PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

OuttaControl 18.08.2023. 10:35

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3692061)
Ako nemaš sreće i zapadne te loš primjerak, događa se kao i sa svim ostalim.

Bas tako, malo nevezano ali u firmi smo uzeli dva macbook pro od 25kkn oba su zavrsila na servisu u roku od par miseci zbog restartiranja, i jedan je jos naknadno recallan zbog baterije i jos su mu na servisu razbili ekran pa su i njega mijenjali, a kao MacBook Pro best and brightest...

Mladenxy 18.08.2023. 10:41

Zato ni ne želim davati neke novce, nije to ko prije kad si kupio perilicu i očekuješ da traje trideset godina uz poneki popravak, zamjenu gume na bubnju i sl.
Svi rade sranja pa onda jeftino, što duža garancija i kupiš opet novo. Nakon garancije majstori su preskupi i opet može za mjesec dana nekaj riknuti.

Colop 18.08.2023. 12:30

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3692088)
Bas tako, malo nevezano ali u firmi smo uzeli dva macbook pro od 25kkn oba su zavrsila na servisu u roku od par miseci zbog restartiranja, i jedan je jos naknadno recallan zbog baterije i jos su mu na servisu razbili ekran pa su i njega mijenjali, a kao MacBook Pro best and brightest...

Jao, sad si me sjetio na situaciju iz bivše bivše firme, kad je direktor tamo 2008 uzeo HP Elitebook od nekih 21 000 kuna.
Najgore nestabilno pregrijavajuće govno ikad, više vremena je bilo na servisu nego u uredu.

Što se tiče mojih iskustava, mogu reći da nemam dobrih iskustava sa Samsung mašinama za pranje robe, stalno je javljala neke error kodove i slično, pa su serviseri dolazili je popravljati, pa su nadograđivali software, i svejedno povremeno sama od sebe poludi.

S druge strane Samsung frižideri su mi super,.

Mar 18.08.2023. 18:00

Što se Ikee tiče, za njih proizvodi Electrolux ali po njihovim specifikacijama tako da nema zajebancije. Vrlo su kvalitetni uređaji, ali im je i cijena otišla gore dosta u zadnje vrijeme.

Ja vam sad u kući imam cca 15 novih uređaja pa mogu dati neki komentar kako bude vrijeme prolazilo.

Znam da s Ikeinim uređajima (perilica suđa, pećnica, indukcija) nisam ima nikakvih problema, mislim da su sve Electrolux.

fanATIk 18.08.2023. 19:48

Dva puta svjedočio kako Ikeina pečnica ne dihta, tj. prilikom pečenja curi masnoća dolje na vratima. U oba slučaja dobili novu i sve ok kasnije.

DoxyTheCroat 18.08.2023. 19:52

Kupujte končar, u pevexu ... sad sam nabavljao jedno profi kuhinju, i u pevexu jeftinije nego drito od končara.
Najeftiniji, a isti K kao svi ostali.

OuttaControl 18.08.2023. 22:01

Ima mi prika koncar perilicu suđa i bez uvrede ikome al kad je upali cuje je susid 4 kata ispod. Bosch Elux i cak i Candy praktički ne čuješ dok rade.
Istini za volju candy je cak najtisi ali nagore opere.

Mommistake 19.08.2023. 00:03

Citiraj:

Autor Mar (Post 3692162)
Što se Ikee tiče, za njih proizvodi Electrolux ali po njihovim specifikacijama tako da nema zajebancije. Vrlo su kvalitetni uređaji, ali im je i cijena otišla gore dosta u zadnje vrijeme.

Ja vam sad u kući imam cca 15 novih uređaja pa mogu dati neki komentar kako bude vrijeme prolazilo.

Znam da s Ikeinim uređajima (perilica suđa, pećnica, indukcija) nisam ima nikakvih problema, mislim da su sve Electrolux.

Ja imam sve Electrolux u stanu, sve novo uzeo prije 2 godine.

I sad biram mikrovalnu, žena želi ugradbenu. Neću bijelu, hoće neku s displayom i digitalnim brojkama, 500EUR mirkovalna.

Sjedim na pivi s frendom, veli on, imam novu mikrovalnu, 150EUR, Ikea. Daj da vidim... IDENTIČNA ovoj koju moja žena želi, sve IDENTIČNO, samo fali logo Electrolux. Evo je, 2 i pola godine radi, 3x jeftinija. :D

I 5 godina garancije.

Mar 19.08.2023. 00:20

Ja sam ti uzea Gorenje na Edigital i prošlo je 5g garancije za cca 150e. Ima grill i digitalnu kontrolu.
https://edigital.hr/ugradbene-mikrov...n-inox-p963466

OuttaControl 19.08.2023. 10:13

Nezz jel za icim zalim vise nego sto sam uzeo tu digitalnu mikrovalnu sa displejem i glupostima.

Prvo radi glasan beep za svaku pizdariju, kompliciranije mi je namistit vrime, a snagu jos gore. Od svega koristim samo vrijeme i snagu, nikakve pametne programe. U običnoj mi je trebalo 3 sekunde za pokrenut nesto a u digitalnoj 20.... Jedino sto mi vjerojatno nebi stala obicna u kuhinjski ormarić ova taman stane.

Mladenxy 19.08.2023. 10:56

Da, istina. I meni je analogna mikrovalna bila neusporedivo jednostavnija i također koristim samo dvije stavke, snaga i vrijeme.

Lewis 19.08.2023. 11:50

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3692255)
Nezz jel za icim zalim vise nego sto sam uzeo tu digitalnu mikrovalnu sa displejem i glupostima.

Prvo radi glasan beep za svaku pizdariju, kompliciranije mi je namistit vrime, a snagu jos gore. Od svega koristim samo vrijeme i snagu, nikakve pametne programe. U običnoj mi je trebalo 3 sekunde za pokrenut nesto a u digitalnoj 20.... Jedino sto mi vjerojatno nebi stala obicna u kuhinjski ormarić ova taman stane.

Tocno to, imam Sharpovu staru 20 godina, ima jedno dugme za temperturu (4 razlicite) i kotac za minutazu i jedini beep je kad zavrsi minutaza, vrhusnki odradjuje posao vec 20 godina i bas sam nedavno gledao ako bi trebao drugu trazio bi opet takvu da nije sve digitalija :).

fanATIk 19.08.2023. 12:15

Montirao nedavno jednu kuhinju, i odjednom neki k svira. Kad ono, Samsungova perilica rublja po završetku svira neku melodiju. Tip lud, perilica stalno radi pošto imaju bebu, a beba se trza i na najmanji zvuk. Pojma nemam jel se da isključit, on ziher nebu znao sve i da može.

Nikky 19.08.2023. 13:22

Jest da je glupi strojni prevod ali neka pogleda ovo > https://washerhouse.com/hr/otklyuchit-zvuk-samsung/
odnosno neka detaljnije pročita uputstvo, vjerojatno i tamo piše kako se gasi "muzika".

Cuky 19.08.2023. 16:53

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3692281)
Montirao nedavno jednu kuhinju, i odjednom neki k svira. Kad ono, Samsungova perilica rublja po završetku svira neku melodiju. Tip lud, perilica stalno radi pošto imaju bebu, a beba se trza i na najmanji zvuk. Pojma nemam jel se da isključit, on ziher nebu znao sve i da može.

Raskopat je i odspojit zvucnik 🤣

Nego, sjebo je sto je bebu naucio na tisinu. Da ju je naucio na buku nebi imao tih problema 😁

fanATIk 19.08.2023. 21:04

Ma tip je antitalent za tehniku, sve i da čita upute, opet će zajebat nešto.
A bedara je što je perilica na hodniku, drito prek puta sobe u kojoj mala spava.
A i do djece je, ja sa svojom djecom nikad nikakvih problema što se tiče spavanja. Frendovi me mrzili zbog toga... :D

Psycho 19.08.2023. 21:37

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3658054)
znaci ovo ce bili mali rant, tako da ako trazite review samo preskocite post :D

kod prijatelja sam koristio whirpool perilicu (whirlpool wfw5620hw) i susilicu (whirpool wed5620hw), ocito za americko trziste i ne moze se nabaviti u europi. znaci regularni normalni ciklus 55min pranje, 56min susenje.. znaci top, sve top.

e sada rant dio. zbog europe i njihovih sve zelenijih pravila ovakvi uredjaji se ne mogu naci kod nas iako to kamufliraju pod "u americi je energija jeftnija pa vas stitimo kao potrosace". totalno sranje, kao sta se desilo sa usisivacima gdje vise ne mozes kupiti preko odredjene snage - total BS. kako je energetski ucinkovitije da masina radi 2:50h za pranje umjesto 55min. Ok da koristi vise vode pa tu vidim manju ucinkovitost. Znaci pranje i susenje gotovo za 1:50h dok doma kad peremo i susimo traje po 5-6 sati ovisno o ciklusima.

pa se sada prebacuje to i na velike televizije >65" (8k) koje se nece moci prodavati u EU zbog lose energetske ucinkovitosti ..another BS

totalni RANT za sranje sta se desava u obliku guranja ucinkovitosti, znaci vise neces imati dobre kvalitetne proizvode jer moraju imati A klasu.

zadnje dvije stranice me samo podsjetilo na ovaj moj rant i odma mi nervozu digne :nono:

generalno sve industrije su otisle u k (auto, bijela tehnika, IT), kvaliteta ide dole, prodaja gore, profit gore a vi se dragi ljudi mislite sta cete; oces kupiti ili ces robu na ruke prat :D

tiki66 20.08.2023. 07:42

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3692175)
Kupujte končar, u pevexu ... sad sam nabavljao jedno profi kuhinju, i u pevexu jeftinije nego drito od končara.
Najeftiniji, a isti K kao svi ostali.

Končar je prepakirani turski Vestel koji radi jos hrpu maraka (npr. Telefunken)

Campeonato 21.08.2023. 13:00

Tko pljuje po Končaru, a da je živio kao podstanar ili je iznajmljivao podstanarski stan?

Je čunga lunga, je ne savršeno, ali 5g garancije i cijena, to ne može nitko pobijediti na našem prostoru..

ti.le 21.08.2023. 14:42

Kada smo opremali stan, gledali sve da bude 5 god garancije, OSIM suđerice koju smo na kraju uzeli Bosch, made in DE, metalno dno, 2 godine SMI4HAS48E Serie 4 (iako moja greška, jer sam i to htio 5 godina, i trgovac u ducanu rekao da je promotivna akcija 2+3 uz registraciju, što nisam odmah provjerio, jer NIJE bila na suđerice).

Radila OK, tiha je stvarno, i evo 2 god i 8 mjeseci i ne radi više, vidjeti ćemo što će reći serviser u petak...

tomislav10 22.08.2023. 17:12

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3691925)
Kažem, bilo je prije xy godina, i iza te tvrdnje stojim 100%, jer sam to vidio i čuo od povjerljivih izbora.

Je li se što promjenilo, ne znam, moguće, no moja tvrdnja s Gorenje stoji.

Ali svako kako njemu odgovara. ;)

Odeš u trgovinu i vidiš pločicu na aparatu i znaš; 7odakle je. U čemu je problem? A ne lupati iz "provjerenih izvora"⁶..

Mommistake 22.08.2023. 18:03

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3692890)
Odeš u trgovinu i vidiš pločicu na aparatu i znaš; 7odakle je. U čemu je problem? A ne lupati iz "provjerenih izvora"⁶..

Opet se izmišlja topla voda vidim...

Nisam znao da mogu u dućanu vidjeti aparate, nisam isto tako znao da mogu vidjeti "Made in..." pločicu na aparatu. Nisam ni znao da postoje trgovine...

Jel čovjek tu pitao ili otišao u trgovinu? Pa ako čovjek tu pita, onda valjda i traži tu nekakva mišljenja. Isto tako je mogao otići u istu tu trgvoinu i pitati trgovca.

Mommistake 23.08.2023. 10:00

Ima dobrih stvari:
https://www.ekupi.hr/hr/72h/Ku%C4%87...nika/c/72h0112

Faber napa za ispod 1000kn npr. (nikad ne bi više drugu, samo Faber).

Ako imate Diners još bolje.

tomislav10 24.08.2023. 14:09

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3692903)
Opet se izmišlja topla voda vidim...

Nisam znao da mogu u dućanu vidjeti aparate, nisam isto tako znao da mogu vidjeti "Made in..." pločicu na aparatu. Nisam ni znao da postoje trgovine...

Jel čovjek tu pitao ili otišao u trgovinu? Pa ako čovjek tu pita, onda valjda i traži tu nekakva mišljenja. Isto tako je mogao otići u istu tu trgvoinu i pitati trgovca.

Bolje da pita mene nego trgovca :) Ali tvrditi jedno, a ne otići do trgovine i zaviriti u aparat je sasvim nešto drugo pogotovo kod takve banalne stvari - gdje je uređaj proizveden.

Libertus 09.09.2023. 21:38

Ima li netko preporuku indukcijske ploče? Jel to svejedno što uzeo ili ima neke razlike?

Gledao sam neki dan Whirlpool indukcijske ploče, 4 različita modela od 350€ do 450€. Kada ih usporedim ispada da nema razlike, ili barem ne u specifikacijama koje se prikazuju na Whirlpool stranici.

Facelessone 09.09.2023. 23:21

Uzeli smo nedavno u ga.si BOSCH HBG675BB1 pećnicu i FABER INKA LUX SMART EV8 X A70 napu.

Zajedno, 187€ manje nego u Centru Tehnike i 200€ manje nego Kralj Comerce. Slao sam mailove oboje i niti jedni nisu željeli ništa sniziti.

Dogovorio sam da mi dostave u poslovnicu u Novom Mestu i otišao po to osobno. Inače imaju besplatnu dostavu po Sloveniji, ali nemam nikog da bi mogao uzeti da dostave da mi bude bliže.

Isplativo za 100kn goriva koliko me izlet koštao.

Imaju i kod (GA5) za 5% popusta na cijene na webu.

Lika091 09.09.2023. 23:36

Kupljeno ove godine. Po linku iz Slo pećnica otprilike slično izađe.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ecfe8e3df.jpg

Facelessone 10.09.2023. 00:04

Pa nisam nigdje rekao da je sve jeftinije i da svi trebamo ić kupovat bjelu tehniku u Sloveniju. Bosch ploča koju smo uzimali je u Sloveniji skuplja 70€. Franke sudoper kod nas jeftiniji 98€.

Valjda kupiš gdje ti se više isplati. A dobro je imati izbora i pogledati da li ima negdje jeftinije.

Lika091 10.09.2023. 07:41

To da za Slo se može gledati https://ceneje.si/ a nije loše i https://www.idealo.de/ pa kom se da naručivati iz DE. E oni imaju niže cijene od nasih/Slo.

Mirkopoter 17.09.2023. 11:46

Ekipa, ako je netko nedavno kupovao frižider, ima li kakvih marki i modela za gledati da su baš preporučeni ili samo da otvorim webshopove i redom gledam?

Edit: zna netko što znači "Visina 141 – 159 cm"?

buljaka 17.09.2023. 12:45

Ukupna visina uređaja je između te dvije brojke. Obično je to samo filter kod pretraživanja a u opisu piše točna visina.

Colop 19.09.2023. 09:53

jel može biti da uređaj ima one nožice koje se mogu šarafiti gore/dolje i tako povećavati visinu uređaja?

buljaka 19.09.2023. 12:55

Našao sam na Santa Domenica sto kolegu vjerojatno zbunjuje
Visina: 141 – 159 cm
Dimenzije (ŠxVxD): 55 x 143,4 x 54,2 cm

Ovo prvo je samo kategorija u kojoj je oglašen proizvod. Ispod lijepo piše visina 143.4

Mar 19.09.2023. 18:12

Vezano za ovo EV punjenje, nije mi palo na pamet ali maloprije pogleda epizodu Auto Marketa i tamo je Vedran vukao gumenjaka na prikolici pa kad se iša puniti mora odspojiti prikolicu :roller:

Hamm 26.09.2023. 08:46

Kaj smo rekli na kraju kombinacija indukcija i piln samo ova ploča? https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...oCb6cQAvD_BwE#

buljaka 26.09.2023. 10:48

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3700004)
Kaj smo rekli na kraju kombinacija indukcija i piln samo ova ploča? https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...oCb6cQAvD_BwE#

Nemam iskustva sa njom ali imaš jeftinije
https://www.nabava.net/ploce-za-kuha...cijena-3364521

Hamm 02.10.2023. 19:29

Uzeo sam na ehome na kraju :)

Nego, ima li netko iskustva s VOX aparatima? Gledam ladičarku za garažu za držanje povrća i mesa.

p.s gledam najjeftinije ili tu negdje cijenu i te cca dimenzije jer mi ide u garažu gdje ga neću gledati niti slušati, a jedino kaj je bitno da je tak širine cca 60 dubine isto tak negdje i visine.

Jedno kaj je bitno da ima noforst ili srodnu tehnologiju jer mi se ne odmrzava.

https://www.mall.hr/zamrzivaci/vox-e...amrzivac-175-l

domy_os 02.10.2023. 22:58

Kod mene svi hladnjaci kupljeni u posljednih godinu dana nekako loše hlade. Gorenje zamrzivač sa no frostom se hladio valjda 24 h do -18°C i kompresor generalno predugo radi. Otvorim vrata na par sekundi i kompresor poslije radi satima da spusti opet na -18°C. Amica kombinirani mi stoji na skoro max položaju kako bi ohladio ispod 10°C. Običan Gorenje hladnjak slično, tek na položaju 4-5 je koliko toliko dobra temp. Je li to do novih eko normi nešto smanjeno ili je drugi plin? Stariji hladnjaci kupljeni prije 20 i više godina mi bolje hlade nego ovi novi i to u puno gorim uvjetima.

duggi 03.10.2023. 00:20

uzeo sam Samsung kombinirani prije mjesec dana i zadovoljan sam,ne čuje se u radu, nakon uključivanja unutar 2/3h (koliko sam pratio) dosegao je 6°C temp gore i -16°C dolje

Slash555 03.10.2023. 08:31

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3701306)
Uzeo sam na ehome na kraju :)

Nego, ima li netko iskustva s VOX aparatima? Gledam ladičarku za garažu za držanje povrća i mesa.

p.s gledam najjeftinije ili tu negdje cijenu i te cca dimenzije jer mi ide u garažu gdje ga neću gledati niti slušati, a jedino kaj je bitno da je tak širine cca 60 dubine isto tak negdje i visine.

Jedno kaj je bitno da ima noforst ili srodnu tehnologiju jer mi se ne odmrzava.

https://www.mall.hr/zamrzivaci/vox-e...amrzivac-175-l

Možda ovako nešto
https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000367558

Sent from my OnePlus using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:20.