PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Top Gear@BBC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63897)

hammer_of_thor 01.03.2011. 21:27

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1860740)

Cinque ima ~1.779 kg/ks, Sesto ~1.75, plus izlazi i Zonda 750 ;)
R ne triba ni spominjat :p

Nitko ne govori o power-to-weight ratio.

Ja govorim o onom wow dojmu kad vidiš Lamba i onom "grow up" dojmu kad vidiš Pagania.

Huayra (ili kako se već zove :D ) mi izgleda 3 puta ljepše od Zonde, a opet klasama iza Lamba.

Ove linije na Reventonu i Aventadoru su prelijepe.

Baja 001 01.03.2011. 21:29

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1860826)
Nitko ne govori o power-to-weight ratio.

Ja govorim o onom wow dojmu kad vidiš Lamba i onom "grow up" dojmu kad vidiš Pagania.

Huayra (ili kako se već zove :D ) mi izgleda 3 puta ljepše od Zonde, a opet klasama iza Lamba.

Ove linije na Reventonu i Aventadoru su prelijepe.

Meni su Lambe prelipe, ali Zonda mi je isto top. Što se tiče ove hauauxaijy ona mi nije upola dobra.

hammer_of_thor 01.03.2011. 21:35

Ja tu Zondu ne doživljavam baš...
OK mi je bila kad su bili u Francuskoj sa Ford GTom, Ferrari F430 i Zondom, u ostalima mi nikako ne sjeda, a i tamo mi je Ford bio najbolji.

Pupo 01.03.2011. 22:44

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1860837)
Ja tu Zondu ne doživljavam baš...
OK mi je bila kad su bili u Francuskoj sa Ford GTom, Ferrari F430 i Zondom, u ostalima mi nikako ne sjeda, a i tamo mi je Ford bio najbolji.

Novi GT40 mi se uopće nesviđa, stari je ok. Meni je Zonda Cinque vrh, ove nova kak se već zove mi se isto nesviđa, nije mi sjela.

Gledam sad Wagenwerks Worthersee 2009, jaoo, hoću nabuđen R32 :goood:

Ordem 01.03.2011. 23:04

taj novi pagani huayra mi je vrh talijanskog dizajna

prelijep auto

i ne znam kako netko moze reci da je "klasama iza lamborghinia"

po cemu to? performansama koje su u rangu 1-2 lamborghinia? izgledu koji je primjer klasicne talijanske extravangarde (posebice unutrasnjost koja jednostavno oduzima dah)?

no dobro, izgled ovisi o subjektivnom dojmu

ali rec da je auto srot zbog bilo ceg drugog (tehnikalija), to nikako. auto postize 370km/h..

lamborghini vec postaje dosadan sa svojim pravocrtnim dizajnom (kao sto bi clarkson rekao: "its like they only had rulers and triangles when designing this car")

jedini novi lamborghini koji me ostavlja bez daha je reventon, a prije toga tek oni stariji legendarni diablo i countach

da ne znam, nikad ne bih rekao da je lamborghini talijanski proizvodjac, prije bih rekao da je svapski (dobro sad i je ^^), ili svedski poput koenigsegga..

Pupo 01.03.2011. 23:12

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860936)
taj novi pagani huayra mi je vrh talijanskog dizajna

prelijep auto

i ne znam kako netko moze reci da je "klasama iza lamborghinia"

po cemu to? performansama koje su u rangu 1-2 lamborghinia? izgledu koji je primjer klasicne talijanske extravangarde (posebice unutrasnjost koja jednostavno oduzima dah)?

no dobro, izgled ovisi o subjektivnom dojmu

ali rec da je auto srot zbog bilo ceg drugog (tehnikalija), to nikako. auto postize 370km/h..

lamborghini vec postaje dosadan sa svojim pravocrtnim dizajnom (kao sto bi clarkson rekao: "its like they only had rulers and triangles when designing this car")

jedini novi lamborghini koji me ostavlja bez daha je reventon, a prije toga tek oni stariji legendarni diablo i countach

da ne znam, nikad ne bih rekao da je lamborghini talijanski proizvodjac, prije bih rekao da je svapski (dobro sad i je ^^), ili svedski poput koenigsegga..

Uspoređivanje lamba i paganija je isto kao uspoređivanje krušaka sa šljivama. Pagani pravi ručno, male serije auta, lambo je serijski auto, koliko god koštao il imao konja.

Kad si se već sjetio Koenigsegga, di su oni nestali? Ili ih samo nema u TGu otkad su malo sletili sa staze s onim Koenigseggom na uljanu repicu:D?

Baja 001 01.03.2011. 23:25

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1860944)
Kad si se već sjetio Koenigsegga, di su oni nestali? Ili ih samo nema u TGu otkad su malo sletili sa staze s onim Koenigseggom na uljanu repicu:D?

Ja mislim da čekaju Ageru, koja bi prema dizajnu tribala bit daleko ispred CCX(R)a.

tOta 01.03.2011. 23:28

Slažem se sa Splićom, bivši zaposlenik im svako malo pokaže kako se to radi, očito je veoma malen broj ljudi koji gledaju dalje od brojki na papiru, a bogme i PR materijala i referenci na hip-hop video spotove.

Grow up dizajn? Googlaj pojam hypercar pa vidi tko se prvi spominje u tom kontekstu, pogađaš Lamborghini. Ravne linije ih prate od post Diablo ere i jedino što se može još dodati jeste okačiti slike svih modela izdate od 2001-e do danas.

Sjećate se Noble M600 i sličnih "ludorija"? :)

Baš kako su rekli, analog versus digital, a za ovaj Sesto Elemento da ne piše gore o čemu je riječ, rekao bi da je onaj Reventon za kojim Hollywood bali i interwebz Ken Block wannabe. :)

Koenigsegg kupuje Saab i tako to, čini se da turbo era dolazi, Koenigsegg CCX95 Aero, kao što je 9-5 Aero parirao 911 Turbo sa međubrzanjem, tko zna... :)

Kada ste spomenuli već famozni 250GTO čiji je vlasnik bio gost ako se ne varam, neki radijski DJ je u pitanju, kako li je 5th Gear provozao ovaj unikat, a radi se ako ništa o trećini cijene Ferrarija. :p

Da zanemarimo sve komformističke isprike od sportskih automobila, jedna šalica STFU za PR menadžere u gore navedenim tvrtkama: Kraljica oktana

An era when drivers had to have two XXXL balls fitted between their legs...

:D

Ordem 01.03.2011. 23:29

Citiraj:

Uspoređivanje lamba i paganija je isto kao uspoređivanje krušaka sa šljivama. Pagani pravi ručno, male serije auta, lambo je serijski auto, koliko god koštao il imao konja.

a dobro, moze se reci da je i pagani sad sa svojim autima u serijskoj proizvodnji

vec ih 12g proizvode i imaju mali milijun modela..

Citiraj:

sletili na uljanu repicu i onda poslali poboljsani model i postigli trece vrijeme.. eno jos uvijek mozes vidjeti taj rezultat u svakoj epizodi top geara posto je taj lap time uvjerljivo najduzi sa svojim koengigesegegegggegegggsgsggegg natpisom ^^

ugl, i koengisegg izbacio modela ko blata i sad rade (ako nisu vec gotovi) na sasvim novom modelu koji izgleda vrhunski.

Ordem 01.03.2011. 23:33

Citiraj:

Autor tOta (Post 1860962)
Slažem se sa Splićom, bivši zaposlenik im svako malo pokaže kako se to radi, očito je veoma malen broj ljudi koji gledaju dalje od brojki na papiru, a bogme i PR materijala i referenci na hip-hop video spotove.

Grow up dizajn? Googlaj pojam hypercar pa vidi tko se prvi spominje u tom kontekstu, pogađaš Lamborghini. Ravne linije ih prate od post Diablo ere i jedino što se može još dodati jeste okačiti slike svih modela izdate od 2001-e do danas.

Sjećate se Noble M600 i sličnih "ludorija"? :)

Baš kako su rekli, analog versus digital, a za ovaj Sesto Elemento da ne piše gore o čemu je riječ, rekao bi da je onaj Reventon za kojim Hollywood bali i interwebz Ken Block wannabe. :)

Koenigsegg kupuje Saab i tako to, čini se da turbo era dolazi, Koenigsegg CCX95 Aero, kao što je 9-5 Aero parirao 911 Turbo sa međubrzanjem, tko zna... :)

Kada ste spomenuli već famozni 250GTO čiji je vlasnik bio gost ako se ne varam, neki radijski DJ je u pitanju, kako li je 5th Gear provozao ovaj unikat, a radi se ako ništa o trećini cijene Ferrarija. :p

Da zanemarimo sve komformističke isprike od sportskih automobila, jedna šalica STFU za PR menadžere u gore navedenim tvrtkama: Kraljica oktana

An era when drivers had to have two XXXL balls fitted between their legs...

:D

bez uvrede, ali ja kurca nisam skuzio sta si pisao i kome.

Pupo 01.03.2011. 23:44

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860964)
a dobro, moze se reci da je i pagani sad sa svojim autima u serijskoj proizvodnji

vec ih 12g proizvode i imaju mali milijun modela..

sletili na uljanu repicu i onda poslali poboljsani model i postigli trece vrijeme.. eno jos uvijek mozes vidjeti taj rezultat u svakoj epizodi top geara posto je taj lap time uvjerljivo najduzi sa svojim koengigesegegegggegegggsgsggegg natpisom ^^

ugl, i koengisegg izbacio modela ko blata i sad rade (ako nisu vec gotovi) na sasvim novom modelu koji izgleda vrhunski.

Nisu sletili na uljanu repicu, već su sletili sa Koeniggsegom na uljanu repicu il na tako nešto (neda mi se kopat, znam samo da je bila neka spešl verzija koja je išla na neš drugo a ne na benzin):D Nikad video nije bio prikazan, samo su neke slike kružile netom.

Da, Zonda nikako nije serijska proizvodnja, čini mi se da ti definicija serijske proizvodnje nije jasna. Da, napravili su dosta modela, al sve u jako malim serijama, plus, ručno se sklapaju. Lambo se proizvodi na traci, isto kao i Golf.

Sad se sjetih, nije mi jasno zašto nisu stavili vrijeme Zonde R na onu ploču di je vrijeme od onog lovca, Capara i još nekih auta.

Ordem 01.03.2011. 23:49

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1860972)
Da, Zonda nikako nije serijska proizvodnja, čini mi se da ti definicija serijske proizvodnje nije jasna. Da, napravili su dosta modela, al sve u jako malim serijama, plus, ručno se sklapaju. Lambo se proizvodi na traci, isto kao i Golf.

znam sta je serijska proizvodnja (cim se ne prodaje u limitiranom broju)

ali toliko modela prave svake godine, tako da kao i da jesu u serijskoj proizvodnji

nisam mogao vjerovati kad je clarskon poceo nabrajati sve modele..

btw rucno se sklapa i svaki motor za ferraria..

Citiraj:

Sad se sjetih, nije mi jasno zašto nisu stavili vrijeme Zonde R na onu ploču di je vrijeme od onog lovca, Capara i još nekih auta.

zonda r nije cestovni auto (nema zmigavce, ima slick gume i ne moze preko lezeceg policajca)

Pupo 01.03.2011. 23:53

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860974)

zonda r nije cestovni auto (nema zmigavce, ima slick gume i ne moze preko lezeceg policajca)

Pa znam to, zato sam i rekao da mi nije jasno zašto nije na ploči s lovcem, caparom, formulom i ostalima. Ona mala ploča što imaju, ne ova na kojoj su "obični" auti. Znam što sam napisao :P

Baja 001 01.03.2011. 23:59

Citiraj:

A samo stavljaju cestove aute na board, tako da sve egzotike tipa MC12, FXX, Zonda R, Capara i sl, miču. Premda mislim da bi za njih bila dobra odvojena ljestvica.

Pupo 02.03.2011. 00:01

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1860978)
A samo stavljaju cestove aute na board, tako da sve egzotike tipa MC12, FXX, Zonda R, Capara i sl, miču. Premda mislim da bi za njih bila dobra odvojena ljestvica.

Pa ima odvojena ljestvica, jbt, pa jel vi pratite TG? :D

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860980)
mislim da su odustali od te ploce

ili to, ili je ta ploca rezervirana samo za profesionalne auto vozace (tipa buton, hamilton i ostala pro ekipa)

vise se ni ne sjecam koliko je dugo nisu prikazali..

Jbt, pa to je 3 ploča s vozačima, nije to ta. Al istina, nisu je dugo prikazali već

Ordem 02.03.2011. 00:02

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1860976)
Pa znam to, zato sam i rekao da mi nije jasno zašto nije na ploči s lovcem, caparom, formulom i ostalima. Ona mala ploča što imaju, ne ova na kojoj su "obični" auti. Znam što sam napisao :P

ili to, ili je ta ploca rezervirana samo za profesionalne auto vozace (tipa buton, hamilton i ostala pro ekipa)

Baja 001 02.03.2011. 00:12

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1860979)
Pa ima odvojena ljestvica, jbt, pa jel vi pratite TG? :D

Jebate pratim :D

Pa da to je ljestvica sa svim onim trkaćim bolidima :D sada tek vidio :no2drug:

Citiraj:

Lacetti šema, i ona Cee'd.

B3mt1 02.03.2011. 13:37

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1860740)
Pravo remek dijelo, 999 kg i ~570 ks. To je bolid.

+400kg + vozac .......

Baja 001 02.03.2011. 14:35

Citiraj:

Autor B3mt1 (Post 1861298)
+400kg + vozac .......

Zar nije 999 kg bez vozača? Ako je ovo gorivo i sve šta ide, to je normalno jer to isto ide i u Veyron, ili bilo koji drugi auto.

Trotter IT Co 02.03.2011. 15:29

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1860980)

I ja tak mislim, znam da su micali te aute odmah čim su ih stavili na board, ali nisam primjetio da su ih stavili na posebnu ploču... jedino kaj imaju odvojenu ploču za ove amatere kaj dođu i profi vozače za Reasonably priced car.

Pupo 02.03.2011. 19:42

Citiraj:

Autor Trotter IT Co (Post 1861438)
I ja tak mislim, znam da su micali te aute odmah čim su ih stavili na board, ali nisam primjetio da su ih stavili na posebnu ploču... jedino kaj imaju odvojenu ploču za ove amatere kaj dođu i profi vozače za Reasonably priced car.

Neznam zašto mi je ta ploča ostala nekako u pamćenju iako sam danas pogledao epizodu sa Caparom i sa F1 i nema je. Jebiga, moj zajeb.

Al sve u svemu, možemo mi složit svoju listu :) Ove 2 epizode sam gledao kad sam tražio tu ploču za koju sam izgleda zabrijao. Fali Zonda, Ferrari ak se nevaram i jos neki

Renault F1(2004) - 0.59,0
Caparo T1 - 1.10,6

Baja 001 02.03.2011. 21:57

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1861656)

Renault F1(2004) - 0.59,0
Caparo T1 - 1.10,6

1:08.5 - Zonda R
1:08.6 - DBR9
1:10.7 - FXX
1:09.9 - Ultima GTR

Pupo 02.03.2011. 22:06

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1861776)
1:08.5 - Zonda R
1:08.6 - DBR9
1:10.7 - FXX
1:09.9 - Ultima GTR

Priznaj da imaš vremena krugova u glavi, da nisi gledao ponovno :D

Baja 001 02.03.2011. 22:17

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1861797)
Priznaj da imaš vremena krugova u glavi, da nisi gledao ponovno :D

Da za prvi i treći, GTR i DBR neman.

tech 02.03.2011. 22:39

Klik
Ili za lijenčine
Citiraj:

1. 0:31.2 – BAE Sea Harrier (Piloted by Lieutenant Nick Arkle RN. Raced against the Saab 9-5 Aero. Took off then flew around track, ended in the air.)
2. 0:59.0 – Renault R24 Formula One car(Wet)
3. 1:08.5 – Zonda R
4. 1:08.6 – Aston Martin DBR9
5. 1:10.6 – Caparo T1
6. 1:10.7 – Ferrari FXX (Driven by Michael Schumacher on slick tyres)
7. – CAP 232 Aerobatic Plane (Piloted by British Aerobatic Champion, Tom Cassells.Raced against the Radical SR3 and was shown crossing the finish line in front, however the time was not shown.)
8. 1:19.1 – Radical SR3
9. 1:22.6 – Westfield XTR2

B3mt1 03.03.2011. 16:22

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1861359)
Zar nije 999 kg bez vozača? Ako je ovo gorivo i sve šta ide, to je normalno jer to isto ide i u Veyron, ili bilo koji drugi auto.

Dry weight
1380 kg
znaci bez svih tekucina i vozaca, s ferrarijeve stranice .....

Baja 001 03.03.2011. 17:03

Citiraj:

Autor B3mt1 (Post 1862395)
Dry weight
1380 kg
znaci bez svih tekucina i vozaca, s ferrarijeve stranice .....

Đizzz a teaseri su najavljivali ~990 kg. Odma mi je sada pa u očima, još je težak kao 458 Italia :nono:

tutix 04.03.2011. 01:31

Odlična zadnja epizoda kao i obično :). Sezona malo slabašnija nego što smo navikli, ali na BBC-u imaju masu rezova, masu portala koje su držali i nekih projekata su ugasili tako da se vjerojatno to odrazilo i malo na TG.

Obavezno probajte nabavit starije sezone i pogledat u pauzi do lipnja, tipa 8-9-10, ma sve su u biti odlične na svoj način. Meni je nekako 10. ostala zasad u najboljem sjećanju, pogotovo ona epizoda gdje su prikazivali njihovu 24h utrku :).

Pupo 04.03.2011. 14:13

Ako netko nezna, na podnapisi.net i na titlovi.com ima prijevoda za neke epizode TGa i za većinu specijala. hint: srpski jezik

Tako ako je nekome problem engleski, ipak može nešto pogledati.

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1862428)
Đizzz a teaseri su najavljivali ~990 kg. Odma mi je sada pa u očima, još je težak kao 458 Italia :nono:

O kojem to autu pričate? :no2drug:

Wolverine 04.03.2011. 15:01

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1860595)
Izgleda ipak ovo stavljalju umjesto Reventona, koji je trebao zamjeniti Murcielaga.

Reventon nikad ali nikad nije bio najavljen kao zamjena za Murcielago. To je zaseban, limitiran model baziran na Murcielagu LP640.

Baja 001 04.03.2011. 17:16

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1863122)
O kojem to autu pričate? :no2drug:

Citiraj:

Ako netko nezna, na podnapisi.net i na titlovi.com ima prijevoda za neke epizode TGa i za većinu specijala. hint: srpski jezik
A mogu zamislit Top Gear - Najveći stepen :D (samo kad se sitin bisera iz Prison Breaka :D:D)

hammer_of_thor 04.03.2011. 19:40

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1863149)
Reventon nikad ali nikad nije bio najavljen kao zamjena za Murcielago. To je zaseban, limitiran model baziran na Murcielagu LP640.

Ja sam ih bio skužio u epizodi kad su imali koncept Reventon u studio da kao Murcielago se prestaje proizvoditi a Reventon ga naslijeđuje.

Moj bed, thanks na objašnjenju :)

Baja 001 04.03.2011. 20:46

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1863429)
Ja sam ih bio skužio u epizodi kad su imali koncept Reventon u studio da kao Murcielago se prestaje proizvoditi a Reventon ga naslijeđuje.

Moj bed, thanks na objašnjenju :)

Krivo si skužio :D
LP670 je zadnji Murcielago, i tinks :roller:

Wolverine 04.03.2011. 21:09

Da posljednji u nizu je LP670-4 SV

hammer_of_thor 04.03.2011. 21:15

Kao i posljednji Hammondov review koji je zapravo valjao :D

A i tih odličnih nema tako puno.

Wolverine 04.03.2011. 21:21

Osobno, niti jednog od njih uopće ne smatram presenterima, tako da niti očekujem išta više od ludiranja. To je bit TopGeara - hrpa nevažnih informacija uz ekvivalentnu količinu ludiranja.
To je show kojem je jedina namjera zabava i kao takav je vrlo uspješan. TopGear nikad nisam niti ću ikada shvaćati ozbiljno.

hammer_of_thor 04.03.2011. 21:30

Niti ja. Upravo zbog toga obožavam TG.
Svaku epizodu sam tokom godina pogledao bar 3 puta, i večina mi je "reviewa" odlična baš zbog gluposti koje rade, ali Hammond mi ni u tome ne odgovara.
Daleko od toga da ne radi "TG" posao dobro, radi ga odlično i svaki od njih trojice je nezamjenjiv.

mitra 04.03.2011. 21:35

U par zadnjih epizoda primjetio sam da nam previse serviraju Clarksonovu stražnjicu bez cenzure =)

fanATIk 05.03.2011. 19:25

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1863264)
A mogu zamislit Top Gear - Najveći stepen :D (samo kad se sitin bisera iz Prison Breaka :D:D)

U srpskom prijevodu christmas speciala kad god se spominjao Fiat, u titlu je pisalo Fijat. Za ne vjerovat... :D

Citiraj:

Autor mitra (Post 1863522)
U par zadnjih epizoda primjetio sam da nam previse serviraju Clarksonovu stražnjicu bez cenzure =)

Hm, većina nas je obraćala pažnju na aute. Al svatko gleda ono što mu se sviđa. Ma nema veze, gej je okej. :D

Pupo 05.03.2011. 19:29

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1864013)
U srpskom prijevodu christmas speciala kad god se spominjao Fiat, u titlu je pisalo Fijat. Za ne vjerovat... :D

A gledaj, istini za volju, ako mi je želja pogledat, a neznam dobro engleski, ja bih s lakoćom prešao preko tog Fijat, a i ono, nije to ništa što par klikova u notepadu nemože riješiti :)

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1864013)
Hm, većina nas je obraćala pažnju na aute. Al svatko gleda ono što mu se sviđa. Ma nema veze, gej je okej. :D

Ja baš htio napisat juče da nisam to primjetio, odnosno da nemam pojma o čemu mitra priča, ali eto, tvoj quote je bio kreativniji od mog možebitnog

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36.