![]() |
Citiraj:
Eventualno sa unlockanim biosom i voltažom na softverski max dozvoljenih 1.2V dodješ blizu 1GHz. No kada bi birao između HD6850 i 460GTX moj glas ide ovoj zadnjoj jer mislim da kada se oba dvije oc-aju ipak 460GTX malo "brža". |
a da, slazem se, nista od 1ghz onda :P jbg (al svejedno cu se nadat da imam neki uber primjerak kad kupim neku gainward,gigabyte ili palit :) )
tnx |
Jedini nacin za 1000 gpu je vodeno hladenje u kombinaciji sa dobrim primjerkom grafe. Mozda ih ima koje mogu i ovako ali ja ovdje nisam vidio da je netko postavio neki SS koji bi to potvrdio.
|
Galaxy GeForce GTX 460 Hall of Fame Edition Graphics Card Pictured
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/137168/Ga...-Pictured.html |
Evo da se pohvalim i ja postao ponosni vlasnik MSI gtx460 Hawk... E sad me zanima, ona je u idle stvarno nečujna, dok se u loadu vent penje na nekih 66-68% i dosta je glasan (dosta glasniji od moje stare 5770)...
Kako to korigirati? I vidim u afterburneru da se nemre vent spustiti ispod 40%? EDIT: Evo u furmarku nejde prek 58c.. |
1 privitaka
Pogledaj attach, tako imam podešenu svoju Hawk karticu.
|
Pozdrav ekipa,
samo da javimo da je u zadnjoj pošiljci stiglo još 10 kartica kako smo se i nadali :) To su zadnje kartice od MSI Hawk Talon Attacka kod nas, te sama kartica neće više niti dolaziti ( Tko je jamio, jamio je :D ) Cijena se nešto mijenjala radi tečaja dolara i kartica se nalazi u trgovini po cijeni od 1649,00 kn :chears: Pozdrav i ugodne blagdane svima |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
zamjenit će ih gtx 560 da više neće dolazit?? |
Ova Colorful je jedna od najjacih GTX460 koje sam vidio.
Sad mi i TwinFrozr izgleda onak,referentno :D. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U suprotnom postoje i alternativni shopovi, naravno.. Ja kupio svoju u Linksu, inace ju nemaju u ponudi ali se moze narucit i za dva tri dana kartica dolazi.. A zali Boze shopove u RH, niti jedan nema mogucnost placanja AmEx-om osim u njihovim poslovnicama, zato sam se odlucio za links.. Dao sam 100kn više ali mi je barem shop 'pred nosom'.. Ako nema Talon Attack-a kupujte Hawk, Core Clock 30MHz razlika.. |
kolko ja uspoređivao, talon attack je fizički potpuno identična hawku, čak je i meni talon nalijepljeno samo na pcb-u, kutija nema nikakvih talon oznaka osim sitnog kod barkoda.
Svi kažu da je razlika jedino u biosu. Ugl. no bigdil, ako još bude hawk modela. . Jedino se meni hawk/talon pokazala nespretnija od gigabytice jer je toliko debela da u SLi gotovo i nema usisa zraka na ventove gornje kartice jer se praktički dodiruju (moram koristiti susjedne PCI slotove). Zbog toga prilično brzo postaje gornja bučna, a zbog cirkulacije nisam siguran jel mi pametno mrdati po zadanim brzinama ventova, iako kartica ne pokazuje (pre) visoku temperaturu :/... |
Talon ima 0.4ns memoriju, to je najveća razlika u odnosu na običan Hawk.
|
Jel zna netko zašto mi grafa svako malo diže taktove prilikom surfanja netom (bez gledanja filmića)?
Evo slika.. http://img227.imageshack.us/i/capturewvk.png/ |
Zbog jave.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam probao i +250mv, ali nema nikakvog utjecaja, tj. jaako malog. Najbolje koristiti do nekih +150mv jer preko su mala povecanja
|
Iznad 1.15v ili malo vise ili manje stvarno nema utjecaja, osim kod malo ekstremnijeg hladenja. Isto je i na ostalim 4XX. Rusenje grafe sa sivim ekranom ili sl. boje je obicno pokazatelj da grafa ima previe voltaze.
|
Citiraj:
Imam identičan problem, Gigabytica se grije kao mutava u Load-u, zato sam ubacio 2 venta iznad grafa da pusu po njima i maticnoj te sad temp ne prelaze 80-85 na Gigabytici u loadu, GS-ica je hladna kao sibir. Znam puno je, 104' bez ta 2 venta na Gigi je bilo još više :hitthewal: |
decki sta mislite o 1012mV na mojoj. za sad na 845/1690/2000?
- OCCT full load max 72C (vent 85%) - mafia II "full load" max 64C (vent 80%) - sobna 20-23C jel se isplati :zdero:? na default V ide do 830/1660/2000. btw skuzio sam da ako mi jdownloader (java) ili win media player rade, grafa je na onom prvom 3d stupnju/brzinama. kak to sredit da ne trosi bezveze? |
Na Gainwardovom Expert Toolu mozes te opcije namjestiti rucno. Tj. imas High i Low Perf. ili nesto slicno. Ili si napravis profil pa modificiras?
|
Citiraj:
nevolim to drzat rezidentno stalno, a ovaj sto si mi preporucio je takav ako se ne varam? |
Citiraj:
|
Citiraj:
enivej malo smo otisli OT mozda :fiju:. zanimalo me samo sta mislite o ovoj voltazi odnosno dal je mozda bezveze sibat na tih 1012mV da dobijem mozda kakvih 50-ak mhz jer ipak nemogu pratit ostale temp grafe (mem, VRM) kao sto sam mogao sa starom GTX260 koja je imala 4 senzora :goood:. :chears: |
ovak napokon cu i ja nabaviti ovu igračku i sad buduci da najviše igram zahtjevni BC2 pitanje, dal cu moci na 1680x1050 sa GTX 460 od gige nakuriti detalje na HIGH i dx11 a da pri tome i imam bar oko 70-100 fpsa ...ostatak konfe pod moj komp...hvala..:D
|
Trebao bi imat oko 80 fps ili vise ak je nabrijana grafa. BF2 jako fino skalira fps sa overclockom. Mislim da mozes i malo aa ubacit i jos uvijek bit oko 70fps. gtx 460 razvaljuje sve igre u 1680 x 1050. Mozes cak i Metro igrat na max detaljima ak se iskuljci DOF.
|
Naravno da bude overclockirana...:D ok hvala .
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |