PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Wolverine 08.11.2011. 14:38

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2020569)
a i više nema jeftinih guma,a ni loših

Kak nema, imaš Tigar i Trayal :D

MuroF 08.11.2011. 15:05

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2020587)

izvadjeno iz konteksta,pročitaj sve :D

btw,onaj datum proizvodnje gume, imam 5406, 54 tjedan 2006,pa godina ima 52 tjedna wtf :stoopid:

edit: gledao krivi broj :D

jopis 08.11.2011. 15:14

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2020587)

Aha, jasno, opet balkanske predrasude....

Tigar WinterA - odlična zimska guma za aute niske i niže srednje klase, po snijegu odlične performanse, po kiši tak tak, po suhom za zimsku gumu skroz ok. Montirali smo ih na više od 20 auta prošlu zimu i nitko nema negativnih komentara.
Na našem (od stare) puntu su do tada bile s3 eskimo, pa ti mogu reći iz prve ruke da je tigar totalno u rangu sa s3, ako ne i bolji.
Na mom autu su bile gy ultragrip, koje su bolje, ali nemam i nedam više duplo više novaca za zimsku gumu, kada mi treba samo za zimu, a gy nije duplo bolji koliko više košta (duplo).
Trayal nisam probao pa ne znam.
Ali tigar je u michelin grupi, btw.....

FERRYS 08.11.2011. 15:21

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2020569)
al svi oni imaju nekog poznatog "gumara" sa jakim imenom iznad sebe,a i više nema jeftinih guma,a ni loših,osim baš onih no name kineza od kojih treba bježat.

nedavno sam pročital da je Fulda njemački proizvodjac star 100g,to ipak znaci nešto..

točno

imaš marke koje se bore za vrg i imaju svoje podmarke koje su nižg cjenovnog ranga normalno i po testovima nešto lošije prolaze..
Za vrh se uvijek bore i uvijek je rezerviran za:
goodyear
pirelli
continetal
michelin
bridgestone
toyo (kolko tolko...)

srednji rang su obično njigove podmarke
fulda
uniroyal
dunlop
....
tu obično uleti kakav padobranac iz no name svijeta....

imaš i onaj 3-ći rang iliti kinezi kojima kvaliteta nije na prvom mjestu već svoj put kupcu pronalaze preko cijene......

Wolverine 08.11.2011. 17:01

Citiraj:

Autor jopis (Post 2020617)
Aha, jasno, opet balkanske predrasude....

Tigar WinterA - odlična zimska guma za aute niske i niže srednje klase, po snijegu odlične performanse, po kiši tak tak, po suhom za zimsku gumu skroz ok. Montirali smo ih na više od 20 auta prošlu zimu i nitko nema negativnih komentara.
Na našem (od stare) puntu su do tada bile s3 eskimo, pa ti mogu reći iz prve ruke da je tigar totalno u rangu sa s3, ako ne i bolji.
Na mom autu su bile gy ultragrip, koje su bolje, ali nemam i nedam više duplo više novaca za zimsku gumu, kada mi treba samo za zimu, a gy nije duplo bolji koliko više košta (duplo).
Trayal nisam probao pa ne znam.
Ali tigar je u michelin grupi, btw.....

Pa sad moram priznati da ih u zadnje vrijeme nisam baš pratio. Imao sam iskustva sa starijim modelima (ne osobno nego unutar familije) i to je bila plastika. No opet i Kumho koje su došle serijski uz moje korito tamo 2003. su bile trek, a sad su se Kumho i Hankook probili i prave i više no pristojne gume.

Ono malo što sam ih pratio vidio sam da redovito dobivaju katastrofa ocjene pa ih i time izbjegavam.
http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
http://www.adac.de/infotestrat/tests...75_65_R14.aspx

@Ferrys
Dunlop nikako ne bi svrstao u srednji rang. :)

jopis 08.11.2011. 17:19

Kumho nisam imao par godina, ali ono prije je bilo koma, a hankook još nisam vidio gumu da nije plastičnjara neudobna.

Tigar se popravio dosta, ali napominjem, prvenstveno je dobra guma za manje aute, veliki i teški auti nisu za njih, prebrzo se troše onda (mekan sastav) i jednostavno kao da nije pogođena smjesa gume za veliku masu automobila.

Wolverine 08.11.2011. 17:24

Kumho od tamo 2007-2008 pravi dosta dobre gume.
A od recimo Hankooka su Ventus S1 Evo i Ventus V12 Evo odlične gume.

jopis 08.11.2011. 17:58

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2020719)
Kumho od tamo 2007-2008 pravi dosta dobre gume.
A od recimo Hankooka su Ventus S1 Evo i Ventus V12 Evo odlične gume.

To je već high performance razred. Tu nema loših, samo dobre i bolje :)
Tu je i Kumho Ecsta bila odlična.
Problem su njihove gume za normalne automobile, manjih dimenzija i normalnog profila, ne niskoprofilne gume, tu su jako loše kritike i iskustva korisnika, a takvih vozila i vlasnika je najviše; u ovom višem rangu velika većina ekipe ima dovoljno love da si kupi gy, michelin, continental ili dunlop, a neće niti pogledati nešto drugo, a baš tu se gotovo svi proizvođači trude plasirati dobru gumu.

Wolverine 08.11.2011. 18:02

Od tih srednjerazrednih turističkih imao sam Kumho Solus KH15 na Carensu (205/60 16) i ta je guma bila odlična. Tim bolje što nisam osjetio pad svojstava kroz trošenje kao što se kod nekih može osjetiti.

kripton 08.11.2011. 18:08

Ako se ne varam Michelin upravlja Tigerom pa se moze ocekivati pristojna kvaliteta guma, makar i da stave pretprošlu seriju guma ;)

jopis 08.11.2011. 21:35

Citiraj:

Autor kripton (Post 2020740)
Ako se ne varam Michelin upravlja Tigerom pa se moze ocekivati pristojna kvaliteta guma, makar i da stave pretprošlu seriju guma ;)

Tigrom a ne tigerom, nije to amerika, to je srbijica:D
Napisao sam to već, btw, da je Tigar član Michelin grupe:chears:

Doink the Clown 08.11.2011. 21:38

Nitko ne spominje Vredestein, isto jako dobre gume koliko čujem, kao i Nokian, posebno zimske.
Inače na svojoj petici imam ljetne Continental PremiumContact 2 kupljene prije 3 mjeseca i prije tri tjedna sam uzeo Fulda Montero 3 za po zimici, za sada i više nego zadovoljan :)

Wolverine 08.11.2011. 21:50

Citiraj:

Autor jopis (Post 2020917)
Tigrom a ne tigerom, nije to amerika, to je srbijica:D
Napisao sam to već, btw, da je Tigar član Michelin grupe:chears:

Vidim sava radi, tigar radi, trayal/obilićevo radi, jedino naše borovo ne radi. :nono:

Flood 08.11.2011. 21:56

Tigar je radio tigericu nogometnu loptu,gumenu,tak da bi jedino to kupio:D

Pupo 08.11.2011. 22:38

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2020932)
Vidim sava radi, tigar radi, trayal/obilićevo radi, jedino naše borovo ne radi. :nono:

Oni su se bacili u unosniji posao, proizvode remenje :D

Wolverine 08.11.2011. 22:39

Ma daj, svaki puta kada prolazim onuda dođe mi da plačem. :(

Pupo 08.11.2011. 22:46

Da, proizvode. Viđam povremeno kod starog u radioni sam koliki je obujam te proizvodnje nemogu reći. Istina, upitno je što bi ove ostale tvornice proizvodile da su bile smještene na lokaciji Borova.

MuroF 08.11.2011. 23:18

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 2020920)
Nitko ne spominje Vredestein, isto jako dobre gume koliko čujem, kao i Nokian, posebno zimske.
Inače na svojoj petici imam ljetne Continental PremiumContact 2 kupljene prije 3 mjeseca i prije tri tjedna sam uzeo Fulda Montero 3 za po zimici, za sada i više nego zadovoljan :)

i ja ću ih izgleda,koliko si dao za komad?

Swarm dude 08.11.2011. 23:30

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2020932)

Što nije Borovo proizvodilo samo gume za tačke, motokultivatore i sl.?
Spominjala je profa kada smo obradili stiren-butadien-stiren na predavanjima...

kripton 09.11.2011. 01:33

Jeste, no tu se mogu dodati kamionske gume i slicne, za aute nisam potpuno siguran ali mogu saznat ako nekog zanima, imam pristup informacijama iz prve ruke uzevši u obzir da mi je tamo pola obitelji radilo nekad :D

Inace od Borova ništa za sada, ima nekih 500 tinjak radnika od 1987 mislim kada je brojka bila na nekih 24.000, i tih 500tinjak ima 1800kn placu a politika grada i države je nikako razviti i obnoviti Borovo, sve su uzeli, sve pokrali, oduzeli vecinu imovine i poklonili drugima, nema svijetlu buducnost no to je ipak jedna prica za neku drugu temu.

RAUL 09.11.2011. 07:50

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 2020920)

U potpunosti se slazem jer na svoja dva auta vozim Vredestwin Sporttrac3
http://www.banden-online.be/products...vr-sptrac3.jpg
i Nokian H http://www.nokiantyres.com/files/nok...7/Nokian_H.png
Sto se tice nokiana ljetnje su vrhunske jedino traze dobar asfalt kakvog u Istri nazalost nema.

Doink the Clown 09.11.2011. 08:02

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2020990)
i ja ću ih izgleda,koliko si dao za komad?

195/65/15 - 54 eura komad u Zloveniji :D

Wolverine 09.11.2011. 10:08

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 2021000)
Što nije Borovo proizvodilo samo gume za tačke, motokultivatore i sl.?
Spominjala je profa kada smo obradili stiren-butadien-stiren na predavanjima...

Radili su gume za kamione i automobile. Curin stari ima doma još jednu zimulju od svog bivšeg fičeka :D

MuroF 09.11.2011. 11:21

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 2021090)
195/65/15 - 54 eura komad u Zloveniji :D

mislim da je to baš moj profil :goood:

moram provjerit koliko su kod nas da vidim da li se isplati do susjeda potegnut..

Facelessone 09.11.2011. 11:33

Ma u velikoj večini slučaja se isplati pa da se i ne vračaš po povrat poreza.

Doink the Clown 09.11.2011. 14:40

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2021219)
mislim da je to baš moj profil :goood:

moram provjerit koliko su kod nas da vidim da li se isplati do susjeda potegnut..

Cijena je sa izbijenim porezom naravno :D

KarloB 09.11.2011. 17:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2019937)
Stare S3 su bile dobre, nove imaju drugačiju smjesu i nisu baš nešto bajne na kiši dok su u dubokom snijegu još uvijek OK. No ionako se češće voziš po kiši/bljuzgi nego ugaženom snijegu.

Potpis na ovo. Imam Savu S3 na 2 auta preko zime, po kiši se jako vole klizat, nema naglih kočenja ni pod koju cijenu :)
Doduše po snijegu razvaljuju skroz, uz brdo kakvo god bilo ide bez problema, prije ralice se vozam bez problema :care:
I još jedna stvar, solidno su bučne, preko ljeta sam imao Michelin energy saver, i sad kad sam stavio Savu osjeti se razlika i to dosta, pogotovo kod vožnje po autocesti.

KarloB 09.11.2011. 17:25

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2019937)
Stare S3 su bile dobre, nove imaju drugačiju smjesu i nisu baš nešto bajne na kiši dok su u dubokom snijegu još uvijek OK. No ionako se češće voziš po kiši/bljuzgi nego ugaženom snijegu.

Potpis na ovo. Imam Savu S3 na 2 auta preko zime, po kiši se jako vole klizat, nema naglih kočenja ni pod koju cijenu :)
Doduše po snijegu razvaljuju skroz, uz brdo kakvo god bilo ide bez problema, prije ralice se vozam bez problema :care:
I još jedna stvar, solidno su bučne, preko ljeta sam imao Michelin energy saver, i sad kad sam stavio Savu osjeti se razlika i to dosta, pogotovo kod vožnje po autocesti.

Wolverine 09.11.2011. 17:33

Tol'ko je brz da se zapalio :D

Swarm dude 09.11.2011. 17:47

Taj se barem dao spasiti, za razliku od ovog Porschea i McLarena:

:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:03.