![]() |
Ajmo na 2 grebena, ali hoćemo onaj prvi dio kak smo zadnji put kad nam je Danijel pokazao ? Ono kod straćare lijevo pa se zaletiti na prvi strmiji dio i onda klasika ?
Tako da napravim GPS log i trasiram na OpenStreetMap kartu. |
Moze, meni sve pase, samo da se vozi.
|
Sretan Božić svima, uživajte u blagdanskim vožnjama.
Na jugu, bura. |
|
Ništa, sad je red da treći put idem skidat i stavljat gumu sprijeda jer sam uspio pri montiranju zbušit zračnicu. Hell YEAH. -.-
EDIT: evo u 30 sekundi sam ovaj put vratio gumu gore bez ikakvih pomagala, samo prsti. A ono prvi put ni za lijeka. :D Valjda sam poludeo ili neki vrag :D |
Citiraj:
|
Ma razbacivo sam se ja s tim kotačem po sobi, sva sreća disk nije nastradao. :D
Ma čuks razbija ljude čim ga krivo pogledaš. Opasan je frajer. |
Deda tvoj konj sad vec puno ljepse izgleda. Yebo rogove, s njima mozes samo zapet za granu :D
Jbt, opet ja na repertoaru.... |
Čuks, jedi više, pij manje alkohola :D
|
Frende, kod mene je sve proporcionalno. Kolko pojedem, tolko i popijem. Samo cu rec da sam danas previse pojeo. Ovo nije normalno.
|
Hahahahaha ma taj čuks nije normalan. Daj mi reci kad ćemo skupa van da se urokamo kak treba? :D
|
Dog cemo se, nije problem. Najdraze mi je preko tjedna, srijeda il cetvrtak, tak da se mogu na poslu oporavljat.
|
Još nisi počeo hijeroglife pisat, pa pretpostavljam da si danas malo lakši s cugom :DDDD
:chears: |
Otrijeznio sam se od rucka. Danas sam malo bolje jeo pa me nije tolko opralo. Sad idem dalje :)
|
ja dolazim...11 tunel
Citiraj:
na kraju sam kupio metalne montirače u dsgu, super su, uz sapun i te montirače sam postavio gumu bez problema, oni plastični su pucali ko kuk stare babe na ledu |
Sile ima dobre montirače na alatu. Nekidan nas je spasio u jednoj kombinaciji koja je slomila 3 montirača. Ovaj njegov je obavio posao prelagano. Mislim da je cannondale alat. A Sile?
Moja kombinacija radi lagano, samo ruke, bez alata |
Ja dosad nisam nikad imao problema sa montiranjem guma. A kako sam ovu isprve stavio bez alata nemam pojma. Nadam se da sam skužio bar taj potez, vidjet ćemo :D
Tko je dakle sutra: daniel, đedaj, distro, čuks, vuco... Joj al će nam zabavno biti :D Vijećamo u Lugarnici što ćemo vozit, a ja hoću nešto tehnički + brzo. Moram isprobat pitcha kako treba sa ovim gumama sad. Nestrpljiv sam :D |
Mene si zaboravio stavit na popis :p
Aj ponesi pumpu za shock |
Ma ti se podrazumijevaš.
Ponijet ću, premda sa ovom nećeš baš precizno moći pumpati jer ima manometar sa minimalnom podjelom 25PSI, a i to je li-la. Iako sam ja danas napumpao po želji dual air vilju bez beda. Drugim riječima, radije kupiš "tešku" 200+g pumpu i imaš pravi manometar neg ovo ;) |
ma nije frka :)
bitno mi je samo da otprilike vidim na koliko sam napumpan :D EDIT: koje gripove uzeti? ove koje sada imam su izlizani i treba ih zamijenit pa gledam malo ergon al mi se neda dat 200kn za gripove. |
ponesem ja pumpu za shock nije problem, wrench force pumpa, precizna je, usporedio sam ju sa manometrom sa kompresora koji mjeri do 10 bara i u dlaku su isti pritisak pokazali na vilici (ne, nisam vilicu pumpao na kompresoru)- ne sjećam se više točno brojke
pumpa do 300psi-a, podjele su po 10psi-a |
Citiraj:
Ako želiš pimpat bike, ovi su extra lijepi http://www.proteajaska.com/index.php...oizvod&id=1250 Ugl. uzmi si neke s lockringovima, ono kad se vrte gripovi zna bit zajebano. Meni su osobno sic, pedale i gripovi vrlo važni, jebiga to su mjesta kontakta tijela s biciklom (osim ako si Nik onda i downtube kad ti doleti u glavu) i to mora bit ultra ugodno i imat funkciju, jebeš nekad estetiku. |
ja imadoh na svojem odi yeti...
čudesa od gripova :) ljepilo se na sve, uključujući i znojne ruke :D definitivno ću ih imati na budućem bajku :D nisam mogao a da ih ne pohvalim opet ! mislim da to zaslužuju ! :beer: |
Max, imam GE1, dobio sa feltom, gripovi su me iznenadili kolko su dobri, ali na uskom volanu su mi smetali ovi jezičci na rubovima.
Sad sam za probu stavio one drek-smeđe spec, a onda ću opet GE1 pa ću moći dati točan sud. Ovako iz par vožnji, deblji su od ostatka gripova koje sam probao al ne previše i to točno po "udubinama" u dlanovima, tako da sjedaju odlično. Ak mi neće pasati ići će u prodaju za 100kn, inače su ko novi. |
^^
Kao što rekoh, Ergon je gay :roller: |
Preporučam ove koje je sile linkao u proteu... Najbolji gripovi koje sam dirnuo...
|
Ovi CB su gej, ko i sve CB, počevši od joplinke i pedala. :fiju:
:D |
Moj glas za Lizard Skins Northshore
|
Provjerio sam dal se može sa ovom lezyne shock drive guma napumpat. Može, i potrebno je relativno malih ~5min :)
Ovaj UST obruč mi je tak uhvatio alberta s jedne strane i ne pušta van, bojao sam se jače čupat da gumu ne strgam. Sad mi guma stoji nakoso :/ Ma samo da se opet ne ispuše ko ove 3 prije. Da, treća zračnica je nutra sad :( |
Fala na odgovorima.
Ja sada moram obavit jedan poslic i nadam se da cu stic na vrijeme do tunela. Jos na bajku moram zamijenit sic stangu i malo sredit kokpit. Zamijenit polotaj rucica na volanu |
Citiraj:
Max, vidimo se u 10:20. |
:D
Ne da se guma dolje čuks. I ne pomaže sapunica, isprobavo sve :D Vidimo se ;) |
Sretno dečki na Sljemenu , ja idem na cestovni đir za pol čuke , a u srijedu mi stari proširuje obruče da mogu stavit latex zračnice. Vele da je to ko tables , baš me zanima kak se ponašaju :D
Max ja ti preporučam spužvaste gripove iz MP za 35 kn. Acor je proizvođač. Ultra udobni , ne trgaju se i jako lagani (34 grama s plugovima). Ak ti se ne svide bar nije problem zato kaj su tak jeftini. Destro , ja sam imao problem sličan kad sam slickove montirao , ja i buraz svaki sa 3 montirača i jedva smo stražnju stavili nakon 2h i to tek nakon kaj smo natrpali sapuna , katastrofa. |
Citiraj:
Ja i max cemo vjerojatno kasnit, pa ako nas nema 10-15 min od vremena vaseg dolaska krenite gore bez nas, mi cemo doc. |
Decki, ima nekog ko nebu sutra mrtav od sljemena za jednu dotku?
|
na slemenu je bilo super:) sankanje sa bajkovima...steta sta ima samo do pola sljemena snjega pa je druga polovica sankanje na blatu..al nema veze....
|
Citiraj:
Mi smo dolje na 12-icu išli. Gore u lugarnici je bila ludnica, nisam imao volje sjediti, a i već je prošlo 13h odavno pa je trebalo i doma stić. 12ica je isto vozljiva bez većih problema, jasno sporije nego inače, ali dok je kotač na utabanom, sve super. Gore je snijeg utabani (začuđujuće), sredina lišće i na kraju je bilo opako blato koje je prskalo svuda. Na kraju još i kiša nas uhvatila tak da sam bio mokar do kože. Nik, za sutra još javim, trebam si barem trenirku oprat i bajk. Ako nećemo baš odmah rano ujutro ići, mogao bih stići sve. |
išli smo po 18 pa 20, bar mislim, tak su dečki govorili
danas je bilo super valjali smo se ko prasci al nema veze :) moram editirat snimku malo, izbacit dosadne dijelove pa ću uploadat, al jasno se vidi da me max sabotirao na jednom dijelu :) |
stvarno je poseban dozivljaj vozit se po snijegu..ko malo dijete si sretan:)
|
A nitko ne priča o mojim gracioznim letovima i saltima? :D
Prebrzo sam se danas htio spuštati pa sam platio danak kad se sa makadama krene prema kanalima na 18-20. Ono famozno mjesto gdje su Renesis i Sile probušili gume. Isti onaj kamen, kak je bilo fino sklisko, a ja imao dost veliku brzinu izgubio sam grip i kotač je naletio na taj kamen, ali ne direktno neg pod kutem i bacilo me tak da sam par metara dalje ostao poklopljen bajkom. Sva sreća ništa strašno, okrenuo se i zakotrljo preko lakta koji me ipak malo boli no ništa strašno, ekvivalent kad se pukneš doma u stol ili štok vrata. A drugi je bio zbog moje gluposti na početku kanala, išao sam hvatati onu moju famoznu liniju preko svog kamenja, no em je mokro em je lišće i to dvoje u kombinaciji nije dobro. Ak je netko zapazio onaj korijen jednog drveta što strši, njega sam pogodio desnim dijelom trbuha, malo iznad kuka. Sva sreća pa nisam jako jer sam već kočio do tog mjesta. Uglavnom: nemoj se vozit na najjače kad je vrijeme katastrofa. :/ EDIT: zbog ovoga i onih loših doskoka na grmi mi pitch nikako nije legao, koliko god on dobar bio... Sad mi je dosta šugavog vremena i čekat ću ljepše vrijeme. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |