![]() |
mislim da bi ovo trebao biti svjetski rekord, poslano iz kine 10.5 danas 18.5 došlo.
|
Ovo nije vezano uz ebay, al neznam gdje bih napisao.
Ako bi mi neka rodbina iz inozemstva donosila neku opremu ona se ne oporezuju niti carini ako je do 1000kn za osobne potrebe. A što ako su na istom računu 2 različite stvari od npr. 750kn, znači 1500 kn, dali se to carini i oporezuje? |
Da.
Da. |
Jbt nevjerojatno za 9 dana je stiglo iz Hong Kong-a, dere se stara zove me mislio sam stigla josh jedna kazna
|
Citiraj:
|
evo ako nekog zanima ,jedan item mi je poslan obicnom postom iz njemacke 11.5 i eto stiglo je danas 19.5 ...znaci 7 radnih dana..250kn ukupna cijena ,oslobođeno je od carine a nije pisalo gift ,paket je ko ono vece pismo žuto.
eto nadam se da sam nekom pomogao :) p.s. sad cekam drugi paket malo veci koji je istog dana posla ili cak jedan dan prije putem DHLa ..valjda je zapelo na Karini :D |
Citiraj:
Poštarina iz Kine 10 dana (u slučaju da nije free shiping već 1-2 dolara) |
za njemacku nije cudno da ti dodje paket u roku od 7 dana
|
Evo i mojih rekorda :
Hong Kong - placeno 5.5 stiglo 17.5 USA - placeno 1.5 stiglo 10.5 UK - placeno 7.5 stiglo 13.5 u zadnje vrijeme se kina jako popravila,neznam dali ce i ostati tako.. ali je i carina aktivnija u zadnje vrijeme,carine mi rucni sat od 120kn!?:stoopid: |
Citiraj:
|
ja iz italije još čekam,netko je spomenuo da imaju najgoru poštu,poslano 5.5.2010,ako je poslano,čovjek ima 100% fedback i član je od 2005,vidjet ćemo.
|
Citiraj:
Znači 2 računa od 900kn, različite stvari to se ne carini ni oporezuje? |
ne, nego
1000 po glavi u automobilu-autobusu-vlaku-avionu-biciklinu-brodu... |
Citiraj:
|
kinezi se popravljaju očito im je prisjela fora prodavat vulkansku aktivnost, mora da su previše negativnog feedbacka dobili i love vratili.
još nemogu vjerovat 8 dana iz kine, kad se sjetim paketa koji je došoa nakom 4mj ovo je brzina svjetlosti. |
cura izbidala neke rayban naocale za cc 550 kn,zna netko koliko bi me mogli opaliti ovi smradovi na carini?? ili se mogu nadati da cu proci liso :D
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=446 |
znaci negdje ~ 150 kn carine .. opet super,takve su u kod nas 1800 kn
hvala emil |
negdje sma cuo da se na informaticku opremu i komponente ne placa carina,jel to istina ,sumnjam da se neplaca al ajde da pitam. i ako se placa kolka je stopa carine,sigurno nije isto ko i za naočale :D?
|
Citiraj:
|
Ne placa se, frend cak ni na Plasma Tv nije platio carinu, samo pdv.
@E-mil, btw tema bi bila jako dobra da se nije nagomilalo odgovora kada kome dolazi, ciji je duzi....itd. |
kinezi su se popravili, evo danas došao paket nakon 8 dana, 12.5 plačen i poslan danas 20.5 stigao, ima da dobije jako dobar feedback
|
Citiraj:
nesto bi bilo cudno da ljudi kupuju takve stvari i da se salju postom,jer cujem nijedan tv /monitor to ne preživi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
brzo pitanjce
sta se desi ako niste u mogucnosti plaitit neki predmet? i nemislim na neki ultra skupi predmet nego neka obicna glupost tipa sat od 0.99 usda |
Blokiraju ti acc , i ne mozes vise ni s s njim
btw kad smo vec kod ebay-a otkad sam se uclanio 11. mjesec okrenuo sam vec jedno 10 000 kn tamo :D |
Citiraj:
|
Sve ovisi o liku sa kojim poslujes..
|
Citiraj:
Dosta sam narucival u zadnjih mjesec dana i evo statistike; Kina - 20 dana Australija - 7 dana UK x2 - 8 dana HK - nije doslo nakon 23 dana (158kn vrijednost :D ) P.S. nakon 30ak trgovina mogu reci da su UK prodavaci najsusretljiviji, nikad problema oko kvalitete robe i najbrza ( i jeftina) postarina. Sa njemcima se malo teze dogovorit, manje ih salje za hrv, skuplja je postarina i puno ih nema paypal. (steta jer imaju najbolju ponudu), kina i HK ok, roba nije ne znam kak kvalitetna, al zna biti jako povoljno + free shipping tak da.. malo se duze ceka, al uglavnom ok.. |
a gdje kupujete na ebay.com ?
|
Citiraj:
|
Singapur 9 dana
|
Citiraj:
|
nemogu se odlučit kojeg kolegu forumaša iskusnog e-buyera daa zamolim za uslugu , pa molim starije i provjerene članove da mi se jave na PM, trebo bi nešto sitno s e-bay,u znak zahvalnosti dobe čevape i pivu.....XD.....hvala.....
|
ja bih ti narucio drage volje no problem je sto imam puno vec 16 naruzbi puno love je ulozeno ne snalazim se niti sta dolazi niti nis
|
da pojednostavnimo,znači stigo je item od talijana ali neispravan,prodavač je naglasio da item 100% radi i no return policy,što se radi u tom slučaju??
|
osaljes mu pm ukoliko ne odgovori u roku od 24 sata odmah ga razapni na paypall dispute
i prijavi ga na ebayu |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |