![]() |
Citiraj:
Eto budi tako "vrijedan" (kad si našo već čak 3 rivjua di je neko bolji od drugoga. proguglaj još reviewa i naći češ jedno 10 komada (relativno vjerodostojnih sajtova) di je V8 imao najbolje temperature (eventualno da ga je SunBeam CoreContact prešišao za koji stupanj tu i tamo). - želiš li ti reći da svi oni lažu? :rolleyes: Kažem ti, okani se droge, i nabavi/posudi neš pa benčaj sam, pa nadmaši "forumske" temperature TRUE-a i V8, nemoj prosipati gluposti :rolleyes: Niko ne kaže da Xigmatek i Scythe nisu dobri hladnjaci, pobogu, Scythe je među najboljima, ali sad tu prodavati spike "e ovaj je ovdje ovaki i ovaj rivju kaže ovako" je glupo. Na kraju krajeva, najbolje kak Dizel kaže, nabaviti neki za 200 kn max, a ostalo para zapiješ, ko yebe 5 stupnjeva razlike za 200 kn razlike. |
http://img11.imageshack.us/img11/736...or12032009.jpg
Instalisao sa Real Temp i ovo je njegovo ocitavanje ali nekontam bas najbolje ovu tablicu.. |
43 i 39 stupnjeva su sasvim korektne idle temperature.
Ono ispod je koliko imaš to tzv. throttlanja kada procesor zbog pregrijavanja počinje smanjivati takt i napon. Prati temperature kada ga opteretiš primeom. |
Aha znaci to je to..
Sta je primeo ?? Neki benchmark software za procesor ili ? |
Citiraj:
|
OK, preuzeo sam PRIME95 veceras cu testirati procesor i vidicemo do kolko ce da se penje temperatura !!!
|
Ovo su rezultati testiranja..
Procesor je bio preko 5 minuta opterecen sa Prime 95 i ocitanja u Real Temp-u kazu da je dostigao neke vrijednosti iznad kojih se vise nije dizala temperatura.. Cini mi se da je ovo OK !? Jel moguce da mi lazira rezultate Intelov software s kojim sam kontrolisao temperaturu procesora ?? http://img93.imageshack.us/img93/976...ecenproces.jpg |
To je sve u granicama normale.Nemaš brige.
|
Citiraj:
Napiši točno koji software koristiš. Možda laže. Pogledaj na net-u jeli ima nova verzija tog softwarea. |
Ranije sam koristio Intel® Desktop Utilities izgleda da nije realno pokazivao temperaturu procesora !
Ovaj mi je ponudjen uz plocu: http://downloadcenter.intel.com/Deta...%2032&lang=eng Super je ovaj Real Temp i Prime 95 , ostavio sam ih backupovane da mogu s vremena na vrijeme da kontrolisem procesor !! |
decki imam q9400, koji hladnjak bi mi preporucili? nemojte mi neku pretjeranu egzotiku jer to je kod nas (BIH) jako tesko nabaviti ;)
|
Jedno pitanje, da sad ne čitam cijeli thread, koji je trenutni kralj zračnog hlađenja, thermalright ultra-120 extreme?
|
Nije, prestigli su ga Thermolab Baram i Prolimatech Megahalems, kao i Scythe Mugen 2.
|
Također i Sunbeam CoreContact i CM V8.
|
Scythe Mugen 2 je meni barem imao lošije rezultate od TR Ultra 120 extreme
|
Citiraj:
Citiraj:
|
na istom procesoru sa praktički istim protokom zraka (oba 120mm vent na 1300rpm) TRUe imao bolje temp
i idleu su bili gotovo isti no u loadu je imao nekoliko stupnjeva niže temperature proc nije konkavan i baza oba coolera je fino naljegala na IHS |
je, al je 120-ka 200 kn skuplja od mugena 2.....meni je 300 kn max koliko bi dao za cooler...
|
Pitanje je bilo:
Citiraj:
|
nisam ni rekao da je jeftiniji niti da košta isto
reko sa samo da ima bolje performanse niti ga ja ne bi kupio za tu cijeni po kojoj se prodaje |
Citiraj:
:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mada niko ne spominje CM V12 :D No to su već vjerovatno ekstremi :D |
Nemora ti mario,biti krivo sto covjek ima za V8 :D.
Thermolab Baram-ovo je jedan jebeno zamisljen kuler,da ga bar ima u hrv :(. |
Citiraj:
Evo,tu ti čovjek sve kaže.Da nisi ti na drogama:lol2: Naravno da mi nije krivo kaj ima za V8.Razmišljao sam i ja dal da ga uzmem,ali onda je došao Mugen 2 |
Citiraj:
Rekoh... nabavi si fino Mugena pa benčaj, dotad razuvjeravaj nekog drugog :) Ne da nisam požalio ni lipe za CM-a, nego je tih 450 i malo za kuler koji redovito pobjeđuje ili remizira TRUE-a i slične, high-end kulere. A sad... ko ga nema, ni nezna... vidim temperature po forumu sa TRUE, i vidim moje sa V8 na identičnim voltažama, 'nuff said :no2drug: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne kažem ni ja da je V8 najbolji, ali da je bolji od večine - bome je, a sad dječje razuvjeravanje i priče o isplativosti što neki furaju su glupe, ak čemo tako, ni TRUE, ni V8 ni MUgen 2 ne vrijede 500, 450, 350 kn (redom) uzmeš si frizera 7 i boli te ona stvar Pa čak V10 ima ~5 stupnjeva niže temperature naspram V8, što je :eek: - al mu je minus što je ružan ko porez :D |
Moj prijedlog je Nirvana NV120 Premium :D
|
Citiraj:
Oš ga prodat pa ti zapij? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:51. |