![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovisno o igri imati ćeš 5-10 fpsa više. Hitman 3 ima +10fpsa na 5700. Ako će nove igre bolje optimizirati, ne znam da li ćeš vidjeti neku veliku i osjetnu razliku. |
Citiraj:
Bitno mi je znat dal negdje gubim u tom slučaju, recimo kod L3 cache, zašto je on bitan ? Vidim da je za igre ili tu ili u maloj prednosti. Dakle, ne radim upgrade u smislu da kupujem novi procesor ili da dajem ovoga uz nadoplatu, nego igrom slučaju mogu mijenjat ovoga za ovoga, bez ikakve nadoplate. Pa se zato mislim, dal mi se da zafrkavat sad s tim, dal bih nešto konkretno izgubio i sl. |
Zaboravi na taj L3, to što je duplo manji ti ne igra veliku ulogu. Nije sve u veličini L3, već je to različita arhitektura (Zen 2 vs Zen 3) i to je bitnije od L3. 5600G ćeš i lakše OC-ati i ima bolji IMC pa možeš relativno lako imati DDR4-4000 i 2000 FCLK.
|
Citiraj:
|
E da, zavisi od ploče tj chipseta, ali prelaskom sa 3600 na 5600g gubiš i PCIe 4.
Tu sam znaš, znači li ti to ili ne. |
Citiraj:
|
Za igre nije bitno kao ni za rad u programima tipa Photoshop ili Premiere Pro. Jedino se osjeti razlika ako stalno radiš copy-paste, tj. kopiraš veću količinu podataka.
|
Citiraj:
I more mu bit da ako ima ploču kao npr ja, koja nema DP/HDMI, onda ne more iskoristit ni iGPU...doduše na moju ploču još uvjek ne more ni zen3. :beer: |
Imam i dp i hdmi i podršku za seriju 5xxx.
|
Ryzen 5000 B2 stepping has lower consumption and lower temperatures
Veli Shamino da je nova revizija dojajačka, to je kao i sa zen2. |
Jel se to meni čini ili je 5800x značajno pojeftinio u zadnje vrijeme?
Reakcija na Alder lake i best buy 12400(f) ? Čak se i premija iznad 5600x smanjila pa je možda sada bolja kupovina od 5600x |
Sada je 5800X stvarno dobra kupnja.
Do nedavno je bio oko 3000 kn |
Citiraj:
|
To te ja pitam, konačno normalna cijena. Uz povoljne ploče to je sad N.1
|
To je vj zbog 3D 5800, očito će brzo u prodaju o cijeni starog, što je IMHO isto OK.
Da budem iskren očekivao sam od AMD-a da mu napuca cijenu, ali dobro, još se niš ne zna. ;) |
Citiraj:
Bilo je još danas u Uzi Shopu |
U EU, najbolja ponuda (5800X) je 350€ + Mailbox je trenutno na Mindfactory. Amazon DE 355€ + dostava. Što kada se uračuna dostava dođe skoro pa isto kao u Futuri i Telebitu.
Ovo u Uziju je zbilja bila fenomenalna prilika. |
Ja ga uzeo u Futuri. :goood:
|
ASRock Adds AMD Ryzen 5000 Desktop CPU Support To Five More X370 Motherboards
Fatal1ty X370 Gaming K4 Fatal1ty X370 Gaming X Fatal1ty X370 Professional Gaming X370 Killer SLI/ac X370 Killer SLI |
|
Gigabyteova X370 Gaming 5 dobila podršku za Zen 3
|
kako ovi ostali još cigane msi,asus...svaka čast asrocku koji je prvi to zapoceo
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Niti Gigabyte jos nije izdao podrsku za neki veci broj maticnih. Samo nekoliko za sada.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk |
Citiraj:
samo sto to sluzbeno ne "reklamiraju"... nego pod changelog stoji: "Windows 11 Support." |
5700G radi na MSI B350m Mortar te na Asrock B450m Steel Legend. Provjereno.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Zasad još ništa, ali vendori kao da čekaju da se predomisle |
Dok oni to svi otkljucaju ja cu promjenit trecu ryzen plocu , a i mozda preci i na zen4 ako ga prije izbace :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |