PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

dak0001 16.09.2014. 20:07

aj nabaci link, da i ja probam na našem Mlaisu, makar na njemu sve radi osim GPS-a i malko je neprecizan u donjem dijelu ekrana.

pokra89 16.09.2014. 20:25

rom a nakon toga i gappsi

@Dakok i @darmarH, veliko hvala!

fora 16.09.2014. 20:32

Citiraj:

Autor fora (Post 2653540)
Bluetooth slušalica napokon radi kako treba. Zahvaljujem.
Stavio sam smartkeyboard umjesto Baidu, kao i MIUI music player. Kameru probam kad odu oblaci. Šteta što ni ovaj rom nema RDS na FM radiu.
Ali cijeli rom mi se sviđa, onako kao malo otmjeniji MIUI. Idu li na ovaj rom iz linka OTA upgrad-i?

Citiraj:

Autor Eyekool_CN (Post 2653913)
Koliko ja znam sam uređaj mora podržavati RDS (a F1 nema RDS), nema to veze s rom-om.

Jeste da je stari post, ali samo da demantiram. Od jučer je na Coolpadu F1 Kitkat rom "AOSP 4.4.2 V3 MULTILANGUAGE laek.17". U FM radiu uredno prikazuje imena radio postaja kao i reklame. Što će reći - radi RDS uredno.
E da, i kvalitet fotografija je neusporedivo bolji.

Dakok 16.09.2014. 20:47

Znači laek dobro složio rom...
Vidio sam dosta žuganja na needromu.
Kakav je zvuk?

blava 16.09.2014. 21:36

Zvuk je kao na Baidu

brodjo 16.09.2014. 21:50

Meni je i na V2.1 bilo sve ok. Jedino je signal u zatvorenom pokazivao jedva jednu crtu, iako nije bilo nikakvih problema. Kad izađem izvan kuće odmah pun signal

blava 16.09.2014. 21:53

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2662109)
Meni je i na V2.1 bilo sve ok. Jedino je signal u zatvorenom pokazivao jedva jednu crtu, iako nije bilo nikakvih problema. Kad izađem izvan kuće odmah pun signal

Sad si na v3 ?

Vidim da ce cak omoguciti OTG u kasnijim updateovima,jedino mene opet muci notificationi koji ne dolaze uopce,nisam probao sa onim appovima sa storea da poprave.

Mogy 16.09.2014. 22:17

Drugi mjesec uzimam oneplus one. Trenutno najbolji mobitel što se tiče performansi/kvalitete ako se ne varam(ispravite me ako griješim) :D Mobitel je majčica, gledao sam usporedbu iphone 6 i njega, ovaj ga pere naveliko, a cijena je troduplo jeftinija :cool:

MAGARAC 16.09.2014. 22:30

Dve stvari sam vidio kod njega kaj bi me smetalo. Ogroman je i ekran je dosta los po suncu, cak i po ovakvom vremnu kaj je sad. Mislio dam da je G3 los al ovaj je jos gori. Ne svida mi se ni kak je ekran zakeljen gore na mob. Treba vidit u zivo o cem pricam. Za lovu kolko kosta je svejdno super ali ne za puno vise, ko u WoW shopu npr..

Mogy 16.09.2014. 22:34

Tek sam sad vidio da nema zamjenjivu bateriju :( Da li imaš za preporučiti mobitel iste veličine (meni što veći mob to bolje) sa istim ili sličnim performansama, a da ima zamjenjivu bateriju? Hvala :)

MAGARAC 16.09.2014. 22:37

Imas ih tu u temi. Znat ce specijalisti za kineze bolje.. Baterija ti nebi trebala bit problem. Jako je dobra na tom telefonu. Idi na 1+1 ak ga dobis za normalnu cijenu. Nema boljeg za tu lovu. Mi3 ima premali ekran za tvoje prohtjeve a to je jedino kaj mi pada na pamet.

Amigo8 16.09.2014. 23:01

1 privitaka
Pozdrav.Na Coolpad f1 nemogu otvoriti Potrošnja podataka i neradi video,kako da to rješim?
http://forum.pcekspert.com/images/attach/png.gif 2014_09_16_18.39.24_crop.png (115.1 kB)

Mogy 16.09.2014. 23:06

Ekipa, još jednom da Vas zamolim ako mi možete pomoći pri odabiru mobitela. Da li postoji koji bolji smartphone od oneplus one u ovom cjenovnom rangu (2000-2500kn).

Općenito gledajući da su što slični (ili čak možda bolji) kvalitetama/performansama ovih najboljih brendova. Jedino mi je važno da je ekran 5.5' tj. što veći, naravno cjelokupne performanse i kvalitetnu isto cijenim.

Hvala Magarcu na pomoći i Vama na savjetima koji slijede :)

fora 16.09.2014. 23:22

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2662069)
Znači laek dobro složio rom...
Vidio sam dosta žuganja na needromu.
Kakav je zvuk?

Vanjski speaker je znatno jači, glasniji. Kamera je puno bolja nego na Baidu 54. Snimanje videa pri slabijem svjetlu nije popravljeno, i dalje opada framerate sve do 16 fps. Nema opcije snimanja razgovora. Ima opcija video poziva (normalnog, ne preko skype-a i sl.). Baterija dobra kao na Baidu i Miuiu. Brži i fluidniji rad, osobito u skrolanju imenika (700+ brojeva). Nema zvučne notifikacije isporuke sms-a, samo prikaz na ekranu. Izbacuje error u messaging/settings/notifications - "Unfortunately, Messaging has stopped". GPS osjetno slabiji nego na Baidu ili MIUI. Locka se, ali mu treba puno više vremena, a preciznost je manja. (test "s prozora" stana, vani radi ok)
Bluetooth ima manji problem, ponekad zvuk u slušalici pucketa. To se dešavalo i na MIUI-u, a na Baidu nikada. Pozivi ok, zvuk i mikrofon dobri.
Sveukupno, bez obzira na par manjih minusa, rom je jako dobar.
Eto, zapažanja prvog dana.

Dakok 17.09.2014. 00:03

Hvala!
Pošalji i laeku poruku o bagovima :)

Citiraj:

Autor Amigo8 (Post 2662157)
Pozdrav.Na Coolpad f1 nemogu otvoriti Potrošnja podataka i neradi video,kako da to rješim?
http://forum.pcekspert.com/images/attach/png.gif 2014_09_16_18.39.24_crop.png (115.1 kB)

Ubaci novi stock CoolUI ili custom rom
Pogledaj pod Easy Peasy
Za tvornički CoolUI - ubaci ga alatom YGDP

knocker 17.09.2014. 00:15

Evo ja poslije par dana čitanja svih ovih stranica unazad se mislim između Lenova A806 i THL 5000. Javim dojmove kad naručim jednog od ove dvojice pa napišem review.

trouble 17.09.2014. 04:18

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2662139)
Tek sam sad vidio da nema zamjenjivu bateriju :( Da li imaš za preporučiti mobitel iste veličine (meni što veći mob to bolje) sa istim ili sličnim performansama, a da ima zamjenjivu bateriju? Hvala :)

Kad ljudi kenu kenjat po zamjenjivoj bateriji ko nedostatku ja se klistiram sa proljevom mam. Ja imam zamijenjivu bateriju na Nexusu pa je nisam mjenjao 3 godine a sad cu mijenjat mob a ne bateriju...

coconut 17.09.2014. 06:27

@Mogy
Za tu lovu nema boljeg. Eventualno Xiaomi Mi4. Mana obojice je što nemaju proširivu memoriju tj. sd utor i baterija nije zamjenjiva (to baš i nije neki problem po mom mišljenju). Meizu MX4 bi im mogao biti konkurencija da ima nešto nižu cijenu.

Fatal 17.09.2014. 07:15

Naravno, i honor 6 je u toj prici, samo ga je zajebano nabavit

darmarH 17.09.2014. 07:58

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2662161)
Ekipa, još jednom da Vas zamolim ako mi možete pomoći pri odabiru mobitela. Da li postoji koji bolji smartphone od oneplus one u ovom cjenovnom rangu (2000-2500kn).
Općenito gledajući da su što slični (ili čak možda bolji) kvalitetama/performansama ovih najboljih brendova. Jedino mi je važno da je ekran 5.5' tj. što veći, naravno cjelokupne performanse i kvalitetnu isto cijenim.
Hvala Magarcu na pomoći i Vama na savjetima koji slijede :)

ne postoji bolji u tom rangu, ali ovak na brzinu imaš poveći izbor drugih flagshipova od 5.5": lenovo k910 i zte nubia z7max, huawei honor 3x? omjer uloženog i dobivenog je dobar, pogotovo kod lenova..

antebr 17.09.2014. 08:19

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2662129)
Drugi mjesec uzimam oneplus one. Trenutno najbolji mobitel što se tiče performansi/kvalitete ako se ne varam(ispravite me ako griješim) :D Mobitel je majčica, gledao sam usporedbu iphone 6 i njega, ovaj ga pere naveliko, a cijena je troduplo jeftinija :cool:

Ja sam do sada dva naručija, i po mojoj procjeni mobitel vridi svake kune.
Na veličinu se lako navikneš, a sve ostale komponente su trenutni vrh.
Gledajući M8 i OPO i dojam večine ljudi da je OPO kvalitetnije izrađen.
A o nadogranji softwera kakvu bi trebao imati OPO većina drugih može samo sanjat.
Jedina mana je možebitno žutilo u denjem dijelu ekrana i ghost touches koje najavljuju već misec dana da su softwerska greška (čeka se update verzije 33R).
Opet napominjem, jedino sandstone black 64GB sa njihove stranice je internacionalna verzija, sve ostalo su verzije za kinesko tržište.

Mogy 17.09.2014. 09:13

Hvala svima na savjetima :chears: Idući mjesec kupujem one plus one :D

Našao sam najjeftiniju i pouzdanu stranicu (bez invitea) za kupiti mobitel pa ako nekome treba: 1. link , 2. link za eu zemlje, bez carine i pdv-a (plaća se dostava - singapore mail, dok na prvom linku ne)

btw, Imate preporuku koji dobar case uzeti?

edit: sale, taman pišem post i vidim da si ti pitao :D

de.fang 17.09.2014. 09:14

Newman k1s za 149$
http://www.antelife.com/newman-k1s-s...era-black.html

Amigo8 17.09.2014. 09:37

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2662183)
Hvala!
Pošalji i laeku poruku o bagovima :)

Ubaci novi stock CoolUI ili custom rom
Pogledaj pod Easy Peasy
Za tvornički CoolUI - ubaci ga alatom YGDP

Hvala na savjetu ali ja to nisam nikad radio pa se bojim da nešto ne zeznem,da li je to komplicirano..

darmarH 17.09.2014. 09:40

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2662248)
Newman k1s za 149$

igral sam se malo s tim newmanom prije mjesec dana, i mogu reći da je ugodno iznenađenje.. izgled je generičan, ali je čvrst, ne škripi, lagan i lijepo leži u ruci, zadnja maska ima gumeni grip, kamera od 13mpix vrlo dobra, jaka bljeskalica, fluidan sustav (2gb rama), slobodnog roma ima 12gb u jednoj particiji.. jedino me smetalo kaj ima (pre)više mesa oko ekrana nego moj v967s..
za te novce je odličan izbor nekome ko ne pati na dizajn.. ;)

de.fang 17.09.2014. 09:49

Citiraj:

Autor darmarH (Post 2662266)
igral sam se malo s tim newmanom prije mjesec dana, i mogu reći da je ugodno iznenađenje.. izgled je generičan, ali je čvrst, ne škripi, lagan i lijepo leži u ruci, zadnja maska ima gumeni grip, kamera od 13mpix vrlo dobra, jaka bljeskalica, fluidan sustav (2gb rama), slobodnog roma ima 12gb u jednoj particiji.. jedino me smetalo kaj ima (pre)više mesa oko ekrana nego moj v967s..
za te novce je odličan izbor nekome ko ne pati na dizajn.. ;)

Čini mi se dobra kupnja za te novce, jedino bi trebalo progooglati da nebi bilo nekih hw problema s tim modelom. Inače dobro zaokružen mob za te novce

bg_4_l 17.09.2014. 09:52

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2662248)

Oprezno bih pristupio dotičnom uređaju, solidna količina problema s kvalitetom touchscreena(par videa, dosta žalbi na forumima). Dostojan nasljednik N2 po tom pitanju kontrole (ne)kvalitete. Kao i prethodnik ako ulovite dobar primjerak jako dobar bang for buck. Ali to je kocka jer je očito kontrola kvalitete tipično kineska. Uz to bih dodao dosta slab community u usporedbi s popularnijim izborima u tom cjenovnom rangu. Ako pak netko želi kupiti antelife Germany ga isto ima(za istu cijenu dakle 113.99€) sa dostavom iz njemačkog skladišta.

darmarH 17.09.2014. 10:21

Slažem se da treba paziti i proučiti naokolo, ipak sam se prekratko družil sa dotičnim, pa nemrem govorit o manama, recimo nisam uočil problema sa ekranom..

brandon 17.09.2014. 10:54

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2662275)
Oprezno bih pristupio dotičnom uređaju, solidna količina problema s kvalitetom touchscreena(par videa, dosta žalbi na forumima). Dostojan nasljednik N2 po tom pitanju kontrole (ne)kvalitete. Kao i prethodnik ako ulovite dobar primjerak jako dobar bang for buck. Ali to je kocka jer je očito kontrola kvalitete tipično kineska. Uz to bih dodao dosta slab community u usporedbi s popularnijim izborima u tom cjenovnom rangu. Ako pak netko želi kupiti antelife Germany ga isto ima(za istu cijenu dakle 113.99€) sa dostavom iz njemačkog skladišta.

Ja sam na Antelifeu kupio svog sad mrtvog Newman N2, koji je doduše radio OK 7 dana kolko traje garancija.

Ne vidim da Njemačko skladište šalje igdje osim u Njemačku samu. Španjolsko skladište šalje u EU države ali ne u HR, možda bi ih valjalo kontaktirati da nas dodaju na listu. Tvrde na španjolskoj podružnici 2g lokalne garancije, idem baš pročitati TOS.

de.fang 17.09.2014. 10:59

Citiraj:

Za tu cijenu i hw mislim da i nema konkurencije, a svakom kinezu treba pristupiti sa oprezom. Svaki od njih ima loših strana.

fora 17.09.2014. 13:28

Možda netko zna:
može li se na Cubotu P6 zamijeniti njegov TN display (s jako lošim kutem gledanja), s nekim IPS displayem?

blava 17.09.2014. 13:39

3 privitaka
Do daljnjega na laek.17 V3 ostajem.
Rom je brutalan,za daily use odlican.

Nisam nikakvih bugova/errora primijetio,5h sati SOT kroz dva dana koristenja.

Kad koristim dan-dan i pol skoro 6h SOT.

Jos se vidi katastrofalan signal i ispreplitanje bosanske mreze.

Dakok 17.09.2014. 13:41

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2662338)
Za tu cijenu i hw mislim da i nema konkurencije, a svakom kinezu treba pristupiti sa oprezom. Svaki od njih ima loših strana.

Vidi dolje:

Citiraj:

...
Ali to je kocka jer je očito kontrola kvalitete tipično kineska.
....

Ovo je malo diskutabilno jer se "tipično kineska" može shvatiti i u pozitivnom smislu.
Uzmi količinu prodanih uređaja prva četiri kineska proizvođača smartfona:
Huawei, Lenovo, Coolpad i Xiaomi pa usporedi količinu i kvalitetu s ostalim proizvođačima (i kineskim) i imaš tipično dobru kinesku kontrolu kvalitete.
Ono mobitela što hrvati pretežno kupuju kao kinesko se ne može ozbiljno uzeti
pod tipičan kineski proizvod.

de.fang 17.09.2014. 14:19

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2662472)
Vidi dolje:

Autor bg_4_l
...
Ali to je kocka jer je očito kontrola kvalitete tipično kineska.
....

Hoćeš reći da je coolpad neki turbo mrak brand oduvijek poznat i provjeren za razliku od newman-a ?
Evo ti recimo mišljenje o jednom LTE coolpedu :
http://www.amazon.com/Coolpad-Quattr...ews/B008ZE4YDC

Dakle jedna lasta ne čini proljeće, neka si ljudi prouče za tog newman-a što se piše, pa ako je mob solidnog hw-a, mislim da je definitivni best buy za 150$.
A i ne moramo svi imati coolpad :dobartek:

pokra89 17.09.2014. 14:37

Poznavateljima kineza, da. Sedmi po prodaji ukupno, a od kineza.... Pogodi.

Ag008 17.09.2014. 14:38

Citiraj:

Autor fora (Post 2662466)
Možda netko zna:
može li se na Cubotu P6 zamijeniti njegov TN display (s jako lošim kutem gledanja), s nekim IPS displayem?

Ne može. Trebao si jednostavno kupiti skuplji model.
S nekim razlogom je P6 jeftiniji od recimo x6.

Mogy 17.09.2014. 14:55

Zanimljiva vijest za sve one koji žele kupiti oneplus one :D

Link

Može se kupiti i bez invitea trenutno, ali je cijena oko 100$ skuplja tako da ako nekome nije to veliki problem neka pogleda linkove koje sam stavio na prošloj stranici ;) :) Da čekam mjesec-dva mobitel, a da pritom uštedim ~600kn odmah bih na to pristao.

bg_4_l 17.09.2014. 14:57

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2662500)
Hoćeš reći da je coolpad neki turbo mrak brand oduvijek poznat i provjeren za razliku od newman-a ?

Dakle jedna lasta ne čini proljeće, neka si ljudi prouče za tog newman-a što se piše, pa ako je mob solidnog hw-a, mislim da je definitivni best buy za 150$.

Jesi li uopće pogledao o kakvom se uređaju radi(mislim na ovog Coolpada)? Ne da je low end nego su specifikacije low end po standardima od pred 2 godine. Takvi uređaji teško da se uopće mogu uzeti u obzir. Ponavljam dovoljno je malo proguglati taj Newman na par jezika i vidljivo je da se radi o proizvodu vrlo upitne kvalitete. Za proizvođače koji prodajeu stotine tisuća komada je to ipak jedna sasvim druga priča.

@Dakok-pod kineska kontrola kvalitete sam se referirao na njihovu kontrolu kvalitete u cjelokupnoj industriji koja je miljama iza zapadne. Par proizvođača koji su na vrhu njeguju zapadnu kontrolu kvalitete, pa ne spadaju u tu kategoriju(poput ovih koje si nabrojao). Općenito globalno uspješne kineske tvrtke su prihvatile QC kakav je uobičajen na zapadu, većina naravno nije.

Dakok 17.09.2014. 15:01

Naravno. I mislio sam na par proizvođača koji po masi prodaje nadmašuju sve ostale kineze
pa onda i možemo uzeti njih kao ogledni uzorak :)

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2662500)

Nije mi baš jasan smisao ove poruke.
Koga u stvari citiraš i koji je smisao poruke?
Kakvi coolpad?

de.fang 17.09.2014. 15:06

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2662535)
Jesi li uopće pogledao o kakvom se uređaju radi(mislim na ovog Coolpada)? Ne da je low end nego su specifikacije low end po standardima od pred 2 godine. Takvi uređaji teško da se uopće mogu uzeti u obzir. Ponavljam dovoljno je malo proguglati taj Newman na par jezika i vidljivo je da se radi o proizvodu vrlo upitne kvalitete..

Taj model coolpeda je smeće, slažem se...

Ja sam za tog Newmana k1s našao samo jedan problem vezan uz ekran a to piše da su riješili novim romom... Takvih problema sa coolpedom u ovom thredu imaš koliko hoces.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37.