PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

mkey 26.12.2019. 19:47

Ja sam na tvoiju preporuku bacio oko na His dark materials ali ne mogu kazati da mi je bilo zanimljivo. Neboičan žanr u svakom slučaju.

coconut 27.12.2019. 07:38

Jeste li primjetili slavizme u Witcheru? U E03 se spominju vukodlak (baš kao vukodlak, a ne werewolf) i striga (štriga u Istri, Primorju i Dalmaciji od tal. strega = vještica), dok u E08 imate Yarugu.

Colop 27.12.2019. 08:40

Citiraj:

Autor coconut (Post 3366657)
Jeste li primjetili slavizme u Witcheru? U E03 se spominju vukodlak (baš kao vukodlak, a ne werewolf) i striga (štriga u Istri, Primorju i Dalmaciji od tal. strega = vještica), dok u E08 imate Yarugu.

Imaš i slavenskih gradova, Maribor, Novigrad :D

Mommistake 27.12.2019. 08:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 3366657)

Poljaci ;)

xlr 27.12.2019. 11:13

Jel ima jos netko od vas problem sa audio/video syncom na Witcheru na Netflixu? I to samo na njemu, audio mrvicu kasni za slikom i dosta iritira. Ostali sadrzaji koje pratim nemaju taj problem. Kada gledam Witchera na mobu isto nema taj problem. Samo na firesticku.

Inace, dvije epizode pogledao, nema puno glave i repa, fali mi sadrzaja. Epku od sat vremena gledam sat i pol vremena :D Nisam neki fan niti sam igrao igre ili citao knjige, al sam cekao ovu seriju i hajp je postojao. Jel i ovo mozda kao neki špageti western? :D Kakogod, odgledat cu ga makar na silu. Mandaloriana sam zaboravio, ain't nobody got time for that.

celavicro 27.12.2019. 11:27

Ja takoder nisam igrao niti citao knjige,i mogu ti reci da mi je dosta tesko bilo za popratit pricu..ep4 ,5i 7 sam morao 2 puta pogledat.

Ostala mi zadnja.to cu danas skup s mandom

Libertus 27.12.2019. 11:37

Posloži se na kraju.

Prvih par epizoda mi nije bilo jasno da je skoro svaka scena drugi vremenski period. Tek sam to primijetio u epizodi kada misle da love vukodlaka koji je potomak incesta kralja i njegove pokojne sestre. I onda bude scena gdje se Yennefer transformira i dođe na bal, kad na balu kralj i sestra kao klinci. Onda su mi se vremenski periodi počeli slagati u glavi. :)

dada-as 27.12.2019. 13:07

Mr Robot su zakomplicirali nakrajud a mi nije jasno. Gdje je nakraju Ona lesba iz FBIa zavrsila? Otisla na avion za budimpestu i kasnije nakon toga nista o njoj.

A ovo kao da su morali zavrsiti a nisu ni sami znali kako pa sfantazirali da niti oni sami neznaju sto je sad to.

P.S. Moguce da nakon 5 godina ozive seriju pa kazu da je Eliot u stvari Darlene, a Eliot je samo jos jedan od podvojenih licnosti.

LAcy 27.12.2019. 17:49

Meni je Witcher dosadnjikav, nista se ne dogadja pa onda najednom nesto bitno. Kao to bi trebalo unijeti dramaturgiju al' zapravo uzrokuje cesto propustanje toga bitnog.

A i nekako naivan. Onaj bard bi kao trebao unijeti dozu humora a zapravo zivcira. Ima dosta scena u kojima je gluma losa, neozbiljna, kao da se zahebavaju. To ukljucuje i Geralta, koji samo sto ne namiguje gledateljima. Dogurao sam do 4. epizode i nisam bas siguran da cu dogurati do kraja. Chernobyl mi je bio puno napetiji :D

xlr 27.12.2019. 20:12

3. i 4. epka su kao nesto i napete, ali imam stvarno problem s pamcenjem i pracenjem onoga sto govore. Jel to uopce bitno? Toliko novih imena, nekih regija, likovi se samo redaju, pa odnosi medju njima, a nijednom ne znam ime (pa ni tom dosadnom bardu). Ako ovo pogledam do kraja, bome ce i Mandalorian dobiti sansu, casna pijonirska!

Jesu ove serije radjene za milenijake s attention spanom zlatne ribice ili sta? Samo bam bam bam mjenjaju se scene, radnje, ljudi. To je valjda neki trend

mkey 27.12.2019. 20:18

Pa ako je teško pratit radnju, kako je serija napravljena za zlatne ribice? :D

LAcy 27.12.2019. 20:28

Citiraj:

Autor xlr (Post 3366821)
3. i 4. epka su kao nesto i napete, ali imam stvarno problem s pamcenjem i pracenjem onoga sto govore. Jel to uopce bitno? Toliko novih imena, nekih regija, likovi se samo redaju, pa odnosi medju njima, a nijednom ne znam ime (pa ni tom dosadnom bardu). Ako ovo pogledam do kraja, bome ce i Mandalorian dobiti sansu, casna pijonirska!

Jesu ove serije radjene za milenijake s attention spanom zlatne ribice ili sta? Samo bam bam bam mjenjaju se scene, radnje, ljudi. To je valjda neki trend

Mozda je problem u ekranizaciji. Mozda je u knjigama to logicnije, bolje izvedeno. A mozda su u sumi :D

xlr 27.12.2019. 23:08

Citiraj:

Autor mkey (Post 3366824)
Pa ako je teško pratit radnju, kako je serija napravljena za zlatne ribice? :D

Tesko je povezati toliko trominutnih scena u jednu cjelinu. Mozda danas generacije to vise ne mogu ili ne vole... Zamisli da klinci danas gledaju 12 Angry Men u komadu i makni im mobitele iz ruku - vjerojatno bi se nasmrt izboli daljincem :D Malo serem naglas

Old.machine 27.12.2019. 23:11

Mandalorian - dobar kraj sezone koja je dosta oscilirala po kvaliteti, malo pekmezasto ali to je ipak SW. Stormtrooperi su još jednom dokazali da su najbeskorisnija pješadija u povijesti fikcijskog ratovanja.

Mladenxy 27.12.2019. 23:13

I ne kužim čemu stormtrooperima služi oklop, osim da izgledju SF. Buši ih tko poželi, očito je od plastike i to neke kineske.

adaksinjo 27.12.2019. 23:16

stvoreni su da budu topovsko meso, nema tu ništa čudno :D

meni je Mandalorian super, ali zapravo isto kao i sa zadnja 3 filma, ne treba u cijelu priču ulaziti s velikim očekivanjima, nego jednostavno pogledaš i to je to, no hard feelings kako god ispadne :D

Mladenxy 27.12.2019. 23:31

A zamisli koliko ih treba hraniti i plaćati, a izbuši ih neki robot koji izgleda kao da ga je Grunf sklopio u garaži. Imperija je morala propasti sa takvom ekonomijom.

mkey 28.12.2019. 00:30

Citiraj:

Autor xlr (Post 3366853)
Tesko je povezati toliko trominutnih scena u jednu cjelinu. Mozda danas generacije to vise ne mogu ili ne vole... Zamisli da klinci danas gledaju 12 Angry Men u komadu i makni im mobitele iz ruku - vjerojatno bi se nasmrt izboli daljincem :D Malo serem naglas

Ne treba njima film uz oduzimanje mobitela za meltdown. oduzimanje mobitela je dovoljno.

Šta se tiče stormtroopersa, oni su slična klasa kao zaštitari. Uglavnom ne služe ničem drugom nego da forma bude zadovoljena.

bamuja 28.12.2019. 00:57

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3366407)
Ima ima, maloprije skinuo svih 8.

ja posudio iz gradske knjiznice prvih 7 knjiga nakon sto sam poceo igrati wild hunt da malo pohvatam dogadjaje u prve dvije igre. tako da ih ima kod nas, ne znam za 8mi dio, u sedmoj knjizi je kraj, barem u ovima koje sam ja citao...

cdhr 28.12.2019. 12:09

mandalorian je osobno meni najbolja serija 2019. godine. Šteta to je samo 8 epizoda...

fanATIk 28.12.2019. 12:49

Citiraj:

Autor bamuja (Post 3366869)
ja posudio iz gradske knjiznice prvih 7 knjiga nakon sto sam poceo igrati wild hunt da malo pohvatam dogadjaje u prve dvije igre. tako da ih ima kod nas, ne znam za 8mi dio, u sedmoj knjizi je kraj, barem u ovima koje sam ja citao...

Osma knjiga, Sezona Oluja je u biti prequel cijelog serijala.

kasko 28.12.2019. 12:59

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3366234)
Do 14.1. sam na godisnjem i upravo sam otkrio Peaky Blinders. Zbogom svijete, vidimo se kad zavrsim :D

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Onda Boardwalk empire, vidimo se za uskrs ahahah

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

WraGG 28.12.2019. 17:31

Citiraj:

Autor kasko (Post 3366956)
Onda Boardwalk empire, vidimo se za uskrs ahahah

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Bas sam danas trazio sta ima na tu foru jer sam vec poceo zaliti jer mi je ostalo samo dvije sezone. Tommy udara guzove! :goood:

warlock25 29.12.2019. 11:49

Pogledao lost in space drugu sezonu. Sve bolja i bolja serija.

Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk

Brko 29.12.2019. 13:09

:Dhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...62fd010c1c.jpg

sharyn 29.12.2019. 13:49

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3367145)

da zapravo dobra serija, ostao sam šokiran kad sam pogledao seriju i vidio ocjenu koju ima na imdbu

dada-as 29.12.2019. 14:08

Mnogi su ostali razocarani da serija nije ono sto su htjeli, zato su je dumpali, slicno ko Watchmen, a u biti cist OK serija. Jedino neznam jel isti slucaj sa See serijom, isto ima slab rating a bio je poprilican hype prije izlaska.

pogi 29.12.2019. 14:44

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3367145)

Kad hebate? Moram odmah do videoteke... S01 mi je bila full dobra!

Mladenxy 29.12.2019. 21:11

Odgledao Witchera

Konačna ocjena, kaša. Debelo su shebali sa tim zbunjujućim različitim vremenima, malo prošlost, malo sadašnjost...živa koma. U svi drugim aspektima serija je jako dobra, ali ovo mi je smanjilo ukupni dojam, i to dosta.

Mar 29.12.2019. 21:17

Citiraj:

Autor pogi (Post 3367200)
Kad hebate? Moram odmah do videoteke... S01 mi je bila full dobra!

Je, baš feelgood serija. Malo optimizma i pozitive nakon godina ubijanja sa edgy i distopijskim SF-om. Možda najsličnija starom Star Treku po atmosferi.

Jedino je malo čak i prenapeta, svako malo upadaju u raznorazne nevolje pa nema baš praznog hoda :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.