Citiraj:
|
U čemu je fora da su patchevi toliko veliki? Kome se da i tko zna kako se otvaraju neke ekstenzije neka si da truda i provjeri što se sve nalazi u patchevima. Nešto megabajta promjena, a ostatak identičan onome što je je u osnovnom Misery 2. Samo su datumi drugačiji. Dao sam si truda i dobro istražio i došao do tog zaključka. Razlog tog trpanja i što treba i ne treba bome mi nije jasan. Koje su to nove šeme? Izbaciti HUD, nišan (u SGM modu mogao si sam izabrati hoćeš li to imati ili ne). Postojale su i opcije AtmosFeara 3, pa si isto mogao birati što želiš. U SGM modu si imao ''samo'' 60-tak kvalitetnih misija više, a ovdje jela od mutanata, čipseva, cigareta, sexi časopisa i sl. pa se sav uspušeš od nošenja. Znam, ukusi su različiti, ali ovdje su s nekim stvarima zaista pretjerali.
|
Citiraj:
heh , evo dal si ja malo truda i rezultat je slijedeci . misery 2.0 sa svim patchevima , skinutim sa njihovih sluzbenih stranica iznosi ukupno 6,09 GB (6.546.340.800 bytes) ( 25.360 Files, 1.808 Folders ) :D . no , sad , to kaj je tak kak je manje je bitno . tragedija je recimo da od samog moda bez patcheva nemru ispraviti bug da nekom ranjenom das medikit recimo . i slicne djecje bolesti . da su pretjerali , hm jesu , ali nesto sa razlogom . odgovor na tvoje pitanje bakica je - novac . novca ima na kapaljku . za sto kila pusaka dobis neku sicu od recimo 2 - 3 tisucarke rubalja :-) . a dvije kvalitetne konzerve od 512 kalorija dodu 5 kila rubalja recimo . 20 komada streljiva za snajper koje smo mi popularno zvali pancirno , dojde 7200 rubalja . tu je caka . nemres trositi ko pijani milijarder i pucati kak ti se dopadne . treba svaki korak promisliti na kaj se bu lova trosila . a za te drangulije koje si navel kad se prodaju dobiva se najvise love :-) . u tom je caka . i sa tim svim itemima ak nemas love , mores i armor i nadeni potroseni snajper popraviti na max . ili imas drugu opciju da das mehanicaru pa ga on popravi za kojih 60 000 - 70 000 tisucarki . to pozdravljam . ne ko u drugim modovima di imas sve i jos par milijuncica kod sebe :-) . i jos jedna stvar kod trgovaca . beard za neku stvar daju recimo 800 rubalja , a owl za tu istu 2500 rubalja . a to kaj ti velis potpisujem . napisal sam ja njima to u e - mailu . da nisu mogli dodati kakvih desetak dodatnih misija , jos neko podrucje iz stalker serijala , neko podzemlje , to im je jadno . pa radi ih na tom modu vise nego hep ima zaposlenih :-))) . bumo vidli kaj bu buducnost donesla . ja pa sam sad instaliral 2.0.2 i QF , pa vas bum izvjestil kak je protekla ta misija . to mi dev napisal da tak probam . jel radi sejvanje kak spada bumo znali vec nocas ili sutra :D . kaj reci . igral zaton i jupiter sa samo jednim rusenjem . i to u zatonu kad su se poklali fridomovci i dutici . onda sam skinul zadnjeg fridoma i tu je bil chrash . izbjegavati patch 2.0.1 kaj da ne postoji . ovo radi cist ok . sejva sve . ima izgleda nekih problema , jer sam developer je rekel ovo " Generally - sorry guys for temporarly fragmented data - its soon gonna be wrapped up in the next 'large' patch " . to sve govori :D . posto sam moral desti nove win , ipak budem pricekal taj xxl patch :-) . |
Ima li koji link za bakica cromod i za onu dolinu ? treba mi nesto novo ali misery me bas ne privlaci dok ga ne srede
|
Citiraj:
Bio je link ali samo na 2 tjedna. Nisam siguran dal taj link još radi... |
Probat ću ja uploadat Dolinu Sohorov cca 400MB pa onda zalijepim link.
Zararao sam prijevod i gamedatu pa to treba raspakirati i ubaciti u igru po obićaju nema nikakve kvake to mi je poslao kolega Bakica47 ja probao i sve radi.:) http://www.filebox.com/5uqigv05pt3v Evo link pa nek skida tko želi jedino neznam koliko će biti aktivan pa žurno:) |
Thks na linku, upravo skidam
Trenutno igram Ferr-um 0.5 mod, nije los ali malo trza, barem meni. Nema crashanja sto je vrlo pozitivno. Ganjam se sa Alfama i pobirem lovu prodajom njihovog oruzja |
Odakle si skinuo 0.5 i ima li eng. verzija istog jer sam ja odigrao 0.3 verziju isto odlićna, a probo i 0.4 ali se rušila i nisam našao 0.5 verziju:)
Hvala:chears: |
Što se tiče trzanja već davno sam ustanovio da bez obzira na mod uvijek na istim mjestima dolazi do manjeg trzanja (zašto, to nisam uspio nikako otkriti). Ostalo trzanje dolazi zbog uvođenja AtmosFeara, Apsolute nature, više mutanata, novih likova i sl. koji gutaju dosta memorije. Često sam na ruskim forumima i vidim da oni koji imaju barem 6GB rama imaju puno manje probleme. Ja imam 4GB i ne trza mi, ali ponekad mi je u nekim scenama kao u usporenom filmu. Dosta memorije se može osloboditi ako se iz texture uklone briks, detail, grnd i mtl (gubitak na kvaliteti grafike i nije tako velik). Osim toga treba pogledati u alife.ltx i upisati switch_distance = 150 ako je brojka veća.
|
Da li prvi put igrati bez modova ili da nabacim par? I koji: Misery, Complete, I work alone nešto treće?
edit: Pala je odluka da ide prvo vanilla verzija pa onda Complete mod. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel' nitko nije uspio 'Bakica Cro mod' postaviti negdje na server?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
imas na vrhu dva linka, Depositfile i Letitbit nego mala pomoc, probao sam ovu Dolinu Sorohov medjutim dijalozi tj.tekst mi je je u stilu max_dialog.text1 itd itd i ne kuzim nis sto treba ajde poducite me :D kako ispravno ubaciti gamedata da dobijem text na negleskom i drugi problem, udjem u dijalog sa nekim (taj max_dialog. bla,bla) i ne mogu izaci wtf? |
any ? bakica, echo ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
2. sory mislio sam na engleski, greska pri pisanju 3. ne mogu izaci jer dobijem te besmislene odgovore kad komuniciram, uspjevam kad recimo na pitanje max_dialog.text1 ubacim drugi broj kao odgovor. Morat cu napraviti jedam screenshot da vidis o cemu se radi 4. u ovoj verziji Doline koju sam skinuo u forderu tekst nema engleskog, samo ruski |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
igralo bi se na konfi iz siga. hvala!:chears: |
Evo pogledaj OVDJE imaš modove za sva 3 nastavka pa skini.:zdero:
Netreba rega nigdje. |
ECHO: hvala puno! :chears:
vikend stalking na vidiku. EDIT: dugi vikend, bolje rečeno...inicijalna ideja da samo peepnem kakav je complete mod SoC-a pretvorila se u cjelodnevno lutanje zonom, pripyat je zasad na čekanju, ali i njegov mod je spreman :D nažalost (ili na sreću?), nemam clear sky, pitaj boga koliko bi potrajalo...:D |
Citiraj:
|
@Drug Brko: onda ću ga morat nabavit, hvala ti na preporuci!
nego da vas pitam...dakle na konfiguraciji iz siga povremeno (recimo 4-5 puta u sat vremena, isključivo u otvorenim prostorima Zone) igra zatrza na sekundu-dvije...pa sam malo prošvrljao po opcijama i vidim sve mi na max, reza 1920x1080...ima li neki manje važan element da skrešem, kao gustoća trave i sl, da izbjegnem i te problem(čić)e? nekako nema smisla da mi tu trzucka, a misijama tipa čuvanja Kruglova 10-15 likova trči kroz ekran i puca, prolijeće helikopter i štajaznam šta sve ne :D, a igra klizi glatko... |
Obavezno moraš i Clear Sky odigrati, po velikoj mogučnosti poslije SOC-a.
Osobno Clear Sky mi je još i najbolji nastavak. Daleko najduži i najbolje lokacije ima. |
Citiraj:
|
Nešto u vezi trzanja. Nažalost događaju se u cijeloj trilogiji, možda ponajviše u COP-u i to bez obzira na postavke i količinu predmeta, ljudi, mutanata. Godinama igram Stalkera i samo Stalkera i to najmanje 12 sati dnevno (besposlen pop i jariče krsti) i došao sam do nekih zaključaka. Npr. u COP-u (bez obzira sa modom ili bez njega) uvijek mi na istim mjestima zatrza (zastane). Primjer: od Skadovska prema 'Šumarstvu' na cesti nešto prije zavoja - U Jupiteru na pola puta prečicom do bunkera znanstvenika. Gledajući mape primjetio sam da ta dva mjesta su na istom meridijanu. U Pripiatu nijednom mi nije zastalo. Ali kad se pogleda mapa vidi se da je desno i da ju ne sječe ni jedan meridijan od ostale dvije (razlog vjerojatno znaju samo tvorci mapa). Zbog toga sam i zaključio da je kriva neispoliranost samog xrEngina. U slučajevima gdje dolazi do trzanja zbog slabije konfiguracije PC-a, može se u slučaju da se igra sa nekim modom u gamedata\textures ukloniti mape briks, detail, grnd i mtl. Oni koji igraju modove od Sigeriusa mogu u mod_params.ltx isključiti mine i anomalije (false umjesto true). Također to mogu isključiti i u opcijama 'MODA'.
|
Druže, trzanje za CoP se slažem, ali ima lijeka. Igra mora biti na ssd disku. Meni su sve igre na wd blacku od 640 gb. Onda sam CoP tutnuo na SSD. Čista instalacija i complete mod na nju. Trzavica osjetno više nema. Ne kažem da nestanu, ali drastično su se smanjile.
Naravno, ne kažem da se moraš baciti u trošak za kupnju ssd-a, samo dijelim svoja zapažanja budući ga posjedujem i testiram. |
Citiraj:
yep . tu se slazem . frend je kupil gejmersku kantu i gledal sam kak to izgleda kad su igre instalirane na ssd - u . konkretno i cop msery ... i bolje da nisam videl , jer sam izgubil volju za igrati kad sam skuzil sa kakvim srotom se mucim . za countera global offensive da ne pricam . to sam navel radi brzine . nebo i zemlja . a kod stalkera to trzanje i je izgleda boljka brzina kad hard ne stigne pratiti teksture ( plus ta neoptimizirana podrucja - par njih ) . jedino si to tak objasnjavam . tak da ovo kaj brko veli potpisujem . |
Je, ali SSD košta 500-tinjak kn. Ne znam koliko se isplati spičiti 500kn samo da COP nebi trzao ;)
|
Pa općenito bi profitirao sa svim igrama koje gore instaliraš ne samo Stalker:) a tu se poprilićno osjeti.I sam imam SSD 120GB za OS i ostavio sam 20GB baš za igre ali trenutno je gore samo Stalker kojeg i najviše igram i radi OK za razliku od iste igre na drugom obićnom hardu gdje trza.
|
Je, ali nekim igrama tak malo bitno jesu na ssdu ili mehaničkom- npr metro, f1, pes, cod-ovi... Jednako dobro/loše rade na oba.
Ali stalker je očito rađen za ssd. |
Citiraj:
|
Vidim da je sve zamrlo. Evo par novih viceva.
O igri Novajlija igrač upita: Gdje u postavkama igre ima "Isključi bug"? Trgovanje "Kuda to narod ide". Žali se jedan stalker drugome. ''Svi žele varati! Idem tako po Zatonu, oslušnem, netko moli za prvu pomoć. Približim se, nedam prvu pomoć, kliknem na "Trgovati". A u njega dvije na prodaju." O punici Ide stalker sa ženom po Zoni. Sretnu ženku krvopije. "Oh, mama" uplašeno zaviče žena. Stalker: "Punica!? Hm... A, što? Veoma su slične". Varanje (cheat) u Zoni Stalker pogleda... Izmučeni kontroler zadnjom snagom naslanja se na drvo. Nedaleko drveta leži izbodeni pseudogigant. Približava se drvetu izboden nožem krvavi snork. Stalker zaprijeti prstom: "Zapamtite. Ako samo još jednom čujem riječ "varalica". O votki Iz dnevnika Kardana: "Ponedjeljak: Pio sa prijateljima. Utorak: Skoro umro od mamurluka. Srijeda: Pio s Degtjarevom. Četvrtak: Volio bih da sam još u utorak umro". O banditima Kod bandita uvijek samo nevolje. Žena nema, frajeri ne prolaze s plijenom, samo Degtjarev stalno dolazi. Želja Došao stalker Monolitu, koji mu kaže: "Ispunit ću svaku tvoju želju." Stalker: "Imam sve: i vozilo, i dobro odijelo, i rijetke artefate. Napravi me herojem Zone". Tek što je to rekao, našao se u Tamnoj dolini. Svi stalkeri ubijeni, jedino on stoji s bombom u ruci, a na njega dva pseudogiganta pikiraju. On zakriči: "Oh, prokleti kamenu, nisam te posthumno molio!" |
nije zamro ništa ovaj topic nego krivudamo po zoni sa votkom....
:chears: |
Vicevi odlični kao i uvijek :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:30. |