PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Max_Damage 14.12.2019. 00:14

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3363528)
Mandalorian baš dobar :)

Jeste, ja tak guštam da to nisu istine ;)

Mirkopoter 14.12.2019. 15:48

Meni je od 4. epizode dosta mlako postalo. Svaku epizodu neka druga jednokratna priča. Kao da ne vodi ničemu.

Venomgamer 14.12.2019. 17:13

poceo je vrhunski ali je malo ipak pala kvaliteta.

keyser_s()ze 16.12.2019. 10:59

The expanse sezona 4 stigla u videoteku. Nije na razini prethodne 3 sezone, ali još uvijek jako dobar Scifi.

https://www.imdb.com/title/tt3230854/

LAcy 16.12.2019. 18:48

See, pogledao jednu drugu epizodu poceo. Nije lose. Glumi "Drogo" iz GoT, nazalost nema Daenerys :nono:

tizhu 16.12.2019. 19:51

Modern Love
32min | Comedy, Romance | TV Series (2019– )
moja ocjena 10/10
za ljubitelje ljubavnih priča po istinitim događajima/činjenicama iz poznate kolumne još poznatijeg dnevnog tiska. ako budete gledali sa boljim polovicama bit će još ljepše :D

The End of the F***ing World
zabavno, napeto, čudno i ... psihološki nestabilno. uvrnuto.
fenomenalno.

Mar 18.12.2019. 21:30

Da komentiram novi Expanse.

Definitivno se primjeti veći budžet, setovi su izdašniji, masu pažnje je posvećeno detaljima recimo alatima u uređajima kojima rukuju, sitni detalji poput "Made on Ganymede" stvaraju odličnu atmosferu i uvlaču u svijet, efekti i modeli su bolji i dosta detaljniji nego prije.
Sviđa mi se što su zadržali humor, Amos i Christjen su mi najjača dva lika u seriji, pogotovo što su koknuli Ashforda :D, nisu upilali sa SJW sranjima i općom feminizacijom svega i svačega.
Nažalost, unatoč većem budžetu, radnja zadnje sezone je prespora i nepotrebno razvučena na mrcvarenje po onom New Terra planetu, a kraj sezone ne donosi nikakav konkretni zaključak ili nekakve nove informacije. Što je ona mala "crna rupa" u podnožju onog tornja i kako je mogla uništiti buildere, te kako je Miller uspija priko nje deaktivirati svu onu tehnologiju buildera??? Nema baš puno smisla, dosta je loša ta alienska strana priče u ovoj sezoni, puno bolje je rješeno ovo u Sunčevom sustavu, pogotovo radnja na Marsu i totalno neočekivana paralela s Hrvatskom nakon ulaska u EU :D, no opet tu ubacuju novog negativca "iz ničega" koji prevesla sve žive, čak i starog lisca Ashforda - ona scena di ga kao iznenadi njegov sin Filip je teška naiva, da ne govorim kako bi bilo očekivano da u lov na Marca ide s nekim kompetentnim brodom koji će u slučaju da ovi fušaju s desantom, Marcov brod raznjeti torpedom kao osiguranje. Definitivno prespora radnja bez nekih većih obrata i bitnijih događaja, premalo materijala za 10 epizoda i podsjeća me na 2. sezonu koju su nepotrebno otelili.

Igorr 19.12.2019. 10:11

Citiraj:

Autor Mar (Post 3364724)
Da komentiram novi Expanse.

Definitivno se primjeti veći budžet, setovi su izdašniji, masu pažnje je posvećeno detaljima recimo alatima u uređajima kojima rukuju, sitni detalji poput "Made on Ganymede" stvaraju odličnu atmosferu i uvlaču u svijet, efekti i modeli su bolji i dosta detaljniji nego prije.
Sviđa mi se što su zadržali humor, Amos i Christjen su mi najjača dva lika u seriji, pogotovo što su koknuli Ashforda :D, nisu upilali sa SJW sranjima i općom feminizacijom svega i svačega.
Nažalost, unatoč većem budžetu, radnja zadnje sezone je prespora i nepotrebno razvučena na mrcvarenje po onom New Terra planetu, a kraj sezone ne donosi nikakav konkretni zaključak ili nekakve nove informacije. Što je ona mala "crna rupa" u podnožju onog tornja i kako je mogla uništiti buildere, te kako je Miller uspija priko nje deaktivirati svu onu tehnologiju buildera??? Nema baš puno smisla, dosta je loša ta alienska strana priče u ovoj sezoni, puno bolje je rješeno ovo u Sunčevom sustavu, pogotovo radnja na Marsu i totalno neočekivana paralela s Hrvatskom nakon ulaska u EU :D, no opet tu ubacuju novog negativca "iz ničega" koji prevesla sve žive, čak i starog lisca Ashforda - ona scena di ga kao iznenadi njegov sin Filip je teška naiva, da ne govorim kako bi bilo očekivano da u lov na Marca ide s nekim kompetentnim brodom koji će u slučaju da ovi fušaju s desantom, Marcov brod raznjeti torpedom kao osiguranje. Definitivno prespora radnja bez nekih većih obrata i bitnijih događaja, premalo materijala za 10 epizoda i podsjeća me na 2. sezonu koju su nepotrebno otelili.

Evo ti par komentara na to :)

Ova knjiga je bila jedna jedina koja mi je bila dosadna za čitati, iz cijelog serijala (i to ne samo od glavnih knjiga, nego u konkureciji svih novela i novelica što su izbacili).
Valjda 90% faking knjige pada kiša na tom planetu, tuga, čemer, dosadno svim likovima pa i tebi što čitaš o tome, pa puževi gmižu, pa svi ćoravi, Holdenu se spava, pa i tebi koji čitaš o tome, ne smiju izlaziti vani nego se većina radnje događa unutar istog zatvorenog prostora...
Tek na kraju se zapravo krenu događati stvari i živneš na zadnjih 5% knjige.

Tako da je još serija i dobro ispala jer su skratili dosadne dijelove max.
Ali su pri tome nekako uspjeli skratiti i ne objasniti dijelove koji jesu dobri i bitni.
Moguće da će dati neka objašnjenja iduću sezonu.

Neke dijelove radnje i likove su solidno promjenili. Npr. Bobbie su dosta falili i promjenili joj dijelove priče, samo nisam shvatio s kojim ciljem.

Serija je neloša ali ako iole voliš čitati knjige i voliš SF - The Expanse ti je obavezno štivo.
Najbolji SF serijal nakon Hyperion Cantos-a, IMHO :)

Max_Damage 19.12.2019. 22:10

Mandalorian zadnja epizoda ODLIČNA! :)

celavicro 19.12.2019. 22:21

Citiraj:

Autor Max_Damage (Post 3364962)
Mandalorian zadnja epizoda ODLIČNA! :)

ja sinoc si mislim da pogledam ili ne zadnju.Imao sam nkei filing da bi moglo biti dobro.Sad mi je žao kaj sam pogledao,tko ce docekati 27.

:nono:

Mommistake 19.12.2019. 22:23

Mandalorian E05, sve lošije i lošije.

Max_Damage 19.12.2019. 23:15

Imaš još 6 i 7....

Morpheous 20.12.2019. 11:28

Vidim da je izišao Witcher, pa ako je netko krenuo gledati slobodno udarajte po komentarima. Volio bih da ovo ispadne dobro.

https://www.imdb.com/title/tt5180504...f_=tt_eps_sn_1

Spikeman 20.12.2019. 12:13

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3365084)
Vidim da je izišao Witcher, pa ako je netko krenuo gledati slobodno udarajte po komentarima. Volio bih da ovo ispadne dobro.

https://www.imdb.com/title/tt5180504...f_=tt_eps_sn_1

Posuđena 1080p dolby atmos verzija iz videoteke, gleda se veceras :)

Poslano sa mobilnog aparata

Ziiky 20.12.2019. 12:39

Uhhh Witchera čekam jako dugo i dočekam ga na terenu 🥰🤗
Gledati ga na mobitelu ili sačuvati za kod kuće na 4k 5.1 ... Pitanje je sad 🤔

Edit:
9.9 imdb? Napuhano ili realno?

mamutarka 20.12.2019. 12:44

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3365104)

kakvo pitanje, naravno da na mobitelu

xlr 20.12.2019. 12:47

Nadam se da ce biti bolji od Mandaloriana kojeg sam morao odj nakon par epki.

Mirkopoter 20.12.2019. 13:17

Citiraj:

Edit:

1000 glasova?

Mommistake 20.12.2019. 13:36

Citiraj:

Edit:

Nisam gledao, no siguran sam da nije realno :)

Morpheous 20.12.2019. 13:44

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3365131)
Nisam gledao, no siguran sam da nije realno :)

IMDB postane "realan" tek nakon par mjeseci kada se fanboyevi i plaćenici ispucaju sa visokim ocjenama :)

Spikeman 20.12.2019. 13:46

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3365119)
1000 glasova?

1773 trenutno i 9,8
gledo jutros nesto iza 9h kad se krenuo emitirat na Netflixu bilo je cca 260 glasova i ocjena 10/10 :D

Mirkopoter 20.12.2019. 16:38

Kad bude imalo cca 100000 glasova onda ćemo gledat :D

Mar 20.12.2019. 17:46

Mandalorian e06 očajna, teški Disney, Mando je posta papak, ono na kraju s ekipom plaćenika je cringe worthy.

warlock25 21.12.2019. 02:16

Pogledao 4 epizode Witchera i moja ocjena je cista desetka.Jako dobro dosada.

Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk

Tajl3r 21.12.2019. 02:49

Gary iz rivijere prva ep. Preserans nindze gerija vs zenskice od 60 kila.
Ostalo ok neznam uopce sta sljede knjige, igre mi se cini po prvoj ep. ne.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Spikeman 21.12.2019. 07:22

Pojeo 6 epizoda Geralta jucer, meni je odlicna serija, problem je sto su mi samo dvije epizode ostale i onda cekanje do 2021 :(

Poslano sa mobilnog aparata

Keyser Söze 21.12.2019. 07:33

pogledao prvu ep witchera, pa ne znam, meni ta gluma na razini krv nije voda. ovaj henri pa ja evo ne znam.

Max_Damage 21.12.2019. 09:01

I ja počel gledati i zasad mi je nekak mlako. Kod onog prvog monstera sam očekival da bu iskoristil neki sign npr Aard. Nadam se da bude toga kasnije. I gluma mi je nekak onak, nerealna. Al bumo vidli kak se bu to odvijalo kasnije....

gin.tonic 21.12.2019. 10:11

Također mlako s Witcherom :kafa:

Keyser Söze 21.12.2019. 10:37

sve mi nesto kao xena princeza ratnica i hercules kevina sorba. onako aftertaste nije bas nesto

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:45.