![]() |
Sam da se pohvalim, uzeo P2414 neki dan. Malo me bilo trta kad sam ga palio ali dobio sam super primjerak, light bleed na crnoj je neprimjetan :). Stalak je odlican, slika isto, makar tu nisam neko mjerilo jer sam bio zadovoljan i sa Samsung TN-ovima koje sam koristio na neko vrijeme poslu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nego jesu svi ti monitori iz 2414 serije sa omjerom slike 16:9 ? Ja nikako ne mogu naci dell 24" da ima 16:10 omjer slike
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam u procesu nabave jer mi je moj SyncMaster 245B riknuo, sada bih opet htio 24" i 16/10 (preferiram) , ima od della samo onaj U2412M i ovaj novi u dolasku U2415 koji je 16/10. Išao sam u emmezetu pogledati U2412M, a pored njega ovaj U2414H i više mi se sviđa ovaj potonji (dizajn - ne omjer stranica), i sad dali da si kupim ovaj U2414H (2029kn) ili da čekam U2415 ? Kolika bi razlika bila u kunama i kad se može očekivati kod nas u nabavi ? |
Trenutno se samo u kini navodno može naći i cijena je oko 400 eura što znači da će biti skup tu.
http://www.techpowerup.com/mobile/20...s-monitor.html P. S. U2414h se može naći i za 1800 na nabavi |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
znaš da naši napuhuju cijene tako da nisam bap siguran ali definitiovno pričekaj još malo :goood:
|
Ako se ne varam U2415 je dostupan samo na kineskom tržištu, barem za sad... Koliko sam čitao doći će i na US tržište uskoro, a očekivana cijena je nešto manje od 550$. O EU tržištu za sad nema nekih pouzdanih informacija kad će doći i hoće li doći. Ako i stigne nekako mi se čini da bi cijena mogla biti paprena s obzirom na ovu američku :D
|
1 privitaka
danas mi stigao Samsung S24D360HL i cijeli dan se "borim" sa postavkama.
općenito slika je sivkasta,boje su sve bljede i kako god da stavim ili brightness ili contrast ne valja :/ čitao sam reviewove i ono što oni kažu da su najbolje postavke meni nikako ne odgovaraju...what to do? filmovi su isto neki sivkasti,ugl čudan prikaz.. edit: uspio sam malo popraviti stanje sa brightness 60 i contrast 40 -RGB 61 60 62...ali i dalje to nisu te boje. |
Frendu riknuo 22" LG. Slika trese nenormalno i gomila pixela počela svjetlucat po svojoj volji. Garancija istekla. Može neka preporuka za neki 24". Da je IPS i gara bar tri godine. Ne treba njemu dell, monitor služi za net i filmove. Brand nebitan, dakle što manje para, IPS i što duža garancija.
Thx |
Sta da uzmem ljudi Samsung LT24C300EW 24" LED ili Samsung HDTV monitor LT22D390EW/EN 22'' ?
|
@fanATIk
Definiraj tih što manje para.... 23" IPS Acer V236HLbd, bez ergonomije, za zeru iznad hiljadarke bi bio ok? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V236HLBd Budeš vidio cijene dok proradi nabava @NightWalker Baš ti treba LCD+TV i to mora biti 24"? |
@NightWalker
Baš ti treba LCD+TV i to mora biti 24"?[/QUOTE] Ma da mislio sam LCD+TV posto starci stalno gledaju neke serije i pm...A sad za 24 nezz sad kolika je razlika izemdju 22 i 24 mislim nezz dal je 24 mozda preveliko? |
u pchipu su dali dobro ocjenu ovom,a i po stranim reviewima je dobio dobru ocjenu ,za 1500kuna i manje izgleda mi dobra kupnja za igre i filmove.
http://www.trustedreviews.com/samsun...Monitor_review |
Citiraj:
|
Citiraj:
sigurno ih ima još,ne pratim tolko moj samusng ima već 7 godina još super radi,dell ima pivot,tj podešavanje po visini samsung nema i 1 god dužu garanciju u linksu od samsunga. |
http://accessories.ap.dell.com/sna/p...-BBUW,391-BBNE
Po ovome ispada, da ako je kod nas U2414H 2000 kn, onda je U2415 oko 2600 kn, po meni poštena cijena ! Što mislite koliko će kod nas doći ? |
znaci treba mi sto kvalitetniji 24" (moze i 23" ak nema u budgetu) ips monitor do 1300kn. prikaz boja najbitniji, a za response rate da bude kolko tolko ok za igranje. Ima koja preporuka?
|
Ovo ti je best buy monitor s ergonomijom.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MB35PM 24" s boljim stalkom nemaš u zadanom budžetu. |
Dečki, nabrijao sam se na novi monitor.
Ne kužim se previše u dotične, tražim neki dobar IPS panel, koliko može bit i za gaming dobar. Jebiga, znam da tu starije TN matrice rulaju, ali me privlači kut gledanja i živost boja IPS-a. U principu - Dellovi P2414h i U2414h? Ima li kakve razlike osim vizualno, tj. dizajn? Hvala puno na informacijama, nemam baš vremena sad čitat sve :/ |
Imam oba, P na poslu, U doma :)
U ima blazi antiglare premaz, USB 3.0 hub i HDMI portove (al nema DVI) i ima kalibrirani preset. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala na info! Sada baš gledam P serija pak ima sve konekcije osim HDMI-ija :) Mah, mislim da ću na P ići na kraju, jeftiniji je tih parsto kuna, ali U mi bolje izgleda, jebemu :D |
Kolega, imas za kupit dvi u hdmi Link. Tako sve mozes onda povezat preko HDMI(na grafi dvi pretvoris u hdmi pa ih imas 3 :) ). Ja nebi sparo tih par sto kuna i uzeo seriju U. Monitor je prekrasan i odlican. A ako oces 19:10 vidim ima i dalje za uzet Dell U2412M za slicne pare :D E da imas ih u emenzeti izlozene, pa si odes pogledat, zamolis striceka da ti ih spoji jednog pored drugog pa usporedis :D
P.S. Ja sam jucer uzeo Dell2412M i to je nesto stvarno, bez rijeci sam. |
Citiraj:
Bas sam ih prečekirao u Linksu, prekrasan je taj U model. Isti je panel kao u P, samo trebam odvagat tu razliku u cijeni, jer U je opasno blizu 2k kn, a ovaj je ipak oko 1,5k... Uglavnom, opasno me vuče taj U :) Tjeebemti, i još sad kućište sam naumio update-at, skupo je bit geek :D |
Citiraj:
Da skupo je biti geek ali dat malo vise novaca za toga della U serije mislim da se isplati. U buducnosti mozda uzmes jos jednog, a oni tanki rubovi jedan pored drugog, ma bomba. A mislim makar je isti panel da je U serija ipak bolja, po internetu kazu da je all around bolji monitor. Mislim da se moras jos malo nabrijat pa ce onda past U serija :D :chears::chears: |
@Sam ma pusti to, imaš kod mene dobrih monitora za birat :D
P.S. Na tvom mjestu UltraSharp tj, U2414H |
Citiraj:
Hahaha, kad sam pun dvojbi (u slucaju kucista arc ili define). Kad kuciste dodje, tebi saljem ekskluzivu :D Citiraj:
Hahaha! A vajruse kad i ti kazes, bit ce onda U serija. Zaista je prekrasan :) |
Ja sam od nedavno isto vlasnik U2414H i mogu ti reći da sam oduševljen istim u svakom pogledu. Ustvari prvo sam uzeo P, ali je probijanje bilo poprilično izraženo pa sam ga vratio i doplatio za U i mogu ti reći da mi nije niti najmanje žao tih 400 kn.
Neznam jesu oba tvornički kalibrirana, ali boje na U daleko ljepše izgledaju. Čak je i za gaming odličan ako te to zanima. Volim baciti na BF kad imam slobodnog vremena i ne primjećujem nikakvu razliku u odnosu na 2ms TN panel s kojeg sam se prebacio ni što se tiče odziva, ni što se tiče ghostinga. Ako ti tih 400 kn ne igra veliku ulogu uzmi U seriju. Nije da se monitor kupuje svakih par mjeseci :D |
Istina U serija odskače dosta u cijeni, a svi kažu da su isti paneli naspram P, međutim čisto sumnjam da su samo dizajn, USB i priključci u igri, vjerovatno ovaj skuplji dolazi sa boljom tvorničkom kalibracijom i sitnicama, jedino mi žao što nije 16:10.
Ako USB 3.0 i dizajn nisu bitni, možda za tu cijenu ipak uzeti U2412M? :D ali ako je izbor samo između P2414H i U2414H ostajem pri ovom skupljem, kao što kolega kaže ne kupuješ svaki dan monitor a bitno je da si u potpunosti zadovoljan, jer ipak je to nešto u što se cijelo vrijeme gleda. |
Ja 2412 nebi kupio ciso zbog jakog antiglarea, taman da se nis drugo ne usporeduje.
|
Citiraj:
Prva stvar niti jedan monitor nije niti će biti savršen, a svatko od nas ima nešto što više preferira. Novi U2414H model stvarno izgleda dizajnerski odlično, barem meni, i baca više na "glossy" tj. poboljšali su foliju da nije toliko agresivna, međutim ja za tim više uopće ne idem niti mi smeta, niti mi je žao i opet bi odabrao trenutno isti. |
kolko gledam na nabavi.net U2414H je nešto jeftiniji od U2412M dada noviji je ali nije 1920x1200 nego 1080.
ja mjerio s metrom u trgovini U2412M je nešto uži i nešto širi nego ostali 1920x1080 monitori tj bliži mom 4x3 sadašnjem omjeru. |
@robbie
Nitko ti ne može garantirati da ćeš dobiti savršen monitor, no za LG kojeg sam spomenuo se ne ističu neki problemi, no tu je i stavar (ne)sreće. Za P2414H je dosta razvikano o bleedingu jer je riječ o Dellu, a on opet koristi LG-eve panele (LM238WF1). 100%-tnog pravila nema, a za pravi monitor bi trebalo iskeširati brutalne pare. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:46. |