![]() |
Citiraj:
2. Ako kupim igru koja nije na ps+ listi , mogu igrati mp ili moram imati i ps5+ da bi igrao mp. nije mi baš jasna rečenica koju si gore napisao. 3. Imam fifu23 na pc, platio je 20eura. Svi mu frendovi igraju na ps5, pa ako moram kupiti ps5, pa fifu za 70 eura i još ps5+ da bi mogao igrati multiplayer. užas, koja pljačka. |
Da bi igrao MP u bilo kojoj igri, moraš imati PS+ aktivan (mislim da samo za Fortnite ne trebaš). Bez obzira jel ona kupljena ovako u store-u, na disku na njuškalu ili prek PS plus-a.
Drugim riječima - PS Plus ti je access za internet u MP igrama. :D Npr., kupiš klincu fifu 2023. Bez obzira jel ju posudio, kupio na tisku ili uzeo preko PS Plus-a, da bi mali mogao igrati online, moraš mu plaćati mjesečno pretplatu PS Plus-a. 3. Da, na žalost. Zato je meni PS samo za SP naslove koji vrijede tih novaca, i tu mi Disk verzija upada. Od PS4 kupujem i prodajem igre. Ne sjećam se da sam dulje od 3 dana prodavao nekakav naslov. Čak i na malom tržištu kao što je Varaždin. Kupio Hogwarts legacy za 550kn, prodao za 500. Odigrao dobrih 50h. Po meni, PS Plus je no brainer, must have stvar. Generalno, možeš igrati tisuće sati, mjesece, godine, bez da kupiš ijednu igru ako uzmeš PS Plus Extra. Frenda sam nagovorio na PS5, nikad nije imao konzolu prije toga, igra od 12. mjeseca svaki dan, nije lipe potrošio na igre dodano (uzeo za 300kn ps plus godišnju pretplatu na akciji) i to je to. Pitaj, što god te zanima. ;) |
Neznam kako mozes prodat polovne igre za tu cifru.
Neki normalan covjek ce igrat novu igru mjesec dana. Nakon mjesec dana ce sigurno izgubiti barem 20% cijene. Mislim da je ovaj srednji rang super deal za nove igrace, jer ima dosta dobrih naslova ako se nije imalo ps4. Za 5 eura mjesecno imas igrat godinu dana hrpu igri. Kako su konacno pocele dobre igre izlazit, prebacujeme se i ja na fizicke igre koje cu prodat kada ih predem. Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
Pa eto, proda se.
Ako igra ima 15h gameplaya, to se riješi brzo. Čak i za mene koji nemam previše vremena. Ali da, i da padne 20%, na 550-600kn, to je opet lijepo povrat novca. Citiraj:
Ja sam jučer upalio ps nakon 3 mjeseca, ugasio ga nakon 3 min. Niti išta novoga u PS plusu, niti išta novoga u dolasku zanimljivog, niti išta zanimljivo u store-u. :) |
Još jedno pitanje?
Imam doma 2 ps4 kontrolera, jel to radi na ps5. Negdje sam čitao da ps5 nema bluetooth ili tako nešto, vezano uz konektiranje slušalica.... |
Diablo i final fantasy :)
Igra se konacno malo duze sesije Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
Ok, već sam se ponadao da nešto ne vidim. :D
Kad ono, čorak. :D |
Citiraj:
Ne radi. |
I još jedan info, sa PS+ pretplatom imaš cloud backup saveova. ;)
Ne znam koliko je žurba, nedavno je izašla glasina tj slika DE pakiranja PS5 sa 24mj free pretplate na Premium. E sada kada će i da li će izaći uopće... https://images.mein-mmo.de/medien/20...PS5-Bundle.jpg |
Citiraj:
Ali je fora da možeš igrati samo PS4 igre. Znači, većinu igara u "katalogu" koji dobiješ s pretplatom i igre koje su crossplatform (većina novih igara). Tipa ako kupiš DVD Fife 23 za PS5 - ne možeš igrati s PS4 kontrolerom. Ako kupiš za PS4 - možeš igrati s PS4 kontrolerom (iako je igra 99.9% identična). Ako kupiš digitalnu verziju za PS5 - nisam siguran da dobiješ i PS4 verziju. Za Fifu 23 baš gledam i tamo je PS4 verzija 132.25, a PS5 149.75 kune pa teoretski bi mogli dati, ali nisam baš kupovao digitalne PS5 igre. Teorija je da igre koriste nove stvari koje PS5 kontroleri imaju, iako u praksi rijetko koja igra to ozbiljnije koristi. Tako da ako hoćeš uštedjeti 1000 kuna za 2 PS kontrolera - kupiš si PS4 verziju Fife i igraš s PS4 (ili PS5) kontrolerima. Nisam igrao Fifu pa ne znam koristi li nešto posebno nove funkcionalnosti PS5 kontrolera pa da će netko na PS4 kontroleru biti zakinut. |
Fifa za PS4 i PS5 je različita, a tako je i s drugim igrama koje imaju obje verzije. Obično su to grafička poboljšanja, ali kod Fife je sve bolje. Ako je uzeo PS5 da igra PS4 igre onda je mogao i PS4 uzeti.
|
Citiraj:
Drugo, treba eventualno još jedan, koji se može kupiti za oko 50EUR. Tako da, koliko će ušparati na igrama za PS4 je stvarno diskutabilno. PS5 i PS4 su dva različita svijeta, od fife pa do svega drugoga. Imati PS5 i kupovati PS4 igre, jednostavno nema smisla. Bolje onda prodati PS5 za 4000kn, kupiti ps4 za 1500kn i "ušparao" si 2500kn. |
Skužio sam ovo za kontrolere. Imam 2 ps4 kontrolera, koristim ih na pc, igramo mali i ja fifu, overcooked, it takes two. Sve djaba ili sitno para. Ps5 je skupa investicija , ako nećeš igrat ili ako češ igrat samo fifu. Budem vidio , nije žurba, ako uleti nešto povoljno na jesen zimu, uzmem si ps5, Fifu za malog, a tata će gran turismo, koji sam zadnji put igrao na ps2.
Još jedno pitanje. Ps+ i kupljene digitalne verzije igre, koje se instaliraju, se mogu igrati offline ili mora ići online? Sent from my RMX3370 using Tapatalk |
Sve možeš igrati offline, ali...
Ali ne možeš sejvati. :D Konretno Gran Turismo, možeš igrati Arcade i ove utrke, neku karijeru ne možeš. :D Pod offline mislim - PS nije spojen na net, da me krivo ne shvatiš. Imati PS Plus ili nemati, ne znači da je PS5 offline ili online. PS Plus ako nemaš, PS5 je i dalje online ako je spojen na net. I kao što sam rekao gore, bez obzira jel digitalna igra ili ne, ne mijenja se ništa. Ali rekao bi da 99.5% ljudi ima spojen PS na net, iz više razloga. Sejv jejedan od tih. Ali isto tako, igre danas imaju update-ove skoro svaki dan/tjedan. Bez toga, igru ne možeš igrati. |
Kužim. Tnx. Pitao sam jer sam mislio da disk verzije možeš igrat offline, ali ako se sve sejva samo ako si spojen na net, onda tak svejedno.
Sent from my RMX3370 using Tapatalk |
Pretpostavljam da ne želi da je klinac online kad igra jer je mali još. ;)
EDIT: LOL, krivo pretpostavio. :D :D |
Ma kakvi, nema straha od interneta. Samo je spol promjenio i učlanio se u možemo. Ništa strašno,😁👍
Sent from my RMX3370 using Tapatalk |
Citiraj:
|
E da se i ja ubacim s jednim pitanjem, kolko često i kada budu akcije za ps plus pretplate? Jel budu uvijek u neko određeno doba godine ili random?
|
BF/Božić po mom iskustvu.
|
bilo je pred tjedan/dva, mislim da je i summer sale neki bio prije
|
E, a koja je spika sa sekundarnim ps + računom, vidim da ekipa prodaje po njuskalu za neke sitne novce, koje su potencijalne p*zdarije s tim? I dal ima problema ako se kupi od nekoga već korištena pretplata, na kaj se mora pazit?
|
Account kupuješ koji ima gore aktivnu pretplatu.
Rizici? Owner može vratiti account u bilo kojem trenutku preko supporta ako je on prvi i pravi vlasnik. Nemoj riskirati, uzmi godišnju, ispadne ti 60kn/mjesečno cca. I imaš svoje. Akcija ti ide par puta godišnje, 3-4 puta. |
Trebao bih kupiti igru FIFA 23 za Playstation 4 za jednog klinca.
Imam pristup Playstation accountu putem Chromea (nemam pristup konzoli trenutno) i dodao sam igru u košaricu, cijena 132,25 kn. Prilikom plaćanja upozorava me da postoje promjene u HRV od početka godine i da je moguće platiti samo iz walleta. Kad pokušam nadoplatiti wallet na Playstation Storeu ide klasika "Something went wrong". Vidim da postoje Playstation bonovi na našim web trgovinama pa bih probao tako. Može prijedlog u kojoj trgovini ću najbrže dobiti bon? Nadam se da se ne dostavljaju fizički na adresu nego se bon dobije na mail. |
Citiraj:
Imaš i opciju da kupiš preko KeksPay ako ga koristiš. A tih "fizičkih" bonova imaš gotovo u svakoj većoj trgovini, ne mora čak biti niti specijalizirana za IT. |
Citiraj:
Aircash, 3 min posla. |
Citiraj:
|
Najbolje je realno preko Keksa. Ima i dosta više opcija za iznose samih bonova.
|
PS5 Slim bi trebao doći do kraja godine po očekivanoj cijeni od 400$
https://www.theverge.com/2023/7/4/23...e-date-pricing |
Znači 600€ kod nas :D
Slim me ne zanima ni 5%. Fat mi radi savršeno i ne mijenjam dok ne dođe Pro. |
vjerovatno ce biti 400 ili 450e- i onda 50-100 za vanjski citac
ako bude dizajnom ljepsi cu ga vjerovatno uzet jer ovaj ps5 mi je tako ruzan da ga nemogu gledat kraj Tv-a |
A i ogroman je, ja ga zato još nisam uzeo. :(
Kao da ga je slijepac dizajnirao. XBX mi je pun kuki lijepši dzajnom, ali me ne zanima ni pod razno. |
PS super paše ako imaš bijele zidove, bijelu garnituru i bijele podove, TV na zidu, bez vidljivih kablova.
Meni se PS savršeno uklapa kao "dodatak" na sve bijelo. Naravno, vertikalna pozicija. |
|
Meni PS5 skroz lipo izgleda, moderno.
Bijeli zid, bijeli TV stol, sve super. Poslano sa A52S 5G |
Uzeo PS5 ...
E sad igre koje su unutra bih prodao, ako ide pa bih Vas molio procjenu i ako netko želi nek se javi za njih ... Ne igram takve igre, probao sam na PS4 i nisam jednostavno za to ... Solo sam igrač i na svoj princip ... Fifa 23 i Destruction All Stars, nove zapakirane ... |
Destruction All Stars vjerojatno ne bi nitko uzeo ni da poklanjaš. Za Fifu nisam siguran.
|
Da još pitam jeli moguće i kako skopirati pozicije sa PS4 na PS5 ...
Naime igram diablo 2 :-) pa sam tamo prošao prvi act i pol drugog, a tu mi je samo stavio igru i krećem iz početka ... Ima li neka kombinacija sa stikom i prebacivanje ili šuti i igraj ponovo ... |
Citiraj:
|
PS5 disk verzija u SD na 475€...navali narode :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:46. |