![]() |
Citiraj:
|
http://www.speedtest.net/my-result/3325954728
Od petka sam na iskonu, brzina je super kao što se i vidi, jedini problem je koji imam je blokiranje rutera THOMSON ST780, jednostavno neće na net iako sve lampice svjetle dok ga ja ne ugasim i upalim ponovo. |
Ako su mu sve lampice upaljene, onda je ST780 spojen na net, dakle ako gori i zelena lampica "Internet", onda je problem negdje drugdje. Sad problem rjesavas gasenjem/paljenjem routera, umjesto da istrazis i rijesis uzrok problema.
|
Citiraj:
|
Da. Tko jos u ovoj temi rjesava spajanje na net gasenjem/paljenjem routera ST780 koji svojim lampicama obznanjuje da je vec spojen na internet?
|
Citiraj:
:chears:prijatelju. |
Ti si napisao "jedini problem je koji imam je blokiranje rutera THOMSON ST780, jednostavno neće na net iako sve lampice svjetle"; dakle da router nece na net, a ne tvoji uredjaji koje sada spominjes. Sto se tu treba iz tako napisanog vise razumjeti, nego sam ja razumio? To da tvoji uredjaji ne mogu na net je tad bilo samo u tvojim mislima, ali ne i u tekstu ;)
Inace, i dalje sam uvjeren, da nije problem u routeru. Ako zelis neki savjet, za pocetak napisi podatke koje vidis kad otvoris "Home > Broadband Connection" stranicu routera. |
Citiraj:
http://www.zaslike.com/files/tfgximeavb48j16ejcw.jpg |
Eto, slika govori tisucu rijeci :)
Iz SS-a je vidljivo da je router spojen i na internet i na Voice, ali ni za jedno ni za drugo nije prosla "autentifikacija", pa ti nisu dodjeljene IP adrese - ni za telefon ni za internet. Greska je ili do Iskona ili do tvojih podataka koje saljes za spajanje. Da iskljucis mogucu iskonovu gresku, nazovi njihovu SZK i izdiktiraj ove podatke sa SS-a, tj da si spojen na net, ali da ti nisu dodjeljene IP adrese ni za net ni za telefon, pa ti ne radi ni jedno ni drugo. |
Citiraj:
|
Hahaha, je*atepatak, pa nemoj bas sve tak detaljno sakrit kad trazis savjet :-D
Ako su dodjeljene sve potrebne IP adrese, pogotovo ona za internet, onda je definitivno sa routerom sve u redu i on je uredno spojen na sve servise! Tvoj problem je onda u tome da tvoji uredjaji koji pristupaju routeru nemaju prolaz kroz njega na internet. Za daljnji korak je pozeljno znati kakvu poruku dobijes kad se probas spojit i kakve su ti postavke mreznih kartica kojima se spajas na router? |
Citiraj:
Ne dobijem apsolutno nikakvu poruku na kompu znači sve je normalno spojeno, mogu se logirati na ruter i vidjeti da je spojen na net ali ja nemogu otvoriti ama baš ništa, ali ono što mi je najčudnije kad sam bio kod t-konja apsolutno nikada nisam imao takvih problema, da mi sve svjetli na ruteru a ja nemogu na net. |
Iskustvo sa T-Comom samo govori da si uvjek imao podesene mrezne kartice tako da su bez problema uredjaji prolazili kroz router.
Napravi dvije stvari, prvo u routeru pod "Home > Home Network > Interfaces > LocalNetwork > Configure" ukljuci ako vec nije: Use DHCP Server: ON DHCP First Address: 192.168.1.100 DHCP Last Address: 192.168.1.200 Stisni "Apply" Drugo, postavke za TCP/IPv4 na mreznoj kartici kojom se spajas na router postavi na: Obtain an IP address automatically Obtain DNS server IP address automatically Zatim, ako upotrebljavas Windows, prestartaj router i komp, iako te to ne windowsi ne traze. |
Trebaš nazvati SZK da ti aktiviraju ruter i stvar je riješena.
|
Zasto bi aktivirali router koji je vec aktiviran sa uredno spojenim svim servisima i na kojeg su oni vec spojeni?
|
Citiraj:
DHCP je vjerojatno uključen sam po sebi, al možeš provjeriti što je Prezime ranije spomenuo. Kad bude prisutan problem, na jednom od računala uđi u command prompt (ako imas linuxe ili mac onda terminal) i unesi ping 8.8.8.8 i javit će ti ovakvo što. Ping statistics for 8.8.8.8: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 46ms, Maximum = 70ms, Average = 57ms Ako javlja da su paketi prosli (tj da je 0% loss), vrijednosti pinga bi trebale biti slicne ovim što sam gore stavio. Ako je ping ogroman to je razlog zasto nece ucitati stranicu - uzrok je ili da je netko zajahao na net pa tebi ne ostaje nista bandwitha ili su problemi s paricom (daj javi parametre linije u trenutku problema). Ako je ping normalan onda je mozda poblesavio firewall na routeru pa probaj napraviti tvornički reset. Ak bude problema i dalje zacimaj SZK (ili pošalji mail na pomoc@iskon.hr da imas problema s čim detaljnijim opisom pa da študenti znaju kaj se događa |
Da li Iskon ima kakvo ograničenje na prekomjereno skidanje?
|
Citiraj:
|
Naručio danas DUO Funky pa me zanima koji router Iskon obično šalje? Samo da nije Thomson.
|
To nikad ne mozes znati, ali u zadnje vrijeme najcesce salju Enkoma koji je po meni najbolje sto mozes dobiti od njih. Tesko na to mozes utjecati, osim ako se "slucajno" pokvari :)
|
ja u prvom mjesecu dobio neko enkomovo "čudo" tehnike. Vidim da su ga već na bug-u 'akirali :D
http://www.bug.hr/forum/topic/mrezni...it/203760.aspx ukratko, ruter je sa defaultnim pravima smeće, ali barem stabilno radi u bridge modu (internet i telefon). u pet i pol mjeseci nijedan ispad da je ruter kriv :) |
Citiraj:
|
U novom Iskonovom cjeniku (str. 39/71), pod Dodatne usluge stoji Dodatna brzina – 3 Mbps *** i cijena od 10,00 Kn (PDV uključen).
***Dostupno na aktivnim paketima s ADSL brzinom od 5 Mbps Tako da korisnici i Duo i Trio paketa mogu uzeti 8Mbps za samo 10kn više mjesečno. |
Poslali su mi Zyxel router. Jel taj valja? Još nisam priključen pa ga ne mogu isprobat.
|
Citiraj:
Sad sam dobio Gigaseta SX763 i nisam nešto presretan jer se govnulence voli zblesirat (usporit) nakon oko tjedan dana aktivne veze, ali ne puca. |
Citiraj:
|
Preso sam na Iskon i posto sam se do sad spajo prek splittera izgleda da Iskon tak vise ne funkcionira.
Sad me zanima na koju shemu spojiti sve telefone u kuci? |
Svi telefoni moraju biti spojeni direktno na ruter, moraš kupiti razdjelnik.
Kako ti je do sad sa spliterom bilo spojeno? |
Prije rutera je išao spliter koji je odvajao , jedan kabel u telefon drugi u ruter.
Sada ide kabel iz zida direkt u ruter pa iz rutera u telefon. |
Koji router ima jaci wi-fi signal - Siemens ili Enkom?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:08. |