PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 27.12.2011. 17:06

Ja cu narucivati kocnice i diskove...cekam odgovor na mail.

SileTzar 27.12.2011. 17:12

Eto, kočnica s diskom ti je 100€ ako uzimaš SLX kako si pričao, napraviš 2 računa, na jedan odu 1kočnica s diskom i adapterom + pumpa, na drugi 1kočnica plus disk i BB, 2 računa po 130€ taman, dogovorimo se tko ide s tobom Nik i to je to.

hash 27.12.2011. 17:22

cuks imas ovdje pumpu, ne znam kakva je al nije ni neka lova
http://www.bbk-asi.hr/forum/8-buvlja...hna-rasprodaja

Nik 27.12.2011. 17:23

Meni odgovara...vi se izdogovarajte tko od vas ide, pa se za detalje dogovorimo.
[edit]
Sasa mi odgovorio na upit, sto se mojega tice sve je dostupno i u Brezicama bi bilo 6.1. (zbog N. godine)...sto se mene tice ja bi sutra napravio narudzbu - svrbe me nofci koje sam inkasirao sad za zicBo ;)

Lovrix 27.12.2011. 18:52

Kak se skidaju pakne sa XT kočnica ? Sutra ih moram skinut jer su se zamastile pa da ih spalim malo na vatrici. Jel treba skinuti samo onu zakovicu ili još nešto odšarafit? Ak treba stavim sliku , ali ošto vas puno ima XT-eje trebali bi znat :D

SileTzar 27.12.2011. 19:08

Izvučeš taj osigurač van i izvučeš pakne skupa s limićima, to je sve. Imaš stariji model ali je princip isti.

Lovrix 27.12.2011. 19:27

Super , hvala ludisile :D
Oče netko na dotku ili grmu u četvrtak? Oko 11,12? Ja ne znam kako doć do dotke pa bi se trebao naći s nekim kod maximira.

riceburner 27.12.2011. 19:40

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2059207)
Super , hvala ludisile :D
Oče netko na dotku ili grmu u četvrtak? Oko 11,12? Ja ne znam kako doć do dotke pa bi se trebao naći s nekim kod maximira.

ja bum sutra valda oko 13 isel na onaj cestovni djir kad se vratim iz bolnice...:goood:

zubich 27.12.2011. 19:56

ja ću u zloveniju također poslje nove godine...

imam neki merver za gume pobrat i kupit 2 šajbe....

De5tr0yer 27.12.2011. 20:39

U četvrtak budem išao na nekakvu vožnju sigurno.

Pogledat ću video Nikov od strmopeći pa ocijeniti dal to mogu sa pitchem izvoziti ili ne, ako ne onda idem di god, vrijeme je da se malo opustim na bajku a to neću moć ak ću doma sjedit i gledat ga.

SileTzar 27.12.2011. 21:44

aaaaahahahaha

Cuky 27.12.2011. 22:40

Ec
Citiraj:

Autor hash (Post 2059124)
cuks imas ovdje pumpu, ne znam kakva je al nije ni neka lova
http://www.bbk-asi.hr/forum/8-buvlja...hna-rasprodaja

Prodana je vec odavno. Tnx anyway ;)

zgmmax 27.12.2011. 22:42

trazio sam jedan filmic kojega sam postao vec u temi, a koji mi je predobar i uspio ga naci :D

a ovoga je Vuco stavio prije jedno 1god. i ponovo se odvalio smijat kak je ekipa luda :)

jed2i 28.12.2011. 08:27

dečki evo video napokon
http://www.youtube.com/watch?v=7bM53...1&feature=plcp

kraj sam zajebo pa se ne vidi kako me max sabotira!!
to ću uploadat posebno pa pošaljem link

Nik 28.12.2011. 09:20

Opet ti kamera previse lupa u pod, snimas si prednji kotac i ruke :)

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2059259)
U četvrtak budem išao na nekakvu vožnju sigurno.

Pogledat ću video Nikov od strmopeći pa ocijeniti dal to mogu sa pitchem izvoziti ili ne, ako ne onda idem di god, vrijeme je da se malo opustim na bajku a to neću moć ak ću doma sjedit i gledat ga.

Naravno da mozes - ali iz prve sigurno neces proci one serpentine, treba se samo voziti i nabijati kilometrazu pa ce ici i ono sto si mislio da nije vozivo.

Ja se borim s jednim detaljem na usponu, ima jedna stepenica s korijenjem, od desetak puta prosao sam ju samo jedanput i to kad se cijedilo kak je bilo mokro i kad sam bio toliko umoran da sam jedva pedalirao :D (jucer mi je malo falilo), treba biti precizan u centimetar, i uhvatiti tocno odredjenu brzinu (ako si spor ne popnes se preko kvrge, ako si brz sklizne guma i fula se putanja).
Ako ces ici budes vidio, Strmopec je za tehniciranje, balansiranje, ukondiravanje - tu se skill dize ;)

danielzg 28.12.2011. 09:35

ta je stepenica na bikcevicevoj?kolko se sjecam kad sam iso trebo sam se samo jako zaletit..jesi uspio proc ono kamenje sta strsi?

De5tr0yer 28.12.2011. 10:05

Nik, mislim da ću za kuraženje prvo nešto manje zahtjevnije.

Četvrtak, kad smo rekli Sile, 10 tunel ili 11? :stoopid:

Idemo do prvih klupica na leusteku pa na greben - prvi stup pa na dotku pa na maksić.

jed2i 28.12.2011. 10:26

evo drugi dio

maxu posudim pumpu i kak mi on zahvali, legne se drito ispred mene da da :P

http://www.youtube.com/watch?v=FJBteA-LBnY

Renesis 28.12.2011. 10:52

destoyer, ne budi pikica nego odi vozit muske staze, samo tako ide skill :)

Cuky 28.12.2011. 10:54

@jed2i - dobar video samo ubuduce podic kameru da ti ruke ne snima :D ...da se malo bolje staza vidi ;)

Nik 28.12.2011. 10:55

@daniel
Da to je odmah nakon onog polozenog kamenja, to bi bio detalj br. 2, recimo.
A strsece kamenje dok je sklisko niti ne pokusavam proci, kad bude suho onda cu se s time pozabaviti - teoriju kak to proci imam slozenu, praksa je drugi par rukava.

@Destro
Nije to nista strasno, ides gore-dolje i vjezbas skrenuti bez ili sa front pivotom, ne moze ti se nista dogoditi (iz prve ne ide, pa probas 2..3..koliko ti se da ;))

Idemo se dogovoriti pa krenemo od tunela svi zajedno, ja sam planirao u 11h, prvi greben nam je svima zajednicki, a ostatak kud koji...iako ne vidim razloga kad ste tamo zasto ne otici na Strmopec - logicnije mi je da se odustane zbog Bikce koja je nesto teza od Leusteka, ali je uspon kratak (20min) pa se i ne osjeti.

De5tr0yer 28.12.2011. 10:55

Ja ću rađe odmarat na lakšim stazama i bit pikica nego da si vrat strgam. Jučer me počeo boliti oko podneva, očito da nisam full face kacigu imao da bi se malo lošije proveo. Strmopeć neće pobjeć, a pošto Nik tak i tak svako malo to vozi, svejedno prije ili kasnije otišo tamo.

EDIT: svi me nagovaraju nešto, mislim, a pričaju o nekim strminama i switchbackovima. Ak sam zaronio na HPDjki na onim laganim 180 zavojima onda ću i ovdje sigurno. Mislim, možda budem raspoložen, ali trenutno nisam.

jed2i 28.12.2011. 11:04

Citiraj:

Autor cuks (Post 2059602)
@jed2i - dobar video samo ubuduce podic kameru da ti ruke ne snima :D ...da se malo bolje staza vidi ;)

a znam da...
ma jedva čekam da dođe wireless modul za kameru pa da mogu odmah provjerit na mobitelu kadar kojeg snimam i stisnut snimanje, tako neće biti ovakvih kadrova :)

moram se malo i u vegasu spraksat pa da i obradim malo video, ovo sam na brzinu radio, u gužvi i sa vrlo tankim živcima :)

destro ti i ja smo baš pričali, brzine kojima se vozimo nisu male i oboje smo se složili da se treba dobro zaštitit
na proljeće ću sebi vjerojatno uzet neki pojas jer ne želim završit sa volanom u trbuhu :)
ako ne želim da mi se nekaj dogodi, to je da mi slezena strada

Cuky 28.12.2011. 11:08

Ja cu si jos stitnike za laktove nabavit. Jer glava, koljena, i laktovi su prve tocke koje diraju tlo pri padu.

Tako cu bar donekle bit zasticen, a koljena i laktovi mi trebaju i na treningu pa moram pazit na njih.

De5tr0yer 28.12.2011. 11:14

A gle jed2i. Nije stvar u zaštiti tolko koliko je u vještini koju ti možeš razviti. Ak ćeš se stalno oslanjati na nešto što imaš na sebi nikad se nećeš prirodno opustiti na spustu. Ustvari, osjećat ćeš se zauvijek ko što se ja na pitchu trenutno osjećam. Nema tečnosti, baca me naprijed, i tako te stvari...

Treba se voziti, čak ovo što ti imaš, već sam ti rekao, za laktove mi se čini previše i više mi smeta nego što ima koristi.

Tak bi mogli za XC stazice furat body armore i štitnike za vrat zajedno sa FF kacigama, nema smisla jednostavno.

Osim toga, uzbrdo furat tako nešto je tlaka.

Dvije sezone sam bez shinova vozio i prvi put su mi trebali prekjučer, a što je najbolje nisu mi stajali kako treba (jer se mutavi shinovi spuste čim zapedaliraš) i opet sam popio udarac po koljenu.

Osim svega toga, bitno je i dal čovjek zna padati, koliko god smiješno zvučalo. Nas su na rukometnim treninzima učili kako padati, nešto sitno sam parkour trenirao i to mi je jučer više koristilo nego ne znam ni ja kakav shin i zaštita na koljenu ili laktu.

I da, baš se vidi ona kamenčina preko koje sam letio, debelo preko 5 metara dalje sam završio, i više čak, a vidi se trag zdesna gdje mi je prednji kotač prošao dok sam ja hvatao zrak. Reprizirao sam si jučer malo pad u glavi i greška mi je bila samo u ogromnoj brzini jer nisam mogao izravnati volan nakon što sam naletio na skliski kamen koji mi je putanju promijenio.

Uči se dok si živ, a mene nijedan pad dosad nije zaustavio :D

jed2i 28.12.2011. 11:26

Ma znam, ne oslanjam se na to, nego eto, to je samo dodatna zaštita, zlu ne trebalo.

Definitivno treba znat pasti, meni to nije smiješno, treba znat reagirat, koliko god sam se u životu puta prosuo nikad mi ništa ozbiljnije nije bilo.

Ovo kaj si rekao, za shinove, da ti nisu trebali do jednom, tak je za svaku zaštitnu opremu, ne nosiš ju da ti treba svaki put, nego ju nosiš da te jednom spasi.

Jedan od kamenčina je Max bacio sa staze, baš je bio na nezgodnom mjestu.

SileTzar 28.12.2011. 11:42

Jed2i je moj čovjek, nemojte ga gnjavit, snima sebe kak vozi a ne papka ispred sebe kak se vozi, da ja imam kameru na glavi jedino bi se ja vidio na snimci ko vas ostale jebe.

A šta nisi bunnyhopao prek maxa, kak se legne papak i zauzme cijelu stazu, ti kočiš nepotrebno, samo gas i ooooop.

Lovrix 28.12.2011. 11:58

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2059549)
Nik, mislim da ću za kuraženje prvo nešto manje zahtjevnije.

Četvrtak, kad smo rekli Sile, 10 tunel ili 11? :stoopid:

Idemo do prvih klupica na leusteku pa na greben - prvi stup pa na dotku pa na maksić.

I'm in :D Destro opet me pokupiš kod sata.

Sad sam slagao bajk , moram još lulu okrenut i stari mora probušit felge.

Nadam se da sam ispod 11 kg sad sa ovim zračnicama.

De5tr0yer 28.12.2011. 12:05

lovro, prevec ti pimplas po kilazi, radije nemoj gledat ove po dropu jer si se poceo vozit kak treba.;)

murina 28.12.2011. 12:20

Destro i ja sam prošle godine sletio na istom mjestu :D

2 die 4 28.12.2011. 12:24

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2059663)
A šta nisi bunnyhopao prek maxa, kak se legne papak i zauzme cijelu stazu, ti kočiš nepotrebno, samo gas i ooooop.

Nemoj zavoditi čovjeka, i sam znaš kako je to završilo kada se tebi desilo :D
Ah te uspomene ;)

Blue_Fatal1ty 28.12.2011. 13:38

Decki vi koji imate.
Šta kupit. GoPro Hero ili hero 2?
Gdje kupit isto je pitanje? :D

jed2i 28.12.2011. 13:52

hero2
bolji čip, podrška za razne korisne điđe, tipa wireless
bolja slika u lošijim svjetlosnim uvjetima, kvalitetnija leća (nema flare-a, leća je od stakla a običan hero hd ima od plastike), jednostavniji meni, kad snima vidljivo je sa svake strane (ledice su oko kamere)

kupit u extreme shopu u zagrebu, popust za keš je 10%, ispadne te 2340kn
any questions? :)

Blue_Fatal1ty 28.12.2011. 14:20

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2059766)
hero2
bolji čip, podrška za razne korisne điđe, tipa wireless
bolja slika u lošijim svjetlosnim uvjetima, kvalitetnija leća (nema flare-a, leća je od stakla a običan hero hd ima od plastike), jednostavniji meni, kad snima vidljivo je sa svake strane (ledice su oko kamere)

kupit u extreme shopu u zagrebu, popust za keš je 10%, ispadne te 2340kn
any questions? :)

Hvala lijepo! Odg si mi na sve šta me zanimalo! :chears:

Lovrix 28.12.2011. 14:20

Ma znam Destro da sam počeo malo previše kenjat po kilaži , al to mi je fora. Sve složio samo moram čeljusti centrirat , izvagao bajk , ima točno 11.00kg. 10 grama do cilja , upucat ću se :D

Oče još netko ić sutra osim ludogsile i Destra? Ja bi u 10 , da prije doma dođem. Destro mogli bi mi na povratku doma na grmu skočit.

zgmmax 28.12.2011. 14:53

i kaj bus dobio sa time kaj ce ti bajk biti 10g laksi?

Lovrix 28.12.2011. 15:05

Niš , hoču da je ispod 11 kg i onda stajem sa upgradeima vazanim za težinu.

Nego sad sam isprobao zračnice , poslije kotača najbolji upgrade , na 2 bara ih furam , kao da se po oblacima vozim , al je dosta teže pedalat po cesti nego na običnim zračnicama , ne znam zašto. I da , grip je osjetno bolji.

De5tr0yer 28.12.2011. 15:31

Kakve ti to zračnice imaš? :D

U 10 tunel sutra, Sile i ja bili na kafi pa se dogovorili.

Nik, najvjerojatnije budemo s tobom, ali to ćemo još sutra vidjeti. Ko što kaže Renesis, budi muško, DIE HARD :D

Lovro, 9:05 kod sata, sile, konjska muda 9:35.

CYA puse i tako to. :)

EDIT: zašto jebena murija ne kažnjava ove drkadžije s džukelama koje vozaju okolo i seru posred asfalta i u parkovima di se djeca igraju? Ugrabio sam govno deseti put u 12. mjesecu. A 10 metara dalje je posebno ograđena livada za džukele i tamo nikog nema. -.-

Nik 28.12.2011. 15:39

Elixiri su popravljeni i smontirani na bajk...moram priznati da ovi u Keindlu dosta brzo i uspjesno rjesavaju probleme.

Preko sat vremena sam se gnjavio s montiranjem novih pakni, mislim da sam 4x odpustao sarafic za ulje i smanjivao kolicinu - doslovce kap po kap jer nemam bleed kit a u servis mi se ne ide.

Sad imam supertvrdu rucicu, hvata odmah, ne treba ju ni stisnuti, dovoljno ju je pogledati i ona koci - ko stvoreno sutra za Strmopec :D

@De5tr0

Preporucam svima da idu na Strmopec jer je ruta odlicna, super izgleda - lijep greben, sve se da voziti problem je samo tih 5-6 serpentina, a od njih je jedna zajebana, ove ostale ak se ne uspije proci stanes i sidjes s bajka, one se ionako polako prolaze jedini problem je sto treba znati smotati volani i/ili napraviti front pivot i pri tome prebaciti teziste - samo :D. Ako se i padne pada se na pedalj debeo sloj lisca. Osim toga uvijek se ta 2-3 problematicna metra moze sici i pregurati bajk.

Cuky 28.12.2011. 15:43

Samo da ne propadne :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:05.