![]() |
Citiraj:
O da :). Al opet,kombinacija estetike i nelosih performansi,ja sam cist zadovoljan hladnjakom,tako da. Al da,ovaj IFX 14 je premocan. |
Citiraj:
samo di nac taj cooler sada? samo cu ja stavit sve nanoxie |
@DtC:
Sakrio se ispod ventova ... zima mu je :D EDIT #1: @Majo To je Noctua NH-D14 :) EDIT #2: @m&n Izvana, npr. eBay, performance-pcs, acousticpcs ... |
Majke mi je noktua :D.
Mocan hladnjak,nema sto. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
doviđenja i sretno.:fiju: |
Citiraj:
ja ti mogu dokazati razliku tj vise nemogu jes sam bacio artic silver pastu tj potrosio je.. kupio sam mx3.. prije sam namazo cisto iz radoznalosti i pogledo temp u loadu nasuprot temp mx3 je bila razlika 4-5 stupnja... |
@Majo
To je Noctua NH-D14 :) kolko sam vidio NH-D14 je visoka nekih 16 cm, znači mogu ga zaboravit za midi kučišta ?:stoopid: |
Citiraj:
|
Evo, igrao sam se malo s novim hladnjakom i dobio sam ovo http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_8b87b749.jpg
Temperatura od tih 72°c mi se čini previsoka za tu voltažu. Dok je vent bio na 1000rpm temp je bila 78°c. Glupa matična undervolta za 0.1V dok je LLC isključen, a dok ga uključim overvolta za 0.05-0.08v. Budem ovaj tjedan provjerio ak sam premalo paste stavil il ak nisam dobro pričvrstil hladnjak jer mora da sam negdje zajebo :) |
Minimalna voltaza ovisi dosta o primjerku procesora, tako da cak i da postavis savrseno ostale opcije ... nece pomoci ukoliko je proc gladniji.
Evo za primjer: http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_97845418.png Undervoltanja tj. vDroopa na ovom loadu nije bilo (1.232 IDLE/LOAD). BTW ta temperatura se i meni cini povelikom ... probaj opet postaviti tog Alpenföhna. |
Daj mi reci koja ti je bila voltaža VTTa?
Btw. ovaj tvoj Venomous-x jebeno hladi:goood: . Kolka je bila temperatura sobe? |
Ne znam kako do sada nisam vidio post xD
VTT je bio oko 1.3x (x = nesto sitno) ... vise se ne sjecam tocne vrijednosti, ali sam dosao ispitivanjem tj. trebalo mi je 2-3 pokusaja da skuzim kako dise. Temperatura sobe je oko 23-24°C tj. nista ekstremno. BTW slazem se, ok je cooler :) |
Ok?
Najbolji :). |
Citiraj:
|
Koj procesor planiras upotrijebiti i koliki V ?
|
Q6600 G0 da rezultati budu točniji :)
3.5GHz@1.35V, 3.6GHz@1.43V, 3.8GHz@1.53V - planiram jedan od ovih, mislim da ce biti ovaj u sredini. Moram se jos sa Destroyerom čuti u vezi temperatura koje je postizao. |
Posudim ti 920tku pa ga osini na 1.45V da vidis veselja :D.
|
@fran123456
pa sto ce ti toliki napon ako je G0? Osim ako ne zelis bas opteretiti cooler/vodeno :) Moj je isa na 3.2 sa default voltazom, a za 3.6 je tribalo cca 1.36 |
Citiraj:
|
Citiraj:
:beer: |
To znaš iz osobne termodinamičke teorije i prakse ili drobiš bezveze na osnovu plaćenih reviewa i šarenih reklamica?
|
Citiraj:
Primjerak iz siga je testiran na i5-ici samo do odredjene mjere: http://img85.imageshack.us/img85/160...mousxoc.th.png http://img710.imageshack.us/img710/2...nomousx.th.png Napon je navinut samo za potrebe testiranja coolera (inace radi na daleko manjim vrijednostima) =) Citiraj:
Ukoliko se sve pogodi kako treba, daje neprikosnovene rezultate ... a ako ne sjedne sve kako treba rezultati su ispodprosjecni. Hrpa user reviewa je na XS-u i youtubeu. Jos ne planiram narucivati nista jer je samo soc. 1366 ready, ali ne i 1156 :/ (javili su da rade na tome i da bi trebalo biti uskoro omoguceno). |
Citiraj:
ako ne radi sebe, probaj radi nas ostalih, da vidimo što stvarno može taj frižider :):) |
Razlika je 1-2 stupnja:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_82ff60a5.png Ovo u stvari i nije nista cudno jer je Venom poznat po tome da obozava velike loadove ... Temperatura se nije previse mijenjala s vremenom, pa nisam htio dugo podvrgavati njega i plocu ovakvim samoubilackim akcijama (tocno se cuje kada se ploca javlja zvukom - "Odj... majmune!" :D) S druge strane, kada se malo bolje pogleda ... tko ce uopce vrtiti Small FFT na 1.5 ili vecoj voltazi? :stoopid: |
uvijek netko treba biti prvi :D:D, i izgleda da si to ti :)
htio sam vidjeti kolike su te razlike na novijim socketima kod mene na 775 i kvadu, te razlike se kreću cca 7-8 stupnjeva |
Da, i moji kvadovi (QX9650 i Q9550) su ludovali pod Smal FFT testovima kad sam ih krkačio preko 4.2GHz sa naonom preko 1.4V, samo je ploča radila piiip-piip svakih par minuta, vjerovatno PWM regulacija pobenesa :D
|
... ta tvoja ploča mala
što piip piip raditi je znala ... :) hoće li napokon doći kod tebe kakva "normalna" ploča ? |
Djeco, nemojte ovo raditi kod kuće =)
BTW to je onaj zvuk koji sam spomenuo Razeru prije mjesec-dva ... prilikom ovakvog opterecenja osjeti se zujanje - kao izrazito jako cvrcanje napajanja. Jos kada se ima na umu da 1156 socket i nije napravljen za tako nesto ... a cesto zna imati i problema sa zagorijevanjem :rolleyes: Uglavnom, nemojte ni pomisliti na pokretanje LinXa sa 2 volta na procu ... ipak je racunalo namijenjeno za druge stvari :D |
Citiraj:
|
iz zvjerskih razloga
edit: možda je bilo već Hladnjaci samo za velike (kućišta) Twin tower hladnjaci - orig. test na rumunjskom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:06. |