![]() |
Citiraj:
Ja govorim o onom wow dojmu kad vidiš Lamba i onom "grow up" dojmu kad vidiš Pagania. Huayra (ili kako se već zove :D ) mi izgleda 3 puta ljepše od Zonde, a opet klasama iza Lamba. Ove linije na Reventonu i Aventadoru su prelijepe. |
Citiraj:
|
Ja tu Zondu ne doživljavam baš...
OK mi je bila kad su bili u Francuskoj sa Ford GTom, Ferrari F430 i Zondom, u ostalima mi nikako ne sjeda, a i tamo mi je Ford bio najbolji. |
Citiraj:
Gledam sad Wagenwerks Worthersee 2009, jaoo, hoću nabuđen R32 :goood: |
taj novi pagani huayra mi je vrh talijanskog dizajna
prelijep auto i ne znam kako netko moze reci da je "klasama iza lamborghinia" po cemu to? performansama koje su u rangu 1-2 lamborghinia? izgledu koji je primjer klasicne talijanske extravangarde (posebice unutrasnjost koja jednostavno oduzima dah)? no dobro, izgled ovisi o subjektivnom dojmu ali rec da je auto srot zbog bilo ceg drugog (tehnikalija), to nikako. auto postize 370km/h.. lamborghini vec postaje dosadan sa svojim pravocrtnim dizajnom (kao sto bi clarkson rekao: "its like they only had rulers and triangles when designing this car") jedini novi lamborghini koji me ostavlja bez daha je reventon, a prije toga tek oni stariji legendarni diablo i countach da ne znam, nikad ne bih rekao da je lamborghini talijanski proizvodjac, prije bih rekao da je svapski (dobro sad i je ^^), ili svedski poput koenigsegga.. |
Citiraj:
Kad si se već sjetio Koenigsegga, di su oni nestali? Ili ih samo nema u TGu otkad su malo sletili sa staze s onim Koenigseggom na uljanu repicu:D? |
Citiraj:
|
Slažem se sa Splićom, bivši zaposlenik im svako malo pokaže kako se to radi, očito je veoma malen broj ljudi koji gledaju dalje od brojki na papiru, a bogme i PR materijala i referenci na hip-hop video spotove.
Grow up dizajn? Googlaj pojam hypercar pa vidi tko se prvi spominje u tom kontekstu, pogađaš Lamborghini. Ravne linije ih prate od post Diablo ere i jedino što se može još dodati jeste okačiti slike svih modela izdate od 2001-e do danas. Sjećate se Noble M600 i sličnih "ludorija"? :) Baš kako su rekli, analog versus digital, a za ovaj Sesto Elemento da ne piše gore o čemu je riječ, rekao bi da je onaj Reventon za kojim Hollywood bali i interwebz Ken Block wannabe. :) Koenigsegg kupuje Saab i tako to, čini se da turbo era dolazi, Koenigsegg CCX95 Aero, kao što je 9-5 Aero parirao 911 Turbo sa međubrzanjem, tko zna... :) Kada ste spomenuli već famozni 250GTO čiji je vlasnik bio gost ako se ne varam, neki radijski DJ je u pitanju, kako li je 5th Gear provozao ovaj unikat, a radi se ako ništa o trećini cijene Ferrarija. :p Da zanemarimo sve komformističke isprike od sportskih automobila, jedna šalica STFU za PR menadžere u gore navedenim tvrtkama: Kraljica oktana An era when drivers had to have two XXXL balls fitted between their legs... :D |
Citiraj:
vec ih 12g proizvode i imaju mali milijun modela.. Citiraj:
ugl, i koengisegg izbacio modela ko blata i sad rade (ako nisu vec gotovi) na sasvim novom modelu koji izgleda vrhunski. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisu sletili na uljanu repicu, već su sletili sa Koeniggsegom na uljanu repicu il na tako nešto (neda mi se kopat, znam samo da je bila neka spešl verzija koja je išla na neš drugo a ne na benzin):D Nikad video nije bio prikazan, samo su neke slike kružile netom. Da, Zonda nikako nije serijska proizvodnja, čini mi se da ti definicija serijske proizvodnje nije jasna. Da, napravili su dosta modela, al sve u jako malim serijama, plus, ručno se sklapaju. Lambo se proizvodi na traci, isto kao i Golf. Sad se sjetih, nije mi jasno zašto nisu stavili vrijeme Zonde R na onu ploču di je vrijeme od onog lovca, Capara i još nekih auta. |
Citiraj:
ali toliko modela prave svake godine, tako da kao i da jesu u serijskoj proizvodnji nisam mogao vjerovati kad je clarskon poceo nabrajati sve modele.. btw rucno se sklapa i svaki motor za ferraria.. Citiraj:
|
Citiraj:
Pa znam to, zato sam i rekao da mi nije jasno zašto nije na ploči s lovcem, caparom, formulom i ostalima. Ona mala ploča što imaju, ne ova na kojoj su "obični" auti. Znam što sam napisao :P |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa ima odvojena ljestvica, jbt, pa jel vi pratite TG? :D Citiraj:
Jbt, pa to je 3 ploča s vozačima, nije to ta. Al istina, nisu je dugo prikazali već |
Citiraj:
ili to, ili je ta ploca rezervirana samo za profesionalne auto vozace (tipa buton, hamilton i ostala pro ekipa) vise se ni ne sjecam koliko je dugo nisu prikazali.. |
Citiraj:
Pa da to je ljestvica sa svim onim trkaćim bolidima :D sada tek vidio :no2drug: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Neznam zašto mi je ta ploča ostala nekako u pamćenju iako sam danas pogledao epizodu sa Caparom i sa F1 i nema je. Jebiga, moj zajeb. Al sve u svemu, možemo mi složit svoju listu :) Ove 2 epizode sam gledao kad sam tražio tu ploču za koju sam izgleda zabrijao. Fali Zonda, Ferrari ak se nevaram i jos neki Renault F1(2004) - 0.59,0 Caparo T1 - 1.10,6 |
Citiraj:
1:08.6 - DBR9 1:10.7 - FXX 1:09.9 - Ultima GTR |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Klik
Ili za lijenčine Citiraj:
|
Citiraj:
1380 kg znaci bez svih tekucina i vozaca, s ferrarijeve stranice ..... |
Citiraj:
|
Odlična zadnja epizoda kao i obično :). Sezona malo slabašnija nego što smo navikli, ali na BBC-u imaju masu rezova, masu portala koje su držali i nekih projekata su ugasili tako da se vjerojatno to odrazilo i malo na TG.
Obavezno probajte nabavit starije sezone i pogledat u pauzi do lipnja, tipa 8-9-10, ma sve su u biti odlične na svoj način. Meni je nekako 10. ostala zasad u najboljem sjećanju, pogotovo ona epizoda gdje su prikazivali njihovu 24h utrku :). |
Ako netko nezna, na podnapisi.net i na titlovi.com ima prijevoda za neke epizode TGa i za većinu specijala. hint: srpski jezik
Tako ako je nekome problem engleski, ipak može nešto pogledati. Citiraj:
O kojem to autu pričate? :no2drug: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam ih bio skužio u epizodi kad su imali koncept Reventon u studio da kao Murcielago se prestaje proizvoditi a Reventon ga naslijeđuje. Moj bed, thanks na objašnjenju :) |
Citiraj:
LP670 je zadnji Murcielago, i tinks :roller: |
Da posljednji u nizu je LP670-4 SV
|
Kao i posljednji Hammondov review koji je zapravo valjao :D
A i tih odličnih nema tako puno. |
Osobno, niti jednog od njih uopće ne smatram presenterima, tako da niti očekujem išta više od ludiranja. To je bit TopGeara - hrpa nevažnih informacija uz ekvivalentnu količinu ludiranja.
To je show kojem je jedina namjera zabava i kao takav je vrlo uspješan. TopGear nikad nisam niti ću ikada shvaćati ozbiljno. |
Niti ja. Upravo zbog toga obožavam TG.
Svaku epizodu sam tokom godina pogledao bar 3 puta, i večina mi je "reviewa" odlična baš zbog gluposti koje rade, ali Hammond mi ni u tome ne odgovara. Daleko od toga da ne radi "TG" posao dobro, radi ga odlično i svaki od njih trojice je nezamjenjiv. |
U par zadnjih epizoda primjetio sam da nam previse serviraju Clarksonovu stražnjicu bez cenzure =)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36. |