![]() |
Bok svima,
na optimi sam već ima 6mj. od kako sad dobija internet nikako da imam stalnu vezu 2-3 sata.....svako 10-15min pukne barem jedanom.... modem koji koristim je edimax ar-7084a sa zadnjim firmware-om...posudija sam od susjeda huawei mt-880 i mogu reć da mi se brže učitavaju stranice od mog modema, a i manje puca veza, ali i dalje puca. zvao sa SZK par puta i oni su nešto navodno radili putem interneta i kazali mi sad bi trebalo bit ok te mi kazali da mi veza ne puca da se vidi u izlistu spajanja i da je moj modem bolji od susjedovog.....i provjerija stvarno izlist ne registrira pucanje veze (blinkanje adsl lampice) dok je veza ostvarena sa dial-upom....a za modem nema šta kazat jednostavno nežele slušat korisnika......nikako im objasnit problem... neznam šta mi je činit....počima me stvarno živcirat... |
Citiraj:
Reci ima neka probaju sa nekim drugim profilom propusnosti parice ako vec nisu... Citiraj:
|
neka ti stave profil 4mbit/640kbit i trebalo bi prestat pucat. ista stvar bi ti bila kod t-coma samo šta oni brzinu limitiraju odmah na centrali, tj kroz žicu ti puštaju onoliku brzinu koliku plaćaš, dok optima šalje max brzinu linije.
|
Telsey CPVA 202+ i korištenje oba ethernet priključka
Ako želite koristiti oba ethernet priključka na ovom routeru potrebno je:
Spojiti se na web sučelje (adresa je po defaultu 192.168.1.1) i u izborniku "Advanced settings", podizborniku "Port mapping" maknuti kvačicu s postavke "Enable virtual ports on ENET", zatim jednostavno spremite postavke, i možete koristiti oba porta... Uživajte! :goood: |
Svaka cast majstore, ja kad sam zvao sluzbu za korisnike rekli su mi da je taj jeb... telsey tvornicki zakljucan i da se ne moze koristiti za dva kompa,
Sad mi fali jedan kabl da isprobam jer mogu bit spojena dva kompa, ali sutra cemo isprobat! ali kad promjenim port radi normalno! kad |
Evo samo brzinska pohvala...
presa sam na optimu ima misec dana i dosad sve super. Brzina mi je koliko i pise i nijedno jedino pucanje veze. Tel takodjer radi ok. Dosli na vrime instalirat, sve 5. gg |
Jel ima jos tko problema osim mene sa internetom na podrucju Osijeka i okolice u zadnjih 2-3 dana ?
Prije 3 dana se jednostavno diskonektirao navecer oko 11 i nije dosao skoro do podne slijedeci dan... jucer skoro isto, danas opet od navecer,malo radi - malo ne radi. :smoke: Zovem sluzbu, kazu da nisu nikakvi radovi ni nista, al opet problemi...kao poslat ce oni nekog, mda. |
Citiraj:
ruter stavi u ruting...(zovi SZK ako ne znas sam stavit) i radit ce....meni je radilo... ili budi seronja i zovi ih i reci da se modem pokvario....da recimo LED lampice ne svjetle na uređaju...i doći će ti tehničar i zamjenit modem.... to bi mozda i ja savjetovala...jer sigurno ces dobit novi uređaj koji je bolji.../taj telsey je inace zivoo smeche ):respekt: |
ok, tnx na savjetu, kad dodjem doma cu isprobat!
|
Pitanje vlasnicima HUAWEI SmartAX MT880. Jel kod vas po defaultu otvoren port 7547? Otvoren mi je pod NAT (virtual server), a neznam cemu sluzi. :stoopid:
+ koliko se isplati zvati SZK i traziti smanjenje propusnosti parice? Veza mi puca (dakle, ne radi net, enable/disable + on/off ruter - par puta na dan da bi radilo kak spada). S blastom sam uspio dobiti najviše oko ~400kb/s. Zanima me bi li spuštanje na max 3072/384 kbps riješilo problem. Trenutno je 1024/256 kbps. |
Meni je isto taj port otvoren a ja ga koristim za torrente.
Ja sam trazio da smanje propusnost i stavljeno je na 8Mbita (prije 24Mbit). Jutros usao u panel modema a ovi opet digli na 18Mbita. Srecom sve dobro jer smanjena je kvaliteta u prosjeku 10-15%. |
|
u cemu je fora s optima blastom neki dan sam ga ukljucio i propusnost mi se nije mjenjala, tj i dalje mi je brzina bila 3Mbit/s
sto treba tocno uciniti, nazvat SZK pa da oni podese nesto? Inace zivim u centru osijeka i provucenu su novi vodovi...tako da sumnjam da je do toga |
Citiraj:
Racun za telefon i flat 129 kn, + nesto sitno kuna za pozive, do prije par mjeseci sam samo sanjao o tome :care: |
Citiraj:
|
imam jedno pitanje, koristim wireless i spaja se preko usb adaptera, i normalno se spoji i gledaš po netu i čim nešto počnem skidati pukne veza između routera i usb-a, i to već počinje jako živcirati, ne znam da spojim router preko ethernet kabela u komp i tako skidam i koristim net jer sam koristio tako neko vrijeme i super je veza
|
aha...ja sam mislil da te optima zajebava, a tebe j*ebe wireless :)
pa fiksiraj sve postavke za wlan, stavi neki vislji kanal, recimo 9 i stavi na 802.11b :) |
jel mi možeš objasniti kako namjestiti postavke routera (D-LINK DSL-2640B) jer ne znam više šta da mijenjam, optimu ni ne vrijedi zvati jer su idioti tamo i zašto puca veza između routera i usb adaptera?
I pitanje kako da namjestim mrežnu karticu jer kad spojim lan kabel u nju onda piše da se spojio ali mi pod sent pise 8 i stane a pod recieved 0? hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ajde netko jel zna za wireless
post gore :( |
Citiraj:
|
zovi SZK i reci im da ti maknu ogranicenje propusnosti parice ;)
|
Sta to je meni ograniceno na 3 mbit-a?To ogranicenje na 3mbit oni maknu na vece?
|
Ali opet ovisi ovisi u kojem si gradu, kolika je udaljenost od centrale ali i trenutne mogucnosti centrale (zagusenost..)
|
ako netko zna, onaj dsl šta dođe uz halo halo halo uslugu, da li je to flat rate? jer bi frend uzeo halo halo halo uslugu od optime, a ne uzima mu se adsl jer je doma 2 mjeseca godišnje a njegovi starci ne koriste kompjuter. 256/128 nije puno, ali njemu niti ne treba nešto više.
|
Pise da korisnik treba odabrat internet paket.
|
kako "Odabrati"? šta birati da li ću 2 gb ili flat? ako je to tako, se može to promijenit, recimo da kad mu treba da stavi flat, a kada mu ne treba da stavi 2 gb ? jer mu user stranice sigurno nisu iste kao nama koji imamo adsl kod optime.
|
Ne bi znao. Na stranici optime imas dokument o uvjetu koristenja. prouci.
|
4 dana na optimi... nijedno pucanje veze zasad... jedino su me patili torenti, brzina je jako varirala, ali to je bilo jer mi port nije prolazio, sad je to poštelovano i leti...
jedini minus za optimu - dva mjeseca čekanja :fiju: kuc-kuc da sve ostane ovako... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:31. |