![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
sa jednog mehanickog diska, vec staroga, na ssd raid 0.. o da, itekako ces osjetiti boost :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Jedan dobar ti je velik skok s HDDa. Druga stvar je TRIM kojeg češ morat koristit s vremena na vrijeme. Mene je kod raida najviše živciralo dosta sporije dizanje sistema zbog kontrolera koji poništi jednu super odliku ssda.
|
Citiraj:
Dao bi ti ja jedan ozbiljniji server pa ga ti restartaj, ako se usudiš. :D |
Citiraj:
Uglavnom to je manje bitna stvar al mislim da trim nije baš toliko nebitan. Računalo je osobna stvar i može nekom služit samo za drkanje. |
1 SSD od 40+ GB i to za OS ti je i previse :).
|
Majo, SSDa nikad previše! :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Kada jednom probaš raid0, teško ti je na svakom pc-u bez njega. Kao droga :) |
Citiraj:
TRIM je daleko od toga da ga itko može smatrati nebitnim. A tko za što koristi računalo, to je njegov problem. |
Citiraj:
|
Predlažem da se otvori novi podforum za SSD diskove.
Također, da se u njega postavi sticky thread za SSDove koji podržavaju TRIM. |
trebalo bi napravit nekakvu tablicu sa diskovima. sortirati po kontroleru, cijeni, brzinama, itd.
to bi najbolje bilo da naprave ovi koji vec imaju ssd pa nek svatko napise za svoj EDIT: najvise ce znacit nama koji nismo u toku sa ssd-ima, silnim kontrolerima itd. na taj nacin ce se izbjec nepotrebna pitanja oko preporuka, misljenja, itd |
Za sad ništa, ali imamo tako nešto u planu...
|
|
jedno njubovsko pitanje:
SSDi koji nemaju TRIM/garbage collector se povremeno usporavaju u radu. da li se ta stvar može nekako srediti recimo "zero-drive" ili nekim low level formatom, pa restore sa Ghost backupa? Ili disk ostane usporen zauvijek? radi se o jednom starom laptopu kojem crkava disk nakon 7god. budući da na njemu trenutno nema ni 10GB podataka uključujući i swap file, ubacio bi neki jeftin PATA SSD u njega, te svakih par mjeseci refreshao na neku foru. |
Ako pomaze: Vec preko godinu dana imam Samsung RBX MLC 128GB bez trim-a i uvijek je pun ~80%. Performanse su odavno oko 10% losije od maksimalnih/pocetnih i to je to. Sad sam pustio crystaldiskmark, opet isti brojevi.
|
Ima li netko iskustva sa SSDovima koji imaju Silicon Motion kontroler? Na googleu ne nalazim baš puno reviewova, a to mi fali u linkovima postanim od Tomyja
|
Jedno brzinsko:
Intel X25-V SSD 40GB ili KINGSTON SSD 64 GB MLC? Ili neki drugi u cijenovnom rangu ~1100 kn? Najvažnije mi je solidna brzina i 32-64 GB kapacitet (za OS i par igara) |
Intel je ziher a za Kingston pazi jer ih još uvijek ima s Jmicronovim kotrolerom pod V series.Za te novce ti je jedino Intel u igri ,900kn.
|
Citiraj:
kako znaš za Kingstona? kupio ili čitao na internetu? Koliko postoji kotrolera u Kingstona? Da li moguce naići neka revizija npr. za koji još nisu prodani? |
Da baš gledam malo pod searchom, vidim da si ti imao x-25 V, i nije loš score pod SSD benchom.
Inače ostali diskovi u kompu su 1 TB Hitachi i 2x 500 GB Hitachi, sve redom već poznati deskstar. Koliko bolji može biti ovaj Corsair Extreme, 32 GB iz Linksa po 1200 kn od Intela? |
Citiraj:
puno je to novaca za 32gb . 64gb Corsa(Nova) s Indilinx kontr. dobiš za manje od 1400kn. Po meni ne trebaš razmišljat o ničem drugom nego Intelu,u razredu oko 1000kn ili 32-40gb. |
A ako ga prepoznati s Toshibom i Intelovim? ima li neka šifra?
edit. trebalo bi ponijeti kao šalabahter http://www.abload.de/img/kingston00hy.jpg |
Citiraj:
Ovo kaj si naveo su stari podaci od prošle godine. |
Citiraj:
Onaj G-Monster, jeste to Vi uzeli ili? Ako da gdje, cijena...? |
nisam uzeo. na internetu sam našao
|
Mushkin Releases SandForce-Based Callisto SSD Series
Citiraj:
http://www.anandtech.com/show/3725/m...ring-sandforce- |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:39. |