![]() |
Gips naravno, za to se i inače koristi...
|
Citiraj:
i ja se htio nagradit sa aquablade školjkom i odem u fero-term, kad čorak imam geberit kotlič, trenutna školjka ima razmak rupa 23cm a navodno nove školjke su sve 18cm sa razmakom rupa. Ideal Standard aquablade je 18cm only A oču jarac štemat ovog sad van, a ne sjecamo se nit dal je kotlič več onda imao 18/23 opciju 2008g gradili taj dio, i ko za intat, žena bacila papire od geberita i još nekih stvari pred 1mj .. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dodatni je problem kada se lijepi neka veća površina što se ljepilo relativno brzo hladi. |
A montažni kit (silikon) i par brokvica da pridrže dok ne stisne (cca 15-20 min)?
|
A zašto komplicirati kad se to i inače radi s gipsom? Čavlima ili nečime zabiješ kablove da ih drži, zamješaš malo "tvrđi" gips koji će se brže osušiti i to je to. Jedino je važno prije gipsanja smočiti malo podlogu da se skine sva ona fina prašina
|
Citiraj:
Krovište je fantasticno izolirano tako da nema potrebe za ikakvim radovima. Hoće li biti dosta štekera; the Q is now?! http://i.imgur.com/poPSfHcm.jpg |
Jel to ugradbeni produzni kabel? :D
Nadam se da ti uticnice prate i ostatak prostora, nisi ih samo tu fokusirao. Tek kad sam izasao iz dnevnog od 30m2 s 4 uticnice i dosao u 25m2 s 8 razbacanih uticnica skuzio sam koliko ekstra uticnica olaksava zivot. Naravno, home sistem je na kvalitetnom produznom, tako je to u vecini slucajeva. 10 uticnica bi mi bilo taman, ali onda nemam mjesta za punjac od moba :) Sent from my SM-N960W using Tapatalk |
Citiraj:
Redne kutije ... 8x struja, 1xkoaksijalni, 1x mrezni, 1x tel. parice. http://i.imgur.com/sf0B9JFm.jpg Razmisljam provuci i optiku na tu kutiju posto je optika pred vratima. Dnevna soba je 5x4m Taj zid je bio prazan, a meni ce tu biti tv i av sustav, sub, mrezni printer, nas i tako to. |
1x mrezni > tv i av sustav, sub, mrezni printer, nas ??
2x mrežni minimalno, ako ne i 3x :fiju: |
Imaš i jednostavniju, ali skuplju verziju. Vimar proizvodi podžbukne kutije sa više utora u koje onda ti stavljaš elemente koji ti odgovaraju - utičnica (uska ili šuko), TV konektor, TF, LAN,... Elementi mogu biti različitih boja, a postoje i okviri za takve kutije isto u više boja.
Zauzimaju manje mjesta nego da stavljaš posebnu utičnicu za svaki konektor koji ti treba, a i puno su elegantnije. |
Isto kao navedeno, samo proizvođač TEM, kvalitetno a jeftinije
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Usto imaš i duboke kutije i modularne i ove fi 60, puno lakše ti je u tim dubokim poslije nagurat višak kabela
|
Ovo izgleda grozno i neravno, hoćeš li moći staviti ukrasnu plastiku preko toga uopće?
|
Pa vidi se na slici tamo lijevo plastika koja u biti zatvara pet uticnica u komadu.
|
Je, ali s modularnom dobiješ npr 5 utičnica na manjoj širini.
|
Citiraj:
Koja je finta sa optikom. Kako se ona spaja? Jer sad dok mi je stan raskopan da i nju provučem kao pripremu za danas-sutra od ulaznih vrata do dnevne. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ma isti kuyac, biti ce i ovako tip top. ... to je panasonikov asortiman modularnih uticnica. U glavni okvir slazes sta zeli. Ne sjećam se tocno cijene ... 200-250kn sve ukupno |
Za "pripremu" optike ti je nezgodno da unapred provučeš jer može i ne mora odgovarati ovisno šta koristi operater.
U principu ide: optička nit > ONT > Lan > Router > tel. / Lan za Internet / Lan za IpTv Dakle predvidi onu cijev za el. instalacije od ulaznih vrata (gdje ti je zgodno poviše ulaznih vrata) pa do mjesta gdje bi stavio ONT (može biti odmah negdje sa strane i da tu ima 230). Odatle ti treba ispravno napravljen Lan kabel do mjesta gdje bi stavio Router. Daljnji razvod ti je isti kao i da je xDSL. |
Citiraj:
Citiraj:
Jok. :) Sve ti je išlo dolje, gletano i farbano dvije ruke. To se na ljeto radilo i na zimu se počelo grijati tak da se zicer osušilo. Nije hladni klin i nema vlage. |
pa kak? a koja farba? ja mislim da sam ja kupio onu pevecovu, ne znam dal jos ima takvih.
|
Bekament. :) Mislim peć na drva razvija temperaturu toliku da se zid zagrije do razine da nemreš držati ruku na zidu. :D
|
Citiraj:
|
Kamen je isto opcija ali boja je brža, jednostavnija i veći no brainer. Ali da i meni se čini da će biti kamen s obzirom da knauf ploče tipa HTB 640 ili tak neke gluposti ne dolaze u obzir. :)
Eventualno gipsane ploče ali i to je debelo dosta pa nije neka sreća... |
Malo glasnog razmišljanja :kafa:
Zašto ne "nekakav" kamen u 50 - 100 cm zoni oko peći a ostalo bolja boja ? Tako nekako se radi i kod kamina. U toj nekoj zoni je viša temperatura a smanjuje se kako se odmičeš ... |
S HTB-om ili rozim knaufom nećeš generalno postić ništa. Ok, ploče su negorive no i tu ploču treba ofarbat. A farba će opet zbog temperature pucat. Dakle ili reflektivna folija ili kamen.
|
Tako će i biti samo čim gospođa amenuje što joj se više sviđa ima mi raditi, a i čim se neki dućan otvori. :) Hvala svima.
|
Kaži joj nema mrdanja vani osim za nabavku hrane :amen:
|
https://pevex.hr/pribor-za-suhu-grad...-m-097327.html
Ima ko ideju gdje da nabavim ovo, inace nisu mi s s ormarom poslali za jedna vrata takav aluminijski okvir. dimenzije su 18.5mm vanjska, 16mm, unutarnja(znaci debljina aluja je 1.25mm) Lijevi(unutarnji) "jezik" je 20mm a desni (vanjski) 8mm visina cca 230 |
Citiraj:
Ako ih neces zajebavat onda imas elgrad, iverpan, sch, blazic okovi ... jedan od ovih ce sigurno imati ono sto trebas |
A prijavio sam njima rekli su "Rijesit cemo kada prođe kriza"
A šta se tiče ormara, prvo došla dva njihova meštra za montažu(naručenu ali ne plaćenu) kažu, soba je 380 ormar 360 ne može se to sastavit, ne možemo aku bušilicom zavidat 4 vide sa strane od ormara, da ga zaminem za manji i odoše oni... Onda sam zva emmezetu da mi pošalju neke druge montere, da nemaju drugih da samo surađuju sa ovima i ako su oni rekli da se ne može sastavit ne može se sastavit jer su oni profesionalci, i onda prika programer, cure nam i ja ga sastavili u cca 8 sati. Osim tih zadnjih vrata. Problematične 4 vide smo zavidali malom kacavidom i gedorom... Pa pošto neću sigurno brzo, ako ikad, dobit originalnu zamjenu mislio sam da neko radi po mjeri, ali da sch ima relativno blizu mene, doduse vjerojatno ni oni ne rade sad :D ali cu ih pitat Thanks! |
Citiraj:
|
Nije kuća/stan, ali je okućnica...
Ima li tko ideju kako najjeftinije složiti ogradu dvorišnu? U principu treba mi fiksni dio 3 metra širine i metar visine i dvokrilna vrata 2 metra širine. Čisto nešto najjednostavnije da limitiram kretanje psa pošto najesen krećem u rekonstrukciju kuće. Tipa ovo: https://www.bauhaus.hr/metalni-panel...-5-m-sivi.html Samo da mogu složiti neka vrata od 2m širine. Ideje? Tnx. |
Po meni, najjeftinije diy rjesenje za 2m prevjesa je klizna ograda. Za sve drugo treba betonirat stopu za stup, osim ak te ne smeta da se vrata vuku po podu dok ih otvatas i zatvaras. Imas v profila i kotaca za kupit u bauhausu, smontiras prakticki na bilo kaj. Ak bi uzeo nekog, zbetoniraj cijevi u stope za stupove, limarska ograda fiksni dio ili panelka, bravarija vrata. Imas u univerzal zica gotove panel elemente pa baci oko i na to.
|
Citiraj:
Da sebi radim napravio bi sljedece. Kupio bi jednu drvenu gredu 10 x 10cm ili jos bolje 14x14cm od 5m odrezes ih otprilike na 1.5m. Iskopas 50cm rupu u zemlji i nabijes te stupce i zalijes s malo betona, to mozes i u kolicama zamjesat koliko ce ti trebat. Recimo s lijeve strane krece fiksni dio nabijes jednu gredu i 3m dalje drugu. uzmes si jednu staflu od 3m i njih izmedu ta dva stupca zasiljis i nabijes u zemlju tek toliko da ti zicu drzi uz tu stranu. Treci stupac je skroz desni. Izmedu 2 i 3 stupca si rekao 2m pokretne ograde. Slozis klasicne dvije resetke (za lijevu i desnu stranu) od drveta s jednakim razmacima i poprecnom vezom na linku dolje par ideja (donja racunica se bazira na punoj ogradi bez razmaka ako ide razmak treba ti jos manje materijala). Link Posto imas drvene stupce samo sarafi i rokaj, ta drvena ograda ako ju radis od nekog tanjeg materijala recimo lamperija/brodski pod nemoze biti teza od 15kg da si sveti petar :). A ako neces drvenu samo prevuci zicu preko klasicne kocke i pokucaj eksere. Gruba racunica: -5m 14x14cm - 200-250kn. 14x16 -Betonazu za jedna kolica cu racuant 150kn s pivom :D -4m zice za fiksni dio ograde 50kn -Zbog ograde i stupica trebas i jedno 4-5 stafli od 3m - 120kn (8kn duzni metar). Stafla -Brodski pod 50kn m2 , tebi treba 2m2 - 100kn Brodski pod -Spojnice kao na klasicnim vratima 14mm mislim da budu oko 15kn + PDV pocincane. Spojnice Suma sumarum 680kn https://i.ibb.co/Tbf26sb/20200329-145237.jpg |
Teoretski, v profil donji mora da, ali nisam siguran da kolega trazi trajno rjesenje. Nemora ni imati donju vodilicu ak stavi kotace na vrata, kao privremeno rjesenje...
Za stafle i drvena vrata nisam siguran da ima rjesenja koja se nebudu izvjesila brzo, ali nisam nikad radio pa neznam. |
Citiraj:
|
ovi profili iz bauhausa što si linkao su ravno 2x skuplji od redovne cijene po lokalnim dućanima. nedavno smo postavljali takvu ogradu oko dvorišta, zelena boja visine valjda 125cm i širine 250cm, cijena 125kn.
|
Hvala svima na odgovorima, riješili ste mi dilemu. :chears:
|
Pitanje, po stanu za prekidače i utičnice imam standardne fi60 kutije (link). U njih montaža utičnica i prekidača ide pomoću onih standardnih "pracni" koje se stezanjem vijaka šire i hvataju za kutiju (link)
Sada bih htio na jedno mjesto staviti moderniji prekidač koji nema te "pracne" nego se montira pomoću dva vijka koji se šarafe na za to predviđena mjesta u kutiji (link i link). Postoji li nekakvo rješenje osim onog najgoreg, tj. da čuvam kutiju van iz zida i montiram novu, odgovarajuću kutiju? |
Metni tiplu sa strane i zalijepi vrućim ljepilom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:55. |