PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

dada-as 17.01.2023. 11:14

mislio sam ove neke druge igre koje su vise bazirane na prici, a nije napravljen ni film ni serija o njima, pa sad jel ima kakvog smisla to gledati, to vjerojatno i traje puno, jer em ovaj gamer to mora igrati pa onda malo pije sok, pa se pogubi u igri i tak... hmmm

A meni ovak nekom tko nema pojma o ovoj igri osimd a sam cuo za nju je ta Mala za sad OK, ali vjerojatno zato jer je misteriozna, sad kad se otkriju stvari cemo vidjeti jel OK izbor...

Mommistake 17.01.2023. 11:17

Za ljude koji nisu igrali igru, toplo preporučam ili igrati igru (ne zbog serije, već jer je igra remek-djelo) pa gledati seriju ili ne igrati pa samo gledati seriju.

Gledati walkthrough, ne vidim ni 1% smisla.

Uživaj u seriji, ako nešto ne bude kako treba, vjeuj mi, svi će tu pisati o tome. :D

Nedaj bog da se pojavi kinez nekakav uskoro gdje mu nije mjesto. :D

Juice 17.01.2023. 11:18

Citiraj:

Autor Feyd (Post 3653087)
Ne znam jel problem u meni, ali ja vidim iznenađujuće malo wokeizma u ovoj prvoj epizodi, gotovo ništa.

Kaj je to boldano?

Citiraj:

Autor Brko (Post 3653078)
Glede serije, fan sam tih postapokaliptičnih stvari i zbog te tematike sam svakakvim sranjima dao prolazne ocjene samo zbog settinga (npr Cyborg 2 sa Angelinom Jolie :D ), iako je sve drugo suxalo big time. Tako i TLOU za sada Ep01 mi je "OK". Naravno, svepristuna iritantna wok kuhinja je tu, kao i što je u svemu HBO/Netflix/Disney, jer vjerojatno da nije, bilo bi prozivanja kao i za Chernobyl kad su se isto hrabri internet borci digli na noge i pitali "a gdje su naši people of color" i "uopće nema veze što je radnja u sovjetskoj Ukrajini 1986-1988, mogli ste ih dodati".

Isto pomislio haha

Walkthrough je bio sprd samo ako će pratit ful igricu :D

pogi 17.01.2023. 11:18

Nisam igrao igru, ako izađe za PC vjerojatno ću probati.

Tako da sam krenuo u gledanje tao totalni noob što se tiće Last of Us igara. Prva epka mi je ok, gledam dalje.

Mommistake 17.01.2023. 11:20

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653093)
Kaj je to boldano?

https://www.merriam-webster.com/dictionary/woke

Čitaj. ;)

dada-as 17.01.2023. 11:21

A kak je nova 3ca sezona Jack Ryana, ova druga mi je tak bila losa da nemam volju gledat trecu...

Yellowstone isto izasao novi, pogledao jednu ili dvije i neda mi se vise... Pa su sad napravili 1923 pa 1883, previse je to kauboja odjednom...

Juice 17.01.2023. 11:22

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3653097)

Meh, izdrljotine hollywooda i amerike.

I dalje ću ga koristit samo u ovom smislu:
woke
past tense and past participle of WAKE

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3653098)
A kak je nova 3ca sezona Jack Ryana, ova druga mi je tak bila losa da nemam volju gledat trecu...

Počeo, ali nisam došao dalje od druge epizode. Drugu sezonu sam i zaboravio pa nemrem reć jel ova lošija ili bolja :D

Mommistake 17.01.2023. 11:24

Kapitalizam usađen u moderne trendove. ;)

Ali neću ići u off topic, sorry na tome.

Pomo 17.01.2023. 11:41

Glede TLOU, prva epizoda meni super.
Kako nisam igrao TLOU woke mi nije primjetan.
Mišljenje o seriji zasad odlično, TWD kakav smo zaslužili a ne kakav smo dobili.

Mirkopoter 17.01.2023. 11:48

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3653088)
Meni isto prva epizoda OK. Solidni glumci, a ta mala zasad dobro to odradila, pretpostavljam da je ona glavni lik.

Nisam igrao igru ni ne mislim jer me izgleda vrijeme pregazilo da igram bilo sto. Ali sad mi je juice stavio bubu u uho da upalim YouTube i pogledam walktrough, jel to ima smisla? Jel to moram naci onaj pravi walktrough gdje nema previse ovog gamera u ekranu koji brblja o svemu i svacemu a ponajmanjne o igri ili ima tko kakvu preporuku?

Zašto bi si spoilao seriju gledanjem walkthrough-a igre? Može ti samo bolje biti nego nama koji gledamo, a znamo sve što će se dogoditi.

Tajl3r 17.01.2023. 12:33

Citiraj:

Autor Mar (Post 3653057)
Pogledao sam prvu epizodu iako nikad nisam igra igru ali sam čuja da je odlična.

Ne znam, meni to sve djeluje bezveze. Još jedna u nizu zombi serija koje su bile popularne prije 10 i više godina.

Valjda ljubitelji igre svršavaju na vjernost ekranizacije i scenografiju, ali meni kao totalnom ignoramusu što se igre tiče kad sam vidija prvog zombija došlo mi je da ugasim.

+5 živija

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

rodriguez 17.01.2023. 13:09

Presao igru last of us i jedna od rijetkih koju sam presao

Prva epizoda serije mi je vrh vrhova, imho HBO radi najjace serije

Sn4k3 17.01.2023. 13:11

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653099)
Meh, izdrljotine hollywooda i amerike.

I dalje ću ga koristit samo u ovom smislu:
woke
past tense and past participle of WAKE
...

:amen:

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3653106)
Glede TLOU, prva epizoda meni super.
Kako nisam igrao TLOU woke mi nije primjetan.
Mišljenje o seriji zasad odlično, TWD kakav smo zaslužili a ne kakav smo dobili.

Meni je serija zasad sasvim ok, rano je još za neku definitivnu ocijenu IMO...

devaa 17.01.2023. 20:11

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653044)
Iskreno se nadam da neće biti ista preslika igrice, koja je poanta serije onda. Upali walkthrough na Youtubeu i pogledao si.

True, al zato nema onog element suprise-a. Prva epizoda je 90% preslika igre ( malo ubrzano ) čitao sam zapravo da će radnja početi puno prije samog početka igre.

Meni osobno bila dobra epizoda, ali sam prošao tlou 15tak puta, pa više manje sam samo pratio aha sad idu tu, to, tam i tam. Iako neloše za ljude koji nisu igrali igru, svakako ću pratiti jer igra mi je bila odlična. Samo da ne brzaju previše radnju.

SPLiFF 17.01.2023. 20:23

Kad snime seriju po knjizi svi se nadaju da će biti identična kao knjiga i onda pljuvačina jer nije
Kad snime po igri svi žele da bude drugačija i onda im je dosadno jer je ista :D

coconut 18.01.2023. 07:23

JR S03 je ok iako meni taj glavni lik nikako nije 'sjeo'. Jednostavno mi nije dovoljno 'špijun' da bi to bio. M. Damon kao Jason Bourne je bio upečatljviji u sličnoj ulozi.

btw, Mando počinje 01.03.

Spikeman 18.01.2023. 09:31

Mala koja glumi Ellie objavila da je nebinarna osoba

Feyd 18.01.2023. 09:51

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3653238)
Kad snime seriju po knjizi svi se nadaju da će biti identična kao knjiga i onda pljuvačina jer nije

Zato što nisam čitao knjige a kad pogledam seriju koja je ista kao i knjiga, mogu se pretvarati da sam hoch i pametan jer sam čitao knjigu. Nisam pleb.

Citiraj:

Kad snime po igri svi žele da bude drugačija i onda im je dosadno jer je ista :D
Zato što gledam serije i igrao sam igre, tu ne mogu virtue signalizirat da nisam pleb pa mi na vidjelo izlazi pravi karakter, dosadno mi je dvaput konzumirat isti sadržaj, pa nisu to knjige da ih čitaš više puta.

Mirkopoter 18.01.2023. 10:14

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3653307)

Znači šuplja glava, dobro će se uklopiti u wokeness u seriji :lol2:

devaa 18.01.2023. 10:27

Citiraj:

ma nije pljuvačina, samo kažem. Gledati ću i dalje, odigrao sam
oba djela prvi mi je bio odličan, o drugome bi se dalo.

Citiraj:

Danas je popularno u americi kod mlađih generacija izjavljivati gluposti. :D

LAcy 18.01.2023. 19:08

Citiraj:

Kao sto je drug Feyd vec objasnio, mijesas kruske i jabuke. Knjigu sam vizualiziras, a igru ili strip ne. Recimo serija snimljena po meni jako dragom stripu, Resident Alien, nije indenticna stripu. I dobro da nije, jer slazem se, ne da mi se gledati isti sadrzaj. Pogotovo ako ce previse promijeniti radnju i vizualni izgled likova koje vec znam kako izgledaju i kako su originalno zamisljeni. Zagor je duh sa sjekirom a Ciko je meksikanac, punim imenom Chico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales :D

Potencijalni problem je sto ta serija nije nadopuna stripu nego je totalno drugacija. Vizualno, sadrzajno i po zanru. No meni je serija i dalje bila ok iako losija od stripa. Kad smo vec kod vizualnog, u stripu Asta je zgodna, lijepo gradjena indijanka a u seriji je neka guzata :D

P.S.
Nedavno su izasla su jos dva nastavka stripa Resident Alien :goood:

listerstorm 18.01.2023. 19:20

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3653479)
Ciko je meksikanac, punim imenom Chico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales :D

To nije potpuno ime. Dobro se sjećam iz stripova. :D

Ziiky 18.01.2023. 21:18

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3653037)
The Last of Us - 10/10 prva epizoda

Ima par stvari koje nisu po igri, ali generalno, jaaako slično napravljeno. Ne smeta me crna Sarah (pošto je majka nepoznata, nikad se o njoj nije pričalo) i scena s Robertom baš nije nešto što sam očekivao, ali ostalo, meni odlično.

Pogotovo scene u gradu i u kući, doslovno kao u igri.

Stvarno ima potencijala da to bude to.

Uživao sam u svakoj minuti serije i baš me dojmilo koliko sličnosti ima sa igrom. Scene u kući, gradu, one cijevi kad kreću u "pohod" ... Ma totalno sam subjektivan i nisam mjerilo ičega ... oprostio bi im puno više od crne Sare.
Jedini fail mi je što moram čekati tjedan dana za sljedeću epku.

listerstorm 18.01.2023. 23:14

Vidim da skoro svi hvale The Last of Us, igru nisam igrao no ovo ću svakako pogledat.

LAcy 19.01.2023. 08:23

Citiraj:

A jel' i neheksadecimalna? :D

Mommistake 19.01.2023. 08:28

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3653515)
Uživao sam u svakoj minuti serije i baš me dojmilo koliko sličnosti ima sa igrom. Scene u kući, gradu, one cijevi kad kreću u "pohod" ... Ma totalno sam subjektivan i nisam mjerilo ičega ... oprostio bi im puno više od crne Sare.
Jedini fail mi je što moram čekati tjedan dana za sljedeću epku.

Baš to. :)

Čak niti nisam gledao neke sitnice, već koliko sam uživao.

Žena pojma nema o igri, niti je ikad igrala pa je rekla da jedva čekam sljedeći ponedjeljak.

d0X 19.01.2023. 12:44

Sto mu darkvudskih bubnjeva, morat ću i ja onda pogledati.

skitnica 19.01.2023. 12:54

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3653092)
Za ljude koji nisu igrali igru, toplo preporučam ili igrati igru (ne zbog serije, već jer je igra remek-djelo) pa gledati seriju ili ne igrati pa samo gledati seriju.

Gledati walkthrough, ne vidim ni 1% smisla.

Uživaj u seriji, ako nešto ne bude kako treba, vjeuj mi, svi će tu pisati o tome. :D

Nedaj bog da se pojavi kinez nekakav uskoro gdje mu nije mjesto. :D

Kinezi su druga po brojnosti manjina u USA i njihovo nepojavljivanje bilo bi čudno.

1v@n 19.01.2023. 23:42

Zaobiđite That 90's Show, tj. "nastavak" That 70's Show (Lude sedamdesete).

Znao sam da će biti loše, ali ovako loše... može se samo jednom rječju opisati.
CRINGE

Ako vam je original bio odličan, nemojte si ovim usrati sjećanje. Strašno...

OuttaControl 20.01.2023. 00:25

Pogleda i ja prvu ep The Last Of Us, igru nisam igra, tako da se necu ljutit na greške ko u witcheru, ali prva epizoda fenomenalna, zao mi je sto sam je pogledao jer ne mogu docekat drugu :D

Miki9 20.01.2023. 02:17

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653059)
Nisu ovo zombiji, neki virus, zato skaču i šprintaju na 100m :D

Stil "28 Days Later", makar i u njemu čak tih davnih ranih 2000. godina ima itekakvih proto-wokeizama pred kraj radnje filma :-DDDD

Brutalno sam uživao gledati taj film tada u kinu, imao je baš nekih cimalica scena i akcije, koje se nemogu dočarat na TVu.

DoxyTheCroat 20.01.2023. 07:41

Proto wokeizam u 28? U nijednom trenutku, pogotovo na kraju.

Film je mračan, i uznemirujuć (najviše radi glazbe). Ukomponirali su sve savršeno, i s razlogom je top 3 zombi filmova.

devaa 20.01.2023. 08:25

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3653756)
Zaobiđite That 90's Show, tj. "nastavak" That 70's Show (Lude sedamdesete).

Znao sam da će biti loše, ali ovako loše... može se samo jednom rječju opisati.
CRINGE

Ako vam je original bio odličan, nemojte si ovim usrati sjećanje. Strašno...

Bacio sam oko na trailer, izgleda kao tipičan američki diversity bullshit. :D

Miki9 20.01.2023. 08:29

Zaboravio si da Jim legenda, nadam se da nije spoiler, ide spašavat one ženske da ne bi postale "seksualne robinje" onim "bijelim mužjacima" u vili, to ti je čisto feministička potka i viktimologija, i dotad se zapleti zombie filmova nisu baš tak rješavali.
Makar su i prije neki išli u smjeru da najveća opasnost (privremeno) preživjelima zombie-apokalipse su si oni sami (ala Day Of The Dead - isto preporuka), što će dakako postat ubrzo glavni narativ čim Walking dead eksplodira.

Al da, svakako u top 3 zombie filma.

brodjo 20.01.2023. 09:06

Fauda - 4. sezona stigla na Netflix

Mommistake 20.01.2023. 09:09

Počeo jučer Sopranos, prvi puta.

Onako, ima potencijala, volim tu "Talijani u USA" spiku, mafija, gangsteri, biznismeni, meni je to top.

Nastavljam dalje, korak po korak.

Juice 20.01.2023. 09:12

Hjaoo, kad za Sopranose kažeš ima potencijala :D

Pomo 20.01.2023. 09:15

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653793)
Hjaoo, kad za Sopranose kažeš ima potencijala :D

Ban sa topika odma, sad odma :lol2:

xlr 20.01.2023. 09:15

Znaci solidna 8ica? Vrijedi pogledati? :D

Mommistake 20.01.2023. 09:16

Nije neloše. :D

A jebiga, nisam se nikad toga primio, tako da, neću suditi po komentarima, nego pokušavam vidjeti svoju stranu. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:41.